ناودانی آلومینیومی، پروفیل صنعتی و ساختمانی است، که از آلیاژ آلومینیوم ساخته می شود. شکل ظاهری این محصول شبیه U انگلیسی می باشد. ناودانی آلومینیومی به دلیل مزیت هایی شامل وزن کم، مقاومت بالا در برابر خوردگی، شکل پذیری و استحکام خوب و جوش پذیری بالا برای ساخت انواع سازه، ساخت شاسی تریلرها و کشنده ها، ساخت چهارچوب درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی ناودانی آلومینیومی برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی و وزن سبک دارند، بهترین انتخاب است.
ناودانیهای آلومینیومی در طول های 6 و 12 متری و سایزهای 10*10، 10* 30، 12*18، 25*15، 40*15، 16*16، 20*20، 30*20، 20*40، 25*25، 30*30، 30*40 و … تولید می شود. شما می توانید با توجه به نیاز و کاربردتان، سایز مورد نظر خود را انتخاب و خرید کنید. ناودانی آلومینیومی بر اساس شکل ظاهری، شکل سطح مقطع، وزن و روش تولید انواع مختلفی دارد، که در ادامه آنها را بررسی می کنیم. خرید و فروش ناودانی آلومینیومی بر اساس وزن آن انجام می شود.
کاربرد ناودانی آلومینیومی
ناودانی ها برای پروژه های ساخت و ساز مختلف تولید و استفاده می شوند. برخی از مهم ترین کاربردهای ناودانیهای آلومینیومی شامل موارد زیر می باشد:
- ساخت چهارچوب در و پنجره
- ساخت یراق آلات و دستگیره ها
- ساخت خرپا، بادبند و ستون های استفاده شده
- ساخت اسکلت های فلزی، کامیون و ماشین آلات
- تاسیسات دریایی
- تجهیزات ترافیکی
- صنعت خودروسازی برای ساخت شاسی تریلر و کشنده ها
مزایای منحصر به فرد ناودانی آلومینیومی
استفاده از ناودانیهای آلومینیومی در ساخت و ساز و ساختمان، مزیت های منحصر به فرد زیادی دارد. در این جا برخی از آنها را بررسی می کنیم.
-
ظاهر زیبا:
آلومینیوم به دلیل ظاهر کاملا خنثی، برای استفاده در سیستم ناودانی سازه های مختلف از منازل گرفته تا ساختمان های تجاری بهترین انتخاب است. ناودانیهای آلومینیومی برای نصب در کلیه سازه ها مناسب می باشد.
-
طول عمر بالا:
آلومینیوم در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد و برای سیستم های ناودانی در دراز مدت انتخاب مناسبی است. طول عمر آلومینیوم حدود 30 سال است، اما توصیه می شود ناودانیهای آلومینیومی را همیشه بازرسی کنید تا بتوان از ایجاد مشکلات احتمال جلوگیری کرد.
-
تنوع رنگی بالا:
ناودانیهای آلومینیومی از تنوع رنگی بالایی برخودار است. معمولا سیستم های ناودانی ساخته شده از عناصر دیگر باید رنگ شوند و در رنگ های محدود و مشخصی به بازار عرضه می شوند. علاوه بر این آلومینیوم حتی اگر برای مدت طولانی هم در معرض نور آفتاب قرار گیرد، دچار رنگ پریدگی نمی شود.
-
ترک نخوردن آلومینیوم:
ناودانیهای آلومینیومی در شرایط آب و هوایی مختلف دچار ترک خوردگی یا خورد شدن نمی شود؛ علت این موضوع این است، که ناودانیهای آلومینیومی به دلیل تولید به صورت اشکال پیوسته، در اثر تغییر دما و انبساط ترک نمی خورد و خورد نمی شود.
