چهارپهلو فولادی یک پروفیل باز است که سطح مقطع آن مربع یا مستطیل شکل بوده و براساس نوع آلیاژ و روش تولید به انواع مختلف تقسیم میشوند.
قیمت چهارپهلو به عوامل مختلفی اعم از اندازه، سایز، کیفیت و… بستگی دارد و به دلیل کیفیت و مقاومت بالا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه با مشخصات، ویژگیها و کاربرد این محصول بیشتر آشنا خواهیم شد.
چهار پهلو چیست؟
چهار پهلو آهنی، پروفیلهای مستطیل شکل طویل و توپری هستند که از آنها برای ساخت و ساز و تولید انواع وسایل و تجهیزات استفاده میشود. مهمترین مشخصات یک چهارپهلو ایمنی و استحکام بالای آن است که در صنایع مختلف مورد توجه بسیاری از خریداران قرار میگیرد.
این محصول با استفاده از مواد اولیه گوناگون و حتی ضایعات و آهن قراضه قابل ساخت بوده و به همین دلیل خرید آن با قیمت نسبتا مناسبی، همیشه در دسترس خریداران است.
البته فروش این محصول به صورت شاخهای است و ضخامت انواع مختلف آن بین 8 تا 200 میلیمتر و طول 4 تا 6.5 متر، متغیر است و ابعاد و وزن آنها براساس نیاز مصرفکننده قابل سفارش است. چهار پهلوها به روشهای متفاوتی تولید میشوند که در ادامه به آنها میپردازیم.
انواع چهار پهلو
چهار پهلو آهنی بر اساس نوع مواد اولیهای که در تولید آنها به کار رفته است به پنج دسته زیر تقسیم میشوند که در زیر ویژگیهای آنها بیان شده است:
-
چهار پهلو ST44
این نوع به دلیل اینکه با استفاده از آلیاژ فولاد و کربن برای تولید آن استفاده شده است نسبت به دیگر انواع از استحکام بیشتری برخوردار است و از این پروفیل برای پرچکاری و جوشکاری استفاده میکنند.
-
چهار پهلو M040
ساختار اصلی این نوع را کروم و مولیبدن تشکیل میدهند که سبب افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی و ضربه شده است. از مهمترین ویژگیهای این پروفیل میتوان به استحکام بالای کششی، شکلپذیری، هدایت گرمایی مناسب و طول عمر بالا اشاره کرد.
ساختار تشکیل دهنده این نوع از سیلیسیم و منگنز است و در مقابل مقدار کربن به کار رفته در آن بسیار پایین بوده و به همین دلیل مقاومت کششی بالایی دارد. قیمت چهار پهلو آهنی از نوع CK45 با توجه خواص و عناصر به کار رفته در آن نسبت به چهار پهلو ساده گرانتر است. از این نوع چهار پهلو فولادی برای ساخت انواع قطعات و تجهیزات مختلف استفاده میشود.
عناصر اصلی این نوع را آهن و کروم تشکیل میدهند که در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، کشتیسازی، نساجی، صنایع دفاعی و غیره سیمان پرکاربرد است. از مهمترین ویژگیهای این محصول میتوان به مقاومت بالا، طول عمر زیاد و سهولت ساخت اشاره کرد.
ساختار این نوع تقریبا شبیه ST37 است و سیلیسیم و منگنز ترکیب اصلی آن را تشکیل میدهند. اما تفاوت اصلی چهار پهلو ST52 در این است که استحکام و قابلیت جوشکاری آن بالاتر بوده اما میزان شکلپذیری آن کمتر است. به همین دلیل کاربرد ST52 نسبت به ST37 در صنایع کاربرد بیشتری دارد و در برابر تحمل وزن مقاومت مناسبی از خود نشان میدهد.
لازم به ذکر است در صورت نیاز به خرید چهار پهلو میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات هر کدام از این پروفیلها متناسب با کاربری مورد نظر خود و استعلام قیمت لحظهای با کارشناسان آهن اسپات ارتباط برقرار کنید.
روشهای تولید چهارپهلو
چهارپهلو با استفاده از آلیاژها و فلزات مختلفی همچون فولاد، آلومینیوم، آلیاژ فولاد و کربن، آلیاژ فسفر و برنج، آلیاژ مس و بریلیوم و… تولید میشود که هر یک از آنها، ویژگی خاصی را در این پروفیل ایجاد میکند. روشهای تولید چهارپهلو عبارتند از:
1. تولید آن به روش نورد گرم
جهت تولید چهارپهلو از طریق عملیات نورد گرم در ابتدا دمای شمش را درون کوره با حرارت بالا به میزان قابل توجهی افزایش میدهند تا به رنگ سیاه تبدیل شود.
