یکی از پرکاربردترین مصالح در صنعت ساخت و ساز، انواع پروفیل ساختمانی است. هرکدام از مصالح با توجه به جنس، شرایط ویژهای دارند که برای استفاده در بخش خاصی در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند.
در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع پروفیلهای ساختمانی و کاربرد آنها آشنا شوید.
پروفیل ساختمانی چیست؟
پروفیل ساختمانی به دستهای از پروفیلها گفته میشود که در حوزه ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف پروفیلهای ساختمانی معمولا با ضخامتی بین 2 الی 4 میلی متر تولید و به بازار عرضه میشوند.
پروفیلهای ساختمانی با توجه به معیارهای مشخصی مانند روش ساخت یا سطح مقطع به انواع گوناگونی تقسیم میشوند که در بخشهای بعدی با آنها آشنا خواهید شد.
انواع پروفیل ساختمانی
پروفیلهای ساختمانی به دستهها و گروههای متفاوتی تقسیم شدهاند که در زادامه به معرفی انواع پروفیل ساختمانی میپردازیم.
پروفیلها با استفاده از برش دادن و پرس کاری ساخته میشوند. به این معنی که ورقهای فولادی به شکل پروفیل درآمده و مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع پروفیل ساختمانی نورد سرد برای کارهای نسبتا سبک در حوزه ساختمان سازی مانند چهارچوب دربها کاربرد دارند که البته پروفیلهای ساختمانی به دستهها و گروههای متفاوتی تقسیم شدهاند که در ادامه به انواع آنها آشنا میشوید.
1. پروفیل نورد گرم
در این روش، از نورد گرم برای شکل دادن شمشهای فولادی و تبدیل آنها به انواع پروفیل ساختمانی استفاده میشود. پروفیلهای نورد گرم در ساخت انواع ناودانی، میلگرد و… کاربرد دارند.
2. پروفیل مرکب
این روش ترکیبی از روش نورد سرد و گرم است. به عبارت بهتر، یک پروفیل مرکب نتیجه اتصال تعدادی پروفیل نورد سرد و گرم است. از پروفیلهای مرکب در ساخت نبشی دوبل و ناودانی دوبل استفاده میشود.
3. پروفیل آبرو
پروفیل آبرو یکی از پرمصرفترین انواع پروفیل ساختمانی است. این محصول برای انتقال آب برف و باران در سقف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجایی که پروفیلهای آبرو تماس زیادی با آب برف و باران دارند، از ورقهای فولادی گالوانیزه ساخته میشوند تا به مشکل خوردگی دچار نشوند.
4. پروفیل تسمه
پروفیل تسمه یکی دیگر از انواع پروفیلهای ساختمانی است. این نوع پروفیل به طور معمول با عرضی کمتر از 160 میلی متر ساخته شده و با علامت اختصاری PL نمایش داده میشود. بهتر است بدانید، اعدادی که در نقشههای ساختمانی پس از علامت PL به کار میروند، نشان دهنده طول، عرض و ضخامت تسمه هستند. تسمههای فولادی علاوه بر ساختمان سازی در ساخت گاردریل و سازههای فلزی نیز کاربرد دارند.
5. پروفیل ناودانی
از دیگر انواع پروفیل ساختمانی میتوان به پروفیل ناودانی اشاره کرد. ناودانیها به دو نوع ناودانی C و ناودانی U تقسیم میشوند. در صورتی که بالهای ناودانی به موازات یکدیگر و با ضخامتی مشابه باشند، به نام ناودانی C شکل خوانده شده و در صورتی که بالهای ناودانی با هم موازی نبوده و حالت مخروطی داشته باشند، به نام ناودانی U شکل معرفی میگردند.
پروفیل ناودانی میتواند از جنس فولاد، استیل یا آلومینیوم باشد در ادامه این مقاله، با آهن اسپات ویژگی ها و قیمت پروفیل ساختمان را بررسی میکنیم.
ویژگیهای پروفیلهای ساختمانی
یکی از مهمترین مسائل در بکارگیری مصالح ساختمانی، این مسئله است که مصالح ساختمانی باید انعطاف و شکلپذیری مطلوبی داشته باشند.
