ورق روغنی (سرد) در واقع نوعی ورق آهنی است که با استفاده از تکنولوژی نورد سرد تولید می‌شود. این محصول در صنعت ساختمان سازی اهمیت و کاربرد بسیاری دارد.
در تولید ورق‌های مختلف از روش نورد گرم برای تولید ورق‌های سیاه و از نورد سرد برای تولید ورق‌های روغنی و ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود.

در روش نورد سرد ورق‌هایی که دارای ضخامت بالایی هستند به ورق‌های با ضخامت کم‌تر تبدیل می‌شوند. علت نام‌گذاری ورق سرد که به آن ورق روغنی (سرد) نیز می‌گویند به این علت است که این ورق‌ها را پس از این که مراحل مختلف تولید و آماده سازی را طی کردند برای جلوگیری از خوردگی روغن کاری می‌کنند و به علت شکل ظاهری که به وجود می‌آید به آن‌ها ورق‌های روغنی می‌گویند.

ورق سرد

فرآیند تولید ورق روغنی (سرد)

برای تولید ورق‌سرد (روغنی) در ابتدا ورق‌های سیاه را اسید شویی می‌کنند. این کار به این دلیل است که پولک‌هایی که بر روی سطح ورق وجود دارد از بین برود. بعد از آن، این ورق‌ها را طی چند مرحله نورد کاری سرد می‌نمایند.

پس از روغن کاری ورق به وجود آمده که ضخامت کمتری نسبت به ورق اولیه دارد ورق‌سرد (روغنی) تولید می‌شود.
با توجه به عناصری که در این ورق‌ها موجود است می‌توانند ویژگی‌های مختلفی داشته باشند و برای کاربردی خاص مصرف شوند.

ویژگی‌های ورق روغنی (سرد)

ورق‌های سرد یا روغنی دارای مزایایی می‌باشند که باعث شده تا از این نوع ورق‌ها در صنعت ساخت و ساز استفاده بسیاری شود. مهمترین مزیتی که برای این ورق می‌توان در نظر گرفت این است که ورق‌سرد در برابر فشار و وزن‌های زیاد مقاومت و تحمل بسیار زیادی از خود نشان می‌دهد و از این رو این ورق را در کاربردهای صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می‌دهند.

ویژگی دیگر ورق روغنی (سرد) این است که به علت استفاده از روش نورد سرد که روشی سریع و ارزان می‌باشد، قیمت تمام شده این ورق نیز بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. تنوع در رنگ و ابعاد این نوع ورق‌ها وجود دارد از دیگر مزایای آن‌ها به شمار می‌رود.

اندازه و انواع ورق روغنی (سرد)

ورق‌های روغنی سرد را از جنس آلیاژهای مختلفی تهیه می‌کنند و با توجه به نوع آلیاژ مصرف شده در آن در سه نوع طبقه‌بندی می‌کنند. این دسته بندی‌ها عبارتند از:

  •  ورق‌سرد معمولی (st12)
  •  ورق‌سرد نیمه کشش (st13)
  •  ورق‌سرد فوق کشش (st14)

ورق روغنی (سرد) در سایزهای مختلف و با اندازه‌های 1.1830 میلی متر، 2.2440 میلی متر و 3.3050 میلی متر می‌باشد.

کاربرد ورق روغنی (سرد)

این محصول را در موارد مختلفی می‌توان مورد استفاده قرار داد که به چند مورد اشاره شده است:

  • صنعت خودروسازی
  • صنعت لوازم خانگی
  •  ساختن انواع قفسه‌ها
  • تولید مبلمان اداری
  • تولید پنل‌های غیر قابل انعطاف
  • نقاشی قطعات

کاربرد ورق روغنی (سرد) در صنعت خودروسازی

از پرمصرف‌ترین نوع ورق است که موارد و مصارف گوناگونی استفاده می‌شود از جمله صنعت خودروسازی. این نوع ورق در اصل از محصولات ورق سرد است که ویژگی ظاهری آن براق بودن سطحی و کیفیت آن است زیرا ورق روغنی در طی فرآیند ساخت اکسیداسیون می‌شود.

ابعاد استاندارد ورق روغنی سرد در خودروسازی رول‌هایی با عرض 1 تا 5/1 متر و ضخامت 3/0 تا 3 میلی متر است.

