سیم جوش آرگون چیست؟

سیم جوش ها و یا الکترودهای جوشکاری زیادی وجود دارد که یکی از پرکاربردترین با کیفیت ترین آن ها، سیم جوش آرگون است. از این نوع سیم جوش با توجه به کاربرد مورد نظر می توان در انواع مختلفی از جوشکاری ها استفاده کرد.

از  آرگون به طور ویژه در جوشکاری تیگ استفاده می شود که در کشور ما بیشتر با نام “جوشکاری” شناخته می شود. علت این نامگذاری آن است که از گاز آرگون در این فعالیت استفاده می شود. از این نوع جوشکاری در موارد گوناگونی از جمله صنایع هوایی، دریایی، نظامی، نیروگاه ها و پتروشیمی ها استفاده می شود.

ویژگی انواع سیم های جوش مشابه سایر محصولات سیم جوش بر روی آن حک شده است. بر همین اساس هنگام خرید و عملیات جوشکاری با توجه به نوع جوشی که انجام می شود باید به این ویژگی ها توجه شود تا از ایجاد خسارت ها و هزینه های احتمالی جلوگیری شود.

از جمله ویژگی های سیم جوش باید به خواص مکانیکی مختلف آن اشاره کرد که در کاربرد های حرارتی گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. این سیم جوش دارای قطر یک الی چهار میلی متری است و وزن آن نیز از پنج تا ده کیلوگرم متغیر است. بسته بندی سیم جوش به صورت مسوار انجام می شود.

انواع سیم جوش آرگون

انوع مختلفی از سیم جوش در بازار موجود است که در اندازه های مختلف تولید شده و به فروش می رسند. این سیم ها با توجه به مشخصات درج شده بر روی آن ها قابل شناسایی می باشند. از مهم ترین انواع این قبیل سیم های جوش که کابردهای فراوانی دارند باید به اندازه های زیر اشاره کنیم:

  • 2 میلیمتری
  • 4 میلیمتری
  • 6 میلیمتری
  • 8 میلیمتری

مهمترین سیم های جوش بر اساس کد نام گذاری

انواع سیم جوش نیز مانند سایر سیم های با کاربرد مشابه بر اساس سیستم مخصوص خود، کدگذاری می شوند. به خاطر آن که در این نوع از سیم جوش ها روان کننده استفاده نمی شود، سیستم نامگذاری آن ها بسیار ساده می باشد، مهمترین انواع آن ها شامل موارد زیر می باشند:

  • سیم جوش آرگون کد ER70 S-3
  • سیم جوش آرگون کد ER 310
  • سیم جوش آرگون کد ER80S-B2
  • سیم جوش آرگون کد ER309 LSI
  • سیم جوش آرگون کد ER 308H
  • سیم جوش آرگون کد ER308L
  • سیم جوش آرگون کد ER309L
  • سیم جوش آرگون کد  ER 70S-3

1.سیم جوش آرگون  ER 80S-B2

کد  ER 80S-B2 یکی از انواع سیم جوش  استکه از آن برای جوشکاری فولادهای لوله و دیگ سازی که تا دمای ۵۵۰ درجه مقاومت دارد استفاده می شود. با توجه به نوع فلز، عملیات پیش گرمایش و پس گرمایش انجام می گردد.

این سیم جوش در قطرهای مختلف از ۱، ۱.۲، ۱.۶، ۲، ۲.۴، ۳.۲ تا ۴ میلی متری در بازار موجود بوده و وزن آن نیز حدود پنج کیلوگرم است. طول سیم جوش آرگون تقریبا یک متر است.

2.سیم جوش آرگون   ER 308H

یکی دیگر از انواع سیم جوش، کدER 308H  است که به صورت دو رشته پیوسته بوده و از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار است. این سیم جوش که از جنس کروم و نیکل است برای جوشکاری آلیاژهای ضد زنگ آستنیتی کروم/نیکل می باشد. به دلیل این که آلیاژهای فوق از کربن زیادی برخوردار هستند استفاده از آن ها در دماهای بالا توصیه می شود. عمده کاربرد این مدل در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی و صنایع شیمیایی است.

