ناودانی نوعی پروفیل مقطع باز است که از یک هسته افقی و دو بال عمودی تشکیل شده است. اتصال بال‌‌‌های ناودان به هسته آن ‌‌‌می‌تواند بدون انحنا یا با انحنا باشد. ارتفاع ناودان با حرف h، عرض بال با حرف b، ضخامت بال با حرف tg، ضخامت روح با حرف ts و سطح مقطع نشان داده ‌‌‌می‌شود. ناودانی 40 با حرف a.  g نشان دهنده وزن ناودانی 40 در واحد طول است.

مشخصات ناودانی 40

ناودانی نوعی پروفیل باز است که به دو صورت پارچه ای و پرس تولید ‌‌‌می‌شود. ناودانی به دو صورت ساده و مشبک و سبک و سنگین طبقه بندی ‌‌‌می‌شوند.

ناودانی‌های 40 خواص منحصر به فردی دارند و به همین دلیل کاربردهای زیادی در ساخت و ساز، سازه‌‌‌های دریایی، ماشین آلات، اسکلت فلزی و غیره دارند. در نهایت باید بگوییم که تولید ناودانی با استانداردهای جهانی و کیفیت بالا در سراسر کشور ارائه ‌‌‌می‌شود.

 انواع ناودانی

ناودانی‌‌‌‌ها بر اساس وزن، روش تولید، ظاهر و جنس طبقه بندی ‌‌‌می‌شوند. در ادامه به معرفی انواع ناودانی ‌‌‌می‌پردازیم.

  • انواع ناودانی 40 بر اساس وزن

این پروفیل‌‌‌‌ها بر اساس وزن ناودانی‌‌‌‌ها به دو نوع سبک و سنگین طبقه بندی ‌‌‌می‌شوند. ناودانی‌‌‌های سنگین در سازه‌‌‌های سنگین تر و بزرگتر مانند سازه‌‌‌های مرتفع و پل‌‌‌‌ها استفاده ‌‌‌می‌شود. ناودانی‌‌‌های سبک وزن نیز در سازه‌‌‌های کوچکتر و مصارف معمولی استفاده ‌‌‌می‌شوند.  ناودانی‌‌‌های سبک وزن کمتر از میز ناودانی دارند، در حالی که ناودانی‌‌‌های سنگین وزنی برابر یا بیشتر از میز ناودانی دارند.

  • انواع ناودانی 40 بر اساس روش تولید

ناودانی‌‌‌‌ها بر اساس روش تولیدی که دارند به پرس و پارچه طبقه بندی ‌‌‌می‌شوند. 40 پرس ناودانی با پرس ورق فولادی تولید ‌‌‌می‌شود.  برای ساخت این ناودانی از دستگاه رول فرمینگ استفاده شده است.  استحکام ناودان پرس کمتر از نوع پارچه است.

ناودانی‌‌‌های پارچه ای را ‌‌‌می‌توان به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید کرد.  برای ساخت ناودانی‌‌‌های پارچه ای به روش نورد گرم ابتدا شمش خام را در کوره‌‌‌های مخصوص با حرارت زیاد گرم ‌‌‌می‌کنند تا به دمای مطلوب برسد.  سپس از غلتک‌‌‌‌ها عبور داده ‌‌‌می‌شود تا به ضخامت مورد نظر برسد.  ناودانی‌‌‌های پارچه ای تولید شده در فرآیند نورد سرد کیفیت بالاتری نسبت به نورد گرم دارند.

  • انواع ناودانی 40 بر اساس شکل ظاهری

انواع ناودانی‌‌‌‌ها بر اساس شکل ظاهری به دو نوع ساده و مشبک تقسیم ‌‌‌می‌شوند.  ناودانی‌‌‌های ساده در ساختمان سازی و صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد و سطح آن کاملا ساده و بدون سوراخ است.  ناودانی‌‌‌های مشبک بیشتر در ساخت قفسه‌‌‌های فلزی و نصب سنگ خشک استفاده ‌‌‌می‌شود و روی سطح خود شیارهایی دارد.  علاوه بر این، ظاهر ناودانی unp و upe تا حدودی با یکدیگر متفاوت است

  • انواع ناودانی 40 بر اساس جنس

ناودانی‌‌‌‌ها در سه ماده گالوانیزه، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ فروخته ‌‌‌می‌شوند.  ناودانی‌‌‌های آلومینیو‌‌‌می‌مقاومت و استحکام بالایی در برابر رطوبت و خوردگی دارند.  از این نوع ناودانی در نمای ساختمان، در و پنجره و قالب‌‌‌های فلزی استفاده ‌‌‌می‌شود.  ناودانی‌‌‌های آلومینیو‌‌‌می‌به انواع رنگی، خام و آبکاری طبقه بندی ‌‌‌می‌شوند.  ناودانی‌‌‌های آلومینیو‌‌‌می‌وزن کمتری نسبت به سایر انواع ناودانی دارند.

