ناودانی ۳۰ یک نوع پروفیل است که فاصله بین دو بال آن به صورت عرضی معادل ۳۰ سانتی متر باشد. ناودانیها پروفیلهایی با سطح مقطع U شکل و یا C شکل هستند که در صنایع مختلف و ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند.
طرز نمایش نیمرخ ناودانی به صورت UNP و یا UPE است. ناودانی UPE ناودانی C شکل با بالهای موازی است و ناودانی UNP، ناودانی U شکل با بالهای مخروطی میباشد. ابعاد ناودانی متفاوت بوده و در اندازههای مختلفی در بازار عرضه میشود. یکی از این ابعاد، ناودانی ۳۰ است.
مشخصات ناودانی ۳۰
ناودانی نوعی پروفیل ساختمانی و صنعتی با مقاطع باز است که از یک جان افقی و دو بال عمودی تشکیل میشود. محل اتصال بالهای ناودانی به جان آن میتواند بدون انحنا و یا دارای انحنا باشد.
ارتفاع مقطع ناودانی با حرف h، عرض بال با حرف b، ضخامت بال با حرف tg، ضخامت جان با حرف ts و سطح مقطع ناودانی ۳۰ با حرف A نشان داده میشود. وزن هر متر از ناودانیها نیز با نماد G نشان داده میشود.
این پروفیلها بر اساس وزن ناودانی به دو نوع سبک و سنگین دسته بندی می شوند. از ناودانی سنگین در ساخت و سازهای سنگین و عظیم تر، همچون ساخت سازه بلندمرتبه و پل استفاده میشود.
از ناودانی سبک نیز در ساخت و سازهای کوچکتر و مصارف عادی استفاده میگردد. ناودانی سبک وزنی کمتر از جدول اشتال ناودانی دارد، در صورتی که ناودانی سنگین وزنی برابر یا بیشتر از جدول اشتال ناودانی دارد.
انواع ناودانی ۳۰ بر اساس روش تولید
ناودانی بر اساس روش تولید به انواع پرسی و فابریک دسته بندی میشود. ناودانی فابریک به دو صورت نورد گرم و نورد سرد قابل تولید است.
برای ساخت ناودانی فابریک به روش نورد گرم، ابتدا شمش خام را در کورههای مخصوص و با حرارت بالا گرما میدهند تا به دمای مورد نظر برسد. سپس آن را از غلتکهایی عبور میدهند تا به ضخامت مورد نظر برسد. ناودانی فابریک تولید شده طی فرآیند نورد سرد کیفیت بیشتری نسبت به نورد گرم دارد.
ناودانی ۳۰ پرسی طی فرآیند پرس کردن ورق فولادی تولید میگردد. برای ساخت این ناودانی از دستگاه رول فورمینگ استفاده میشود. استحکام ناودانی پرسی کمتر از نوع فابریک است.
انواع ناودانی30 بر اساس شکل ظاهری
انواع ناودانی 30 را بر اساس شکل ظاهری به دو نوع ساده و مشبک تقسیم بندی میشود. ناودانی ساده کاربرد وسیعی در ساختمان سازی و صنایع مختلف داشته و سطح آن کاملا ساده و بدون سوراخ است.
از ناودانی مشبک بیشتر در ساخت قفسههای فلزی و نصب سنگ به صورت خشک استفاده شده و دارای شیارهایی روی سطح خود است. علاوه بر این شکل ظاهری ناودانی UNP و UPE نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت است.
انواع ناودانی30 بر اساس متریال ساخت
فروش ناودانی در سه جنس گالوانیزه، آلومینیومی و استنلس استیل صورت می پذیرد. ناودانی استنلس استیل به دو صورت ساده و مشبک تولید میگردد.
این نوع ناودانی طول عمر بسیار بالایی داشته و معمولا در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. از ناودانی استیل میتوان در محیطهایی که در مجاورت رطوبت و مواد اسیدی قرار دارند استفاده کرد.
ناودانی گالوانیزه دارای پوششی از جنس روی میباشد. به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر رطوبت و زنگ زدگی دارد. از این نوع ناودانی میتوان در ساخت و سازهای دریایی، ترمیم بناهای معماری، ماشین آلات و … استفاده کرد.
