ورق عبارت است از صفحه‌ای صاف و تخت از جنس که به‌ واسطه فرآیندهای صنعتی و تحت عملیات‌های خاصی نازک می‌شود و قابلیت شکل‌دهی و شکل‌پذیری بالایی دارد.
این قابلیت موجب شده است تا پایه و اساس طیف گسترده‌ای از صنایع و بسیاری از کاربردهای مهندسی محسوب شود.

این محصول از جنس‌ها و آلیاژهای متفاوت فولاد تولید ‌می‌شود؛ ورق‌های گالوانیزه، ورق‌های سیاه، ورق‌های روغنی و ورق‌های استیل از انواع ورق‌ها به حساب می‌آیند که در ابعاد و ضخامت‌های مختلفی و در حالت برگی، برش خورده و یا ورق‌های رول شده تولید و در بازار به فروش می‌رسند.

ورق

انواع ورق‌ 

ورق در انواع و اقسام مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود. از جمله انواع آن باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورق‌های سیاه
  • ورق‌های روغنی
  • ورق‌های استیل
  • ورق‌های گالوانیزه

 1. ورق سیاه

ورق‌ سیاه یا آهنی با استفاده از تکنولوژی نورد گرم تولید ‌می‌شود. فناوری نورد گرم به این صورت است که مواد اولیه و خام، در دماها و فضاهای حرارتی بسیار بالا، ذوب شده و طی فرآیندهایی خاص، ورق‌های ظاهری مات و کدر به خود می‌گیرند. علت نام‌گذاری این محصول نیز رنگ ظاهری سیاه آن است.

ورق‌های سیاه در ضخامت‌های 5/1 تا 100 میلی‌متر در بازار موجود هستند این مقطع یکی از اصلی‌ترین ورق‌های آهن موجود در صنعت است که در انواع رول شده کویل یا کلاف، فابریک یا شیت، صنعتی و معمولی دسته بندی می‌شوند.

با توجه به خصوصیات ورق‌های سیاه نظیر انعطاف بالا، عمر طولانی، مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و اکسیده شدن، این محصول در صنایع مختلفی از جمله صنایع ساختمان سازی، مخازن خاص، خودرو سازی، تانکر سازی، کشتی سازی و صنایع سنگین فلزی کاربرد زیادی دارد.

2. ورق‌ روغنی

ورق‌ روغنی از جنس آلومینیوم است که با استفاده از تکنولوژی نورد سرد تولید شده. در طی فرآیندی خاص ورق‌های با ضخامت بالا را به ورق‌های نازک‌تر تبدیل ‌می‌کنند و دارای ظاهری زیبا هستند. دلیل به کارگیری روش نورد سرد در تولید این محصول، بالابردن کیفیت ظاهری آن است و به همین دلیل است که از آن به منظور نماسازی و زیباسازی ظاهری در صنایع گوناگون بهره می‌برند.

این محصول در انواع ورق‌های نیمه کششی، معمولی و فوق کششی و همچنین در ضخامت‌های حدود 3/0 تا 3 میلی متر تولید و در سایزهای 1830/1 و 2440/2 و 3050/3 میلی متر قابل دسته بندی خواهند بود. از مهم‌ترین کاربردهای آن ‌می‌توان به صنایع خودرو سازی و بدنه خودرو، لوازم خانگی، ساخت انواع قفسه، کابینت و پانل‌ اشاره کرد.

3. ورق استیل

ورق‌ استیل یا فولاد ضدزنگ، حاوی حداقل 11 درصد کروم است که وجود این مقدار از عنصر کروم در آن‌ موجب افزایش مقاومت و در نتیجه ماندگاری بالای آن می‌گردد. ورق استیل غالباً بر پایه آهن تولید می‌شود. با این حال در تولید این محصولات، عناصر مختلفی با یکدیگر ترکیب می‌گردند.

این نوع ورق‌ها در حقیقت از فلز استیل و ترکیب آن با سایر عنصرها ساخته می‌شود و دارای انواع ورق استیل آستینتی یا ضد زنگ، استیل فریتی و استیل مارنزیتی است.

از ویژگی‌های بارز این محصول که موجب کاربرد گسترده و افزایش خرید ورق‌های استیل می‌شود باید به خاصیت جوش پذیری، شکل پذیری و انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی، فرسودگی و ضربه و زیبایی ظاهری آن اشاره کرد.

صنایعی چون صنعت ساختمان سازی، صنعت تولید سیمان، صنعت کشتی سازی، صنعت خودرو سازی و لوازم الکتریکی از صنایعی هستند که استفاده از این محصول در آن‌ها بسیار رایج است.

