برای اینکه ما بتوانیم به سؤال ورق رنگی چیست پاسخ بدهیم در ابتدا باید یک آشنایی کلی با ورق های فولادی داشته باشیم.

تمامی ورق ها از اسلب ساخته می شوند که یکی از انواع ورق های فولادی، ورق گالوانیزه می باشد. سطح این ورق را روکشی از جنس روی پوشانده است که ضد زنگ می باشد.
از ورق های گالوانیزه که از ضخامت کمتری برخوردار هستند برای ساخت این نوع ورق استفاده می کنند.

به طور کلی می‌توان گفت که ورق گالوانیزه رنگی، جزو محصولات ورق روغنی می باشد که به انگلیسی Coated Sheet Metal می گویند.

ورق رنگی

ورق رنگی چیست؟

این محصول نوعی ورق فولادی گالوانیزه است که به واسطه روش های اصولی به رنگ های مختلفی از قبیل سفید، نارنجی، آبی، قهوه‌ای، سفالی، صورتی، قرمز و… آغشته می‌شود.

ورق رنگی گالوانیزه با 15 رنگ مختلف، در بازار موجود است و برای مصارفی چون پوشش سقف ها، شیروانی ها، ویلاها، سوله ها و… استفاده می شود.

از ویژگی های این محصول می توان به ظاهر زیبا، تنوع رنگ، مقاومت بالا، طول عمر زیاد و ضد زنگ بودن، اشاره کرد.

برای شناسایی رنگ های ورق، از کد رئال استفاده می شود که این کد دارای 4 رقم می باشد و نشان دهنده طیف رنگی این محصول است. برای مثال کد 9016 مختص به ورق سفید و کدهای 3000 و 3020 مختص به رنگ های طیف قرمز است.

هنگامی که در بازار از یک رنگ خاص استقبال بیشتری صورت می گیرد موجب می شود تا در قیمت این نوع ورق اختلافاتی ایجاد شود.
به طور مثال ورق سفید به دلایلی بیشتر از رنگ های قرمز مورد استفاده قرار می گیرد که همین امر موجب می شود تا قیمت ورق رنگی سفید در ضخامت و ابعاد یکسان با قیمت ورق قرمز اختلاف داشته باشد.

نحوه تولید ورق رنگی

برای تولید این محصول، ابتدا باید ورق گالوانیزه با ضخامت مناسب انتخاب شود. سپس فرایند تولید ورق های رنگی در طی سه مرحله چربی زدایی، شستشو و اضافه کردن رنگ الکترواستاتیک صورت می گیرد. ما در ادامه این مطلب به توضیح مفصل هر کدام از این مراحل پرداخته ایم.

1. چربی زدایی

در این مرحله با کمک دو روش، چربی زدایی انجام می گیرد. یکی از روش ها، چربی زدایی سرد یا الکتریکی می باشد. البته لازم به ذکر این نکته است که در حال حاضر این روش، زیاد مورد استقبال قرار نمی گیرد زیرا باعث کاهش کیفیت ورق ها شده و باید هزینه و وقت زیادی را به این روش اختصاص داد.

روش دیگر، شستشوی گرم با مواد قلیایی است که این روش به دو صورت غوطه وری و پاششی انجام می گیرد، از آنجایی که این روش نسبت به روش الکتریکی، سرمایه کمتری را لازم دارد، اغلب از این روش برای چربی زدایی ورق های رنگی استفاده می شود.

2. شستشو و کروماته کردن

در ادامه مرحله قبل، ورق های چربی زدایی شده را با آب گرم شسته و سپس آن را خشک می کنند. در نتیجه بعد از این مرحله سطح ورق گالوانیزه با هوای گرم کروماته می شود. با انجام دادن این مرحله، میزان چسبندگی ورق بالا می رود تا رنگ، بهتر به سطح آن بچسبد.

درست است که هنوز به مرحله اضافه کردن رنگ نرسیده ایم، اما در این قسمت نیز باید یک رنگ از جنس پلی‌استر به ورق اضافه شود. سپس ورق مورد نظر در کوره قرار داده می شود.

3. اضافه کردن رنگ الکترواستاتیک

حال وقت آن فرا رسیده که رنگ الکترواستاتیک به سطح ورق اضافه شود. بعد از اضافه کردن رنگ، دوباره ورق را در کوره قرار داده تا رنگ روی سطح آن، تثبیت شود. در نهایت یک محصول مقاوم ضد زنگ تولید می شود.

ورق رنگی

کاربردهای ورق رنگی

هنگامی که یک محصول در میزان انبوهی تولید می شود به این معناست که آن محصول قابلیت استفاده در صنایع مختلف را دارا می باشد. در حال حاضر ورق های رنگی در چنین شرایطی قرار دارند.