ناودانی‌‌‌های استنلس استیل به دو صورت ساده و مشبک تولید ‌‌‌می‌شوند.  این نوع گل میخ عمر بسیار بالایی دارد و معمولا در صنایع نفت، گاز، پتروشی‌‌‌می‌و مواد غذایی مورد استفاده قرار ‌‌‌می‌گیرد.  ناودانی‌‌‌های فولادی را ‌‌‌می‌توان در محیط‌‌‌هایی که در معرض رطوبت و مواد اسیدی هستند استفاده کرد.

ناودانی‌‌‌های گالوانیزه دارای روکش روی هستند.  بنابراین در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد.  از این نوع ناودان ‌‌‌می‌توان در ساخت و سازهای دریایی، تعمیر ساختمان‌‌‌های معماری، ماشین آلات و … استفاده کرد.

  کاربردهای مختلف ناودانی 40

ناودانی‌‌‌های تک در برابر خمش ضعیف هستند.  بنابراین به صورت جفتی و در تیرهای مرکب استفاده ‌‌‌می‌شود.  مهمترین کاربرد ناودانی در اعضای کششی و فشاری مانند خرپاها و مهاربندها ‌‌‌می‌باشد.  از ناودان‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌توان برای ساخت پل‌‌‌‌ها، تیرها، ستون‌‌‌‌ها، سازه‌‌‌های سبک و … استفاده کرد. از دیگر کاربردهای 40 ناودان ‌‌‌می‌توان به نمای ساختمان، قفسه‌‌‌‌ها، در و پنجره‌‌‌‌ها، قالب‌‌‌های فلزی و ماشین آلات اشاره کرد.

ویژگی های شاخص ناودانی ۴۰ 

ناودانی‌‌‌‌ها به دلیل ویژگی‌‌‌های زیر به طور گسترده مورد استفاده قرار ‌‌‌می‌گیرند:

  1. مقاومت ناودان در برابر تنش‌‌‌های زیاد (قانون قلاب و کشش فولاد)
  2. سرعت نصب و اتصالات مختلف ناودان در ساختمان
  3. فضای کم و در عین حال مقاومت بالایی را اشغال ‌‌‌می‌کند
  4. برای مدت طولانی کار ‌‌‌می‌کند
  5. وزن کم قاب فولادی
  6. مقاومت در برابر ضربه

  قیمت ناودانی 40

همانطور که قبلا ذکر شد، این پروفیل در مواد مختلف فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و گالوانیزه تولید ‌‌‌می‌شود.  بر این اساس، قیمت 40 ناودانی متفاوت خواهد بود.  همچنین قیمت ناودانی پرس 40 عددی نسبت به نوع پارچه آن کمتر است.  در بین انواع ناودانی‌‌‌های پارچه ای ناودانی‌‌‌های پارچه ای نورد سرد قیمت بالاتری دارند.

قیمت روز ناودانی به قیمت ارز بستگی دارد.  با افزایش قیمت دلار، قیمت ناودانی 40 افزایش ‌‌‌می‌یابد و با کاهش قیمت دلار، قیمت ناودانی نیز کاهش ‌‌‌می‌یابد.  عرضه و تقاضا بر قیمت ناودانی تاثیر ‌‌‌می‌گذارد.  اگر تعادل بین عرضه و تقاضا وجود نداشته باشد، قیمت‌‌‌‌ها تغییر ‌‌‌می‌کند.  این بدان معنی است که با افزایش تقاضا نسبت به عرضه، قیمت 40 ناودانی افزایش ‌‌‌می‌یابد.

قیمت ناودانی‌‌‌های وارداتی و تولید داخلی با یکدیگر متفاوت است.  قیمت ۴۰ عدد ناودانی وارداتی رابطه مستقیمی ‌با نرخ ارز دارد.  مارک‌‌‌های مختلف از واحدهای متفاوت، قیمت‌‌‌های متفاوتی نیز دارند.  هر چه در ساخت محصول از مواد مرغوب تری استفاده شده باشد و هر چه برند ناودانی شهرت بیشتری داشته باشد قیمت 40 ناودانی نیز بالاتر ‌‌‌می‌رود.

خرید ناودانی 40

برای خرید 40 ناودانی باید تعداد شاخه‌‌‌های مورد نیاز و یا وزن ناودانی‌‌‌‌ها مشخص شود.  ناودانی‌‌‌‌ها انواع مختلفی دارند که در طول‌‌‌های مختلف تولید ‌‌‌می‌شوند.  تعیین نوع و طول ناودانی یکی دیگر از ضروریات خرید ناودانی است.  40 عدد ناودانی در برندهای مختلف تولید ‌‌‌می‌شود که با توجه به قیمت و کیفیت محصول باید خرید کرد.

کلام آخر

قیمت ناودانی 40 و همچنین سایر مقاطع فولادی نوسان بسیاری دارد. قیمت‌ها به صورت لحظه‌ای در حال تغییر است و باید پیش از خرید حتما قیمت اعلام شده را زیر نظر داشته باشید. از این رو آهن اسپات در اقدامی جهت تسهیل مبادلات این صنعت، به صورت روزانه قیمت این محصولات را از برترین کارخانجات تولیدی کشور استعلام گرفته است.