به طور کل بیشتر وزن خودرو از فلزات تشکیل شده است. به طور مثال بدنه خودرو، اگزوز، سیستم تعلیق و… از جهتی اکثر وزن خودرو بدنه است که از ورق گالوانیزه تشکیل شده است که استقامت بالایی داشته و احتمال زنگ زدگی و خوردگی آن بسیار کم است.

در حال حاضر در صنعت خودروسازی جهت کاهش سوخت و سبک‌تر شدن وزن خودرو از ورق‌هایی با قطر کمتر و به طور کلی مقاوم‌تر استفاده می‌کنند. اینکار تنها با انجام فرآیند متالوژی امکان‌پذیر است.

شرکت‌های مهم تولیدکننده ورق روغنی (سرد) شامل فولاد مبارکه اصفهان، شرکت فولاد غرب کرمانشاه و… می‌باشد.

ورق سرد (روغنی)

قیمت ورق روغنی (سرد)

قیمت ورق روغنی در حالت کلی متاثر از قیمت آهن آلات و فولاد می‌باشد اما به نسبت آنها کانال قیمتی آن نوسان کمتری دارد به نوعی که برای ورق روغنی ما شاهد نوسان روزانه کمتری هستیم.

قیمت نهایی ورق روغنی برای مصرف کننده نیز از محاسبه المان‌های اصلی و تشکیل دهنده این محصول نشات می‌گیرد.
این المان‌ها شامل مواردی همچون قیمت‌ جهانی سنگ آهن، قیمت سوخت و انرژی به ویژه نفت و هزینه‌های حمل و نقل کالا و همچنین میزان تورم جهانی و سایر فاکتور‌های تاثیرگذار می‌باشد.

تحلیل و نمودار قیمت ورق روغنی

با اوج گرفتن سرمایه گذاری و افزایش اعتماد مردم به بازار بورس آگاهی از ویژگی‌های ورق روغنی و قیمت آن در بازار آزاد و بورس اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. لازم به ذکر است که قیمت ورق روغنی در بازار آزاد و بورس متفاوت هستند.

همان طور که می‌دانید، علاوه بر سهام کارخانجات محصولات نیز در بورس خرید و فروش می‌شوند و محصولات فولادی از محبوب‌ترین محصولاتی هستند که افراد بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مهمترین و معتبرترین کارخانجات تولید کننده ورق روغنی، کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، شرکت صنایع هفت الماس قزوین و فولاد غرب آسیا هستند که با فروش بیشتر محصولات خود در بازار بورس نقش کلیدی در این بازار ایفا می‌کنند.

به همین منظور بررسی نمودار قیمت ورق روغنی به شما چشم اندازی از این محصول در بورس می‌دهد با بررسی نمودار قیمت ورق روغنی در سال گذشته بیشتر با این موضوع آشنا خواهیم شد.

عوامل تعیین کننده قیمت ورق روغنی (سرد)

از جمله عوامل تعیین کننده قیمت ورق روغنی شیت می‌توان به نوع گرید (استاندارد) آن‌ها اشاره کرد. ورق‌های روغنی بر اساس نوع گرید به سه درجه دسته بندی می‌شوند. از جمله این دسته‌ها می‌توان ورق روغنی st12، ورق روغنی st13 و ورق روغنی st14را نام برد.

نحوه عرضه ورق روغنی (سرد) در بورس کالا 

عرضه ورق روغنی در بورس کالا مانند ورق‌های سیاه در روزهای دوشنبه انجام می‌شود. قیمت تعیین‌ شده ورق روغنی در بورس بر قیمت این محصول در بازار آزاد هم تأثیرگذار خواهد بود.

در حال حاضر هر سه کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، هفت الماس و فولاد غرب آسیا محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کنند.

خرید ورق سرد از آهن اسپات

ما در آهن اسپات در راستای تسهیل امر تبادلات آهن و مقاطع فولادی، به صورت روزانه از کارخانجات برتر و نمونه کشور استعلام گرفته و در وب سایت خود منتشر می‌کنیم.
به این ترتیب با مراجعه به وب سایت آهن اسپات، از جدیدترین قیمت‌ آهن آلات و محصولات فولادی آگاه خواهید شد.