این محصولات از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند که با مراجعه به نمایندگی های خرید و فروش ورق گالوانیزه رنگی در بازار می‌توانید آنها را برای صنایع مورد نظر و در کیفیت عالی تهیه نمایید.
بدین صورت در ادامه به پر کاربردترین استفاده‌های این ورق در صنایع مختلف اشاره کرده‌ایم:

  • ساخت سقف های کاذب
  • سقف انبار ها
  • اضافه کردن به بخش خارجی ساختمان ها
  • استفاده به عنوان دکور
  • بدنه کامپیوتر ها
  • کابینت های فلزی
  • تجهیزات اداری
  • ساخت آبگرمکن، اجاق گاز و…
  • تولید لوازم خانگی مانند در یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی

انواع ورق رنگی

این محصول در طرح ها و رنگ های گوناگونی در بازار موجود هستند که از جمله رنگ های پرکاربرد این ورق ها می توانیم به آبی، سفید، سبز، بنفش، نارنجی و … اشاره کرد.

این ورق ها به دو صورت رولی و شیت فابریک می توان تهیه کرد. اگر می خواهید با انواع ان آشنا شوید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

ورق رنگی طرح سفال پالرمو

از این نوع ورق معمولاً برای ساخت سقف منزل استفاده می شود. چرا که در برابر نور و ضربه، مقاومت بالایی دارد و به سادگی می توان آن را نصب کرد.

ورق رنگی طرح ژانو

این ورق ها در سقف انبار ها و سوله ها به کار می رود. طرح های این نوع ورق بسیار زیبا بوده و از وزن کمی برخوردار هستند و همچنین در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، تغییر شکل نمی دهند.

ورق رنگی طرح شادولاین

این ورق ها به دلیل زیبایی، مقاومت بالا و قیمت مقرون به صرفه در زمینه ساخت سقف های شیروانی و همچنین ساخت ساندویچ پنل کاربرد دارند.

ورق رنگی ذوزنقه

همان‌طور که از نام آن پیداست، طراحی آن به صورت ذوزنقه ای شکل می باشد. این ورق های زیبا به مرور زمان دچار شکستگی نمی شوند و همچنین از آن در دیواره و سقف سوله ها و حصار کشیدن دور زمین ها استفاده می شود.

ورق رنگی کرکره ای

درب کرکره ای مغازه ها، نمونه ای از این ورق می باشد که به طور حتم آن ها را دیده اید. این نوع ورق ها قدیمی ترین نوع به حساب می‌آیند که در شیروانی و سوله به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.

کارخانجات تولید ورق رنگی

در ایران کارخانه های زیادی وجود دارند که به تولید و فروش ورق رنگی مشغول هستند که در ادامه به معرفی برخی از این کارخانه ها پرداخته ایم:

کارخانه فولاد مبارکه اصفهان

این کارخانه بزرگ تولید کننده انواع محصولات فولادی، به عنوان اولین تولید کننده این محصول در ایران شناخته می شود.
این شرکت در 75 کیلومتری شهر اصفهان واقع شده است که ضمن دارا بودن خط تولید شمس فولادی، در حوزه تبدیل شمس به ورق فولادی و تولید ورق های روغنی و رنگی فعالیت دارد.

این مجتمع با بیش از سی سال سابقه در ساخت انواع ورق فولادی، ظرفیت تولید 11.3 میلیون تن در سال را به خود اختصاص داده است.

کارخانه هفت الماس قزوین

این کارخانه با هدف تولید انوع ورق نورد سرد، گالوانیزه، رنگی و استیل و سایر مقاطع فولادی در سال 1357 تأسیس شد.

عملیات عمرانی این شرکت در سال 1380 آغاز و در سال 1382 با ظرفیت اسمی سالانه 100000 تن ورق روغنی و گالوانیزه با ضخامت 3/0 تا 2 میلی متر و عرض 1000 و 1250 میلی متر به بهره برداری رسید.

کارخانه فولاد بهمن قائمشهر

این کارخانه در سال 1390 احداث و واقع در استان مازندران می باشد. تولید سالیانه این مجموعه در حدود 120 هزار تن محصولات فولادی می باشد.
خطوط تولید این مجتمع، شامل بخش کلاف باز کن، واحد ماشین دوخت، انبار ورودی، بخش چربی زدایی، شست و شو، خشک کن، کوره و خنک کننده می باشد.

کارخانجات نورد و لوله سمنان

مجموعه کارخانجات نورد و لوله سمنان در سال 1372 با هدف تولید انواع لوله از سایز 2/1 الی 8 اینچ و انواع قوطی و پروفیل تأسیس شد و همچنین در سال های بعد، کارخانه تولید لوله گالوانیزه در سایز های مختلف را راه اندازی کرد.

