پروفیل صنعتی در ساخت سازه‌های بزرگ استفاده می‌شود. ساخت سازه‌ها و پروژه‌های عظیم به زیرسازی مناسب و مستحکم نیاز دارد؛ بنابراین لازم است هنگام ساخت آن‌ها از مصالح بادوام و مستحکم استفاده شود تا نتیجه خوبی به دست آید.

تجهیزات صنعتی و نظامی، ساخت تابلوهای گوناگون تبلیغاتی و ساخت سازه‌های بسیار بزرگ فلزی از جمله کاربردهای این محصول به شمار می‌رود. پروفیل‌های صنعتی با پروفیل‌ ساختمانی تفاوت دارند و از نظر کاربردی یکسان نیستند. این تفاوت در قیمت پروفیل ساختمانی و صنعتی نیز دیده می‌شود.

ویژگی‌های پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی نوعی ورق‌ بزرگ است که ضخامت زیادی دارد. به دلیل اینکه سطح مقطع این پروفیل‌ معمولاً به شکل مربع یا مستطیل است در گروه پروفیل‌های با مقطع بسته قرار می‌گیرند. ورق‌های پروفیل صنعتی از جنس فولاد هستند و به همین دلیل از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند.

این پروفیل‌ها بر اساس وزنی که دارند، همچنین قوطی صنعتی به پروفیل صنعتی سبک و پروفیل صنعتی سنگین تقسیم‌بندی می‌شوند. در تولید پروفیل‌ها از ورق سیاه استفاده می‌شود، به همین دلیل قیمت پروفیل‌ها تا حد زیادی به قیمت ورق سیاه باز می‌گردد. جالب است بدانید که این پروفیل‌ها به روش پروفیل ساختمانی تولید می‌شوند، اما از نظر اندازه همچنین وزن و ضخامت با یکدیگر متفاوت هستند.

قابلیتی که پروفیل صنعتی را از سایر پروفیل‌ها متمایز می‌کند، میزان ضخامت و اندازه‌های اضلاع آن‌هاست. در پروفیل صنعتی طول ضلع‌ها بیش از 12 سانتی‌متر و ضخامت آن‌ها نیز بیشتر از 6 میلی‌متر خواهد بود. البته توجه داشته باشید که این پروفیل‌ها وزن پایینی دارند، اما بار بسیار زیادی را می‌توانند تحمل کنند.

مزایای استفاده از پروفیل صنعتی

در این بخش به بررسی برخی از مزایای پروفیل‌های صنعتی می‌پردازیم.

  • وزن آن‌ها به نسبت کیفیت و ضخامتی که دارند، نسبتاً کم است
  • آستانه تحمل بار آن‌ها بسیار زیاد است و از مقاومت بالایی برخوردارند
  • علی‌رغم ضخامت بالایی که دارند از قابلیت جوشکاری خوبی برخوردارند
  • پروفیل صنعتی را می‌توان با سایر ابزارهای بزرگ صنعتی و فولادی به یکدیگر وصل کرد
  • قیمت پروفیل صنعتی سبک ‌و سنگین به نسبت کاربردی که دارند بسیار مقرون‌به‌صرفه است

کاربرد پروفیل صنعتی 

پروفیل‌ها کاربرد فراوانی در موقعیت‌های مختلف دارند. یکی از علت‌های محبوبیت این ابزارها کیفیت بالا و مقاومت آن‌هاست. برخی از پروفیل‌ها در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی بسیار مقاوم‌اند و می‌توانید سال‌های طولانی از آن‌ها استفاده کنید.

این پروفیل‌ها در ساختمان‌سازی برای تولید انواع درب‌ها همچنین پنجره به کار می‌روند. البته پروفیل‌های ساختمانی به‌صورت کامپوزیت، نورد گرم و سرد وجود دارند که هرکدام در موقعیت خاصی استفاده می‌شوند. در قاب درب‌ها و تیرهای سقفی معمولاً از نوع سرد پروفیل صنعتی آهن استفاده می‌شود.

از آن جایی که پروفیل‌های صنعتی از ویژگی‌های الکتریکی و مکانیکی برخوردارند، در صنایع نظامی همچنین شرکت‌های خودروسازی به‌وفور از آن‌ها استفاده می‌شود. پروفیل‌های کامپوزیتی به‌خوبی در برابر ضربه و لرزش مقاوم هستند، به همین دلیل در صنایع سنگین از آن‌ها استفاده می‌شود. برای خرید پروفیل صنعتی در ابتدا از کاربرد آن مطلع شوید و سپس متناسب با موقعیت خود یکی از آن‌ها را استفاده کنید.

در ساختمان‌ها و برج‌های بلند به دلیل ارتفاع زیاد و وزش بادهای شدید از پروفیل صنعتی گالوانیزه استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها می‌توانند فشار زیادی را تحمل کنند. از انواع پروفیل‌های صنعتی برای ساخت نرده‌های فلزی و پل‌های عابر پیاده استفاده می‌شود. آهن اسپات یکی از مراکز بسیار معتبر است که خرید و فروش پروفیل صنعتی و سایر آهن‌آلات را انجام می‌دهد.

