تیرآهن یکی از مقاطع مهمی که در ساختمانسازی استفاده میشود. خرید این محصول به دلیل اهمیت بالایی که در اجرای پروژههای ساختوساز دارد، از اهمیت ویژهای برای مهندسان و پیمانکاران برخوردار است.
در سالهای اخیر ما شاهد افزایش بیسابقه قیمت تیرآهن بودهایم که این امر در حال حاضر سبب شده تا برای خرید این محصول بودجه بالایی در نظر گرفته شود. همچنین لازم به ذکر است که نوسانات گسترده قیمت روز این محصول نیز در دوچندان شدن حساسیت این موضوع نقش داشته است.
بنابراین لازم است قبل از خرید این محصول، اطلاعاتی در خصوص انواع، کاربرد، مزایا و مهمتر از همه مشخصات تیرآهن کسب نموده و همچنین با عوامل مؤثر بر قیمت روز آن آشنا شوید تا بتوانید در بهترین زمان، خرید خود را انجام دهید. تا انتهای این مقاله از وبلاگ آهن اسپات با ما همراه باشید.
تیرآهن چیست؟
در زبان ساده میتوان گفت که تیرآهن سازهای فولادی است که از دو بال طویل ساخته شده و بهوسیله صفحهای فولادی به یکدیگر وصل شدهاند. به این صفحه فولادی متصلکننده، جان تیرآهن میگویند.
نقش تیرآهن، تحمل بارهای خمشی و نیروهای عمودی وارد شده بر اثر گرانش زمین به ساختمان است. به عبارتی دیگر، این سازه فولادی، یک سری بارها و نیروهایی را دریافت میکند و به شکلی اصولی آنها را به سایر قسمتهای تکیه گاهی ساختمان منتقل مینماید. این قسمتها متشکل از دیوارهای باربر، ستون و … هستند.
همچنین عملکرد دیگر تیرآهن در هنگام وقوع زلزله مشخص میشود. ویژگیهای ذاتی، شکل ساخت و نوع چیدمان آن به نحوی است که در هنگام زلزله فشار بار افقی را دریافت و به نحو مطلوبی در شبکه تیرآهن تقسیم میکند. این ویژگی موجب میشود تا در هنگام زلزله خسارات کمتری به ساختمان علیالخصوص سقفها وارد شود.
در واقع طراحی تیرآهنها بهگونهای است که بتواند بارهایی را که در خلاف جهت محورش هستند را دریافت نموده و به بالها و دو سر آن منتقل کند. بهطورکلی تیرآهن، فشارهای وارد شده به ساختمان را به نیروهای برشی و خمشی در خود تبدیل میکند.
اگر این نیروها بهدرستی منتقل نشوند میتوانند موجب انحراف، خمش و تغییر شکل آن شوند که این امر بسیار خطرناک بوده و از میزان مقاومت ساختمان در هنگام زلزله کم میشود.
مواد تشکیلدهنده تیرآهن
تیرآهن از آلیاژ آهن و فلزات مختلفی ساخته میشود. این فلزات مختلف شامل کربن، کروم، منگنز، نیکل، تیتانیوم، مس، فسفر و گوگرد است که میزان درصد استفاده از آنها، میتواند ویژگی و کیفیت تیرآهنها را تعیین کند.
به طور مثال کربن موجود در تیرآهن باید حداقل ممکن باشد چراکه این ماده، سختی، کشش و مقاومت در برابر خوردگی را کاهش میدهد و استفاده از کروم و نیکل موجب افزایش سختی، مقاومت در برابر زنگزدگی و بهبود خواص مکانیکی تیرآهن میشوند.
همچنین نیکل باعث مقاومت بالای تیرآهن در برابر حرارت میشود. تیتانیوم نیز در تیرآهنهایی که قرار است جوش بخورند، استفاده میشود و باعث جلوگیری از خوردگی در هنگام جوشکاری میشود.
از آن جایی که قرار است از برخی این محصولات در اسکلهها و یا کشتیها مورداستفاده قرار گیرد افزودن مس به آلیاژ آنان باعث میشود که در برابر آب دریا و اسیدهای موجود در آن مقاوم شوند، همچنین عناصر فسفر و گوگرد نیز برای روانتر شدن عملیات ماشینکاری به آلیاژ اضافه میشود.
