محافظت از تاسیسات برقی در زیرساخت‌های شهری و صنعتی از دغدغه‌هایی بود که منجر به طراحی از لوله‌های انتقال برق یا کاندوئیت شد. این لوله‌های را در انواع فولادی و پلیمری تولید می‌کنند. یکی از مهمترین و پرمصرف‌ترین انواع لوله‌های انتقال برق، لوله گالوانیزه برق است. این لوله‌ها عموما در ضخامت و قطرهای متنوعی طراحی و تولید می‌شوند. مشخصه اصلی این لوله‌ها رنگ تیره آن‌ها است.

معمولا لوله برق‌گالوانیزه را در دو نوع وزنی سبک و متوسط با فرایند شکل‌دهی نورد، جوشکاری ورق و اکستروژن تولید می‌شود. همچنین با توجه به کاربرد وسیعی که این لوله‌های گالوانیزه دارند، در دو گروه درز دار و بدون درز (لوله مانیسمان گالوانیزه) تولید می‌شوند. از انواع این لوله‎‌ها در تاسیسات خطوط انتقال برق و سیم کشی در محیط‌های صنعتی و مسکونی به کار برده می‌شوند.

مشخصات لوله گالوانیزه برق

به طور کلی لوله‌های برق گالوانیزه به گروهی از مقاطع فولادی گفته می‌شود که یا از ورق‌های گالوانیزه و یا به روش پوشش‌‌دهی به روش الکترو گالوانیزاسیون ساخته می‌شود. پوشش گالوانیزه همان آبکاری با عنصر روی بر روی یک حجم فلزی مانند لوله‌های فولادی است. تفاوت در روش گالوانیزه سرد و گرم عامل اختلاف ضخامت بر روی لوله می‌باشد. لوله برق‌گالوانیزه گرم ضخامتی بیشتر از حالت سرد دارد. به طور کلی ضخامت لایه ضد خوردگی لوله‎‌های گالوانیزه سرد کمتر از حالت گرم است.

مزیت استفاده از لوله گالوانیزه برقی این است که ایمنی در برابر میدان‌های الکترو مغناطیسی را به خوبی حفظ می‌کند؛ همچنین از آسیب به اتصالات جلوگیری خواهد کرد. یکی از ویژگی‌های پراهمیت این جنس لوله‌های فولادی این است که کابل‌ها خطوط برق را از رطوبت، ضربه، فشار، نوسانات دمایی و حتی حوادثی چون آتش سوزی حفظ می‌کند.

آشنایی با انواع لوله برق گالوانیزه

لوله‌ گالوانیزه ‌برق خود نامی بر گروهی از انواع مقاطع فولادی است. امکان شکل‌دهی آسان با استفاده از روش‌های خمکاری لوله با حفظ استحکام آن‌، سبب شده که بتوان از آن در پروژه‌های عمرانی و زیرساخت‌های صنعتی و شهری استفاده کرد. توجه کنید قیمت لوله فولادی گالوانیزه برق با توجه به نوع کاربردی که دارند تعیین می‌شود.

لوله گالوانیزه برق سیاه

ویژگی مهم انواع لوله‌های گالوانیزه برقی این است که در برابر خوردگی مقاومت نشان می‌دهد. این لوله خاص یک لایه پوشش سیاه  رنگ دارد که مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون آن را بهبود می‌بخشد. به همین خاطر می‌توان آن را درون بتن هم قرار داد. استحکام این لوله سبب شده که از آن در خطوط انتقال گاز، محافظت از مجراهای سیم‌کشی کابل برق انتقال فشار هوا، انتقال بخار آب، در خطوط انتقال صنایع بالا دستی و صنعت نفت استفاده شود.

محدودیت استفاده از لوله برق سیاه فولادی در محل‌هایی است که ارتباط مستقیم با زمین و شرایط تماس با مواد بسیار خورنده وجود دارد. همچنین برای انتقال آب آشامیدنی هم نباید استفاده شود. چرا که پس از مدتی خوردگی رخ می‌دهد. قیمت لوله فولادی گالوانیزه برق سیاه با توجه به کاربردهایش بسیار اقتصادی هم هست. از طرفی انبار داری و حمل و نقل آن هم حساسیت‌های چندانی ندارد.

لوله برق گالوانیزه سرد

لوله برق‌گالوانیزه از دو روش  گرم و سرد تولید می‌شوند. نوع سرد عموما وزن سبک‌تری دارد و طول عمرشان زیر 10 سال است. ضخامت لایه مقاوم به خوردگی از جنس روی، بر لوله برق‌گالوانیزه شده به روش سرد در کمتر از یک سانتی متر می‌باشد. البته سطح آن نیز چندان صاف نیست. از این لوله در بخش‌های داخلی سازه و سرپوشیده بهتر است استفاده شود. همچنین در شرایط بسیار خورنده و مرطوب نیز بهتر است استفاده نگردد. قیمت لوله گالوانیزه برق سرد کمتر است.

لوله برق گالوانیزه گرم

روش گالوانیزاسیون را به دو شیوه می‌توان بر روی لوله‌های فولادی اجرا کرد. در روش گرم، لایه پوشش داده شده ضخامت بالاتر در حدود 30 تا 80 میکرومتر و باکیفیت بیشتری دارد. در نتیجه طول عمر لوله‌های برق گالوانیزه گرم تا 20 سال هم گزارش شده است. در این روش ترکیبی از عناصر روی و یا کادمیم با هدف افزایش مقاومت به خوردگی روی هر دو سطح داخلی و خارجی لوله‌ها نشانده می‌شود.