شیوه تولید پروفیل‌های صنعتی

همان‌طور که اشاره کردیم، پروفیل‌ها به روش‌های گوناگونی تولید می‌شوند و همین مورد کاربرد آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. هنگام خرید می‌توانید از فروشنده پروفیل صنعتی در مورد روش تولید آن سوال کنید. به فرایندی که در طی آن شکل و فرم خاصی را به فلزات می دهند، نورد می گویند.

در این روش فلزات را از میان غلتک‌های مختلف عبور می‌دهند تا به شکل دلخواه در آیند. اصطکاکی که بین دستگاه نورد همچنین غلتک وجود دارد بسیار مهم است، زیرا ضخامت صفحات را تعیین می‌کنند. روش‌های تولید پروفیل‌ها عبارتند از:

روش نورد سرد

تفاوتی که میان روش‌های نورد سرد و گرم وجود دارد دمای آن‌هاست. در روش نورد سرد دمای دستگاه را پایین‌تر از دمای تبلور فلز موردنظر قرار می‌دهند. به‌عبارت‌دیگر دمای آن برابر با دمای اتاق است.

روش نورد گرم

این روش دقیقاً برعکس روش نورد سرد عمل می‌کند. در این روش از تولید پروفیل صنعتی دمای دستگاه از دمای تبلور فلز بیشتر است.

روش مرکب

در این روش پروفیل سرد و گرم به‌صورت ترکیبی هستند و در انواع پروفیل باز و بسته وجود دارند.

شکل ظاهری پروفیل‌های صنعتی

پروفیل‌های صنعتی از نظر ظاهری نیز در گروه‌های متفاوتی قرار می‌گیرند که در ادامه، به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

پروفیل‌های صنعتی بسته

شکل ظاهری این پروفیل‌ها به‌صورت بسته است. به همین دلیل به این نام شناخته می‌شوند.

پروفیل‌های صنعتی باز

پروفیل z، کلاهی، سپری و فرانسوی از این نوع پروفیل به شمار می‌روند.

پروفیل z

از آن جایی که شکل ظاهری این پروفیل‌ها شبیه حرف z است آن‌ها را به این نام می‌شناسند. از این مدل پروفیل در صنایع کشتی‌سازی و ساخت سقف‌های شیب‌دار استفاده می‌شود.

پروفیل سپری

نوعی از پروفیل محسوب می‌شود که به شکل T است، به همین دلیل به این نام معروف است. پروفیل سپری یک پروفیل صنعتی قیمت مناسب به شمار می‌رود. با این پروفیل سازه‌های فولادی را به هم وصل می‌کنند.

پروفیل کلاهی

این نوع پروفیل‌ها را در ماشین‌آلات و ابزارهای صنعتی استفاده می‌کنند. این پروفیل کاربرد بسیار زیادی در صنایع دارد.

پروفیل فرانسوی

چارچوب‌های درب و پنجره را با استفاده از پروفیل صنعتی فرانسوی می‌سازند. این نوع پروفیل بر اساس مراحل ساخت در ضخامت‌های گوناگونی تولید می‌شود.

انواع پروفیل‌ بسته

پروفیل لنگه دری

چنین پروفیل‌هایی را هنگام ساخت پنجره و درب ساختمان به کار می‌گیرند. جالب است بدانید که این نوع پروفیل در روند ساخت پروفیل فرانسوی نیز استفاده می‌شود.

پروفیل کلافی

ضخامت‌های تولید این پروفیل مختلف است، اما طول آن معمولاً 6 متر است. از این پروفیل نیز در ساخت درب و پنجره بهره می‌برند.

پروفیل HSS

سطح مقطع این مدل پروفیل به‌صورت دایره، مربع و مستطیل است. برای ساخت واحدهای مسکونی همچنین طراحی پل‌ها از این پروفیل استفاده می‌کنند.

پروفیل‌های مربع مستطیل

به‌منظور نرده‌کشی خیابان‌ها، ستون ساختمان‌ها، ساخت اسکلت فلزی به کار می‌رود.

خرید پروفیل صنعتی از آهن اسپات

پروفیل صنعتی را در مقاله امروز بررسی کردیم. آهن اسپات یکی از سایت‌های برتر است که قیمت انواع پروفیل صنعتی را به‌صورت روزانه قرار می‌دهد. سعی کنید پروفیل را از محل معتبری تهیه کنید.

از آن جا که استحکام سازه‌ها در عمر آن‌ها تأثیر به سزایی دارد، باید در طراحی آن‌ها از اجناس مرغوب استفاده کرد. شرکت‌های زیادی در زمینه فروش انواع پروفیل صنعتی فعالیت دارند، اما پیش از خرید از آن‌ها حتماً در مورد سوابق شرکت تحقیق نمایید.