انواع تیرآهن
تیرآهنها انواع مختلفی دارند و باتوجهبه خواص مکانیکی و شکل ظاهری آنها دارای کاربردهای مختلف در صنایع گوناگون هستند. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با انواع تیرآهنهای موجود در بازار از نظر استاندارد آشنا سازیم تا بتوانید خریدی موفق و مطمئن را تجربه نمایید.
تیرآهن IPE
بهعنوان تیرآهن معمولی نیز شناخته میشود. شکل ظاهری آن I مانند است. این نوع تیرآهن ضخامت ثابتی دارد و بالهای ابتدایی و انتهایی آن یکسان و تغییرناپذیر است.
این محصول مطابق با استاندارهای اروپایی تولید میشود. این نوع از تیرآهن محبوبیت بیشتری در بین مشتریان دارد و مصرف بالاتری نیز نسبت به سایر تیرآهنهای شناخته شده دارد، دلیل این امر، این است که سازههای طراحی شده در ایران معمولاً بر اساس این استاندارد طراحی میشوند. البته لازم به ذکر است که این محصول به تیرآهن نیم پهن یا سبک نیز معروف است.
در خصوص اندازه استاندارد این محصول میتوان گفت که طولی به اندازه 8 تا 16 متر دارد و همچنین ارتفاع آن بین 100 تا 600 متغیر است و عرض آن از 46 میلیمتر شروع میشود و تا 220 میلیمتر ادامه دارد.
تیرآهن INP
شکل ظاهری آن نیز مانند تیرآهن IPE بهصورت حرف انگلیسی I است. این محصول طبق استاندارهای چین و روسیه تولید میشود.
تفاوتی که تیرآهن INP با نمونه IPE دارد، این است که در تیرآهن INP با فاصله گرفتن از جان تیرآهن، ضخامت بال نیز کاهش پیدا میکند.
اما همانطور که ذکر کردیم این تیرآهن از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به تیرآهن IPE دارد، به همین علت تشخیص این دو محصول در نگاه اول کار راحتی نیست.
تیرآهن IPB
از تیرآهن IPB بهعنوان تیرآهن بال پهن یا H نیز یاد میشود چرا که شکل ظاهری آن شبیه به حرف انگلیسی H است. یکی از تفاوتهای تیرآهن H با نمونه IPE این است که طول بال این محصول از تیرآهن IPE بیشتر است.
تیرآهن H نیز برحسب ضخامت به دو دسته تقسیمبندی میشود و طبق استاندارد نامگذاری میشود. تقسیمبندی این نوع تیرآهن به دو نوع سبک (HEA) و نوع سنگین (HEB) است.
همچنین ضخامت تیرآهن بال پهن سنگین نسبت به ضخامت بال سبک بیشتر است بنابراین میتوان گفت که وزن تیرآهن بال پهن سنگین و سبک در سایزهای گوناگون، متفاوت است. تیرآهن H از نظر وزنی از نمونههای IPE و INP سبکتر است. از این نوع تیرآهن بهعنوان ستون در تیرها و خرپا مورداستفاده قرار میگیرد.
تیرآهن لانهزنبوری
تیرآهن لانهزنبوری در سال ۱۹۱۰ توسط شخصی به نام هورتن اختراع شد. دلیل نامگذاری این نوع تیرآهن بهخاطر شکل ظاهری آن است، اگر از روبرو به این نوع از محصول نگاه کنید، خانههای توخالی در پهنای جان آن به شکل پنجضلعی است که شکل یک لانه زنبور را به نمایش میگذارد.
تیرآهن لانهزنبوری از لحاظ شکل ظاهری و استاندارد بهصورت متنوع تولید میشود. یکی از کاربردهای اصلی تیرآهن لانهزنبوری این است که تیر بتواند لنگر خمشی بزرگتری را در مقایسه با تیر نورد شده اولیه تحمل کند.
تیرآهن لانهزنبوری به نسبت سایر تیرآهنهای ذکر شده کمتر مورداستفاده قرار میگیرد و همچنین بهخاطر معایبی هم که دارد توصیه کمتری برای استفاده از آن میشود.
