انواع ورق‌ آهنی از محصولات پرکاربرد در صنعت هستند که بسته به این‌که از چه نوع و جنسی هستند، کاربردشان نیز متفاوت است. از آنجاکه ورق‌های فلزی بسیار طویل هستند، علاوه بر اشغال کردن فضای زیاد، حمل و نقل آنها نیز دشوار است.
بنابراین انواع ورق‌ باید توسط دستگاه‌های مخصوص برش داده شوند. در این مقاله از وبلاگ آهن اسپات با برش ورق رول و دستگاه‌های برش ورق آشنا خواهید شد، پس با ما همراه باشید.

انواع برش ورق

برش کاری از مهمترین فرآیندهای است که روی آهن الات من جمله ورق فلزی صورت می‌گیرد تا قابلیت حمل پیدا کند. روش‌های متنوعی برای برش ورق در نظر گرفته می‌شود که در ادامه با مهمترین آنها آشنا خواهید شد.

1. برش طولی ورق

این خدمات بنا به درخواست مشتری بر روی ورق سرد، گالوانیزه و رنگی از ضخامت 0.14 تا 5 میلی متر انجام می‌پذیرد. حداقل طول سفارش نیز از 250 الی 1000 میلی متر می‌باشد.

2. برش عرضی ورق

این خدمات بنا به درخواست سفارش دهنده و بر روی ورق سرد و گالوانیزه از ضخامت 0.25 تا 2 میلی متر انجام می گیرد. این دستگاه به طور منحصر به فرد، قابلیت برش ورق هایی با ضخامت کم را دارا می باشد.

حداقل سفارش عرض کویل 30 میلی متر است. سفارش برای هر رول از حداقل 1 الی حداکثر 30 برش امکان پذیر است. این دستگاه ضمن برش بسیار صاف و بدون پلیسه، کویل‌های تولیدی را بسیار محکم و یک دست جمع می‌کند و این موضوع در فرایند بعدی تولید بسیار حائز اهمیت است.

موارد استفاده از برش عرضی ورق

  • سینی کابل
  • سبک سازی رول
  • درب کانال
  • رابیتس
  • تسمه
  • نبشی
  • و…

3. برش ورق رول به رول طولی

در دنیای صنعتی امروز، ورق‌های فلزی برش خورده از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و کاربرد گسترده‌ای دارند. کارخانجات مختلف با توجه به نیاز خود از جنس‌های متعدد و مختلف رول‌های برش خورده استفاده می‌کنند. به عنوان مثال کارخانه‌هایی که تولیدات آن‌ ها از نوع الکتریکی، برودتی و حرارتی است، نیازمند ورق‌های رول شده از جنس مس و استیل هستند.

برش نواری ورق

صنایع ساختمان سازی برای ساخت سقف‌ سازی بناهای مسکونی و همچنین تهیه درب و پنجره به این ورق‌های رول شده فلزی نیاز دارند. مبحث رول به رول طولی بیشتر برای ورق‌های گالوانیزه، ورق‌های رنگی، ورق‌های روغنی و ورق‌های آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پس ‌از آن ‌که مشتریان سفارشات خود را در کارخانجات ساخت ورق فلزی ثبت کردند، حدود دو ساعت الی دو روز کاری طول خواهد کشید تا این محصولات به دست آن ها برسد. از این نکته می‌توان دریافت که برش ورق رول به رول چندان زمان بر نیست.

فرآیند برش رول به رول ورق بر اساس ضخامت

به‌ طور کلی فرآیند رول به رولی ورقه‌های فلزی را می‌توان بر اساس ضخامت آن ها به سه دسته تقسیم کرد. گروهی با ضخامت‌‌های کم، گروه دیگر باضخامت‌ متوسط و گروهی با ضخامت بالاتر می‌باشند.

فرآیند برش رول به رول طولی ورق‌های فلزی

کارخانه‌‌هایی مانند کارخانه خودروسازی و درب و پنجره سازی و… برای ساختن قطعات تولیدی‌ خود نیاز به ورق‌‌های رول شده هستند. مشتریان به این منظور ورق‌ها را به کارخانه‌‌های دیگر سفارش می‌دهند و با تعیین متراژ و ابعاد آن تحویل می‌گیرند.

در واقع این ورق‌های رول شده مواد اولیه کارخانجات خودروسازی و درب و پنجره سازی محسوب می‌‌شوند. پس بدین وسیله می ‌توان به اهمیت کارخانه‌‌های تولید ورق‌های فلزی پی برد کارخانه‌های تولید ورق‌های فلزی، ورق‌ها را با ابعاد مختلف برش می‌دهند و در حجمی غول پیکر آن ها را رول می‌کنند.

