ناودانی 4 نوعی پروفیل است که فاصله بین دو بال آن به صورت عرضی معادل ۴ سانتیمتر میباشد. ناودانیها پروفیلهایی با سطح مقطع U شکل و یا C شکل هستند که در ساختمان سازی و دیگر صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.
طرز نمایش نیمرخ ناودانی به صورت UNP و یا UPE است. ناودانی UPE در واقع نوعی ناودانی C شکل با بالهای موازی است و ناودانی UNPنیز گونهای ناودانی U شکل با بالهای مخروطی میباشد. ابعاد ناودانی متفاوت بوده و در اندازههای مختلفی در بازار عرضه میشود. یکی از پرکاربردترین انواع این محصولات، ناودانی ۴ است.
مشخصات ناودانی 4
ناودانی نوعی پروفیل با مقطع باز است که از یک جان افقی و دو بال عمودی تشکیل میشود. محل اتصال بالهای ناودانی به جان آن میتواند بدون انحنا و یا دارای انحنا باشد. ارتفاع مقطع ناودانی با حرف h، عرض بال با حرفb، ضخامت بال با حرف tg، ضخامت جان با حرف ts و سطح مقطع ناودانی 4 با حرف A نشان داده میشود. نماد G نیز نشان دهنده وزن ناودانی 4 به ازای هر واحد طول آن میباشد.
در ارتباط با وزن ناودانیها باید گفت که آنها در اوزان مختلفی ساخته میشوند و جدول وزنی مختص خود را دارند. هم چنین نمیتوان گفت که سبک هستند یا سنگین و با توجه به مصارفی که قرار است در آن جا مصرف و استفاده شوند وزن آنها نیز تعیین میشود.
البته وزن ناودانیها را وب تعیین میکند و هنگام خواندن وزنی این ناودانیها این گونه میگویند ناودانی نمره ۶ است، یعنی ناودانی و وب یا همان به اصطلاح جان ناودانی دارای طولی به میزان ۶ سانتیمتر میباشد.
انواع ناودانی 4 بر اساس روش تولید
ناودانی بر اساس روش تولید به انواع پرسی و فابریک دسته بندی میشود. ناودانی 4 پرسی با پرس کردن ورق فولادی تولید میشود. برای ساخت این ناودانی از دستگاه رول فورمینگ استفاده میشود. استحکام ناودانی پرسی کمتر از نوع فابریک است.
ناودانی فابریک به دو صورت نورد گرم و نورد سرد قابل تولید است. برای ساخت ناودانی فابریک به روش نورد گرم، ابتدا شمش خام را در کورههای مخصوص و با حرارت بالا گرما میدهند تا به دمای مورد نظر برسد. سپس آن را از غلتکهایی عبور میدهند تا به ضخامت مورد نظر برسد. ناودانی فابریک تولید شده از طریق فرآیند نورد سرد کیفیت بیشتری نسبت به نوع نورد گرم آن دارد.
انواع ناودانی 4 بر اساس شکل ظاهری
انواع ناودانی بر اساس شکل ظاهری به دو نوع ساده و مشبک تقسیم بندی میشود. ناودانی ساده کاربرد وسیعی در ساختمان سازی و صنایع مختلف داشته و سطح آن کاملا ساده و بدون سوراخ است. از ناودانی مشبک بیشتر در ساخت قفسههای فلزی و نصب سنگ به صورت خشک استفاده شده و دارای شیارهایی روی سطح خود است. علاوه بر این شکل ظاهری ناودانی UNP و UPE نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت است.
انواع ناودانی 4 بر اساس جنس
فروش ناودانی در سه جنس گالوانیزه، آلومینیومی و استنلس استیل صورت میپذیرد. ناودانی آلومینیومی مقاومت و استحکام بالایی در برابر رطوبت و خوردگی دارد. از این نوع ناودانی در نمای ساختمان، ساخت درب و پنجره و قالبهای فلزی استفاده میشود. ناودانی آلومینیومیخود به انواع رنگی، خام و آبکاری شده دسته بندی میگردد. وزن ناودانی آلومینیومیاز سایر انواع ناودانی سبک تر است.
