ورق پانچ نما در اصل همان ورق فلزی معمولی است که سوراخ شده و به صورت مشبک درآمده است. در ورقهای پانچ پارامترهایی از قبیل ضخامت ورق، طول ورق، عرض ورق و همچنین قطر سوراخ ها که به واحد میلی متر است از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
ورق پانچ نما یکی از متریالهای جدید و نوین بوده که به طور گستردهای جهت نماسازی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه این نوع ورق مورد توجه معماران و طراحان داخلی قرار گرفته و در نمای بیرونی و داخلی ساختمانها از ورق پانچ استفاده میشود. در ادامه این مقاله از وبلاگ آهن اسپات با ورق پانچ نما و انواع آن، آشنا میشوید.
ورق پانچ نما چیست؟
ورقهای پانچ شده عمدتا به سه شکل ورق پانچ گالوانیزه (سفید) با ضخامتی بین 0.22 تا 8 میلیمتر، ورق پانچ نورد سرد (روغنی) با ضخامتی بین 0.05 تا 1/5 میلیمتر و ورق پانچ سیاه یا گرم با ضخامتی بین 2 تا 200 میلیمتر و حتی بیشتر از آن نیز در بازار عرضه شده اند.
جنس ورق پانچ نما یا مشبک می تواند از ورق های روغنی ، ورق گالوانیزه ،ورق آلومینیوم، ورق سیاه ،ورق استیل، ورق رنگی، ورق مسی، ورق کامپوزیت و… تولید و در بازار عرضه شود.
ابعاد ورق پانچ نما به این صورت است که در سایز 1*2 متر تولید و عرضه شده ولی براساس درخواست مشتری نیز می توان آن را در سایر ابعاد تولید و عرضه کرد. لازم به ذکر است که ضخامت ورق پانچ شده بین نیم الی 8 میلی متر است. تولید این محصول با ضخامت بیشتر ممکن نیست.
اجزای تشکیل دهنده ورق پانچ نما
سطح ورق پانچ شده از جنس اسپیسر امگا، ترمال، کلیپس و پروفیل آلومینیومی زیپ پانل است. این محصول یکی از صنایع جدید ساختمانی است که در بخش های مختلفی کاربرد دارند. این نماها را گاهی از جنس فلز می سازند تا امکان طراحی های گوناگون برای آن وجود داشته باشد. در عین حال می توان ورق های پانچ را با مواد اولیه ای مانند فولادی، برنجی و حتی آلومینیوم نیز تولید کرد.
این که کدام یک برای اجرای نمای ورق پانچ نما بهتر است بستگی به عوامل متعددی از جمله موارد استفاده و نوع کاربرد و بودجه در نظر گرفته شده دارد. به عنوان مثال اگر نمای ورق پانچ از جنس آلومینیوم باشد، وزن نهایی کار را برای سقف پایین می آورد و از طرفی از بازتاب صداهای راه رفتن افراد ساکن در طبقات بالا و ایجاد آلودگی صوتی برای ساکنین طبقات پایین تر می کاهد.
در صورتی که نمای ورق پانچ از جنس آلومینیوم باشد علاوه بر اینکه از اتلاف انرژی جلوگیری می کند، به زیبایی و تنوع ساختاری ساختمان (صرف نظر از کاربری آن) نیز می افزاید.
کاربردهای ورقهای پانچ نما
این ورق های فلزی شبکه ای، تنها در صنایع ساختمانی کاربرد ندارد. علاوه بر نماسازی ساختمان ها از این محصول در سایر موارد نیز استفاده می شود. بیشترین استفاده آن ها در بسته بندی محصولات خوراکی است؛ مانند: تولید قالب های شبکه ای برای عطر دار کردن دانه قهوه یا ساختن تجهیزات و ماشین های خشک کننده انواع دانه غلات (حبوبات) و میوه، صنعت ماهی پرورشی و…
ورق پانچ در صنعت ساخت خودرو و مواد شیمیایی نیز کاربرد گسترده ای دارد. در کنار تولیدات مواد شیمیایی، قسمت های مختلفی در اتومبیل ها نیز وجود دارد که وجود ورق های پانچ دار برای تولید آن ضروری است.
به عنوان مثال می توان به محلی که فیلتر هوا و روغن بر روی آن تعبیه شده، صفحاتیکه با آن زغال سنگ را می شویند، فرآیند خالص سازی گازها، صفحاتی که باتری خودرو را از دیگر قسمت های داخلی آن مجزا می کند، تهویه کننده هوا و جایی که “موتور تهویه” تراکتور ها در آن هستند، اشاره کرد.