سپس این شمشها را با عبور دادن از درون غلتکهای مخصوصی به نام نورد سطح مقطع آن را کاهش داده و در مقابل به طول آن اضافه میکنند. این نوع مقاطع فولادی در ساخت یراقآلات کاربرد دارد که به استحکام بالا نیاز است و ظاهر محصول اهمیت چندانی ندارد.
2. تولید این محصول به روش نورد سرد
در فرایند تولید این نوع چهار پهلوها بدون اینکه شمشها وارد کوره شوند مستقیما در غلتکها نورد به مقاطع و اندازههای مختلف تبدیل میشوند.
چون در عملیات تولید این چهار پهلوها از کوره و افزایش دما استفاده نمیشود میزان کیفیت محصول افزایش مییابد و همچنین میزان مقاومت آن نسبت به مقاطع تولید شده به روش نورد گرم بیشتر است.
3. تولید چهار پهلو به روش ترانسی
در این روش بعد از اینکه چهار پهلو تحت نورد گرم قرار گرفت، با استفاده از دستگاهی به نام دوزه تبدیل به پروفیلی با ضخامت کمتر، سطحی صیقلیتر و البته زیباتر میشوند. چهارپهلو ترانسی یا نرمال از مواد اولیه شمش، آهن و ورق تشکیل شده است و قیمت چهار پهلو تولید به این روش نسبت به دیگر انواع ارزانتر است.
از مهمترین انواع چهارپهلو ترانسی براساس کارخانههای تولید کننده میتوان به چهار پهلو نیکان، چهار پهلو فولاد اصفهان، چهار پهلو فولاد اسفراین و فولاد یزد اشاره کرد.
4. تولید چهار پهلو به روش فابریک
ماده اولیه این چهار پهلوها شمشهای فابریک هستند که در نهایت منجر به تولید محصول با کیفیتتری میشود. این شمش چهار پهلو ویژگیهای خاص و متفاوتی نسبت به دیگر محصولات دارد.
کاربردهای چهار پهلو
چهار پهلوها براساس نوع و روش تولید و آلیاژ به کار رفته در آنها کاربردهای متفاوتی دارند. از جمله کاربردهای آن میتوانیم به ساختمانسازی، خودروسازی، ریلسازی، کشتیسازی، ساخت پیچ و مهره، ساخت درب و پنجره، ساخت یراقهای فولادی، تراشکاری و… اشاره کرد. بنابراین هنگام خرید این محصول باید به نوع کاربرد آن توجه کنید تا بتوانید بهترین نوع را طبق مصرف خود انتخاب کنید. جهت استعلام قیمت روز و لحظهای انواع چهار پهلو، قوطی چهار پهلو، ورق چهار پهلو، میلگرد چهار پهلو و سایر ابزارآلات آهنی به وب سایت آهن اسپات مراجعه کنید.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت چهار پهلو
در تعیین قیمت این محصول عوامل متعددی تأثیرگذار است و تنوع این محصولات فولادی از نظر سایز و ابعاد متنوع بوده و کارخانجات زیادی در زمینه تولید این مدل پروفیلها فعالیت دارند.
همانطور که میدانید قیمت روز چهار پهلو به عوامل مختلفی همچون ابعاد، سایز، وزن، صخامت، میزان عرضه و تقاضا، قیمت مواد اولیه و نوع آلیاژ، نوع محصول و میزان کیفیت آن بستگی دارد.
بنابراین به دلیل نوسانات ارزی نمیتوان نرخ مشخصی را اعلام کرد و باید به صورت روزانه و لحظهای قیمت آن را از طریق آهن اسپات استعلام کنید.
خرید چهارپهلو ارزان و باکیفیت از آهن اسپات
اگر برای تکمیل پروژههای ساختمانی و صنعتی خود نیاز به چهار پهلو دارید، قبل از هر اقدامی میتوانید قیمت چهار پهلو را از طریق آهن اسپات استعلام کنید.
در این وب سایت مشخصات و ویژگیهای هر محصول اعم از جنس، سایز، ابعاد، استاندارد و غیره به طور کامل و دقیق درج شده است.
همچنین در آهن اسپات، قیمت چهار پهلو آهنی و سایر ابزارآلات آهنی و فولادی به صورت لحظهای بروزرسانی شده و قابل مشاهده است. در صورت نیاز نیز میتوانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند.