نبشی کرنربید یکی از مهم ‌ترین قسمت‌های اجرای کناف است که در بیشتر پروژه‌های ساخت‌و ساز خشک به ‌عنوان درای وال کناف استفاده می‌‌شود. معمولاً کرنربیدها با ضخامت 0.2 الی 0.3 ساخته می‌شوند و به ‌عنوان محافظ در کنج‌های 90 درجه برای سقف، دیوار یا ستون به کار می‌روند. نحوه اجرای کرنربید یا کناف در عملکرد نبشی کرنربید تأثیر بسزایی دارد و اگر درست اجرا نشود نمی‌‌تواند به ‌خوبی عمل کند.

کاربرد نبشی کرنربید چیست ؟

نبشی کرنربید در اجرای کناف دو وظیفه اصلی دارد که عبارتند از:

  • اول اینکه باید بتواند از کنج‌ها در برابر ضربه‌ها و آسیب‌های احتمالی محافظت کند.
  • وظیفه دوم این قطعات این است که باید ظاهری زیبا برای کناف ایجاد کنند. معمولاً کارفرماهایی که دوست دارند کناره‌های سقف‌ها بسیار دقیق و تمیز با گوشه‌های تیز اجرا شود حتماً از این نبشی‌ها در اجرا استفاده می‌‌کنند.

بنابراین می‌توانیم بگوییم وظیفه کرنربیدها از نظر فنی محافظت از گوشه‌های سازه نهایی است و به همین دلیل هم در مراحل آخری یعنی بتونه ‌کاری و قبل از درزگیری توسط کارگر بتونه کار کاشته می‌‌شوند. اما از نظر معماری وظیفه آن ایجاد گوشه‌های به تیزی چاقو و بسیار دقیق و زیباست.

انواع نبشی کرنربید

با توجه به اینکه نبشی کرنربید قرار است در چه سازه ‌ای و در چه قسمت‌هایی به کار رود انواع مختلفی دارد. در ادامه هر کدام از آن‌ها را به ‌طور مختصر شرح می‌دهیم.

  1. نبشی کرنربید C شکل

این نبشی‌ها که به شکل C انگلیسی هستند، بیشتر به ‌صورت عمودی در قسمت‌های عمودی سازه در دیوارهای خشک کاربرد دارند. معمولاً فاصله بین دو نبشی در این سازه‌ها 30، 40 و 60 سانتی متر است و به‌صورت عمودی نصب می‌‌شوند. همان ‌طور که گفتیم سطح مقطع این نوع کرنربیدها به شکل C بوده و در عمق‌های مختلف مثل 50، 70، 75، 100 میلی متر طبق استانداردهای DIN و NF ساخته می‌شوند تا بر اساس نوع کناف اجرایی انتخاب گردند.

  1. نبشی کرنربید رانر یا U شکل

برخلاف نبشی‌های کرنربید C شکل این نبشی‌ها به‌صورت افقی به کار برده می‌‌شوند. اما باز هم برای ساختارهای قاب فولادی در دیوارهای خشک مناسب هستند. این نبشی‌ها به‌عنوان هدایت ‌کننده نیروها هم در سقف و هم در کف کاشته می‌شوند. همان‌طور که از نامش پیداست یک سطح مقطع U شکل دارد و دقیقا مانند نبشی‌های عمودی C شکل با عمق‌های 50، 70، 75 و 100 میلیمتر طبق آیین‌نامه DIN و NF ساخته می‌شوند.

  1. نبشی کرنر تراز

این نبشی‌ها وظیفه تراز کردن گوشه‌ها را به عهده دارند و در قسمت اتصال دیوار به سقف به کار برده می‌‌شوند و مشخص می‌کنند که آیا سقف‌ها دقیقا تراز هستند یا خیر؟ از طرفی می‌‌تواند نیروهایی که در حاشیه سقف به آن وارد می‌‌شود را تحمل کند و در نتیجه عمر مفید سازه را افزایش می‌‌دهد. این نوع نبشی به‌خصوص در سازه‌هایی که عایق‌بندی صوتی یا کد حریق دارند بیشتر به کار برده می‌‌شود. از طرفی از این نبشی‌ها برای ترمیم سقف‌هایی که شکست ‌خورده نیز به ‌عنوان تکیه‌گاه برای جلوگیری از ریزش سقف یعنی به‌عنوان زیر ساز نیز استفاده می‌‌شود. نبشی‌های تراز در دو نوع متفاوت با نامه ‌ای L25 با مقطع نبشی و UD28 با مقطع ناودانی ساخته می‌‌شود.

