نبشی یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت ساختمان‌سازی است و سال‌هاست که ساختمان‌سازان در فرایند کاری و ساخت سازه‌های خود از این محصول بهره می‌برند. نبشی‌ها علی‌رغم وزن بسیار پایین خود، دارای قدرت شگفت‌انگیزی هستند و می‌توانند وزن‌های بسیار زیاد و سنگینی را متحمل شوند.

باتوجه‌به این ویژگی خاص، مهندسان در مواردی که لازم است که مقطع فولادی سبکی، وزن زیادی را تحمل نماید، از نبشی‌ها استفاده می‌کنند.
نبشی‌ها به‌عنوان یکی از پرکاربردترین انواع مقاطع فولادی دارای انواع مختلفی است که در ادامه این متن به آن‌ها می‌پردازیم. علاوه بر بررسی انواع نبشی، به مواردی مانند تعریف، کاربردها و قیمت این محصول نیز خواهیم پرداخت.

نبشی چیست؟

در ابتدای امر به بررسی تعریف نبشی می‌پردازیم؛ نبشی‌ یا (angel)، یکی از انواع مقاطع فولادی است که دارای طول زیاد و دو بال است که این بال‌ها می‌توانند مساوی یا نامساوی باشند. نبشی‌ها دارای انواع مختلفی است که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

نبشی

انواع نبشی

نبشی‌‌ها را می‌توان از لحاظ روش تولید، از نظر جنس ساخته‌شده و از لحاظ ظاهری دسته‌بندی کرد که در ادامه به بررسی به طور دقیق به این آیتم‌ها و زیرآیتم‌ها می‌پردازیم.

1. انواع نبشی‌ بر اساس روش تولید

از لحاظ روش تولید، نبشی‌ها به دو دسته نبشی‌ها پرسی و نبشی‌ها فابریک دسته‌بندی می‌شوند.

نبشی پرسی

نبشی‌های پرسی با روش نورد سرد تولید می‌شود که طی این روش، ورق فولادی از وسط خم و پرس می‌شود.
نبشی‌های تولیدی طی این روش دارای طول 6 متری هستند. تولید نبشی‌ها به‌صورت پرسی به نسبت روش فابریک، هزینۀ کمتری را در پی دارد و بهره‌وری آن نیز کمتر است.
ضمناً از نظر ابعاد، کارخانه‌هایی که نبشی‌ها را به‌صورت نورد سرد تولید می‌کنند، از نظر ابعاد دارای محدودیت‌هایی هستند.

نبشی فابریک

نبشی‌ها فابریک با روش نورد گرم تولید می‌شود که طی این فرایند، شکش فولادی در کوره ذوب شده و به ابعاد موردنظر در می‌آید. نبشی‌های تولید شده با این روش، دارای طول‌های 6 یا 12 متری هستند.
هزینه تولید نبشی‌ها با روش نورد گرم، نسبت به روش نورد سرد بیشتر است، اما بهره‌وری آن‌ها بسیار بالا است. ضمناً کارخانه‌های تولیدکننده نبشی‌ها به روش نورد گرم، از نظر ابعاد، شرایط بهتری دارند و با محدودیت‌های کمتری مواجه هستند.

2. انواع نبشی بر اساس جنس

امروزه در بازار نبشی‌ها با جنس‌های مختلفی مانند نبشی‌های آهنی، نبشی‌های استیل، نبشی‌های پی‌وی‌سی، نبشی‌های پلاستیکی و یا حتی نبشی‌های ام‌دی‌اف در دسترس مشتریان قرار دارند.
البته هرکدام از این نبشی‌ها، کاربرد مخصوص خود را دارد و در صنعت هدف مورداستفاده قرار می‌گیرد. اما ما در این بخش تنها به بررسی انواع نبشی‌های فلزی می‌پردازیم و کاربردهای آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نبشی از جنس فولاد A36

نبشی‌های تولیدشده از جنس فولاد A36 دارای قابلیت جوش‌کاری، خم‌کاری و ماشین‌کاری است و از نظر قیمت نیز ارزان‌قیمت و قابل‌دسترس است. از کاربردهای متداول این نوع نبشی می‌توان به ماشین‌آلات کشاورزی و تجهیزات ساخت‌وساز اشاره کرد.

نبشی از جنس فولاد گالوانیزه

این نوع نبشی‌ها با نوع قبلی تفاوت چندانی ندارد و تنها فرایند گالوانیزاسیون را طی کرده و با یک لایه از فلز روی پوشانده شده است.
از این نوع از انواع نبشی‌ها، باتوجه‌به خاصیت ضدزنگ بودن، در قسمت‌های داخلی و خارجی ساختمان استفاده می‌شود. طول عمر این نوع نبشی بسیار زیاد است و هزینه کمی نیز برای نگه‌داری و تعمیر آن پرداخته باید بپردازید.

نبشی استیل

نبشی‌ها از استیل را از آلیاژهای متفاوتی تهیه می‌کنند که در میان این آلیاژها، نبشی‌های استیل ضدزنگ L304 به نسبت سایرین در مقابل خوردگی دارای مقاومت بیشتری است.
معمولاً هنگامی از این نوع از نبشی‌های استیل استفاده می‌کنند که این نبشی‌های در معرض عناصر شیمیایی، اسید، آب شیرین و آب‌نمک قرار داشته باشد. از خصوصیات نبشی‌های استیل می‌توان به خاصیت برش‌کاری متوسط و جوش‌کاری عالی اشاره کرد.

نبشی ضدزنگ T136

این نوع نبشی‌های نیز باتوجه‌به پوشانده شدن فولاد توسط یک لایه نیکل – کروم حاوی مولیبدن ضدزنگ است و در برابر خوردگی و حرارت بالا نیز مقاوم است.
از نبشی‌های فولادی T316 در صنایعی مانند صنایع غذایی، هواپیمایی، پتروشیمی و دریایی بهره می‌گیرند.

