ناودانی استنلس استیل یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی و سازه‌های استیل می‌باشد، که در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی کاربردهای زیادی دارد. عناصر تشکیل دهنده ناودانی استیل شامل 10 تا 30 درصد کروم، تیتانیوم، مس، آلومینیوم و … می‌باشد. ناودانی استیل بیش ترین کاربرد را در صنعتی ساختمان سازی و برج سازی دارد.

مزیت‌ها و ویژگی‌های ناودانی استنلس استیل

مهم‌ترین ویژگی‌های ناودانی استیل شامل وزن متناسب، استحکام بالا، قابلیت اتصال آسان فلزات به یکدیگر و ایجاد شکل‌ها، مقاومت بالا در برابر فرسودگی و خوردگی و مواد اسیدی، جوش پذیری عالی و عدم نیاز به حرارت بعد از جوشکاری می‌باشد.

حوزه وسیع کاربردهای این محصول باعث رقابت بیش تر در میان تولید کنندگان داخلی و خارجی و بازرگانان شده است. ناودانی استنلس استیل پروفیلی U شکل است که سطح مقطع بازی دارد. سطح مقطع ناودانی استیل به این صورت است، که یک تنه افقی دارد و در کناره‌ها دو بال به صورت عمودی قرار گرفته اند. نکته مهم این است، که زاویه‌های داخلی مقطع پروفیل ناودانی استیل نباید نوک تیز باشند، بلکه باید حالت گرد داشته باشند.

با همه مزیت‌هایی که گفتیم، به این نتیجه می‌رسیم که ناودانی استنلس استیل طول عمر بالایی دارد. علاوه بر همه مزیت‌هایی که گفته شد، قیمت آن نیز نسبت به دیگر محصولات مشابه بسیار مناسب‌تر است. ناودانی استیل در سایز، ضخامت‌های مختلف و با آلیاژهایی متفاوتی که در ادامه به آن می‌پردازیم تولید می‌شود. هم چنین این محصول در شاخه‌های 6 متری و در واحد کیلوگرم به فروش می‌رسد.

ناودانی استیل در استانداردهای DIN، استاندارد آلمان، استاندارد بین المللی UNS، ASTM A 47M، AISI، S31004 و ASTM A 105M تولید می‌شود.

کاربردهای ناودانی استیل

ناودانی استیل جنس گالوانیزه است و به همین دلیل نیز در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بسیار بالایی دارد. علاوه بر این، در محیط‌های اسیدی نیز از مقاومت مناسبی برخوردار است. از جمله کاربردهای ناودانی استنلس استیل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- قفسه‌های فولادی

2- فضاهای باز

3- محیط‌های مرطوب

4- صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاه‌ها به عنوان پایه سازه‌ها

5- صنایع غذایی

6- محیط‌هایی با رطوبت و یا مواد اسیدی

7- ساخت تجهیزات کشتیرانی، پمپ‌های بزرگ آب و گاز و ترکیبات شیمیایی

8- استفاده در نماهای ساختمانی در معرض دید به دلیل سطح براق و صیقلی که دارد.

9- ساخت چهارچوب درب و پنجره آهنی

انواع ناودانی استنلس استیل

ناودانی استیل را می‌توان بر اساس پارامترهای مختلف دسته بندی کرد. انواع ناودانی استیل را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم:

1- انواع ناودانی استیل از نظر شکل

ناودانی استیل از نظر شکل ظاهری در دو نوع UPE و UPN تولید می‌شود:

  • ناودانی UPE: بال‌های آن موازی است و بیش تر در ناودانی‌های C از آن استفاده می‌شود.
  • ناودانی UPN: شکل بال‌های این ناودانی مخروطی است و بیش تر در ناودانی‌های U مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2- انواع ناودانی استنلس استیل در نظر طرح

از نظر طرح دو نوع ناودانی استیل ساده و مشبک داریم:

  • ناودانی استیل مشبک:

این نوع ناودانی، از ورق گالوانیزه در عملیات سرد یا گرم ساخته می‌شود. ناودانی استیل مشبک بیش ترین کاربرد را در سازه‌های فولادی و قفسه‌های سبک دارد.