این نوع از تیرآهن در کارخانه و تحت نورد تولید نمیشود بلکه بهصورت برش دستی یا ماشینی ساخته میشود. مقاومت این نوع به نسبت دیگر مدلها کمتر است اما برای اتصال به تیر اصلی و اعضای مهاربندی و… بسیار مناسب است. طول این نوع محصول بین 12 تا 18 متر بوده و ارتفاع آن نیز از 80 میلیمتر شروع میشود و تا 300 میلیمتر ادامه دارد.
نحوه تولید تیرآهن
تولیدکنندگان بسیاری در ایران وجود دارند که با استفاده از تجهیزات و ابزارهای مدرن محصولی باکیفیت را تولید میکنند که در ادامه مطلب به نحوه کار این کارخانهها در تولید این محصول میپردازیم.
1. ذوب شمش در کوره
آهنی که از ذوب ضایعات و یا از استخراج سنگ معدن به دست میآید، بهصورت مجدد شکل داده میشود تا محصول نهایی تولید شود.
شمش فولادی که از آهن خام تهیه شده، در داخل کوره ریخته و با درجه حرارت 1100 درجه سانتیگراد گرم میشود تا حالت نرم و شکلپذیری به خود بگیرد. شمش پس از نرم شدن توسط رافینگ کشیده شده و در ابعاد تیرآهن دلخواه شکلدهی میشود و سپس به مرحله نورد فرستاده شده و تا هنگامی که شکل استاندارد به خود بگیرد نورد دهی میشود.
2. نورد و شکلدهی تیرآهن
نورد گرم فولاد در بالای 1700 درجه فارنهایت صورت میگیرد که میتوان گفت این دما بالاتر از دمای تبلور مجدد است. هنگامی که دمای فولاد بیشتر از دمای تبلور مجدد باشد بهراحتی با غلتک تغییر شکل داده میشود. تیرآهن H , I و خطوط ریلی راهآهن توسط این فرایند تولید میشوند.
این مرحله شامل نورد اولیه، نورد میانی و نورد نهایی است و نکته مهم این است که جان و بال تیرآهن، ارتفاع، میزان ضخامت، عرض و طول آن در این مرحله ایجاد و تنظیم میشود.
3. غلتک تنظیم سایز نهایی
برای تنظیم نهایی ابعاد و ضخامتهای تیر از غلتکهایی بهصورت مورب استفاده میشود. غلتکهای مورب در این مرحله از زاویههایی برخوردار هستند که ضخامت داخلی تیر را تنظیم میکنند.
همچنین لبه جان تیر در بخشهای مرکزی، ضخامت بیشتری دارد و برای تعیین دقیق این ابعاد، این مرحله از نورد اجرا میشود. پس از به پایان رسیدن نوردکاری، مقطع فولادی دارای ابعادی دقیق و استاندارد خواهد بود.
4. برش تیرآهن
در این مرحله، محصول تولید شده در طول مدنظر برش داده میشود. طول استاندارد اکثر تیرآهنها در شاخههای 12 متری به فروش میرسد. برای برش تیرآهن از دو روش مختلف کوپال و برنول استفاده میشود.
در روش کوپال یا روش سرد با استفاده از دستگاههای قطع کن که دارای گیوتین است برشکاری انجام میشود و در روش برنول یا روش گرم توسط لوله برنول با شعله بنفش حاصل از گاز استیلن و اکسیژن برشکاری صورت میگیرد.
5. کنترل و بستهبندی تیرآهن
در مرحله پایانی، تمامی مصالح ساخته شده از لحاظ ابعاد، کیفیت، سطح مقطع، شکل هندسی بررسی و کنترل میشود تا تیرآهن مطابق با استاندارد مدنظر تولید شده باشد، سپس بستهبندیشده و شناسه محصول بر روی آن نصب میشود تا به مراکز فروش ارسال شود.
لازم به ذکر است که تیر فولادی به روشهای دیگری نیز ساخته میشود. یکی از این روشها فرایند تولید تیرآهن با استفاده از جوشکاری است که طی این فرایند، ورق سیاه طبق مشخصات موردنیاز بریده شده و سپس با استفاده از ابزارهای صنعتی به هم جوش داده میشود. همچنین تیرها را میتوان با پرچ کردن نیز ایجاد کرد به این صورت که ورقهای فولادی با سوراخکاری و استفاده از پرچ در کنار هم نگه داشته شده و تیرآهن ساخته میشود.
