برای سال‌های طولانی لوله‌ها از خم کردن ورق‌های فولادی و جوشکاری دادن دو لبه آن به هم ساخته می‌شدند. این شیوه ساخت لوله چند عیب به همراه داشت.
درز جوشکاری مکانی بود که کمترین استحکام را داشت و به همین دلیل در برابر تنش‌های وارده کمترین مقاومت را از خود به نمایش می‌گذارد.
از طرف دیگر خود جوشکاری سبب می‌شود که بخشی از روکش و عناصر سطحی ورق از بین می‌رود و احتمال خوردگی و شکست افزایش می‌یابد. برای رفع این مشکلات روشی جدید برای ساخت لوله‌های بدون نیاز به جوشکاری ابداع شد.

لوله‌های فلزی در بخش‌های مختلف صنعتی و غیر صنعتی زندگی بشر نقش‌های مهمی را ایفا می‌کنند. در میان انواع این آلیاژهای فلزی، فولاد بیشترین مصرف را دارد. لوله‌های فولادی به شکل‌های درزدار، بدون درز (مانیسان)، گالوانیزه و… به بازار عرضه می‌شود.
لوله‌ مانیسمان یکی از انواع محصولات فولادی هستند که در دو نوع سبک و سنگین و سایزهای متنوع قابل استفاده می‌باشند.

لوله مانیسمان رده 20

آشنایی با انواع لوله‌های مانیسمان

لوله‌های بدون درز یا مانیسمان از مهمترین تجهیزاتی هستند که در زیر ساخت تاسیسات حساس و حتی ساختمان سازی به کار گرفته می‌شوند. این لوله‌ها در سایزهای مختلف و آلیاژهای متنوعی قابلیت طراحی و تولید دارند.

برای تولید چنین لوله‌های فولادی نیاز به تکنولوژی و دستگاه‌های به‌روزی است. در حال حاضر سه روش با امکان تولید در تیراژهای بالا به واحدهای صنعتی سراسر دنیا معرفی شده است.

  • تولید به روش اکستروژن

در این روش شمش آلیاژی را کمتر از 1000 درجه سانتی گراد پیش گرم می‌کنند. سپس آن را در مقطع ورودی دستگاه روزنه رانی قرار می‌دهند.
در نهایت با حرکت رو به جلو سنبه و سنبه‌ کاری چرخشی شمش به داخل قالب هدایت می‌شود. در آخر مسیر استوانه‌ای توخالی به صورت اکسترود شده از مقطع دوم دستگاه خارج می‌شود.

  • تولید به روش ریخته‌گری گریز از مرکز
  • تولید به روش ریخته‌گری پاششی

در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی و بیشتر کارخانه‌های خارجی از روش اکستروژن برای تولید استفاده می‌کنند. به هر صورت، هر یک از این روش‌ها که برای شکل‌دهی انتخاب شوند، باید پس از شکل‌دهی هم چند مرحله کار دیگر هم برای عرضه به بازار انجام داد.

عملیات حرارتی تاب گیری، پولیش کاری، تعیین طول، قطر و کیفیت با اجرای چند آزمون مکانیکی و در نهایت بسته بندی باید انجام گیرند.

به طور کلی لوله‌های مانیسمان بدون درز در با دو اسم در بازار شناخته می‌شوند. لوله مانیسمان سبک بیشتر در صنعت ساختمان سازی، لوله کشی گاز ساختمان و گاز کشی در کارگاه‌های صنعتی استفاده‌ می‌گردند.

لوله مانیسمان رده ۲۰ و رده 30 پر فروش‌ترین نوع سبک هستند. نوع دیگر این لوله‌ها لوله مانیسمان سنگین نام دارند که ضخامت بیشتری دارند و برای استفاده در صنایع نفت و گاز انتخاب می‌شوند.

کاربردهای لوله مانیسمان رده ۲۰

لوله‌های درزدار به دلیل داشتن درز جوش محدودیت‌های بسیاری در به کار گیری در صنعت دارند، اما برای لوله مانیسمان رده ۲۰ کاربردهای فراوانی در بخش‌های مختلف صنعتی می‌توان در نظر گرفت. علت را هم در ضخامت و شیوه شکل‌دهی آن می‌توان جست و جو کرد.
همین روش ساخت سبب بهبود استحکام لوله در موقعیت‌های تنش و افزایش مقاومت به خوردگی این لوله‌ها شده است.

