ورق سیاه 50 میل

ورق سیاه 50 میل، 60 میل و… گزینه‌های مناسبی برای ساخت دستگاه‌هایی با ابعاد زیاد هستند، زیرا طی فرآیند نورد گرم تولید می‌شوند و به همین دلیل قیمت مناسب‌تری نسبت به سایر ورق‌های مشابه دارند. پس طبیعی است که بیشترین تقاضا در بازار فولاد را به خود اختصاص داده‌ باشند.

در همین راستا کارخانه‌های متعددی از جمله فولاد مبارکه، ورق کاویان، نورد لوله در اهواز، کارخانه ورق گیلان و… همگی در تولید ورق 50 میل و… در بازار فعالیت دارند. هر کدام از این کارخانجات، محصولات خود را به صورت متفاوتی وارد بازار می‌کند، برای مثال ورق سیاه 50 میل یا هر ورق دیگری ممکن است به صورت رول و یا شیت‌های برش خورده عرضه شود.

ابعاد هر کدام از این اوراق 5/1 در 6، 25/1 در 5/2، 2 در 12 و… است که با ضخامت بین 1.8 تا 100 میلی‌متر موجود هستند. یکی از انواع پرکاربرد ورق‌ها، ورق 50 میل است. این 50 میل، ضخامت ورق را نشان می‌دهد.

ورق 50 میل یا هر ورق سیاه دیگری از ذوب اجزای تشکیل‌دهنده ورق در دمای بالا بدست می‌آید و همین باعث می‌شود، محصول رنگ مات به خود بگیرد. به همین دلیل است که از اصطلاح ورق سیاه ( Hot Rolled Steel Sheet) برای نامگذاری آن استفاده می‌کنند.

ورق 50 میل چگونه تولید می‌شود؟

همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، ورق 50 میل به طی فرآیند نورد گرم تولید می‌شود که جزئیات آن به قرار زیر است:

  1. ابتدا مواد اولیه (بیلت و گندله سنگ آهن) در کوره‌ای که از قبل تا دمای بالا گرم شده است، قرار می‌گیرند. در مرحله بعد، آنها را از کوره خارج می‌کنند و یک پوسته اکسیدی روی سطح آنها تشکیل می‌شود
  2. بعد از آن عملیات پوسته‌شویی آغاز می‌شود تا پوسته اکسیدی حذف شود. در این حالت دما کاهش پیدا می‌کند.
  3. بعد از آن مرحله نورد خشن آغاز می‌شود که طی آن چند مرتبه مواد را از بین غلتک‌ها عبور می‌دهند تا به ابعاد و ضخامت مورد نظر برسند. در واقع ضخامت تحت تأثیر تغییرات فرآیند توزیه دما، تنظیم می‌شود به این ‌صورت که با تغییر میزان انتقال حرارت به محیط اطراف و همینطور گرمای ناشی از تغییر شکل، ضخامت ورق کاهش پیدا می‌کند.

ورق سیاه در ابعاد مختلف در بازار موجود است (از 1.5 میلیمتر تا 100 میلیمتر) که یکی از انواع آنها ورق 50 است. نرمی و سختی این ورق‌ها نیز به درصد آلیاژ به کار رفته در آنها بستگی دارد.

تفاوت پروسه تولید نورد گرم و سرد این است که در فرآیند نورد سرد، جهت محفاظت ورق از زنگ‌زدگی، ورق با اسید شسته می‌شود و در نهایت روغن کاری می‌شود، در حالیکه در نورد گرم مواد اولیه به نقطه ذوب می‌رسند و سپس از بین غلتک‌ها عبور می‌کنند تا به شکل مورد نظر برسند.

معرفی انواع ورق سیاه

ورق سیاه معمولاً بر اساس کاربرد، نوع مواد اولیه، درصد ترکیب آنها و ظاهر محصول به 2 نوع تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. ورق سیاه رولی، کویل یا کلاف‌طور

این نوع ورق سیاه با عرض 1500،1250،1000 و 2000 میلیمتر، ضخامت 1.5 تا 15 میلی‌متر با طول نا محدود تولید و عرضه می‌شود.