در سال 1385 با راه اندازی خطوط تولید ورق گالوانیزه از ضخامت 0.25-3 میلی متر در دو خط تولید و نیز ورق رنگی از ضخامت 0.25-1.25 میلی متر توانایی های خود را در زمینه تنوع محصولات به اثبات رسانید.

عوامل مؤثر برقیمت روز ورق رنگی

یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت پروژه ساخت و ساز، برنامه ریزی صحیح و دقیق می باشد که یکی از اجزای اصلی این نوع برنامه ریزی ها، برآورد هزینه ها است.

از آنجایی که ورق های فولادی از اجزای جدانشدنی در پروژه های ساخت و ساز و صنایع مختلف هستند. بنابراین آشنایی با عوامل تأثیر گذار بر روی قیمت این محصول، عامل مهمی است که باید در برنامه ریزی های خود داشته باشید.

در ادامه مطلب ما به عوامل مهمی که می تواند بر روی قیمت ورق رنگی گالوانیزه اثر گذار باشد، اشاره نموده ایم:

  • کیفیت کارخانه تولیدکننده
  • چگونگی فرایند تولید
  • هزینه مواد اولیه
  • ضخامت ورق
  • نوسانات ارزی
  • وضعیت بورس
  • میزان صادرات و واردات
  • هزینه حمل و نقل

عوامل ذکر شده در بالا سبب شده اند تا ورق گالوانیزه رنگی قیمت متغیری پیدا کند. به همین دلیل مجموعه آهن اسپات تصمیم گرفت تا  قیمت روزانه مقاطع فولادی را در وب سایت خود به اشتراک بگذارد تا مشتریان عزیز به راحتی بتوانند از آخرین قیمت ها اطلاع پیدا کنند.

قیمت روز ورق رنگی گالوانیزه در وبسایت آهن اسپات برای کاربران قابل مشاهده است. قیمت انواع ورق سیاه، ورق روغنی و… هر کدام را در جدولی جداگانه مشاهده نمایید.

راهنمای خرید ورق رنگی از آهن اسپات

برای انتخاب بهترین محصول برای هر پروژه ای، دانستن برخی نکات قبل از خرید می تواند بسیار کمک کننده باشد. برخی از این نکات به شرح زیر است:

انتخاب برند:

از آنجایی که برند های مختلف، کیفیت و ویژگی های متفاوتی را ارائه می دهند، مهم است که قبل از خرید ورق رنگی گالوانیزه، درباره آن تصمیم گیری کنید.
به عنوان مثال در هنگام انتخاب ورق فولادی برای پوشش سقف و مصارفی که در معرض دید هستند، ظاهر ورق اهمیت بالایی دارد، در حالی که برای ساخت یک مخزن گالوانیزه باید به میزان ضخامت لایه فلز توجه کرد، بنابراین باید دید که کدام برند در زمینه تولید محصول مورد نظر، بهتر و موفق تر عمل کرده است.

مشخصات ظاهری ورق رنگی گالوانیزه:

ورق های رنگی گالوانیزه از لحاظ ضخامت و سایز با هم تفاوت دارند. در راهنمای خرید ورق گالوانیزه رنگی توصیه می‌شود که با توجه به پروژه مورد نظر، ابعاد و ضخامت مناسب را انتخاب کنید.
همچنین لازم است که قبل از خرید آن، از وزن دقیق ورق گالوانیزه مطلع شوید. می توانید با کمک جدول اشتال از وزن ورق های فولادی آگاه شوید.

وضعیت بازار:

هنگام خرید این نوع ورق، باید همیشه پیگیر تحلیل قیمت ها باشید. زیرا توجه به پیش بینی قیمت آهن آلات تا حد زیادی به کنترل هزینه پروژه تان کمک می کند.

در راهنمای خرید این محصول باید گفت که امروزه افراد به علت مشغله های فراوان و همچنین مزایای خرید آهن آلات به صورت آنلاین، تمایل کمتری برای خرید حضوری دارند. با این حال دقت داشته باشید که برای خرید حرفه ای لازم است به سایت‌های معتبر مراجعه کنید.

آهن اسپات برای تسهیل معاملات و مبادلات آهن ایران و به عنوان مرجعی برای اطلاع رسانی در صنعت آهن و محصولات فولادی راه اندازی شده است.
قیمت آنلاین آهن و همچنین تحلیل و بررسی اخبار آهن و فولاد کشور به صورت روزانه و فروش آهن آلات ساختمانی و صنعتی با تضمین قیمت و کیفیت از جمله فعالیت های مجموعه آهن اسپات می‌باشد.