-
نیاز به حداقل نگهداری:
صرف نظر از اقداماتی که برای حذف سنگ ریزه ها و برگ ها از ناودانی لازم است انجام شود، ناودانیهای آلومینیومی تقریبا هیچ عملیات نگهداری دیگری نیاز ندارد. در نتیجه بعد از نصب آن نیازی به رنگ کردن و بتونه کاری و نگهداری مستمر نیست.
-
نصب راحت:
شما نیز به راحتی می توانید ناودانیهای آلومینیومی را نصب کنید، زیرا به دلیل شکل یکپارچه و پیوسته ای که دارد نیاز به لحیم کاری ندارد. علاوه بر نصب آسان، آلومینیوم وزن کمی دارد و حمل و نقل آن نیز آسان خواهد بود.
انواع ناودانی آلومینیومی
همان طور که در ابتدای متن گفتیم، انواع ناودانیهای آلومینیومی بر اساس شکل ظاهری، شکل سطح مقطع، وزن و روش تولید تقسیم بندی می شوند.
-
انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس شکل ظاهری
ناودانی ها بر اساس شکل ظاهری دو نوع ساده و مشبک دارند. ناودانی ساده معمولا برای ساخت پل های باربر کاربرد دارد و در سایزهای 8، 10، 12، 14 و 16 با ارتفاع های متنوع بین 3 تا 40 سانتی متر تولید می شود و ناودانی مشبک نیز برای ساخت قفسه های فولادی مورد استفاده قرار می گیرد.
-
انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس شکل سطح مقطع
بر اساس شکل سطح مقطع سه نوع ناودانی UPE، UPN و ناودانی اروپایی یا UNP تولید می شوند. دو نوع ناودانیهای آلومینیومی UPE و UPN از نظر شکل ظاهری بال با هم تفاوت دارند. بال های مدل UPE صاف و موازی، اما بال های ناودانی نوع UPN مخروطی شکل می باشد.
ناودانی UNP یا اروپایی در این دسته بندی، وزن و ضخامت بیش تری دارد. از این ناودانیها برای پروژه های بزرگ و صنعتی استفاده می شود.
-
انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس روش تولید
در این دسته بندی دو نوع ناودانی آلومینیومی پرسی و فابریک قرار می گیرد. ناودانی پرسی از نوعی ورق آلومینیوم به روش پرس ساخته می شود. ناودانی آلومینیومی فابریک نیز از شمش فابریک به صورت نورد گرم و سرد تولید می شود.
-
انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس وزن
ناودانیهای آلومینیومی بر اساس وزن در دو نوع سبک و سنگین تولید می شود. برای سنجش وزن ناودانی از جدول اشتال استفاده می شود. ناودانیهای آلومینیومی سنگین، از نظر وزن در مقایسه با وزن درج شده در جدول اشتال سنگین تر است. این نوع ناودانی در کارخانه های اروپایی و در استاندارد UNP ساخته می شود.
ناودانیهای آلومینیومی سبک نیز نسبت به وزن درج شده در جدول اشتال، سبک تر است، که معمولا در کارخانه های ایران و روسیه تولید می شود. از ناودانیهای سبک برای ساخت پل ها، ترمیم سازه های معماری و تجهیزات ساختمانی استفاده می شود.
قیمت ناودانی آلومینیومی
ناودانیهای آلومینیومی به دلیل پوشش حوزه وسیعی از کاربردها در صنایع مختلف استفاده می شود. مزیت های این محصول شامل وزن کم، مقاوت در برابر خوردگی، شکل پذیری، استحکام خوب و جوش پذیری بالا باعث ایجاد یک ساختار عالی در پروژه های ساخت و ساز خواهد شد.
سخن پایانی
وبسایت آهن اسپات به عنوان مرجع خرید و فروش آهن آلات به قیمت روز در بازار ایران، قیمت کلیه محصولات فولادی شامل ناودانی آلومینیوم را به صورت به روز در اختیار شما قرار می دهد. شما می توانید در صورت نیاز از طریق وب سایت آهن اسپات کلیه اطلاعات لازم در رابطه با محصولات فولادی مورد نظر خود را به دست آورید.