کاربردهای تیرآهن
همان طور که می دانید تیرآهن جز اساسی ترین پروفیل های ساختمانی به حساب میآید و همچنین در پروژه های صنعتی نیز کاربرد دارد؛ همین امر سبب شده تا قیمت تیرآهن تاثیر مستقیمی در تعیین قیمت مسکن داشته باشد.
کاربرد تیرآهن بهقدری گسترده است که این مقطع فولادی را به یکی از معروفترین مصالح ساختمانی تبدیل کرده است. هرچند تیرآهن در صنایع و پروژههای متفاوت نیز کاربرد دارد، اما بیشترین کاربرد آن در ساختمانسازی است. اگر بخواهیم کاربردهای هرکدام از تیرآهنها را بهصورت جداگانه بررسی کنیم، میتوان گفت:
کاربرد تیرآهن IPE در ساختمان بهصورت ستون، خرپا، نعل درگاه، تیر در پوشش سقفها و… است. تیرآهن INP در صنایع مختلفی همچون صنعت ساختمان، پلسازی، اسکلهسازی، سدسازی، برجسازی و صنایع مشابه کاربرد و استفادة فراوانی دارد. همچنین در ساخت برخی سازهها بهجای استفاده از تیر معمولی از نوع لانهزنبوری بهمنظور افزایش مقاومت خمشی تیر، افزایش ارتفاع محصول، کاهش وزن محصول که قیمت آن را نیز کاهش میدهد استفاده میکنند.
علاوهبرآن از حفرههایی که در جان تیر ایجاد میشود میتوان تأسیسات لوله، کابل برق و… را عبور داد. لازم به ذکر است که از این محصول بهعنوان تیرهای فرعی در سقف و تیرهای اصلی که فقط برای حمل بارهای ثقلی است نیز استفاده میشود.
از تیرآهن هاش اغلب در بخش اسکلتهای فلزی ساختمانسازی استفاده میشود و نقش بسیار مهمی در ساختمانسازی ایفا میکند، چرا که اسکلت اصلی ساختمانها را تیرآهن هاش تشکیل میدهند. تمام فعالیتهایی که یک ساختمان در برابر رانش زمین و یا حرکات زمین دارد، توسط تیرآهن هاش خنثی میشود تا ساختمان از بین نرود.
در واقع اکثر تیرآهنهایی که در ساختمانها برای مقاومت در برابر زلزله قرار داده میشوند بر اساس همین تیرآهن هاش است؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که باتوجهبه کاربردهای مهمی که تیرآهن هاش دارد، از محبوبیت بیشتری در بین خریداران برخوردار است و در بازار نیز دارای رونق بیشتری هست.
مزایا و معایب استفاده از تیرآهن
لازم است قبل از استفاده از تیرآهن، مزیتهایی که برای آن وجود دارد، در نظر گرفته شود. یکی از مهمترین مزایای این محصول، توسعه دادن آن است. برای یک سازه بهکارگرفتن این محصول خود بهتنهایی یکی از فاکتورهای ارزشمندی است که باید از آن برای توسعه سازه استفاده کرد.
اتصالاتی که برای تیرآهن وجود دارد بینظیر خواهد بود به همین دلیل می توان گفت که برای ساخت سازههایی که دارای اتصالات بالایی هستند بهکارگرفتن تیرآهنها میتواند نکته بسیار مهم و اثربخشی باشد که باید آن را به کار برد؛ بنابراین امکان متصل کردن چندین قطعه وجود دارد و میتوان از این محصول بهره برد و اتصالات بینظیری را برای آن به وجود آورد.
یکی از جنبههای دیگری که بهعنوان مزیت برای تیرآهن باید به کار برده شود این است که از آن بهصورت پیشساخته استفاده میشود.
پیشساخته بودن این محصول، موجب شده تا این محصول در بازار بهشدت یافت شود.