پروفیلهای ساختمانی، قابلیت انعطاف و شکلپذیری نسبتا مطلوبی دارند و این مسئله، فرآیند استفاده از این مصالح را آسانتر میکند.
اگر قابلیت انعطافپذیری را در نظر نگیریم، سایر ویژگیهای پروفیل ساختمانی عبارتند از:
- قابلیت جوشپذیری مطلوب.
- دقت ابعادی بسیار زیاد.
- مقاومت مطلوب در برابر فشارهای احتمالی.
- ضخامت زیاد و در نتیجه افزایش مقاومت در برابر ضربات و خوردگیها.
این مقطع فولادی در سه مدل سبک، متوسط و سنگین تولید میشود و در این سه مدل متفاوت است. ویژگی این پروفیل، نسبت به سایر پروفیل شکل ظاهری آن است.
تیرآهن IPB با بالی پهنتر از سایر تیرآهنها تولید میشود. از این پروفیل در مستحکمسازی ستون سازهها استفاده میشود.
تیرآهن یکی از مهمترین مقاطع فولادی در صنعت ساختمان است که برای استفاده از آن، لازم است انواع مختلف این محصول، کاربرد و ویژگیها و حتی کیفیت کارخانههای تولیدکننده این محصول را بشناسید.
کاربرد پروفیلهای ساختمانی
کاربرد پروفیل های ساختمانی بسیار گسترده و متنوع است؛ همان طور که در بخشهای قبلی نیز اشاره کردیم، هر پروفیل در قسمت خاصی از ساختمان به کار میرود. با همه این تفاسیر، میتوانیم بگوییم که موارد زیر، مهمترین کاربردهای انواع پروفیل ساختمانی هستند.
- مستحکمسازی قسمتهای مختلف ساختمان و سازههای فولادی
- ساخت انواع چارچوبها برای درب و پنجره
- ساخت، پوشش و مستحکمسازی سقف سولهها یا سازههای دیگر
- تولید چارچوبهای بزرگ فولادی یا فلزی.
یکی از مهمترین مقاطع فلزی در ساختمان سازی و صنعت پروفیل قوطی است و انواع مختلفی دارد که قوطی پروفیل آهنی پرکاربردترین قوطی در بین انواع قوطی فلزی از جمله قوطی پروفیل استیل یا قوطی پروفیل آلومینیومی است.
از قوطی پروفیلهای مربع و مستطیل در صنایع خودرو سازی، ساختمان سازی و حتی ساخت پایه میز و صندلی و نرده و در و پنجره استفاده میشود.
قوطی و پروفیلهای با مقاطع بزرگتر که معروف به پروفیل ستونی (قوطی ستونی) هستند. با ضخامت ۲/۵ تا ۸ میلیمتر در ساختن ستون و اسکلت فلزی ساختمانها به کار میروند.
همچنین با مشخصات فیزیکی خاصی اگر ساخته شوند در ساختن شاسی تریلرها و نفت کشها نیز از آنها استفاده میشود. پروفیل زد، پروفیل لنگه دری و کلافی و پروفیل مبلی نیز از دیگر انواع پروفیل ساختمانی هستند که کاربردهایی در صنایع مشابه و متفاوت دارد.
خرید انواع پروفیل ساختمانی از آهن اسپات
با توجه به کاربرد زیاد پروفیل در صنعت و ساختمان، صنعتگران این حوزه سعی میکنند پروفیلی تولید کنند که در برابر حوادث و خوردگی مقاوم باشد. همچنین قوطیها به قدری مصارف گوناگون و مختلف دارند که ممکن است ما در روز و در سطح شهر آن را بارها دیده باشیم.
اگر شما نیز برای پروژه ساختمانی یا صنعتی خود نیازمند پروفیل هستید، توصیه میکنیم قبل از خرید حتما از مشاوران باتجربه آهن اسپات کمک بگیرید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره قیمت روزپروفیل اهن وارد وبسایت آهن اسپات شوید.