یکی از معضلات بزرگ در استفاده از لوله فلزی، زنگ زدن آن است. چنین محصولاتی به هیچ وجه انتخاب مناسبی برای استفاده در فضاهای بیرونی نیستند؛ چون هم مقاومت آنها به مرور کمتر میشود و هم اکسید شدن، ظاهر آنها را زشت و نازیبا خواهدکرد.
لوله استیل محصولی است که برای پوشاندن چنین نقصهایی به بازار عرضه شده است. این محصول با ظاهری زیبا و خاصیت ضد زنگ خود، کاربردهای زیادی در صنعت و دکوراسیون دارد.
تنوع لولههای استیل بسیار زیاد است. به همین دلیل اگر قصد خرید این محصول را دارید، باید با جزییات دقیق و انواع آن آشنایی داشته باشید.
لوله استیل چیست؟
همانگونه که از نام این محصول پیداست، جنس آن از استیل است و میتواند آلیاژهای مختلفی داشته باشد. در تولید این محصول از حدود ۱.۸ الی ۲.۳ درصد کربن استفاده میشود که باعث مقاومت محصول در برابر خوردگی میشود.
همچنین وجود عنصر نیکل در این محصول باعث میشود در برابر اکسیداسیون مقاوم باشد. لولههای استیل در زمینه سایز و قطر تنوع بسیار زیادی دارند، زیرا کاربردهای این نوع لوله بسیار زیاد است و نیاز بازار، تنوع شکل و ابعاد را میطلبد.
مشخصات فنی لوله استیل
این محصول از انواع آلیاژ استیل تولید میشود. در برخی آلیاژها مانند ۳۰۴، درصد کربن و نیکل بالاست. به همین دلیل در برابر اکسیدشدگی مقاومت بیشتری دارد.
در عوض، انواع دیگری از این محصول با آلیاژ ۲۰۱ نیز در بازار موجود هستند که بیشتر به درد استفاده در دکوراسیون داخلی میخورند.
ابعاد لولههای استیل بسیار متنوع است. طول محصول در هنگام تحویل از کارخانه، به صورت استاندارد ۶ متر است. قطر اسمی و داخلی لولههای استیل بسته به کاربردی که دارند متفاوت خواهدبود.
به عنوان مثال، در کاربردهای خانگی قطر محصول عموما از ۱۶ تا ۵۰ میلیمتر است، اما در کاربردهای صنعتی ممکن است این مقدار بسته به نیاز، به بالاتر از ۵ نیز برسد.
بدنه محصول کاملا صاف و صیقلی است. البته بسته به نوع تولید ممکن است روی سطح لوله جای جوشکاری و درز وجود داشته باشد، اما به صورت کلی، این لولهها کاملا صاف و براق هستند و به همین دلیل، برای استفاده در دکوراسیون و زیباسازی منازل و محیطهای تجاری، بسیار محبوبند.
انواع لوله استیل
لولههای استیل به دلیل تنوع زیادی که دارند، میتوانند دستهبندیهای مختلفی داشته باشند. این محصولات را میشود بر اساس وزن، ابعاد، قیمت، شکل، نحوه تولید، کاربردها، مواد اولیه و… تقسیم بندی کرد. اما رایجترین فاکتورهای تقسیم این محصول، ماده اولیه برای تولید آن، شکل محصول و نحوه تولید لوله است. در ادامه به بررسی دقیقتر این معیارها پرداختهایم.
۱. بر اساس ماده اولیه
یکی از مهمترین معیارها برای تقسیم بندی لولههای استیل، نوع آلیاژ به کار رفته برای تولید آنهاست. این محصولات میتوانند از انواع استیل ۳۰۴، ۳۱۶ یا ۲۰۱ تولید شوند. هر یک از این موارد، خواص خود را دارند و برای کاربردهایی ویژه در نظر گرفته شدهاند. در ادامه هر یک از این انواع به صورت جزییتر بررسی خواهندشد.
-
لوله استیل ۲۰۱
یکی از پرکاربردترین انواع آلیاژ استیل، این متریال است. درصد کربن در این محصول حدود ۵ درصد است و نیکل موجود در آن، بسیار کم است. به همین دلیل لوله استیل ساخته شده از این آلیاژ چندان در برابر خوردگی و اکسیداسیون مقاوم نیست.
به دلیل همین خواص شیمیایی، استفاده از این لولهها در فضای باز مانند حیاط و بالکن و یا محیط مرطوب مانند استخر به هیچ وجه توصیه نمیشود.
در عوض، این محصول ارزانترین لوله استیلی است که میتوانید برای دکوراسیون داخلی منازل و محیطهای مختلف تجاری و اداری انتخاب کنید.
-
لوله استیل ۳۰۴
عناصر اصلی سازنده این محصول، کربن، کروم، نیکل و منیزیم هستند. ۲ درصد از کل محصول را کربن تشکیل داده است که باعث ایجاد خاصیت استحکام محصول میشود. وجود ۱۸ درصد نیکل، این محصول را از زنگزدگی حفظ میکند.