  • ناودانی استیل ساده:

این نوع ناودانی از ورق گرم تولید می‌شود و کاربردهای صنعتی و ساختمانی دارد. ناودانی استیل ساده به صورت گرم یا سرد می‌تواند گالوانیزه شود.

3- انواع ناودانی استیل از نظر نوع تولید

از این نظر، دو نوع ناودانی استیل پرسی و فابریک تولید می‌شوند:

  • ناودانی استیل پرسی:

این نوع ناودانی از پرس کردن ورق‌های استیل ساخته می‌شود. تولید ناودانی استیل به روش پرسی با استفاده از ورق‌های استیل با گرید‌های مختلف انجام می‌شود. گریدهای ورق استیل شامل 304، 316، 310، 321 و 430 می‌باشد. پرکاربردترین نوع ورق استیل ضد زنگ برای تولید انواع محصول، ورق‌های استیل 304 و 316 است. ناودانی پرسی برای شکل دهی ورق استیل با دستگاه رول فرمینگ ساخته می‌شود.

  • ناودانی استیل فابریک:

ناودانی استیل فابریک در فرایند نورد گرم و سرد و از طریق شمش استیل تولید می‌شود. در این روش تولید، ابتدا شمش استیل گداخته می‌شود و سپس مواد گداخته به سمت دستگاه قالب حرکت می‌کند و بر مبنای سایز مورد نظر شکل دهی می‌شود.

4- انواع ناودانی استیل بر اساس وزن

از نظر وزن، ناودانی استیل دو نوع سبک و سنگین دارد:

  • ناودانی استیل سبک:

وزن و ابعاد این ناودانی از وزن‌های جدول اشتال کمتر است و به همین دلیل به آن ناودانی استیل سبک می‌گویند.

  • ناودانی استیل سنگین:

در صورتی که وزن و ابعاد ناودانی استیل از وزن‌های جدول اشتال بیش تر باشد، ناودانی استیل سنگین نامیده می‌شود، که ضخامت بیش تری نیز دارد.

نکات مهم برای خرید ناودانی استنلس استیل

در زمان خرید ناودانی استیل حتما نکات مهم زیر را در نظر بگیرید:

  • از نظر ظاهری، ناودانی استیل نباید تغییر رنگ داده باشد.
  • سطح آن نباید دارای خوردگی و خش باشد، زیرا این موضوع باعث کاهش طول عمر ناودانی می‌شود.
  • همان طور که قبلا هم اشاره شد، ناودانی استیل از آلیاژهای مختلف می‌تواند تولید شود، بنابر این با توجه به نوع کاربردتان، ناودانی استیل با گرید مناسب را انتخاب و خرید کنید.

قیمت ناودانی استیل

قیمت ناودانی استیل به سایز، آلیاژ به کار رفته در ساخت آن (استیل 304 یا 316) و ضخامت ورق استفاده شده در تولیدش بستگی دارد. این محصول در ضخامت‌های مختلف بر حسب سفارش مشتری به طول 6 متر به بازار عرضه می‌شود. قیمت کلی ناودانی استیل به دلیل نوسانات قیمت ارز در کشور متغیر است.

سخن پایانی

وبسایت آهن اسپات به عنوان مرجع خرید و فروش آهن آلات به قیمت روز در بازار ایران، قیمت کلیه محصولات فولادی شامل ناودانی استیل را به صورت به روز در اختیار شما قرار می‌دهد. در صورت نیاز می‌توانید از طریق وب سایت آهن اسپات کلیه اطلاعات لازم در رابطه با محصولات فولادی مورد نظر خود را به دست آورید.