در صنعت ساخت‌وساز ورق‌ها به دلیل کاربردهای فراوانی که دارند از مهم‌ترین محصولات فولادی محسوب می‌شوند. هرکدام از این ورق‌های موجود در بازار دارای خواص و ویژگی‌های گوناگونی هستند. برخی از این ورق‌ها چشم‌نواز بوده و خاصیت تزئینی دارند و برخی دیگر با خاصیت ضدزنگ بودن مناسب استفاده در بخش‌هایی که امکان تماس با آب وجود دارد، ‌هستند. ورق برشی یا ورق برش خورده یکی از این محصولات پرکاربرد است.

ورق‌های فولادی برش خورده با دو روش تولید می‌شوند. روش اول که به شیوه‌ی تولید نورد سرد شناخته می‌شود، محصول نهایی شفاف و براقی را تولید می‌کند. این ورق‌های تولیدشده به دلیل ظاهر خود به ورق‌ روغنی (ورق سرد) شهرت دارند.
روش دوم به تکنیک تولید نورد گرم شناخته می‌شود. ورق‌های حاصل از این روش به نام ورق سیاه در بازار شناخته می‌شوند که این نام‌گذاری نیز به دلیل ظاهری است که این ورق‌ها دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ورق سیاه برشی و نحوه خرید آن از آهن اسپات، میتواتید به وبسایت این مجموعه مراجعه نمایید.

تولید ورق برشی

برای تولید این محصول ابتدا باید مواد اولیه موردنیاز تهیه و تولید شود. برای تولید این ورق‌ها از قطعاتی که تختال نام دارند،‌ استفاده می‌شود. زمانی که فرایندهای فشاری و حرارتی روی تختال‌ها اعمال می‌شوند، تختال‌ها حالتی کدر و مات به خود می‌گیرند و تبدیل به ورق برشی می‌شوند.

برای تولید این ورق‌های هیچ محدودیتی برای اندازه و ابعاد وجود ندارد. برشکاران می‌توانند در هر اندازه و ابعادی که مایل هستند،‌ این ورق‌ها را برش دهند. برای برش دادن این ورق‌های فولادی به دستگاه‌های مخصوصی نیاز است. دستگاه هوا برش، دستگاه گیوتین، دستگاه برش پلاسما و دستگاه سی ان سی (CNC) قابلیت برش دادن ورق‌های فولادی را دارند. در میان این دستگاه‌ها، دستگاه گیوتین به دلیل خطای کم، دقت و کیفیت بالا در رعایت اندازه قطعات، کاربرد بیشتری دارد.

بعد از دستگاه گیوتین، دستگاه هوا برش که از گاز و اکسیژن استفاده می‌کند، برای برش دادن ورق‌های ضخیم کاربرد دارد. باوجوداینکه دستگاه‌های پلاسما و سی ان سی دارای دقت بالایی هستند؛‌ ولی به این دلیل که باعث افزایش قیمت محصول نهایی می‌شوند، کاربرد کمتری دارند.

ورق سیاه برشی

معمولاً زمانی که صحبت از ورق برشی می‌شود، منظور ورق سیاه برشی است. این محصول به دلیل دارا بودن خاصیت ضدزنگ برای مواردی که در مجاورت آب قرار دارند کاربرد دارد. از بیشترین کاربردهای آن می‌توان به استفاده از این ورق‌ها در سقف برای مکان‌هایی که بارندگی زیادی دارند، اشاره کرد. کاربرد دیگر این محصول استفاده در تولید لوله و پروفیل است.

تولید ورق سیاه برشی

ورق سیاه برنحوشی محصول نهایی نورد گرم است. در این روش تختال که ماده اولیه است، در حرارت بالا که این حرارت تقریباً 1280 درجه است، نورد می‌شود. این حرارت باعث می‌شود که محصول عریض‌تر شده و ضخامت کمتری پیدا کند.

این مرحله تا زمانی که ضخامت به مقادیری مانند 1.6 یا 1.8 برسد، ‌ادامه دارد. همین حرارت بالا و روش تولید است که سبب مات شدن محصول نهایی می‌شود. در آخرین مرحله،‌ ورق‌های تولیدشده به‌صورت کلاف‌هایی فولادی دسته‌بندی می‌شوند.
این دسته‌ها را می‌توان به کمک تجهیزات موردنیاز در اندازه‌های دلخواه برش زد. برای اطلاعات بیشتر درباره ورق سیاه برشی و نحوه خرید آن از آهن اسپات می‌توانید به وبلاگ آهن اسپات مراجعه نمایید.

