ورق سیاه یک میل از جمله ورقهای پر کاربرد در صنعت محسوب میشود. همانطور که میدانید ورقها به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید میشوند و همین موضوع سبب ایجاد تفاوت در مشخصات ظاهری و نهایتا کاربرد آنها خواهد شد. نورد گرم یکی از شیوههای ساخت ورق فلزی با ضخامت کم است.
ورق سیاه یک میل فولادی به دو شکل رول و شیت برش خورده عرضه میشود. ورقها به شکل برش خورده در اندازههای مشخص و پرکاربرد تولید میشوند؛ اما ورقهایی که به شکل رول می باشند، محدودیتی از نظر طول ندارند.
ورق سیاه 1 میل به ورقهای با ضخامت پایین گفته میشود که به دو شکل رول و شیت به بازار عرضه میگردند. ضخامت ورق سیاه می تواند بین 5/1 میلی متر تا 100 میلیمتر باشد.
فرآیند تولید ورق سیاه 1 میل
برای تولید ورق 1 میل سیاه از بیلت و گندله سنگ آهن استفاده میشود. این مواد را طی فرآیند گرمادهی در کورههای قوس الکتریکی ذوب کرده و به حالت مذاب درمیآورند. سپس فولاد مذاب به تختال تبدیل شده و خنک میشود تا دمای آن تا مقدار مشخصی کاهش یابد.
در مرحله بعد تختال تولید شده درون کورهای با دمای حدود 1200 درجه قرار میگیرد. بعد از خارج شدن تختال از این کوره، روی سطح آن یک پوسته اکسیدی ایجاد میشود.
برای برداشتن این پوسته اکسیدی، فرآیند پوسته شویی ورق با فشار آب انجام میگردد. بعد از فرآیند پوستهشویی نوبت به مرحله نورد زبر میرسد. در مرحله نورد زبر، فولاد تولید شده چند بار از بین غلتکهایی عبور داده میشود تا ضخامت دلخواه را پیدا کند.
در این مرحله ضخامت تختال حدود 15 تا 30 درصد کاهش پیدا میکند. به این ترتیب کم کم به ضخامت 1 میلیمتری مورد نیاز خواهیم رسید.
پس از اتمام نورد زبر، نوبت به مرحله نهایی نورد ورق 1 میل سیاه میرسد. بعد از مرحله نهایی نورد، ورقها را در شرایط کنترل شده خنک میکنند. در این مرحله دمای ورق از 850 درجه تا حدود 580 درجه کاهش پیدا میکند. بعد از مرحله خنک سازی، ورق به صورت کلاف در آمده و دمای آن کاهش داده میشود تا بتوان محصولات را بارگیری نموده و به بازار مصرف عرضه کرد.
ابعاد ورق سیاه 1 میل
ابعاد ورق سیاه فابریک موجود در بازار، بسیار متنوع است. ورق فابریک با توجه به نیاز مشتری در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید میشود. بعضی از رایج ترین ابعاد استاندارد ورق سیاه یک میل در بازار عبارت است از: ورق سیاه 1000 × 2000 میلی متر، ورق سیاه1250 × 2500 میلی متر، ورق سیاه 1000 × 6000 میلی متر، ورق سیاه 1500 × 6000 میلی متر، ورق سیاه 2000 × 1000 میلی متر، ورق سیاه 2000 × 6000 میلی متر و ورق سیاه 2000 × 12000 میلی متر.
به طور عمده، ورقهای سیاه رولی در چهار اندازه عرض 100، 125، 150 و 200 سانتیمتر عرضه میشوند.
وزن ورق سیاه 1 میل
وزن ورق سیاه به سادگی و با یک محاسبه ساده به دست میآید. با داشتن مساحت و چگالی یک ورق سیاه فولادی می توان وزن حدودی آن را محاسبه کرد.