ناودانی آلومینیومی مقاومت و استحکام بالایی در برابر رطوبت و خوردگی دارد. از این نوع ناودانی در نمای ساختمان، ساخت درب و پنجره و قالبهای فلزی استفاده میشود. ناودانی آلومینیومی خود به انواع رنگی، خام و آبکاری شده دسته بندی میگردد. وزن ناودانی آلومینیومی از سایر انواع ناودانی سبکتر میباشد.
کارخانههای تولید کننده ناودانی30
چنان که گفتیم ناودانی از جمله پروفیلهای پرکاربردی است که در بسیاری از کارها از جمله ساختمان سازی مورد استفاده می گیرد. بسیاری از تولیدکنندگان سازههای فولادی داخل کشور, ناودانی را در دو طول 6 متر و 12 متر به بازار عرضه می کنند. شرکتهایی مانند :
- ناودانی نورد یاران زنجان
- ناودانی ناب تبریز
- ناودانی شکفته مشهد
- مجتمع فولاد البزر غرب
- ناودانی فایکو – فولاد البزر ایرانیان
- شرکت صبا فولاد منظومه
- صنایع فولاد کوهپایه
موارد ذکر شده از برترین تولیدکنندههای ناودانی در سطح کشور هستند.
کاربرد ناودانی30
از جمله مهمترین کاربردهای پروفیل ناودانی 30 باید به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده به عنوان مهاربند برای ترمیم دیوارهای ریخته شده
- کاربرد در ساخت چهارچوبهای فلزی برای تجهیزات صنعتی
- کاربرد در ساخت پایه برای تجهیزات ترافیکی مثل گارد ریل
- کاربرد در ساخت پوشش لوله در سیستمهای پایپ لاین و پایپینگ
- مناسب برای ساخت چهارچوب درب و پنجره آهنی ساده
- کاربرد در ساخت خرپاها, بادبندها و ستونهای موجود در ساختمانهای بلند
- استفاده از ساخت اسکلتهای فلزی در ماشین آلات سنگین و کامیونها
خرید ناودانی ۳۰
برای خرید ناودانی ۳۰ باید تعداد شاخه و یا وزن مورد نیاز از ناودانی کاملا مشخص گردد. ناودانی دارای انواع مختلفی است که در طولهای متفاوت تولید می شوند.
تعیین نوع و طول ناودانی از دیگر موارد ضروری برای خرید ناودانی است. ناودانی ۳۰ در برندهای مختلفی تولید میگردد که باید با توجه به قیمت و کیفیت محصول اقدام به خرید ناودانی نمود.
قیمت ناودانی 30
قیمت روز ناودانی وابسته به قیمت ارز است. با افزایش قیمت دلار، قیمت ناودانی ۳۰ افزایش یافته و با کاهش قیمت دلار، قیمت ناودانی نیز کاهش می یابد.
میزان عرضه و تقاضا بر روی قیمت ناودانی تاثیرگذار است. در صورتی که تعادل بین میزان عرضه و تقاضا وجود نداشته باشد، قیمتها تغییر می یابد. به این معنی که با افزایش تقاضا نسبت به میزان عرضه، قیمت ناودانی ۳۰ افزایش پیدا می کند.
قیمت ناودانی وارداتی و تولید داخل با یکدیگر متفاوت است. قیمت ناودانی ۳۰ وارداتی به طور مستقیم وابسته به نرخ ارز است. برندهای مختلف ناودانی، قیمت متفاوتی دارند. هرچه در ساخت آن از مواد با کیفیتتری استفاده شود و اعتبار برند ناودانی بیشتر باشد، قیمت ناودانی 30 نیز بیشتر خواهد شد.
فعالیت در بازار مقاطع فولادی و آهن آلات حساسیتهای خود را دارد. قیمتها در بازار امروز به صورت لحظهای تغییر میکنند و ثبات خود را از دست دادهاند. به همین جهت به شما توصیه میکنیم از وب سایت آهن اسپات به آدرس www.ahanspot.com به عنوان مرجعی معتبر برای مشاهده قیمت دقیق استعلامی از برترین کارخانجات فولاد کشور بازدید نمایید.