ورق سرد (ورق روغنی) 

ورق‌های سرد حاصل نهایی فرایند نورد سرد هستند. این ورق‌های دارای دسته‌بندی ورق‌های گالوانیزه، تسمه، ورق‌های روغنی، لوله فلزی و … هستند. در این فرآیند تولید، باز هم از ضخامت محصول کاسته می‌شود؛ البته این کاهش ضخامت باعث کاهش کیفیت نشده و بلعکس کیفیت را افزایش می‌دهد.
ورق برشی حاصل از فرآیند نورد سرد ظاهری شفاف، خاصیت انعطاف‌پذیری و مقاومتی بالا در برابر فشار دارد؛‌ بنابراین برای سازه‌هایی که در آن‌ها مقاومت اهمیت بالایی دارد، کاربرد دارند.

تولید ورق سرد 

فرآیند نورد سرد، مرحله‌ای بعد از نورد گرم است. بااینکه ورق حاصل از نورد گرم این امکان را دارد که به‌عنوان محصول نهایی وارد بازار شود؛‌ اما می‌توان آن را وارد فرایند نورد سرد کرد و محصولی باکیفیت‌تر با کاربردی گسترده‌تر را تولید کرد.

در این روش ورق‌هایی که از طریق فرآیند نورد گرم تولید شدند، برای اکسید زدایی به کمک اسید شست‌وشو می‌شوند. بعد از آن به کمک قفسه‌های نورد تاندون، ضخامت این ورقه‌ها را کاهش می‌دهند.
این قفسه‌ها شامل 4 غلتک، دو غلتک کاری و دو غلتک پشتیبان، هستند. ورق‌ها از بین دو غلتک کاری عبور می‌کنند و ورق‌های پشتیبان برای جلوگیری از انحراف ورق‌ها هستند.

 

ابعاد و کاربردهای ورق برشی

پیش‌تر به این مورد اشاره کردیم که ورق‌های فولادی به‌صورت کلاف تولید می‌شوند؛ درنتیجه محدودیتی برای ابعاد و اندازه‌های آن‌ها وجود نداشته و در هر سایزی قابلیت برش را دارند. بااینکه دستگاه‌های برش دارای قابلیت تنظیم هستند و این امکان را ایجاد می‌کنند که بتوان در ابعاد گوناگون برش‌کاری داشت؛‌ ولی ابعادی استاندارد برای عرضه ورق برشی به بازار وجود دارد.

ضخامت این ورق‌ها باتوجه‌به نوع آن متفاوت بوده و ضخامت‌های 2، 2.5، 3، 4، 5، 6، 8، 12، 15، 20، 25 و 30 را شامل می‌شود؛ طول استاندارد نیز برای این ورق‌ها به‌صورت 100 سانتیمتر، 150 سانتیمتر، 152 سانتیمتر و 200 سانتیمتر است. تما‌می‌این اندازه‌ها قابلیت استفاده در صنایع گوناگون را دارند و انتخاب آن‌ها باتوجه‌به نوع حرفه و صنعت است.

ورق‌های برشی دارای استحکام بالایی در میان محصولات فولادی هستند؛‌ بنابراین کاربرد بالایی دارند. از کاربردهای ورق برشی می‌توان به ساخت‌وساز، صنعت، خودروسازی، لوازم‌خانگی، ساخت مخزن یا تانکرهای بزرگ، کشتی‌سازی و… اشاره کرد.

همه فولادها و آلیاژها برای ساخت ورق برشی مناسب نیستند. فولادهای ST52 و ورق سیاه ST37 موادی رایج برای تولید این نوع ورق‌ها هستند. دلیل این انتخاب جوش‌پذیری بالا و سطح برش مناسب این فولادها است. این مواد استحکام بالایی داشته و کیفیت مطلوبی دارند که آن‌ها را برای بسیاری از صنایع کشور مناسب می‌کند.

این محصولات به‌راحتی توسط دستگاه پلاسما برش یا دستگاه گیوتین، برش داده می‌شوند؛‌ بنابراین جایگاه ویژه‌ای در صنعت دارند. بعدازاین دو گرید، ورق‌های سیاه برشی A256 و A283 نیز از نمونه‌های پرکاربرد از بین انواع ورق‌های سیاه برشی هستند.