معایب تیرآهن
البته لازم به ذکر است که برای آن نیز معایبی وجود دارد همانطور که برای آن مزیتهای بیشماری وجود دارد و بهرهمندی از آن را ایجاب میکند معایب دیگری نیز برای آن وجود دارد که باید نسبت به آن دقت بالایی را به خرج داد. معایبی که برای آن وجود دارد به این صورت است که در دمای بالا بهشدت ضعیف میشود؛ بنابراین میتوان گفت اگر برای تیرآهن میزان دما افزایش یابد مقاومتی که برای این محصول باید وجود داشته باشد از بین میرود.
در نتیجه این نکته بسیار مهمی بهحساب میآید که دما و حرارت بالا باعث میشود که یک ساختی که با تیرآهن ایجاد شده است، از هم فروبپاشد. البته در اغلب موارد از این محصول در مناطقی که حرارت و دمای محیط بهشدت بالا است استفاده نمیشود؛ زیرا امکان دارد در هر لحظه تعادل ساختمان از بین برود.
همچنین عوامل دیگری نیز وجود دارد که باعث خوردگی تیرآهن میشود هنگامی که این محصول در برابر شرایط جوی قرار داده میشود باید این موضوع را در نظر گرفت که میزان خوردگی در آن نیز بهشدت افزایش مییابد.
مقاومت و استحکام تیرآهن در هنگام قرارگیری در چنین شرایط جوی، واکنشهای زیادی از خود نشان میدهد که این واکنشها موجب شده تا میزان خوردگی در آن افزایش یابد؛ بنابراین هزینههایی که در این حالت به وجود میآید خود یکی از گزینههای دیگر در رابطه با تیرآهن است. هزینههایی که برای تعمیرات و نگهداری از تیرآهن در هر سازهای باید پرداخت شود.
عیب دیگری که برای اتصالات نیز وجود دارد که اگر بهصورت نامناسب در کنار هم قرار داده شوند سبب میشود تا مشکلات زیادی در تیرآهن به وجود آید. برای این که بتوان برای اتصال قطعات از جوشکاری مناسب و استانداردی استفاده کرد ابتدا باید از یک جوشکار ماهر استفاده کرد تا موجب شود از مزیت تیرآهن به شکل مطلوبی بهرهمند شد.
بزرگترین تولیدکنندگان تیرآهن در ایران
تولید تیرآهن در ایران توسط کارخانههای زیادی در سراسر کشور انجام میشود. آمارها نشان میدهد که عمده تولیدات این محصول در استان اصفهان صورت میگیرد. فعالیتهای فوقالعاده شرکت ذوبآهن اصفهان در این منطقه برای تولید تیرآهن باکیفیت در حجم بالا، سبب شده تا اصفهان به یکی از مراکز اصلی تولید این محصول تبدیل شود.
البته در سایر استانها نیز باتوجهبه امکانات و تجهیزات، تیرآهنهایی با کیفیت بالا تولید میشود که در ادامه این مقاله هر یک از آنها را به شما خریداران عزیز، معرفی میکنیم.
شرکت ذوبآهن اصفهان
کارخانه ذوبآهن اصفهان از شناختهترین و بزرگترین تولیدکنندگان این مقطع فولادی است. اکثر افرادی که در حوزههای صنعتی یا ساختمانی فعالیت دارند، کیفیت محصولات این شرکت را تأیید میکنند. تولید باکیفیت و بر اساس جدول استاندارد اشتال، این کارخانه را بهعنوان بهترین عرضهکنندة محصولات فولادی اعم از تیرآهن تبدیل کرده است.
شرکت ذوبآهن اصفهان، تیرآهن را در انواع مختلف IPE , IPB وINP به بازار عرضه میکند؛ همچنین سایز تیرآهنهای تولیدی این کارخانه بهصورت 14،12، 16، 18، 20،22، 24، 27 و 30 است.
شرکت فولاد خوزستان
شرکت فولاد خوزستان بعد از ذوبآهن در ردة دوم، بهعنوان بزرگترین تولیدکنندة فولاد خام کشور بهحساب میآید. این کارخانه در نزدیکی شهر اهواز واقع شده است و تولید تیرآهن 14 و 16 اهواز از عمده محصولات تولیدی این کارخانه است.