لوله ۳۰۴ محصولی است که هم قیمت مناسبی دارد و هم با داشتن استحکام بالا، در موارد زیادی کاربردی است.
از این محصول میتوان هم در فضاهای داخلی استفاده کرد و هم به دلیل مقاومت بالا، میتواند در طراحی بیرونی مورد استفاده باشد. همچنین از این محصول در کاربردهای صنعتی سبک هم بهره میبرند.
-
لوله استیل ۳۱۶
مقاومترین و مرغوبترین نوع، لوله استیل ۳۱۶ است. عناصر اصلی سازنده این آلیاژ، حدود ۱۲ درصد نیکل، ۱۸ درصد کروم و بین ۵ الی ۶ درصد کربن است. به همین علت مقاومت این محصول در برابر خوردگی و زنگزدگی نسبت به انواع دیگر، بیشتر است.
این محصول به دلیل قیمت سنگینی که دارد، در دکوراسیون استفاده نمیشود. کاربرد این لولهها بیشتر در موارد صنعتی مانند سیستمهای تولید مواد غذایی، ساخت الکل، سیستم تصفیه آب و… استفاده میشود.
۲. بر اساس شکل
شکل مقطع لولههای استیل میتواند با یکدیگر متفاوت باشد. بر این اساس، دو نوع لوله استیل خواهیم داشت: steel pipe و steel tube. بسیاری از افراد فکر میکنند این دو محصول یکسان هستند و کاربرد مشابهی دارند، اما اینطور نیست.
-
steel pipe
محصولی است که همیشه سطح مقطع دایرهای شکل دارد و بیشتر برای انتقال سیالات در کارهای صنعتی استفاده میشود.
-
steel tube
این محصول بیشتر یک نوع پروفیل است که میتواند مقطع دایره، بیضی، مربع یا مستطیل داشته باشد. این دسته از محصولات استیل، در دکوراسیون، ساخت و ساز، معماری، صنعت و… کاربردهای گسترده و متنوعی دارند.
۳. بر اساس روش تولید
روش تولید لولههای استیل میتواند متفاوت باشد. در برخی کارخانهها، لولهها با ورق استیل ساخته میشوند و در برخی دیگر، استفاده از قالب مرسوم است. بر این اساس، دو نوع محصول خواهیم داشت:
-
لوله استیل درزدار
این محصول از طریق شکل دادن به ورق استیل ساخته میشود. در فرآیند تولید لولههای استیل درزدار، یک ورق استیل به طول شش متر و عرض دلخواه انتخاب شده و به وسیله دستگاههای نورد و شکل دهی، خم میشود. پس از خم شدن، دو طرف ورق با جوشکاری به هم متصل میشود تا لوله به وجود بیاید.
در این روش، قطر لوله کاملا وابسته به عرض ورق انتخابی است. پس از پایان جوشکاری، روی قسمت درز صیقل داده میشود، با این حال رد جوش و درز روی محصول باقی میماند. به همین دلیل لولههای استیل درزدار انتخاب مناسبی برای کاربردهای ظاهری یا استفاده جهت انتقال سیالات حساس نیستند.
-
لوله استیل بدون درز یا مانیسمان
این محصول با نام Seamless هم در بازار شناخته میشود. لولههای بدون درز یا مانیسمان، بدنهای کاملا صاف و صیقلی دارند. این محصولات انتخابی مناسب برای ساخت دکوراسیون و همچنین، انتقال سیالات حساس و ارزشمند مانند نفت و گاز هستند.
روش تولید این محصول، به این صورت است که شمشی از جنس آلیاژ ۳۰۴، ۳۱۶، ۲۰۱ یا دیگر آلیاژهای استیل را وارد کوره میکنند تا نرم شود. پس از نرم شدن محصول، آن را وارد دستگاههای شکل دهی یا نورد میکنند.
در این مرحله محصول به شکل استوانهای توپر در خواهدآمد. این استوانه ماده اولیه برای ساخت لوله بدون درز است.
در مرحله بعدی استوانه را زیر سنبه چرخشی به صورت ثابت در میان گیرههای نگهدارنده قرار میدهند. سنبه با فشار و به صورت رفت و برگشتی وارد استوانه میشود و در آن حفرهای به ابعاد خاص ایجاد میکند.
قطر داخلی محصول نهایی، بستگی به سایز سنبه مورد استفاده دارد. در نهایت، محصولی یکدست با سطحی صاف از خط تولید بیرون میآید که استحکام بالایی دارد و کاربردهای صنعتی و دکوراتیو زیادی دارد.
کاربردهای لوله استیل
این محصول با داشتن خواص فیزیکی و شیمیایی خاص و اقسام متنوع، میتواند کاربردهای گستردهای داشته باشد. از جمله استفادههای رایج لوله استیل، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
استفاده صنعتی
از این محصولات به دلیل مقاومت در برابر اکسیداسیون، میتوان در ساخت سیستم تصفیه فاضلاب و تصفیه آب استفاده کرد.