کارخانجات دیگر هنگام سفارش تعیین می‌‌کنند که از کدام نوع ورق رولی و چه اندازه‌ای از آن نیاز دارند. بدین منظور کارخانه تولید ورق فلزی، رول‌های خود را درون دستگاه قرار می‌دهد و سر باز شده آن را در دستگاهی دیگر قرار می‌دهد. سپس به دستگاه برنامه داده و آن‌ را روشن می‌‌کنند.

همزمان با باز شدن رول، رول ورقی دیگر در متراژ سفارش داده شده بسته می‌شود. به ‌محض اینکه به متراژ سفارش داده رسید، عملیات رول به رول متوقف شده و ورق فلزی برش می‌خورد.

انتخاب نوع برش ورق

عوامل مختلفی در انتخاب نوع و شیوه برش دخیل هستند که از جمله مهمترین آن‌ها می ‌توان به سرعت برش، ضخامت ورقه، هزینه‌‌های نهایی و همچنین کیفیت و استاندارد مورد استفاده و رعایت شده در خطوط برش اشاره کرد.

شایان ذکر است که این ورقه‌های فولادی در صنعت اوراق سیاه، ماده اولیه اصلی در صنعت مادر محسوب می‌شوند که به صورت کلاف به کارخانه منتقل شده و در کارخانه آن‌ها را به ابعاد دلخواه برش می‌دهند و در نهایت قادر خواهند بود که اشکال مورد نظر خود را تولید ‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برش ورق و روش اصولی آن به وبلاگ آهن اسپات مراجعه نمایید.

انواع دستگاه برش ورق

ورق‌های فلزی دارای ضخامت‌های مختلفی هستند و دستگاه‌‌های برش آن‌ها نیز باید مجزا از یکدیگر باشند. به همین منظور برای دو نوع دستگاه برای کاربران تعبیه شده است‌.

  1. دستگاه نازک بُر (نوار بر)
  2. دستگاه ضخیم بّر

دستگاه برش رول به رول بسیار کاربردی بوده و وجود آن در کارخانه‌‌های تولید ورق فلزی الزامی و حیاتی است. به کمک این دستگاه می‌توان اقداماتی جهت برش عرضی ورق‌‌های فلزی با اندازه و متراژی معین را انجام داد.

این دستگاه می‌تواند نازک بر، ضخیم بر یا برش دهنده ورق‌هایی با ضخامت متوسط باشد. دستگاه نازک بر را دستگاه نوار بر نیز می‌نامند. از این‌ جهت اپراتور باید کویل‌های عظیم الجثه را بر روی دستگاه سوار کند و پس از تنظیمات و روشن کردن دستگاه نوار بر، شروع به بریدن نوارهایی با عرض معین می‌‌نماید. پس ‌از انجام عملیات مربوطه بر روی نوارها، آن‌ها را به‌ صورت طولی نیز برش داده و سپس جمع آوری می‌‌کنند تا حالت رولی به خود بگیرند.

فرآیند برش کویل‌های مادر به دو صورت ثابت و چرخشی انجام می‌گیرد. در برش به حالت ثابت نیازی به باز کردن ورق‌ها نیست. توپ ورق ‌ها به‌صورت باز نشده بر روی دو عدد غلتک به حرکت درآمده و تیغه ‌هایی وارد آن‌ها می‌شود.

بدین وسیله عملیات برش ثابت ورق‌‌های فلزی انجام می‌گیرد اما برش چرخشی چنین نیست. در زمان استفاده از برش چرخشی می‌بایست توپ کویل فلزی را باز کرده و فرآیند برش بر ورق‌ های فلزی انجام می‌شود.
لازم به ذکر است که به‌منظور برش طولی ورق های نازک‌تر می ‌توان از دستگاه‌‌های کویل برش نازک کمک گرفت. این دستگاه به‌منظور برش ورق‌‌های نورد سرد، فولاد ضد زنگ و… در اختیار کاربران قرار داده شده است. این دستگاه قادر است ورق‌هایی باضخامت حداکثر ۳ میلی‌متر را برش دهد.

استعلام قیمت ورق و خرید از آهن اسپات

در این مقاله از آهن اسپات به معرفی ورق رول و نحوه برش آن آشنا شدیم. اگر قصد خرید انواع ورق را دارید، پیشنهاد می‌کنیم به وبسایت آهن اسپات مراجعه و یا با کارشناسان فروش این مجموعه تماس بگیرید.

آهن اسپات ابزاری مناسب و مطمئن برای تحلیل تحولات بازار آهن و فولاد کشور و پیش‌بینی قیمت آهن آلات می‌باشد. آهن اسپات با تحلیل‌های دوره‌ای که از نوسانات ارائه می‌کند و به عنوان یک راهنمای جامع در خصوص سرمایه‌گذاری در بازار آهن شناخته می‌شود. اگر قصد انواع تیرآهن، میلگرد و سایر محصولات فلزی را دارید، با کارشناسان آهن اسپات در تماس باشید.

12