پروفیل آلومینیوم شیاردار صنعتی (پروفیل شیاردار مهندسی) یکی از پرکاربردترین پروفیلهای آلومینیومی موجود در بازار میباشد. این محصول به صورت مقاطع مستطیل شکل، مربعی و دایرهای طراحی و تولید میشود.
پروفیلهای آلومینیومی که در این دسته قرار دارند، بر روی سطح خود دارای شیارهایی هستند که از این شیارها برای قرار دادن یراق آلات استفاده میشود. این یراق آلات شامل انواع نبشی اکسترود، براکت نبشی کنج، پیچ و مهره و… میباشد.
پروفیل آلومینیوم شیاردار
قطعات و اتصالات در پروفیل شیاردار مهندسی برخلاف سایر پروفیلها بدون نیاز به جوشکاری و سوراخ کاری انجام میگیرد.
شیارهای به کار رفته در پروفیلهای شیاردار عامل اصلی متصل کننده قطعات به یکدیگر میباشد و به همین دلیل نیازی به استفاده از روشهای دیگر برای اتصال ندارند.
در کنار این پروفیلها قطعات دیگری نیز هستند که برای برقراری یک اتصال مقاوم مورد نیاز هستند.
ساختار پروفیل آلومینیوم شیاردار
متریال پروفیلهای شیاردار صنعتی از فلز آلومینیوم می باشد که به دلیل ویژگی سبکی و استحکام بالای خود در ساخت استرکچرهای مختلف کمک بسیاری می کند.
پروفیلهای شیاردار صنعتی معمولا با آلومینیوم آلیاژ 6063 از خانواده سری 6000 تولید میگردند. این محصولات اغلب در رنگهای نقره ای، مشکی و قهوهای تولید می شود.
از ویژگیهای پروفیل آلومینیوم شیاردار صنعتی میتوان به این مورد اشاره کرد که دارای کمترین پیچیدگی در سطح مقطع خود هستند. در اکثر موارد مهندسین سعی می کنند با به کارگیری دستگاههای پیشرفته میزان تلرانس را به حداقل برسانند.
اتصالات در پروفیل آلومینیم شیاردار
مهرههایی که در اتصالات پروفیلهای شیاردار به کار گرفته می شوند؛ مهرههای تی (T) شکل هستند. این مهرهها که به مهره چکشی هم معروف اند و هنگام اتصالات، درون شیارهای پروفیلی وارد می شوند و به وسیله پیچ در جای خود محکم می شوند.
یک نکته مهم در زمینه تهیه اتصالات برای اتصال پروفیلهای شیاردار با قطعات دیگر، این است که هر شیار دارای سایز و اندازه مشخصی است. این اندازه، با عبارت اسلات معرفی می شود. کلمه اسلات در واقع همان اندازه دهانه شیار پروفیل است. مثلا شیار یا اسلات 4یا اسلات 6 و غیره.
نکته مهم دیگری که در اتصالات پروفیل شیاردار حائز اهمیت است، این است که برای ایجاد اتصال محکم بین پروفیلها و سایر قطعات حتما باید از پیچ و مهرههای هم اندازه و متناسب با شیارهای پروفیلی استفاده کنیم. همچنین باید به نحوه ورود مهره به درون شیار نیز باید توجه کنیم. برخی از مهرهها از انتهای پروفیل به شیار آن وارد می شوند و برخی نیز از هر دو بخش ابتدایی و انتهایی قابلیت ورود و اتصال دارند.
اتصالات در پروفیلهای شیاردار بدون نیاز به سوارخ کاری و جوشکاری انجام می پذیرد. این قطعات به وسیله شیارها به هم وصل می شوند. اغلب در کنار این شیارها قطعات دیگری نیز به کار گرفته می شوند که باعث استحکام و مقاومت مطلوب بین قطعات می شود.
انواع پروفیل شیاردار
پروفیل شیاردار به دو دسته طبقه بندی می شود:
- دسته اول: پروفیل شیاردار سبک
- دسته دوم: پروفیل شیاردار سنگین
همانگونه که مشخص است، اصلیترین تفاوت این پروفیلها در وزن آنهاست. معمولا در تولید پروفیلهای شیاردار از فرایند اکستروژن آلومینیوم بهره میگیرند؛ که در این مرحله، وزن نهایی پروفیل با کاربرد مناسب تعیین میشود.
مسله دیگری که در رابطه با انواع پروفیل شیاردار مهندسی مطرح است نحوه نام گذاری این پروفیلها است. نام گذاری به این صورت است که هر قطعه را بر اساس طول و عرض آن مشخص می کنند مثلا پروفیل شیاردار 40 در 80 دارای سطح مستطیلی وبا طول 40 و عرض 80 می باشد.
پروفیل 30 در 30 دارای سطح مقطعی مربعی با طول و عرض 30 سانتی متر می باشد. پروفیلهای دیگری نظیر 90-45 ، 20-40 هم متناسب با نیاز بازار تولید و ارائه می شود و به نامهایی نظیر 20-40 خوانده می شود.
کاربرد پروفیل آلومینیوم شیاردار
پروفیلهای آلومینیومی شیاردار در صنایع عمرانی و کارگاههای تولیدی قطعات مهندسی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
از پروفیلهای شیاردار مهندسی در ساخت ستونها و اجزای پی و فونداسیون و سایر اجزای باربر و غیر باربر استفاده میشود. این محصول در صنعت ساختمان سازی برای ساخت درب و پنجرههای ساختمان نیز کاربرد دارد.
از پروفیلهای شیاردار در انواع صنایع نظیر ساخت قطعات مهندسی مانند دستگاههای پرینتر سه بعدی و دستگاههای CNC استفاده مبشود. این محصول در ساخت قفسه بندی کارگاههای مختلف هم کاربرد دارد. همچنین میتوان از آن در ساخت لوازم کاربردی مانند میز کار و نیمکت مدارس هم استفاده کرد.
قیمت پروفیل شیاردار
عواملی که در تعیین قیمت برای پروفیلهای شیاردار مهندسی مهم هستند عبارتند از: جنس، سطح مقطع، وزن، طول و ابعاد پروفیل که هر یک از این عوامل در تعیین قیمت نقش بسیار موثری دارند.
هنگام خرید پروفیل شیاردار مهندسی باید محاسبات دقیقی از سازه مورد نظر خود انجام دهید تا بتوانید اندازه دقیقی از ابعاد و تعداد پروفیلها داشته باشید و نیز اتصالات لازم جهت ساخت قالب یا سازه را تهیه کنید.
در این رابطه باید به قدر کافی توجه کنید تا تناسب بین پروفیلها و اتصالات جانبی تهیه شود تا روند ساخت در کمترین زمان طی شود.
خرید پروفیل آلومینیوم شیاردار از آهن اسپات
پروفیل آلومینیومی شیاردار یکی از محصولات فولادی است که در صنایع زیادی کاربرد دارد. برای تهیه این پروفیلهای شیاردار مهندسی، شما میتوانید به سایت آهن اسپات مراجعه کنید و از قیمت لحظه ای و به روز این محصول آگاه شوید. وبسایت آهن اسپات یک مرجع معتبر در زمینه خرید و فروش مشتقات آهنی است.
شما با مراجعه به این سایت می توانید یک خرید مطمئن و آسان را تجربه کنید. در وب سایت آهن اسپات، مشخصات و ویژگیهای انواع پروفیلهای شیار دار مهندسی به همراه قیمت هر یک از کارخانههای تولیدی، به طور دقیق درج شده است و میتوانید قیمتها را باهم مقایسه کنید و سپس اقدام به خرید کنید.