از لوله‌های گالوانیزه گرم برق در فضاهای سر باز، مناطق مرطوب، محیط‌های در معرض مواد خورنده و… می‌توان استفاده کرد.

لوله گالوانیزه برق درزدار

لوله‌های گالوانیزه برق را می‌توان با خم کردن ورق فولادی و جوشکاری دو لبه ورق هم تولید کرد. قیمت لوله‌های برق گالوانیزه درزدار به دلیل دارا بودن درز جوش ارزان‌تر از انواع دیگر است. چرا که خط جوشکاری شده هر چقدر هم استحکام بالا و کیفیت جوش خوبی داشته باشد، بخشی از پوشش گالوانیزه را از بین می‌برد. با از بین رفتن عنصر روی در اثر چنین واکنش‌هایی مقاومت به خوردگی آن کم خواهد شد.

لوله گالوانیزه برق بدون درز

لوله گالوانیزه‌برق بدون درز را با نام ضد انفجار هم می‌شناسند. این خاصیت به علت نداشتن درز جوشکاری در آن به وجود آمده است. به همین دلیل قیمت لوله فولادی گالوانیزه‌برق بدون درز کم گران‌تر خواهد بود. از این لوله‌ها در مناطق حساس و سایت‌های نفتی، هسته‌ای و نظامی استفاده می‌شود. چرا که در برابر آسیب‌های فیزیکی مانند ضربه و فشار مقاومت بیشتری دارند.

انواع اتصالات لوله گالوانیزه برق

لوله‌های گالوانیزه برق در انواع مختلف با قطرهای متنوعی قابلیت تولید دارند. این لوله‌ها در طول‌هایی در حدود 3 یا 6 متری برش می‌خورند. برای همین در مسیر استفاده از آن‌ها از اتصالات مختلفی می‌توان استفاده کرد. این اتصالات لوله گالوانیزه برق عبارت‌اند از:

  • انواع پیچ و مهره: این مهره‌ها در انواع چند ضلعی، گرد و سوراخ‌دار تولید می‌شوند. جنس آن‌ها می‌تواند فولادی و پلاستیکی باشد. همچنین یک پیچ برای محکم کردن مهره از آن عبور داده می‌شود.
  • جعبه تقسیم
  • انواع بست با پایه
  • انواع بست بدون پایه
  • بست اسپیت: از این بست برای محکم کردن لوله‌های نصب شده بر روی سقف یا دیوارها استفاده می‌شود.
  • سه راهی دردار: از سه راهی‌ها برای اتصال لوله گالوانیزه برق که در سه جهت مختلف هستند استفاده می‌شود. برای ایجاد انشعاب و تغییر زاویه با امکان دسترسی به سيم و کابل این سه راهی پیشنهاد می‌شود.
  • سه راهی ساده
  • زانویی دردار : برای ایجاد تغییر جهت در مسیر قیمت لوله برق گالوانیزه با امکان دسترسی به کابل‌ها این اتصال پیشنهاد می‌شود.
  • زانویی ساده
  • انواع بوشن: بوشن نوعی اتصال فلزی از نوع فولاد کربنی است که بخش داخلی آن شبیه به رزوه می‌باشد. از بوشن‌ها برای اتصال دو لوله استفاده می‌شود.
  • انواع براس بوشن: براس بوشن برای اتصال لوله برق گالوانیزه به جعبه تقسیم و یا قوطی‌های کلید و پریز استفاده می‌شود.
  • بست انتهایی
  • سرلوله پلاستیکی: اگر بخواهید ورود یا خروجی لوله گالوانیزه برق را به طور موقتی مسدود کنید از این بست استفاده می‌شود.

بهترین قیمت لوله گالوانیزه برق در آهن اسپات

قیمت مقاطع فولاد بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می‌شود. قیمت لوله‌های برق گالوانیزه نیز با توجه به نوع آلیاژ لوله پایه، روش تولید و کیفیت پوششی که روی آن نشانده شده است، متغیر خواهد بود. از مهمترین پارامترهایی که بر قیمت لوله‌گالوانیزه برق تاثیر گذار خواهند بود شامل بدون درز بودن، ضخامت لایه محافظ، وزن لوله، طول لوله و روش اصلی تولید لوله است. البته فاکتورهای دیگری هم وجود دارد که می‌تواند افزایش قیمت را به همراه داشته باشند. این فاکتورها شامل هزینه‌های جانبی تولید مانند هزینه حامل‌های انرژی، هزینه حمل و نقل و نوع کاربرد می‌شود.

سخن پایانی

شما می‌توانید با مراجعه به سایت آهن اسپات دقیق‌ترین قیمت لوله گالوانیزه برق و دیگر مقاطع فولادی را مشاهده کنید؛ همچنین مشخصاتی فنی و نام تولیدکننده این محصولات نیز بر روی این سایت درج شده است. ویژگی منحصر به فرد این وب‌سایت این است که تمامی اطلاعات از جمله قیمت آهن آلات به طور مرتب به‌روز رسانی می‌شوند.