ورق روغنی هفت الماس، یکی از محصولات بزرگترین تولید کننده فولادی کشور به نام شرکت صنایع هفت الماس می باشد. کیفیت محصولات این شرکت در زمینه صنعت، زبانزد است.

درحال حاضر این محصول به عنوان معروف ترین ورق روغنی بازار ایران را به خود اختصاص داده است. این محصول در صنایعی مختلفی چون صنعت خودروسازی، دکوراسیون داخلی و نماسازی ساختمان و … کاربرد گسترده ای دارد.

در این مطلب از آهن اسپات به بررسی مشخصات و نحوه تولید این محصول پر کاربرد از شرکت هفت الماس پرداخته ایم. اگر می خواهید با مزایا و معایب این محصول بیشتر آشنا شوید پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

مشخصات ورق روغنی هفت الماس

به طور کلی این محصول یک ورق فولادی می باشد که به صورت نورد سرد تولید می شود. فرایند نورد سرد در این محصول موجب می شود تا ضخامت ورق کاهش یابد. به علت نورد سردی که روی ورق های روغنی صورت می گیرد، از سطح براق و کیفیت ظاهری مطلوبی برخوردار می باشند.

این محصول در مناطق مرطوب نیز قابل استفاده می باشد چرا که روکش روغنی روی سطح این ورق، موجب می شود تا از محصول در برابر زنگ زدگی محافظت کند.

از دیگر مشخصات ورق روغنی هفت الماس، ضخامت و عرض آن می باشد. ضخامت این محصول، در محدوده 0.35 تا 3 میلی متر و عرض استاندارد آن 100 تا 125 میلی متر است. همچنین لازم به ذکر است که در انگلیسی به ورق روغنی Cold Rolled Steel Sheet گفته می شود.

فرایند تولید ورق روغنی هفت الماس

ورق ها به طور کلی به دو صورت نورد گرم و نورد سرد تولید می شوند. اما ورق روغنی تنها به وسیله نورد سرد ساخته می شود. فرایند تولید ورق روغنی هفت الماس از چندین مرحله تشکیل شده است که ما در ادامه این مطلب به معرفی و تفسیر این مراحل پرداخته ایم.

اسید شویی

در این مرحله ابتدا ورق سیاه با اسید شسته می شود تا آلودگی ها و پولک های سطحی آن که باعث ایجاد یک لایه سیاه در سطح ورق شده است را پاک کند.

مرحله نورد کاری

در تولید ورق روغنی، مرحله نورد کاری، مرحله مهمی محسوب می شود. چرا که مهم ترین تفاوت ورق روغنی با سایر ورق های فولادی حاصل همین روش نورد سرد می باشد.

در مرحله نورد سرد، ورق سیاه از بین غلتک ها عبور داده می شود تا با اعمال نیرو های فشاری و کششی، ضخامت آن کاهش یافته و برای کاربرد در صنایع مختلف، خواص فیزیکی خاصی پیدا کند که از مهم ترین آن ها می توان به ایجاد مقاومت بالا و یکنواخت در کل سطح ورق و ظاهری یکدست و صاف اشاره نمود.

مرحله آنیل کاری

در این مرحله، فولاد قابلیت انعطاف پذیری پیدا می کند. لازم به ذکر است که آنیل کاری اغلب به دو صورت پانچینگ و پیوسته انجام می گیرد.

ورق در این مرحله، ابتدا به روغن پوشانده شده تا از اکسید شدن در معرض هوا، در امان بماند. سپس توسط کوره های داغ گرما دهی می شود و به شکل کویل در می آید.

در نهایت دوباره نورد سرد سطحی با دمای بسیار پایین روی ورق صورت می گیرد تا سطح آن یکنواخت و صیقلی شود.

انواع ورق روغنی هفت الماس

ورق روغنی هفت الماس با توجه به نوع آلیاژ به کار رفته، مانند منگنز، فسفر، گوگرد، کروم و … و همچنین عملیات حرارتی صورت گرفته، به سه دسته تقسیم می شود که در ادامه این مطلب به بررسی آن ها می پردازیم:

ورق روغنی st12

این نوع ورق، به ورق های کششی معروف هستند و نسبت به سایر ورق های دیگر میزان کاربرد بیشتری دارند. از این نوع ورق در مصارف مختلفی از قبیل امور عمرانی و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

ورق روغنی st13

این نوع ورق اغلب در سازه های صنعتی و غیر صنعتی با پرس کاری در عمق کم استفاده می شود.

ورق روغنی st14

این نوع ورق به دلیل داشتن ساختاری انعطاف پذیر نسبت به سایر ورق های روغنی، در کاربرد های با پرس کاری عمیق به کار گرفته می شود که این مورد بیشترین کاربرد را در صنایع خودرو سازی دارد.

 کاربرد های ورق روغنی هفت الماس

پس از ذکر انواع ورق روغنی هفت الماس، حال نوبت به بررسی و معرفی کاربرد های آن می رسد. کاربرد های این محصول به شرح زیر است:

مبلمان فلزی

مبلمان اداری تولید شده از ورق روغنی در اغلب اداره ها و ارگان دیده می شوند. همچنین کشو های فلزی، بایگانی های اسناد و مدارک از مجموعه کاربرد های ورق روغنی هفت الماس در تولید مبلمان فلزی می باشد.

خودرو سازی

از این محصول در صنایع خودرو سازی، استفاده های زیادی صورت می گیرد. از مهم ترین استفاده این محصول در این زمینه می توان به ساخت اگزوز خودرو اشاره نمود.