فرمول محاسبه وزن ورق سیاه:
وزن ورق (کیلوگرم) = طول ورق (متر) × عرض ورق (متر) × ضخامت ورق (میلی متر) × چگالی ورق
انواع ورق سیاه یک میل و کاربرد آن
ورق سیاه یک میل در دو نوع ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی تولید میشود. برخی از مقاطع فولادی علاوه بر اسم رسمی آن ها که در استانداردها نوشته شده است، یک اسم بازاری نیز دارند. انتخاب اسم مرسوم و بازاری این مقاطع غالبا بر اساس ویژگیهای ظاهری آنها انتخاب میشود.
به عنوان مثال ورق سیاه صنعتی را در بازار با نام تجاری ST37 و ورق سیاه معمولی را با نام تجاری A516-GR 60، A516-GR 70، A285 Grade، A283 Grade C و ST52میشناسند.
ورق صنعتی ST37 عموما در مصارفی مانند مخزنسازی کاربرد دارد. ورقهای صنعتی ضخامتی تا حدود 60 میلی متر نیز دارند.
همانطور که گفتیم، ورق 1 میل سیاه کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. از جمله مهمترین موارد کاربرد آن باید به صنایع مهم زیر اشاره کرد:
- صنایع ساختمانی
- صنایع پتروشیمی
- سد سازی
- ساخت تانکر و مخازن خاص
- مصالح فلزی ساختمان
- تولید قطعات خودرو
- ساخت آبگرمکن و پکیج
- تولید تجهیزات کشاورزی
- ساخت رینگ و چرخ
- کشتی سازی
- صنایع فلزی سنگین
ورق سیاه یک میل برشی چیست؟
ورق سیاه ST37 یک میل و ورق سیاه ST52 به خاطر داشتن خصوصیاتی همچون وزن کم و مقاومت و کیفیت بالا، کاربرد فراوانی در صنایع دارند. این ورقها را با استفاده از دستگاه برش گیوتین، برش پلاسما، هوابرش یا دستگاههای CNC در اندازههای مورد نظر مصرف کننده برش میدهند.
به ورق سیاه یک میل تولید شده به این شیوه، “ورق سیاه برشی” گفته میشود. به دلیل امکان تغییر ابعاد ورق سیاه برشی، کاربردهای زیادی برای آن در نظر میگیرند.
ورق سیاه برشی بیشتر در ساخت و ساز(به عنوان مثال در اتصال تیرآهنها و میلگردها، تیرچه، پل سازی و …) مورد استفاده پیمانکاران و سازندگان است.
قیمت ورق سیاه 1 میل
عوامل مختلفی بر روی قیمت ورق سیاه 1 میل تأثیر میگذارند. میزان تقاضا و مصرف ورق سیاه در صنایع، قیمت مواد اولیه، هزینههای حمل و نقل، قیمت سوخت و نرخ ارز از عوامل تأثیر گذار بر قیمت ورق سیاه در بازار میباشند.
به این ترتیب قیمت ورق سیاه در بورس نیز تحت تاثیر این عوامل در میآید. با توجه به تغییرات زیاد پارامترهای مختلف اثرگذار بر قیمتها، در سالهای اخیر شاهد نوسانات زیادی در قیمت ورق سیاه در بورس بودهایم.
در حال حاضر این امکان برای شما فراهم شده است تا قیمت روز ورق سیاه 1 میل و سایر ورقهای مورد نیاز خود را در وب سایت آهن اسپات به راحتی مشاهده کنید. این امر به دلیل کمک به مبادلات آهن آلات و داشتن مرجعی آنلاین برای اطلاع از قیمتهای روزانه صورت گرفته است.
پس اگر شما هم قصد ورود به دنیای آهن و فولاد را دارید و میخواهید بهترین قیمت و با کیفیتترین محصول را در پروژه خود به کار ببرید، برای رهایی از سردرگمی از قیمتهای لحظهای مقاطع فولادی مختلف، به وب سایت آهن اسپات اعتماد کنید. آدرس الکترونیکی www.ahanspot.com تنها سایت رسمی آهن اسپات میباشد.