هر کدام از انواع سیم جوش ها از جریان های متفاوتی برخوردار هستند. جریان این مدل سیم جوش آرگون دی سی منفی است. این سیم جوش همچنین از خواص گوناگون شیمیایی و فلزی برای جوشکاری برخوردار است.

3.سیم جوش آرگون  ER 310

یکی دیگر از انواع سیم جوش ها، مدل ER 80S-B2 محسوب می شود که از آن در فرآیند جوشکاری فولادی های آستینی استفاده می شود. مقاومت به گرمای این نوع حدودا ۲۵ درصد از جنس کروم و ۲۰ درصد از جنس نیکل است.

این سیم جوش از مقدار کروم بالایی برخوردار بوده و در دماهای بالاتر مقاومت خوبی نسبت به اکسیداسیون نشان می دهد. از جمله مهمترین کاربردهای این سیم جوش می بایست به استفاده از آن در مبدل های حرارتی، کوره های صنعتی و قطعات جوشاننده اشاره کرد. جریان در این نوع الکترود جوشکاری نیز دی سی منفی است و از خواص گوناگون شیمیایی و فلزی برخوردار است.

4.سیم جوش آرگون   ER 309Lsi

یک نوع دیگر از مدل های سیم جوش، ER 309Lsi است که دارای ترکیبات کروم و نیکل است. از این سیم جوش در جوشکاری فولادهایی که این ترکیب را درون خود دارند استفاده می شود. فولادهای ریخته گری که از کروم ۲۳ درصد و نیکل ۱۲ درصد تشکیل شده اند از مقاصد کاربرد این سیم جوش ها به شمار می آیند.

از این سیم جوش همچنین در لایه های بافر موجود در فولادهای ضد زنگ نیز می توان استفاده کرد. “کنترل رقیق سازی جوش” مهمترین عاملی است که در جوشکاری لایه های بافر از طریق سیم جوش آرگون باید مورد توجه اپراتور قرار بگیرد. این الکترود جوش از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار بوده و به خاطر آن که سلیکون زیادی در خود دارد خاصیت مرطوب کنندگی جوش را بهبود می بخشد. جریان جوشکاری این مدل نیز دی سی منفی است.

5.سیم جوش آرگون   ER 309L

این مدل نیز یکی دیگر از انواع سیم جوش است که از ترکیب کروم- نیکل تشکیل می شود. از این سیم جوش برای جوشکاری در آلیاژهای کروم ۲۴ درصد و نیکل ۱۳ درصد استفاده می کنند. از دیگر کاربردهای آن می توان به جوشکاری لایه ها بافر بر روی فولادهای ضد زنگ اشاره کرد.

در صورتی که از این مدل سیم در لایه های حایل و اتصالات غیرمشابه استفاده شود باید عملیات رقیق سازی صورت گیرد. از جمله مهمترین ویژگی های آن داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی عمومی است. جریان جوشکاری در این آلیاژ، دی سی منفی است.

6.سیم جوش آرگون   ER 308Lsi

این نوع سیم جوش نیز در ترکیب خود کروم و نیکل دارد و از آن برای جوشکاری آلیاژهایی که ترکیبات کروم ۲۸ درصد و نیکل ۸ درصد دارند استفاده می شود. از ویژگی های مهم آن مقامت بالا در برابر خوردگی عمومی است. این الکترود جوش همچنین حاوی مقداری کربن می باشد و پیشنهاد می کنیم در محل هایی که احتمال خوردگی وجود دارد از این نوع سیم جوش استفاده کنید.

قیمت سیم جوش

همان طور که در توضیحات انواع سیم جوش ها گفته شد، در ساخت این محصولات از عناصر مختلفی از جمله کروم، نیکل و… استفاده شده است. قیمت سیم جوش نیز متاثر از میزان مواد تشکیل دهنده و سایر عواملی از جمله مقاومت و حجم آن است.

با توجه به نوسانات صنایع بهتر است قبل از آن که مقاطع فولادی یا سیم جوش خریداری کنید از قیمت آن ها مطلع شوید. در این راستا وب سایت آهن اسپات با استعلام به روز قیمت از کارخانه های معتبر ایران به شما کمک می کند. پس هر چه سریع تر به آدرس www.ahanspot.com مراجعه کنید.