لوله‌های مانیسمان در رده‌ بندی‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند. یکی از انواع پر کاربرد آن‌ها لوله‌های رده 20 هستند. به طور کلی دامنه ضخامتی این لوله‌ها  2 تا 6 میلیمتر قرار می‌گیرد. عموما این لوله‌ها در شاخه‌های 6 متری تولید می‌شوند.

با مراجعه به وب‌سایت آهن اسپات می‌توانید قیمت لوله مانیسمان رده 20 و سایر انواع لوله‌ را مشاهده نمایید.

لوله مانیسمان رده ۲۰ از نظر ضخامت و ابعادی که دارد در گروه لوله‌های سبک قرار می‌گیرد. عدد 20 در حقیقت نشان دهنده یک معیار استاندارد به نام O.D است که بیان کننده ضخامت و در نتیجه نوع کاربری مقطع فولادی است.
از آن‌ جایی که این عدد کمتر از 40 می‌باشد، پیشنهاد می‌شود از لوله مانیسمان در رده بندی 20 برای موقعیت‌هایی استفاده شود که فشار کاری سیال جاری در لوله‌ها چندان بالا نباشد.

با توجه به قیمت لوله مانیسمان سبک و مزیت‌هایی که دارد استفاده از آن در خطوط انتقال آب آشامیدنی و تاسیسات کشاورزی رواج پیدا کرده است. از این لوله برای ساخت سیستم‌های گاز کشی رد محیط‌های ساختمانی و کارگاهی هم می‌توان استفاده کرد.
زیرا درز جوشکاری ندارد برای حمل سیالات و گازهای خورنده هم قابل استفاده هستند. البته در انتخاب این لوله باید به آلیاژ آن هم توجه ویژه‌ای داشت.

لوله مانیسمان

قیمت لوله مانیسمان رده ۲۰

قیمت گذاری بر روی مقاطع فولادی به پارامترهای متعددی بستگی دارد. تعیین قیمت لوله مانیسمان رده ۲۰ هم با توجه به عوامل مستقیم تاثیر گذار در روند تولید و برخی عوامل بیرونی انجام می‌شود.

یکی از شیوه‌های خرید و فروش لوله‌های بدون درز و البته قیمت گذاری بر آن‌ها به وزن لوله بستگی دارد. برای به دست آوردن وزن لوله‌ها هم می‌توان از جداول وزنی استفاده کرد و هم از رابطه ریاضی زیر استفاده کرد:

وزن لوله مانیسمان رده 20 به ازای واحد طول = 1000 /  (ضخامت * قطر بیرونی * ۱۶۶ * قطر خارجی * 3.14 * چگالی)

نکته مهم در این است که در فرمول بالا اعداد قطر لوله و ضخامت لوله بر حسب میلیمتر، طول لوله بر حسب متر و چگالی بر حسب کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب (چگالی فولاد برابر 7.85 است) باید در نظر گرفته شود.

تعیین قیمت لوله مانیسمان رده 20 علاوه بر وزن به پارامترهای دیگری هم بستگی دارد. روش تولید، نوع آلیاژ، کاربرد لوله، طول و قطر آن هم موثر هستند.
همچنین استاندارد و کیفیت لوله‌ها نیز بر قیمت آنها تاثیرگذار خواهد بود. همان طور که پیشتر گفته شد، عوامل دیگری هم هستند که به طور غیر مستقیم بر قیمت کالاهای عرضه شده در بازار آهن و فولاد دخالت دارند.
مهمترین این موارد شامل نوسان نرخ ارز، تورم و هزینه‌های جانبی تولید مانند حامل‌های انرژی، بیمه، هزینه‌های باربری و انبار داری می‌شود.

یک پارامتر دیگر که منجر به افزایش قیمت لوله مانیسمان رده 20 می‌شود نسبت عرضه به تقاضا در بازار است. در حال حاضر بخش عمده‌ای از نیازهای بازار داخل کشور به لوله‌های بدون درز توسط شرکت‌های داخلی تامین می‌شود. خوشبختانه کیفیت محصولات این شرکت‌ها بر اساس استاندارد روز قابل سنجش است.

خرید لوله مانیسمان رده 20 از آهن اسپات

شما می‌توانید با مراجعه به سایت آهن اسپات قیمت انواع مقاطع فلزی مانند لوله‌های مانیسمان و لوله‌های درز دار را به همراه مشخصات تولیدکنندگان آن‌ها مشاهده و مقایسه کنید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش خرید انواع لوله می‌توانید با کارشناسان آهن اسپات تماس بگیرید.