نبشی آلومینیومی

این نوع نبشی‌ها که از جنس آلومینیوم ساخته می‌شود، بسیار پرکاربرد است و در صنایعی مانند ساختمان‌سازی، کابینت‌سازی و… به کار می‌رود. این نوعی نبشی در بازه اندازه‌ای 10*10 تا 100*100 میلی‌متر ساخته می‌شود. نبشی‌های آلومینیومی به نسبت سایر نبشی‌ها سبک‌تر است و حمل‌ونقل آن بسیار ساده‌تر خواهد بود.

شرایط نگهداری این نوع نبشی‌ها به نسبت سایر انواع نبشی‌ها ساده‌تر است، زیرا نبشی آلومینیومی در برابر پوسیدگی، خوردگی و ضربه بسیار مقاوم است.
این نوع نبشی‌ها قابلیت جوش‌کاری بسیار بالایی دارد و باتوجه‌به این‌که خاصیت مغناطیسی در این نوع نبشی دیده نمی‌شود، می‌توان از آن در ساخت دکل‌های مخابراتی برقی نیز بهره برد.

3. انواع نبشی بر اساس ظاهر

اگر بخواهیم از نظر ظاهری، نبشی‌ها را دسته‌بندی کنیم، باید اندازه و طول بال‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

نبشی بال مساوی

در این نوع از نبشی‌ها، طول‌ها بال‌ها با یکدیگر برابر است. این نوع از نبشی‌ها به نسبت سایر انواع از نظر ظاهری، تقاضای بیشتری دارد و پرکاربردتر است.

نبشی بال نامساوی

این نوع از نبشی‌ها دارای بال‌ها با طول نامساوی هستند و در شرایطی به کار می‌روند که استفاده از نبشی بال مساوی ممکن نباشد. البته باید اشاره کنیم که باتوجه‌ به کاربرد کم این محصول، کارخانه‌های انگشت‌شماری در ایران اقدام به تولید این نوع نبشی‌ها می‌کنند.

نبشی لقمه

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، نبشی‌ها معمولاً در ابعاد 6 یا 12 متری تولید می‌شوند اما اگر نبشی‌ها را به برش‌های کوچک‌تری تقسیم کنند، به آن “نبشی لقمه” می‌گویند. از این نوع نبشی‌ها اغلب در سازه‌های مربوط به آسانسور و یا زوایای دیوار استفاده می‌شود.

کاربرد نبشی در صنعت

باتوجه‌به ویژگی‌های خاص این مقطع فولادی، از نبشی در صنعت‌های مختلفی استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به ساخت دیگ‌های بخار صنعتی، ساخت کرکره‌های نورد، کاربرد در بخش‌های مختلف ساختمان‌سازی، ساخت سوله، ساخت وسایل نقلیه، کشتی‌سازی، ساخت مبلمان‌های شهری و فلزی، ساخت آلاچیق، کاربرد در ساخت چهارچوب، کاربرد در ساخت قفسه و قفسه‌بندی و… اشاره کرد.

نبشی

کارخانجات تولیدکننده نبشی در ایران

باتوجه‌به کاربردهای متعدد نبشی باید اشاره کنیم که نبشی‌ها، محصولی استراتژیک و مهم در صنعت کشور است و می‌تواند بر روی قیمت سایر محصولات تأثیرگذار باشد و کارخانه‌های تولیدکننده در ایران نیز تلاش دارند تا با تولید داخلی، نیاز کشور به این محصول را برطرف نمایند.
کارخانه‌های تولیدکننده نبشی‌ها در ایران عبارت‌اند از:

این کارخانه‌ها نبشی‌ها در ابعاد مختلف مانند 3*3، 4*4، 5*5، 6*6، 7*7، 8*8، 10*10 و… تولید می‌نمایند و شما می‌توانید بر حسب نیاز صنعت خود اقدام به خرید محصول موردنظر نمایید.

قیمت نبشی روز

اشاره کردیم که نبشی‌های محصولی بسیار پرکاربرد است و از همین رو، اطلاع از قیمت لحظه‌ای این محصول اهمیت فراوانی دارد. به همین جهت، آهن اسپات به‌عنوان مرجع اطلاع‌رسانی قیمت لحظه‌ای محصولات فولادی امکان بررسی قیمت لحظه‌ای نبشی را برای شما عزیزان فراهم کرده است.

برای این‌که بتوانید از قیمت نبشی کارخانه‌های مختلف اطلاع یابید تنها کافی است تا به بخش نبشی‌ها در سایت آهن اسپات مراجعه نمایید و قیمت‌ها را مشاهده کنید.

علاوه بر مشاهده قیمت‌ها، شما می‌توانید در مورد محصولات شرکت‌های مختلف اطلاعات کسب نمایید و مشخصات این محصولات را با یک‌دیگر مقایسه نمایید و با درنظرگرفتن قیمت، محصول مدنظر را انتخاب نمایید.

خرید نبشی ارزان و باکیفیت از آهن اسپات

نبشی یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی در صنایع مختلف است و از انواع مختلفی نیز برخوردار است. ممکن است شما در کسب‌وکار خود به این مقطع فولادی نیاز داشته باشید و بخواهید بسته به نیاز خود، نبشی خریداری کنید.

باتوجه‌به این موضوع، اطلاع داشتن از قیمت روز نبشی از اهمیت بسیاری برخوردار است و شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت آهن اسپات، از سرویس اطلاع‌رسانی قیمت لحظه‌ای نبشی بهره‌مند شوید و قیمت محصول مدنظر خود را مشاهده کنید.