ناودانی گالوانیزه دارای پوششی از جنس روی میباشد. به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر رطوبت و زنگ زدگی دارد. از این نوع ناودانی میتوان در ساخت و سازهای دریایی، ترمیم بناهای معماری، ماشین آلات و … استفاده کرد.
ناودانی استنلس استیل به دو صورت ساده و مشبک تولید میگردد. این نوع ناودانی طول عمر بسیار بالایی داشته و معمولا در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. از ناودانی استیل میتوان در محیطهایی که در مجاورت رطوبت و مواد اسیدی قرار دارند استفاده کرد.
کاربرد ناودانی
ناودانی به شکل تکی در برابر خمش ضعیف عمل میکند؛ بنابراین به صورت جفت و در تیرهای مرکب کاربرد دارد. مهم ترین کاربرد ناودانی در اعضای کششی و فشاری همچون خرپا و بادبند است. از ناودانی میتوان در ساخت پل، تیر، ستون، سازههای سبک و … استفاده کرد. از کاربردهای دیگر ناودانی 4 میتوان به استفاده در نمای ساختمان، ساخت قفسه، ساخت درب و پنجره، قالبهای فلزی و ماشینآلات اشاره کرد.
عوامل موثر بر قیمت ناودانی در بازار
از عوامل مهم در قیمت این محصول وزن و کارخانه سازنده محصول است. از لحاظ وزن این محصول با توجه به نیاز پروژه به دو دسته سنگین و سبک تقسیم میشود. مهمترین کارخانههای تولید کننده این محصول عبارتند از فایکو، البرز غرب، فولاد تهران، ناب تبریز، شکفته، مگا استیل، نورد یاوران زنجان، ذوب آهن و… که کیفیت در هر مجتمع متفاوت بوده و این امر باعث تغییر قیمت آن میشود.
قیمت ناودانی 4
ناودانی 4، یک محصول فولادی است که دو بال آن به صورت عرضی فاصله 4 سانتیمتری از یکدیگر دارند. ناودانی 4 مقطعی فولادی است که سطح مقطع آن به دو صورت U شکل و یا C شکل است و از آن در صنعت و ساختمان سازی استفاده میشود.
از کاربردهای دیگر این محصول میتوان به استفاده در ساخت درب و پنجره، ساخت ماشین آلات و قالبهای فلزی اشاره کرد. این ناودانی به دو فرم پرسی و فابریک تولید و در بازار عرضه میشود. قیمت ناودانی 4 به عنوان یک محصول فولادی پرکاربرد در صنایع به عوامل مختلفی چون نوسانات بازار، میزان عرضه و تقاضا، نرخ ارز، قیمت نفت و… بستگی دارد.
سخن پایانی
ناودانیها به ساخت و ساز شما استحکام و ساختاری قوی میبخشند که استفاده از آن برای چهارچوبها امری ضروری است؛ با توجه به تقاضا و استفاده بالای ناودانی 4، 5، 8 و 10، آگاهی از قیمت انواع ناودانی اهمیت بالایی دارد. مهندسان صنایع مختلف به دلیل سبکی وزن و تنوع بالا از ناودانیها استفاده بسیار میکنند از این رو انتخاب نوع صحیح این محصول بر روی قیمت ناودانی در روند پروژه تاثیر گذار است
با توجه به نوسانات قیمت بازار فولاد، در اختیار داشتن یک منبع موثق برای استعلام جدیدترین بهای اعلام شده مقاطع فولادی امری بسیار مفید و ضروری تلقی میشود. به این منظور ما در آهن اسپات جهت تسهیل معاملات اقدام به استعلام روزانه قیمت فولاد از برترین کارخانجات کشور کردهایم. به این منظور تنها کافی است به وب سایت آهن اسپات مراجعه کنید.