  1. ورق سیاه شیت یا فابریک

ورق سیاه 50 میل جز این دسته است، زیرا با ضخامت بالای 15 میلی‌متر هستند و در هر سایزی تولید می‌شود. محصولات این دسته، معمولاً گریدبندی می‌شود که شامل:

  1. St37
  2. St52

است. St  نماد قدرت است و عددی که کنار آن نوشته شده است، میزان تنش یا سختی برحسب کیلوگرم بر سانتی متر مربع را نشان می‌دهد.

مزایای ورق 50 میل

یکی از مزیت‌های اصلی این نوع ورق، قیمت مناسب و به صرفه آن است که این عامل باعث شده است ورق  50 میل، 60 میل، 5 میل و… :

  • امکان نظارت و بررسی را حین کار، راحت‌تر کنند،
  • انعطاف‌پذیری بالایی داشته باشند تا در صنایع مختلفی مثل موارد زیر به کار گرفته شوند:
  • تجهیزات آشپزخانه مانند یخچال،
  • ساعت مچی و زیور آلات،
  • کابین آسانسور،
  • تزئین و دکور نمای داخلی و خارجی ساختمان،
  • لوازم خانگی،
  • صنعت پتروشیمی،
  • صنایع ساخت‌وساز سنگین فلزی،
  • صنعت سدسازی،
  • صنعت خودروسازی،
  • صنعت تانکرسازی،
  • ساخت لوله و پروفیل، مخازن و… کاربرد داشته باشد.

آیا وزن ورق سیاه قابل اندازه‌گیری است؟

بله، با توجه به فرمول زیر، وزن ورق 50 میل و… قابل اندازه‌گیری است:

وزن ورق (کیلوگرم) = طول ورق (متر) × عرض ورق (متر) × ضخامت ورق (میلی متر) × چگالی ورق

قیمت ورق سیاه در بازار

ورق انواع مختلفی دارد، مثل ورق سیاه، ورق روغنی و… که معمولاً قیمت ورق سیاه از ورق روغنی کمتر است، زیرا کیفیت پایین‌تری به نسبت ورق روغنی دارد. همچنین ورق 50 میل، طی پروسه نورد گرم تولید می‌شود که به نسبت نورد سرد کم هزینه‌تر است.

پس با توجه به پروسه تولید و… عوامل مختلفی بر روی قیمت نهایی ورق 50 میل و… تأثیر می‌گذارند. علاوه بر آن باید مواردی مثل هزینه تأمین مواد اولیه، میزان تقاضا و مصرف ورق سیاه، حمل و نقل و… را هم در نظر گرفت.

در حال حاضر تقریباً تمامی تولید کنندگان و فروشندگان ورق 50 میل، 60 میل و… ، قیمت ورق سیاه و حتی سایر محصولات خود را همه روزه در وبسایت خود به صورت آنلاین منتشر می‌کنند تا شما در جایگاه خریدار بتوانید مقایسه و خرید کنید.

خرید ورق سیاه

ورق 50 و یا هر ضخامت دیگری، پایه ساخت همه سایر ورق‌های فولادی محصوب می‌شود و طبیعتاً هر زمان که بهای ورق سیاه تغییر کند، بهای دیگر محصولات نیز تغییر خواهند کرد. متأسفانه قیمت ورق آهن نیز تحت تأثیر بازار فولاد است.

کوچک‌ترین تغییر در بازار اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی بر قیمت نهایی ورق سیاه 50 میل و… تأثیر خواهد گذاشت. پس اگر قصد خرید دارید بهتر است از سایت‌های معتبر همه روزه قیمت را کنترل کنید تا مطمئن شوید. خبر خوب اینکه ورق سیاه با هر ضخامتی با طول بهینه و طبق سفارش مشتری برش داده خواهد شد.

برای خرید ورق سیاه می‌توانید از آهن اسپات کمک بگیرید. رسالت آهن اسپات این است که در راستای تسهیل فرایند مبادلات، قیمت روز کارخانه‌ها فولاد کشور را استعلام گرفته و در وب‌سایت خود به آدرس www.ahanspot.com منتشر کند.