مزایای استفاده از ورق‌های برشی

ازآنجایی‌که ورق برشی یک محصول فراوری‌شده است، می‌توان نتیجه گرفت که این محصول دارای مزایای بسیاری بوده که توانسته شرکت‌ها تولیدکننده را به این فراوری ترغیب کند. در ادامه به بررسی مزایا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد این محصول می‌پردازیم.

1.وزن پایین

وزن این محصول باتوجه‌به استحکام و مقاومتی که دارد، سبک است. این ویژگی برای سازه‌هایی مانند ساختمان که وزن در آن اهمیت بالایی دارد، یک ویژگی مهم است.

2.کیفیت بالا

کیفیت بالای محصولات فولادی برای خریداران آن اهمیت بالایی دارد؛‌ بنابراین تولیدکنندگان تمام تلاش خود را به کار می‌برند تا ورق‌های برشی خود را با کیفیت بالایی تولید کرده و با به‌روزترین و بهترین محصولات برش دهند.

3.ابعاد دلخواه

از مزیت‌های مهم ورق برشی، امکان برش خوردن آن در اندازه‌های دلخواه و موردنیاز است. کیفیت در برش نیز از دیگر مزیت‌های این محصول است. باتوجه‌به مدرن بودن تجهیزات، معمولاً این ورق‌ها دارای برش‌های ناهموار یا کج نبوده و متقارن هستند.

کارخانه‌های تولیدکننده ورق‌ برشی

لازم به ذکر است که ورق برشی جزء آهن‌آلات وارداتی بوده و در کارخانه‌ها برش داده می‌شود؛ بنابراین کارخانه‌های تولیدکننده ورق برشی عبارتند از:

این کارخانه‌ها معمولاً از ورق‌های روسی، کره‌ای و قزاق استفاده می‌کنند.

قیمت ورق برشی و عوامل مؤثر بر آن

قیمت این محصول به عوامل گوناگونی بستگی دارد. مورد اول که روی قیمت تأثیر دارد، نوع ماده اولیه و قیمت آن است. بعد از آن دستگاهی که کار برش را انجام می‌دهد، روی بهای تمام‌شده این ورق‌های فولادی اثر می‌گذارد. مورد بعد که بر روی هزینه نهایی این ورق‌ها اثر دارد، دستگاه برش است.

ورق‌های برش خورده توسط دستگاه گیوتین یا دستگاه هوا برش قیمت کمتری دارند. بعدازاین دو دستگاه، دستگاه پلاسما برش نیز دارای هزینه مقرون‌به‌صرفه‌ای است و درنهایت ورق‌هایی که توسط دستگاه CNC برش خورده باشند، بالاترین قیمت را دارند.
البته هرکدام از این دستگاه‌ها ویژگی‌های خاص خود را داشته و باید باتوجه‌به نیاز از آن‌ها استفاده شده و در این راه توجهی به هزینه‌ی تمام‌شده هم وجود داشته باشد.

باتوجه‌به نوسانان بازار قیمت دقیق و ثابتی برای ورق برشی وجود ندارد. بهترین راه این است که با یافتن مرجعی معتبر که قیمت‌هایی به‌روز از این محصول فولادی را در اختیار شما قرار می‌دهد، بهای هر نوع ورق را به دست آورده تا بهتر بتوانید هزینه‌ها را مدیریت کنید. آهن اسپات مرجعی معتبر برای کسب اطلاعات درباره هزینه به‌روز آهن‌آلات و ورق‌های برشی است.

استعلام قیمت ورق برشی و خرید از آهن اسپات

بازار آهن‌آلات یکی از مهم‌ترین بازارها است؛‌ زیرا آهن‌آلات در صنایع بسیاری کاربرد دارند. این بازار بزرگ نوسانات بسیاری را تجربه می‌کند. آهن اسپات سایتی است که همواره به‌روزترین اطلاعات را درزمینه‌ی آهن‌آلات و قیمت‌های آن‌ها در اختیار کاربران قرار می‌دهد.
در این مقاله از آهن اسپات به معرفی ورق برشی و انواع آن پرداختیم. شما برای کسب هرگونه اطلاعات درباره ورق و سایر آهن‌آلات و خرید آنها با قیمتی مناسب، می‌توانید با کارشناسان و مشاوران ما در ارتباط باشید.