کارخانه فولاد ناب تبریز
کارخانه فولاد ناب تبریز در شهر تبریز در سال 1382 تأسیس شد. انواع مقاطع فولادی تولیدشده در این کارخانه شامل نبشی، ناودانی و انواع تیرآهنهای سبک، سنگین و نیمهسنگین بر اساس استانداردهای ملی و جهانی است. استانداردهای تیرآهنهای تولیدشده در این کارخانه عبارتاند از:
- استاندارد تحویل ISIRI 16348
- استاندارد تحویل ISIRI 1791
- استاندارد تحویل DIN EN 10056-1 1998
- استاندارد تحویل GOST 85101986
کارخانه فولاد البرز ایرانیان
کارخانه فولاد البرز ایرانیان که با نام فایکو نیز شناخته میشود یکی دیگر از شرکتهای تولیدکنندة تیرآهن است که در سال 1393 در شهر ساری تأسیس شد. فولاد فایکو دارای واحدهای کنترل کیفیت در بخشهای مختلف تولیدی است.
این شرکت کیفیت محصولات تولیدی خود را از لحاظ ترکیبات مکانیکی، شیمیایی و … مورد بررسی قرار میدهد و از تولیدکنندگان اختصاصی تیرآهنهای IPN و همچنین تیرآهنهای IPE در سایزهای 14 و 16 و 20 است.
کارخانه آریان فولاد
شرکت نورد آریان فولاد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مقاطع فولادی در شهرستان بوئینزهرا است که در سال 1385 تأسیس گردید. این شرکت علاوه بر تولید میلگرد و نبشی و ناودانی در زمینة تولید تیرآهن نیز فعالیت دارد.
تیرآهنهای 16، 18، 20، 22، 24 و 27 از محصولات تولیدی این کارخانه هستند.
کارخانه کوثر اهواز
خط تولید کارخانه فولاد کوثر اهواز در سال 1351 راهاندازی شد. از تیرآهنهای تولیدی این کارخانه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تیرآهنهای بال نیم پهن موازی
- تیرآهنهای بال نیم پهن موازی نیمه سبک
- تیرآهنهای بال موازی با اندازة بال 120 و 140 میلیمتری و جان 12 متری
- تیرآهنهای بال باریک شیبدار با اندازه بال 120 تا 200 میلیمتری و جان 6 و 9 و 12 متری
تیرآهن ظفر بناب
کارخانه ظفر بناب یکی دیگر از مجهزترین شرکتها در زمینة انواع مقاطع فولادی است. این واحد فولادی از سال 1386 به بهرهبرداری رسید. تیرآهن تولید این کارخانه در دو نوع IPE و INP و در سایزهای 12 الی 27 به بازار عرضه میشوند.
نوسانات قیمت تیرآهن
همانطور که میدانید امروزه آهنآلات بهعنوان مهمترین متریال زیرساختی در جهان شناخته میشوند که قیمت آن هر لحظه تحتتأثیر سیاستهای داخلی و خارجی است. حتی میتوان اینگونه گفت که آهنآلات نقشی کمتر از نفت در سیاستهای اقتصادی کلان یک کشور ندارد و همپایه آن است.
اما عواملی هستند که بهصورت مستقیم در قیمت آهن تأثیر میگذارند و در نوسانات آن نقش پررنگی ایفا میکنند. در ادامه این مطلب به بررسی هر یک از این عوامل پرداختهایم:
1. تأثیر قیمت نفت
همانطور که میدانید اقتصاد ایران بر پایه نفت میچرخد و این امر موجب شده تا هرچه نرخ نفت بالا رود شاهد رشد اقتصادی نیز باشیم. در مقابل باتوجهبه رشد اقتصادی، درآمد کشور نیز افزایش مییابد و مانند یک زنجیر این عوامل بر روی قیمت این محصول تأثیر می گذارد.
2. تأثیر قیمت آهن خام
بدیهی است که قیمت آهن خام بهعنوان مواد اولیه همه صنایع فولادی چقدر میتواند بر قیمت نهایی این کالا تأثیرگذار باشد. هرچند ایران یکی از بزرگترین منابع آهن خام را در جهان دارد و نهتنها آن را وارد نمیکند بلکه صادرات هم وجود دارد. اما برای کشورهایی که خود منابع غنی آهن ندارند، واردات فولاد خام وجود دارد که تأثیر قیمتی آن را دوچندان میکند.