انواع ورق استیل

از جمله انواع مختلف ورق استیل باید به موارد زیر که از پرکاربردترین محصولات در صنایع هستند، اشاره کرد:

  1. ورق استیل نگیر
  2. ورق استیل براق
  3. ورق استیل مات
  4. ورق استیل خش دار
  5. ورق استیل روکش دار
  6. ورق استیل نسوز
  7. ورق استیل ضد اسید

4. ورق گالوانیزه

ورق‌ گالوانیزه به صورت رول و فابریک در بازار موجود می‌باشد و به دلیل ویژگی‌های خود بسیار منحصر به‌ فرد است. این محصولات در صنایع و زندگی روزمره کاربرد فراوان و مشخصی دارند. در حقیقت همان ورق‌های آهنی هستند که به منظور جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی و افزایش مقاومت این محصول، سطح آن را با فلز روی می‌پوشانند.

ورق گالوانیزه در دو نوع سرد و گرم تولید شده و به بازار عرضه می‌شود. لازم به ذکر است این نوع بیشتر در جاهای مرطوب و یا مکان‌هایی مانند سقف شیروانی، گلخانه و هر جایی که در آن امکان این وجود که سطح آن خورده شود به کار ‌می‌رود. هر چه ضخامت روی آن بیشتر باشد، مقاومت ورق نیز افزایش می‌یابد. حتی اگر پوشش آن دچار شکستگی شوند نیز همچنان از خطر زنگ زدن در آن جلوگیری می‌شود.

خصوصیات ورق گالوانیزه

از جمله خصوصیات ظاهری و فیزیکی وگالوانیزه که باید هنگام طراحی و پیاده‌سازی به آن دقت کنید عبارتند از:

  • عرض : ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰
  • کوتینگ : ۱۰۰ – ۱۲۰ – ۱۸۰ – ۲۲۰ – ۲۷۵
  • ضخامت : ۰٫۱۸ – ۰٫۴۰ – ۰٫۹۰ – ۲ – ۶
  • وزن کویل : ۳٫۵ الی ۱۲ تن
  • قطر داخلی کویل : ۵۷۰ الی ۶۲۰

کاربرد ورق گالوانیزه

از ورق گالوانیزه درصنعت خودروسازی، حمل و نقل، صنعت کشاورزی، تولید کاغذ و لوله، ساخت بیلبوردهای تبلیغاتی، ساختن لواز‌می‌ مثل لوله بخاری، کانال کولر، کابینت آشپزخانه، لوله‌های آب و هر جا که احتمال خوردگی آهن و خسارت وجود دارد، استفاده می‌شود.

همچنین با فرم دادن ورق گالوانیزه به صورت ورق کرکره‌ای در مواردی مانند ساخت سقف شیروانی منازل استفاده می‌شود. ورق رنگی نیز با پاشیدن رنگ روی ورق‌های گالوانیزه ساخته می‌شود.

استعلام قیمت ورق

از جمله عواملی که بر قیمت ورق تاثیر مستقیم یا غیر مستقیم ‌می‌گذارند باید به مواردی از جمله: ضخامت، نوع و ابعاد آن اشاره کرد. امروزه متاسفانه قیمت آهن دیگر ثبات گذشته را ندارد و صنعت ساخت و ساز دچار رکود شده است و ثابت مانده در نتیجه نمی‌توان قیمت ثابتی را برای ورق‌های فلزی و فولادی در نظر گرفت. از طرفی نوسانات شدید ارز نیز بی تاثیر در قیمت ورق نخواهد بود.

عامل مهم دیگری که قیمت روز ورق را تحت تاثیر خود قرار ‌می‌دهد، بازار جهانی است. با توجه به روند تحریم‌ها، واردات این محصول به داخل کشور ممنوع شده و ورق‌های وارداتی در بازار کمیاب شده‌اند و یا در صورت موجود بودن نیز با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسند.

خرید ورق از آهن اسپات

از آن جایی که انواع محتلف ورق با خصوصیات و مشخصات فیزیکی و مکانیکی متفاوت و با هدف کاربرد در صنایع گوناگون تولید و به بازار عرضه می‌شوند، برای خرید ورق ابتدا باید با توجه به نیاز خود و موارد استفاده نوع آن مشخص شود و پس از ان از میان برندها و کارخانه‌های متفاوت بهترین نوع انتخاب گردد.

از این رو ما در آهن اسپات این امکان را برای شما فراهم کرده‌ایم تا در مدت زمانی کوتاه، به جدیدترین قیمت‌های استعلام گرفته شده از برترین کارخانجات معتبر کشور دسترسی داشته باشیم.