  1. نبشی کرنربید سقفی

از نبشی کرنربید سقفی برای زیرسازی سقف‌های کاذب به نام D112 استفاده می‌‌شود که نقش باربر یا سازه پنل خور را ایفا می‌کند. مقطع این نبشی‌ها نیز به شکل C می‌‌باشد و در دو نوع F47 و CD60 تولید می‌‌شوند.

  1. نبشی کرنربید UD28

این نوع نبشی‌ها یکی از انواع نبشی‌های کرنربید تراز هستند که در فصل مشترک سقف و دیوار قرار داده می‌‌شود و تراز سقف را نشان می‌‌دهد. معمولاً از این نبشی‌ها علاوه بر موارد گفته شده به‌عنوان وظایف آن‌ها، به جای تکیه‌گاه در گوشه سقف نیز استفاده می‌‌شود. این نبشی‌در ساختمان‌های دارای عایق صدا و کد حریق یا ساختمان‌هایی که به دلیل ایجاد ترک در سقف نیاز به تعمیرات دارند بسیار کاربرد دارد.

  1. نبشی کرنربید CD60

همان ‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم این نبشی‌ها از انواع نبشی‌های سقفی محسوب می‌‌شوند که برای زیرسازی سقف‌های کاذب D112 مناسب هستند و مقطع C شکل دارند.

  1. نبشی کرنربید L25

نبشی‌های L25 از انواع نبشی‌های تراز سقف می‌باشند که دقیقا در فصل مشترک سقف به دیوار کاشته شده و تراز سقف را نشان می‌دهند و مانند نوع UD28 برای ساختمان‌های دارای عایق صدا یا کد حریق و تعمیر سقف‌های شکسته کاربرد دارند. اما تفاوت اصلی نبشی L25 با نبشی UD28 در سطح مقطع آن‌هاست. سطح مقطع نبشی‌های L25 به شکل L می‌باشد.

نحوه نصب نبشی کرنربید

قبل از اینکه بتوانیم به‌خوبی کرنربید را در کناف اجرا کنیم، باید چند کار انجام دهیم. اول اینکه باید سطح مقطع کرنربید کناف یا محافظ گوشه با مواد خاصی که خاصیت چربی زدایی دارند کاملاً تمیز شوند. بعد از آن باید کناف برای قرارگیری کرنربیدها آماده شود. سپس توسط بتونه کار کرنربید در کنج دیوار به ‌صورت دقیق قرار گرفته و با یک چکش لاستیکی مقاوم و یا دستگاه مخصوص کاشت کرنربید در مکان مورد نظر نصب می‌‌شود.

سپس با استفاده از وسیله‌هایی مانند لیسه یا ماله استیل مناسب یک لایه بتونه با عرض 20 سانتیمتر و ضخامت مناسب روی کرنربید در دو طرف کنج دیوار کشیده می‌شود. ضخامت بتونه باید در حدی باشد که اصلاً کرنربید مشخص نباشد. سپس اجازه می‌‌دهیم بتونه انجام شده به‌طور کامل خشک شود. بعد از آنکه خشک شد با ساب ماله سطح بتونه توسط استادکار پرداخت می‌شود و کار برای مرحله بعدی یعنی اجرای لایه آماده‌سازی مهیا می‌گردد.

جمع بندی

کرنربیدها در شکل‌ها و مدل‌های مختلفی جهت کاربردهای متفاوت تولید شده و به‌راحتی اجرا می‌‌شوند. بنابراین با توجه به کارایی که در سازه‌ها دارند، از نظر مهندسی جزء ملزومات سازه به حساب می‌‌آیند که علاوه بر زیبایی خاصی که در اجرای کناف ایجاد می‌‌کنند باعث حفظ سقف و به ‌طور کلی سازه نیز می‌‌شوند. برای مشاده قیمت روز و خرید کرنربید همراه آهن اسپات باشید. آهن اسپات یک وب سایت معتبر برای ارائه انواع و اقسام خدمات گوناگون است. شما برای آگاهی یافتن از قیمت لحظه‌ای انواع محصولات مورد نیاز خود و با ویژگی‌های مد نظر می‌توانید به این وب سایت مراجعه کنید.