3. تأثیر عرضه و تقاضا
عرضه و تقاضا یکی از مهمترین عوامل در تعیین ارزش یک کالا بهحساب میآید. در آهنآلات و تیرآهن تأثیر عرضه و تقاضا بهخوبی دیده میشود. برای مثال اگر بازار، تقاضای بسیاری را تجربه کند، قیمتها افزوده خواهد شد و بر عکس؛ این موضوع را در فصول ساختوساز در ایران میبینیم که چطور قیمت تیرآهن را دستخوش تغییر میکند.
4. تأثیر هزینه حمل و نقل
حمل و نقل در فروش تیرآهن تأثیر به سزایی دارد. برای مثال گاهی اوقات برای حملونقل آهنآلات باید از راههای هوایی، دریایی و زمینی استفاده کرد که در تناژ بالا هزینههای گزافی را در پی دارد؛ به همین دلیل است که وزن تیرآهن در باربری و تعیین قیمت نهایی بسیار تأثیرگذار است؛ علیالخصوص برای کشورهایی که واردات مواد خام دارند، هزینه اولیه ورود مواد خام به کشور خود هزینهای اضافهای نیز برای دولت در پی دارد؛ همچنین لازم به ذکر است که با استفاده از جدول اشتال تیرآهن میتوانید از وزن محصول موردنظر خود آگاه شوید.
5. تأثیر نرخ ارز و دلار
قیمت فولاد در ایران به نوسانات قیمت جهانی آن وابسته است؛ بنابراین هرچه قیمت دلار افزایش یابد، قیمت تیرآهن نیز بهمراتب بالاتر میرود؛ چرا که قیمت پایه انواع و اقسام آن در بورس از روی قیمت جهانی آن محاسبه میشود.
قیمت تیرآهن کارخانههای معتبر و مطرح کشور بهصورت لحظهای و آنلاین در وبسایت آهن اسپات منتشر و بهروزرسانی میشود مجموعه آهن اسپات مرجعی معتبر است که بهترین قیمت محصولات فولادی تولیدی کارخانههای باکیفیت را به مشتریان ارائه میکند.
خرید تیرآهن ارزان و باکیفیت از آهن اسپات
یکی از اصلیترین عناصر در ساخت سازهها مخصوصاً سازههای ساختمانی تیرآهن است ازآنجاییکه این محصول توسط نورد گرم تولید میشود و نقش به سزایی در برابر نیروی برشی و لنگر خمشی ایفا میکند، بنابراین از ارزش و اهمیت بالایی در ساختوساز برخوردار است.
در حالت کلی تیرآهنها بر اساس استانداردهای تولیدی به چهار دسته IPE , INP IPB و لانهزنبوری تقسیم میشود و از آنها در ساختمانها بهصورت ستون، خرپا، نعل درگاه، پوشش سقفها و… استفاده میشود.
کارخانههای مطرحی از قبیل شرکت ذوبآهن اصفهان، شرکت فولاد خوزستان، کارخانه فولاد ناب تبریز، کارخانه ظفر بناب و… مشغول تولید تیرآهنهای باکیفیت در ایران هستند. همچنین لازم به ذکر است که این کالا نیز مانند سایر محصولات فولادی از نوساناتی برخوردار است که عواملی چون نرخ دلار، قیمت نفت، میزان عرضه و تقاضا، هزینه باربری و… در این نوسانات دخیل هستند.
بنابراین قبل از خرید تیرآهن، با مراجعه به وبسایت آهن اسپات میتوانید در زمانی کوتاه بهتمامی اخبار مربوط به این محصول و همچنین لیست قیمتهای بهروز شده انواع آن دسترسی داشته باشید.
شما میلگرد هم دارید؟ قیمت میلگرد مسی و از کجا میتونم ببینم؟
مفید و آموزنده بود. واقعا به این موضوع فک نکرده بودم که در طراحی و ساخت ترن هوایی از چه مراحل و تجهیزاتی استفاده میشود
سلام اطلاعات خوبی به دست آوردم.
من ظرفای مسی دارم تند تند سیاه میشه و مجبورم با سرکه و نمک تمیزشون کنم. جدیدا یه سری ظروف مسی اومده که میگن نانو هست و سیاه نمیشه.
مطلبتون جالب بود مرسی
تو ایران از جدول وزن تیرآهن استفاده میکنن؟