لوازم و کمد های خانگی

لوازم برقی از قبیل یخچال فریزر، اجاق گاز، کابینت های فلزی، مایکروفر، کمد، انواع یراق‌آلات و … نیز از دیگر کاربرد های مهم ورق روغنی هفت الماس می باشد.

تولید محصولات فولادی

به جرات می توان گفت که بیشترین کاربرد این ورق در ساخت پروفیل های ساختمانی، درب و پنجره و … می باشد.

مزایا و معایب ورق روغنی هفت الماس

این محصول مانند سایر محصولات فولادی از یک سری مزایا و معایب برخوردار است که در ادامه به آن ها اشاره نموده ایم:

مزایا

ورق روغنی از ظاهری زیبا و شفاف برخوردار بوده و به همین منظور در بسیاری از قسمت های سطحی قطعات از آن استفاده می شود. مزایای دیگر این ورق به شرح زیر است:

  • مقاومت زیاد در برابر فشار های ناگهانی و آسیب های فیزیکی
  • رنگ پذیری خوب نسبت به سایر ورق ها
  • امکان تولید در ابعاد و سایز های متنوع
  • حفظ مقاومت و استحکام در ابعاد بزرگ تر

معایب

قیمت بالای این محصول یکی از مهم ترین معایب ورق های روغنی هفت الماس می باشد. دلیل قیمت بالای این محصول، تقاضای بسیار در بازار عرضه و تقاضا و همچنین فرایند ساخت پیچیده این ورق می باشد.

این ورق با سختی های فراوانی تولید می شود. برش و تغییر در آن به دشواری صورت می گیرد درنهایت می توان گفت اگر مصرف کنندگان قصد تغییر شکل قسمتی از این ورق را داشته باشند، باید زمان زیادی صرف شود.

نحوه محاسبه قیمت ورق روغنی هفت الماس

هر چند که قیمت روغنی هفت الماس، دائماً در وب سایت های مختلف و معتبری بروز رسانی می شود اما باید گفت عوامل مستقل و وابسته گوناگونی روی قیمت این محصول تأثیر گذار خواهد بود. در این بخش ما نحوه محاسبه قیمت ورق روغنی هفت الماس را بیان خواهیم کرد. با آهن اسپات همراه باشید.

عرضه و تقاضا

یکی از مهم ترین مؤلفه ها در قیمت ورق روغنی هفت الماس، نسبت عرضه به تقاضای محصول می باشد.

همانطور که می دانید با کاهش عرضه و افزایش تقاضا، بالا رفتن قیمت محصول امری طبیعی است. از آنجایی که تعداد تولید کنندگان ورق روغنی در ایران محدود می باشد به تبع سطح تولید ورق روغنی نیز پایین می آید و در مقابل با افزایش تقاضا قیمت محصول نیز به مراتب افزایش پیدا می کند.

نوسانات ارز و دلار

از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت ورق روغنی هفت الماس، نوسانات ارز و دلار در بازار می باشد. اصلی ترین و مهم ترین عنصر در تولید ورق روغنی، سنگ آهن است. از آنجایی که قیمت جهانی این محصول تحت تأثیر مسائل سیاسی، قیمت ارز و … تغییر می یابد پس بدیهی است که با تغییر قیمت سنگ آهن به طور جهانی، قیمت ورق روغنی هفت الماس نیز دچار تغییرات می گردد.

خدمات مورد نیاز مشتری

خدمات مورد نیاز مشتریان از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت ورق روغنی هفت الماس می باشد. بدین صورت که برخی از مشتریان تمایل دارند ورق روغنی هفت الماس را در عرض های متفاوتی خریداری نمایند. این امر موجب می شود تا فرایند های فرمینگ، پانچینگ، برش دهی و نواربری رو محصول صورت گیرد که باعث می شود قیمت ورق روغنی هفت الماس دستخوش تغییر شود.

قیمت معامله شده ورق روغنی هفت الماس در بورس کالا

عامل دیگری که می تواند بر روی قیمت ورق روغنی الماس تأثیر به سزایی بگذارد، قیمت معامله شده ورق روغنی در بورس کالا می باشد. روز معامله ای ورق های روغنی در بورس کالا همچون ورق های سیاه، روز دوشنبه می باشد. معاملات اصلی ورق روغنی در بازار بورس در ساعات میانی روز رخ می دهد و قیمت معامله شده ورق روغنی می تواند مبنایی دقیق برای شرکت ها جهت قیمت گذاری این محصول باشد. قیمت ورق روغنی هفت الماس نیز متأثر از قیمت معامله شده، دچار نوسان می شود.

جمع بندی

ورق روغنی هفت الماس به ورق هایی گفته می شود که به روش نورد سرد تولید و به بازار عرضه می گردند. این نوع ورق از سطحی صاف و صیقلی برخوردار هستند به همین خاطر در ساخت لوازم خانگی، خودرو سازی  و… استفاده می شود.

از عوامل مؤثر بر قیمت ورق روغنی الماس می توان به نوسانات بازار ارز، عرضه و تقاضا، خدمات مورد نیاز مشتری و … اشاره نمود.

در این مطلب سعی داشتیم به معرفی مشخصات، کاربرد ها، انواع و عوامل تأثیر گذار بر قیمت ورق روغنی هفت الماس بپردازیم. امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شده باشد.

شرکت آهن اسپات مرجعی معتبر در خصوص ارائه لحظه به لحظه قیمت های مقاطع فولادی می باشد. شما با مراجعه به صفحه اصلی این وب سایت می توانید قیمت های به روز شده تمامی محصولات فولادی را مشاهده نمایید.