این نوع لوله در برابر خوردگی بسیار مقاوم است و به همین دلیل، میتواند انتخاب خوبی برای انتقال سیالات خاص و حساس مانند نفت و گاز و محصولات شیمیایی باشد.
از لوله استیل ۳۰۴ برای مصارفی که مقاومت زیادی احتیاج دارند استفاده میشود، به عنوان مثال اگر نیاز به انتقال یا نگهداری گاز یا مایعات با فشار زیاد باشد، این محصول بهترین انتخاب ممکن است.
لولههای استیل در برابر محیطهای نمکی مقاومت دارند و انواع ۳۰۴ و ۳۱۶ این محصول، میتواند در صنایع دریایی مانند کشتیسازی کاربرد داشته باشد.
-
دکوراسیون منازل
یکی از مهمترین کاربردهای لولههای استیل، زیباسازی منزل و محیطهای تجاری و تفریحی است. از این لولهها میتوان برای ساخت نرده پله و بالکن استفاده کرد. انواع مختلف حفاظ با این نوع لولهها قابل اجرا هستند.
برای طراحی داخلی و ایجاد فضاهای زیبا و مدرن، میتوان از لوله استیل ۲۰۱ استفاده کرد؛ این محصول در عین داشتن قیمت مناسب، وزن سبکی هم دارد و ساخت سازههای زیبا با آن بسیار آسان است.
برای ساخت دکوراسیون، عموما از لولههای بدون درز استفاده میشود، چون ظاهر شکیلتری دارند.
-
صنایع غذا و دارو
از آنجایی که لوله استیل در برابر اکسیداسیون مقاوم است، روی رنگ و کیفیت مواد سیال داخل خود تاثیری نمیگذارد. به همین علت از این لولهها در انتقال مواد خوراکی مانند شیر و انواع آبمیوه در کارخانهها استفاده میشود.
همچنین در دیگر صنایع مواد غذایی مانند روغن، انواع رب، مربا و… نیز میتوان از این محصول استفاده کرد.
انواع بدون درز لوله استیل، انتخاب مناسبی برای انتقال مواد دارویی در کارخانههای صنایع داروسازی و بهداشتی هستند. این لولهها کیفیت مواد دارویی را به خوبی حفظ میکنند و به دلیل یکدست بودن، احتمال نشتی از آنها وجود ندارد.
همچنین برای انتقال مواد الکلی هم میتوان از این لولهها استفاده کرد، زیرا در برابر خوردگی مقاوم هستند و آسیبی نخواهند دید.
قیمت لوله استیل امروز
لوله استیل، محصولی است که نمیتوان برای آن قیمت دقیق و ثابتی تعیین کرد. فاکتورهای مختلف روی قیمت این محصول موثر هستند. از جمله ابعاد محصول، ضخامت دیوارهها، وزن محصول، جنس آلیاژ به کار رفته در آن، درزدار یا بدون درز بودن و… .
در نگاهی کلی باید گفت که انواع بدون درز و آلیاژهای مقاومتر، نسبت به دیگر محصولات گرانتر هستند. همچنین، بدیهی است که بالا رفتن وزن و سایز محصول، باعث بیشتر شدن قیمت آن خواهدشد. اما اگر نیاز به قیمت دقیقتر داشته باشید، باید از منابع موثقتری استفاده کنید.
استفاده از جدولهای قیمت لوله استیل در سایت آهن اسپات، یکی از بهترین روشها برای استعلام قیمت به روز و دقیق این محصول است.
قیمت تمامی محصولات در این سایت به صورت لحظهای در دسترس است و میتوان به راحتی به آنها استناد نمود.
همچنین برای اطمینان بیشتر از قیمت لوله استیل، میتوانید با کارشناسان سایت تماس گرفته و از آنها مشاوره کارشناسی دریافت کنید.
نحوه خرید لوله استیل از آهن اسپات
خرید لوله استیل بدون دانستن مقدار نیاز به آن، ممکن است به شما ضرر مالی بزند؛ پس پیش از هر کاری، ابتدا قیمتها را استعلام نموده و با برآورد نیاز خود، هزینه احتمالی را تخمین بزنید.
برای انجام پیشبینیهای اولیه، وارد سایت آهن اسپات شده و از قسمت لوله، بخش لوله استیل را انتخاب نمایید. در این بخش میتوانید تمامی محصولات این دسته را در انواع مختلف و از تولیدکنندگان متفاوت، مشاهده کنید.
پس از انتخاب محصول موردنظرتان بر حسب نیازی که دارید (دکوراسیون، صنعتی، خانگی، تجاری و…)، میتوانید با کمک کارشناسان فروش سایت تماس گرفته و اقدام به خرید کنید.
در آهن اسپات، میتوانید اطمینان داشته باشید که خریدتان با بهترین قیمت انجام میشود و در نهایت، محصولی باکیفیت به دستتان خواهد رسید.