از ورق های پانچ دار فلزی در حوزه شهرسازی نیز استفاده می شود. سطل های زباله و صندلی های فلزی موجود در فرودگاه، راه آهن، پارک ها، بیمارستان ها و دکل های مخابراتی نمونه هایی مشهود از تولیدات آن ها بوده که به علت مواد به کار برده شده در ساخت آن ها طول عمر بالایی داشته و نیازی به تعویض و تعمیرات مکرر ندارند. با توجه به عمر بالای نمای دکوراتیو فلزی و یا نمای دو پوسته پانچ متال، استفاده از این مصالح انتخابی مقرون به صرفه و بادوام محسوب می شود.
جدول محاسبه وزن ورق پانچ
محاسبه پارامترهایی از جمله وزن ورق با دانستن مساحت و چگالی آن به سادگی قابل محاسبه است. برای تشریح این موضوع توجه شما را چگالی مثالهای زیر جلب میکنیم:
چگالی آهن = ۷/۸۶ (آن را برای سهولت محاسبات حدود 8 در نظر می گیرند)
چگالی استیل = ۷/۸۴ (این عدد را نیز مشابه آهن برای سادهتر شدن محاسبات ریاضی معادل 8 در نظر میگیرند)
چگالی آلومینیوم = ۲/۷ و چگالی سایر فلزات از جمله ورق گالوانیزه، ورق پانچ نما روغنی، ورق سیاه، ورق آجدار و… نیز معادل چگالی آهن یا همان عدد 8 رند شده در نظر میگیرند.
حال برای ساده تر شدن فهم موضوع، مثالی مطرح می کنیم. برای تست فرمول وزن یک برگ ورق استیل ۳ میل با ابعاد۲ متر در ۱ متر را به روشی که در ادامه شرح داده شده است، محاسبه میکنیم.
وزن ورق(کیلوگرم) = طول ورق(متر)*عرض ورق(متر)*ضخامت ورق(میلی متر)*چگالی ورق
وزن ورق ۳میل ۱*۲ استیل = ۲*۱*۳*۸= ۴۸ کیلوگرم
یعنی حدود وزن یک ورق استیل با ضخامت ۳ میل ۴۸ کیلوگرم می باشد که با وزن واقعی آن (وزن باسکول) تقریبا معادل است.
قیمت ورق پانچ
نماهای پانچ متال CNC (پوسته دوم)، جلوه عمق و یکنواختی به نمای خارجی ساختمان ها می بخشند. این مصالح همچنین باعث کاهش نور خیره کننده بیرون به داخل محیط ساختمان خواهد شد که باعث ایجاد محدوده حریم شخصی در داخل ساختمان میشوند. نماهای پانچ متال همچنین باعث کاهش میزان سر و صدا، بهبود سیستم های تهویه در داخل ساختمان شوند.
صفحات پانچ متال CNC قابل کاربرد برای پنجره ها، درها، پوشش بالکن ها و سقف ها میباشند و همچنین به هیچ وجه به طور کامل محیط را پوشش نمیدهند که این امر باعث بهبود گردش هوا میشود.
با این که پنل های پانچ متال معمولا از جنس آلومینیوم ساخته می شوند، اما می توان آن ها را از ورق پانچ نما کامپوزیت آلومینیوم یا ورق فولاد و فایبر سمنت برد هم ساخت. قیمت صفحات پانچ شده CNC بر اساس جنس ورق و طرح پانچ متفاوت میباشد.
استعلام قیمت ورق پانچ و خرید از آهن اسپات
اگر شما هم در صنعت نماسازی، شهرسازی و یا آهن آلات فعال هستید، میتوانید از مزایای این مصالح خارق العاده بهره مند شوید. ما در آهن اسپات جهت رفاه حال خریداران عزیز لیست قیمت مقاطع فولادی را از معتبرترین کارخانجات تولیدی کشور استعلام می گیریم. برای مشاهده قیمت های به روز مصالح فولادی به وب سایت ما به آدرس www.ahanspot.com مراجعه نمایید.
برای در و پنجره در نمای ساحتمان از چه ورقی استفاده بشه جذاب تره؟
متریال ورق خیلی مد شده روی نمای ساختمان
برای مشاهده قیمت انواع ورق و مشاوره با کارشناسان فروش آهن اسپات اینجا کلیک کنید
https://ahanspot.com/cat/sheets/perforated/