سقف به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای ساختمان در صنعت ساخت‌وساز در سراسر جهان محسوب می‌شود و امروزه اصول زیبایی‌شناسی در آن اهمیت ویژه‌ای دارند. ورق شادولاین به دلیل استحکام و داشتن روکش‌های رنگی، به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین ابزارآلات برای پوشش سقف شناخته می‌شود.

این محصولات در ساختمان‌های بزرگ صنعتی و تجاری، همچنین به‌طور عمده در ساختمان‌های مسکونی مورداستفاده قرار می‌گیرند و می‌توانند جایگزین خوبی برای ورق‌های گالوانیزه باشند. برای آشنایی بیشتر با ورق شادولاین در ادامه این مقاله از وبلاگ آهن اسپات با ما همراه باشید.

ورق شادولاین چیست؟

ورق شادولاین یکی از جذاب‌ترین مواد برای اجرای سقف‌های فلزی است و در آن ورق‌هایی از جنس گالوانیزه، در سبک‌های مختلف قالب‌گیری و سپس رنگ‌آمیزی می‌شوند. این ورق‌ها با ساختار ویژه و رنگ‌های جذابی که دارند، می‌توانند جلوه‌ای متفاوت در ساختمان‌ها ایجاد کنند که در جذابیت آن‌ها تأثیر بسزایی خواهد داشت.

ورق‌های شادولاین معمولاً از ورقه‌های گالوانیزه با کیفیتی بالا ساخته شده‌اند؛ در این فلز استحکام فولاد با پوشش محافظ روی ترکیب شده و ساختاری بادوام و مقاوم ایجاد می‌کند.
این ورق‌ها می‌توانند مقاومت بالایی در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف از خود نشان دهند و این استحکام و ماندگاری به یکی از دلایل اصلی محبوبیت این متریال بین افراد و سرمایه‌گذاران تبدیل شده است.

تاریخچه استفاده از ورق شادولاین

تا اواسط قرن نوزدهم از موادی مانند چوب، تخته‌سنگ، کاشی و…، به‌طور عمده به‌عنوان مصالح سقفی استفاده می‌شد؛ اما در قرن بیستم مواردی ازجمله آسفالت، آزبست، الیاف سیمان و… به‌عنوان جایگزینی برای مصالح قدیمی به کار رفتند.

امروزه با ورود فناوری‌های جدید و پیچیده‌تر، ابزارهای مختلفی برای سقف ساختمان‌ها به کار می‌روند که عملکرد بهتری هم در شرایط مختلف ارائه می‌دهند. ورق شادولاین، یکی از این ابزار کاربردی و جدید است که دوام و مقاومت بالایی در برابر عوامل آسیب‌رسان مانند آتش دارد.

این محصولات را می‌توانید در اشکال و اندازه‌های مختلفی، مطابق با شرایط خود تهیه کنید. در ابتدا استفاده از سقف‌های فلزی تنها در ساختمان‌ها تجاری و کشاورزی انجام می‌شد؛ اما طی چند سال اخیر، این سقف‌ها موردتوجه قرارگرفته و به‌طور عمده در انواع ساختمان‌ها به کار می‌روند.

کاربرد ورق شادولین

ورق شادولاین از مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی ازجمله خوردگی و زنگ‌زدگی برخوردار است؛ بنابراین به‌طور گسترده برای مقاصد صنعتی، تجاری، مسکونی، کشاورزی و… استفاده می‌شود. موارد زیر را می‌توان به‌عنوان برخی از مهم‌ترین کاربردهای ورق شادولین، نام برد:

  • کانکس‌ها
  • گاراژها
  • انبارها
  • سوله‌ها
  • اسطبل‌ها
  • کارخانه‌ها
  • ساختمان‌های تجاری
  • و…

دوام ورق شادولاین 

به‌طورکلی سقف‌های ساخته‌شده از ورق شادولاین، بیش از 30 سال عمر می‌کنند. در شرایط ایدئال می‌توانند تا 60 سال نیز ماندگاری داشته باشند؛ اما اگر در موقعیت‌هایی مانند مناطق نزدیک به ساحل، مناطق صنعتی و… باشید، ممکن است در اثر عوامل آب‌وهوایی تنها 10 سال دوام داشته باشند.

درواقع میزان ماندگاری ورق شادولاین به میزان ضخامت پوشش روی در آن و عوامل محیطی بستگی دارد. برای افزایش طول عمر سقف شادولاین، می‌توانید به‌طور منظم سقف را شست‌وشو دهید تا نمک و اسیدهای آن پاک شوند. همچنین هنگام خرید، طرح و ضخامت این پوشش را متناسب با شرایط محیطی انتخاب نمایید.

آیا ورق شادولاین زنگ می زند؟

باید بگوییم پاسخ مثبت است؛ پیش‌ازاین در رابطه با میزان دوام و مقاومت ورق شادولاین نکاتی گفته شد؛ اما باید بدانید که آن ها هم در شرایطی که برای مدت‌زمان طولانی در معرض شرایط آب‌وهوایی نامناسب قرار بگیرند، ممکن است دچار زنگ‌زدگی شوند. بااین‌حال این روند بسیار کند خواهد بود.

مزایای استفاده از ورق شادولین

ورق‌های شادولاین را می‌توانید بر اساس ویژگی‌های موردنظر خود تهیه و به کار ببرید. میزان پوشش رنگ در انواع آن ها متفاوت بوده و در نمونه های مختلف، متفاوت است. در ادامه می‌توانید برخی مزایای استفاده از ورق شادولاین را مشاهده کنید:

1. وزن سبک

ورق شادولاین دارای ساختاری با وزن سبک است و درعین‌حال از استحکام و دوام بالایی نیز برخوردار است.

2. مقاومت در برابر حرارت

انواع ورق شادولاین معمولاً غیرقابل‌احتراق هستند که این ویژگی آن‌ها را به نمونه‌ای مناسب برای استفاده در ساختمان‌ها، باغ‌ها، انبارها، کارخانه‌ها و… تبدیل کرده‌اند.

3. سازگار با انواع آب‌وهوا

این ورق‌های پرکاربرد از مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی برخوردار هستند؛ بنابراین لازم نیست در شرایط مختلفی مانند باران، بادهای شدید، نور خورشید و… نگران آسیب رسیدن به ساختار سقف باشید. درواقع ورق شادولاین، طی فرآیندهای شیمیایی مختلف با رنگ پوشیده می شود و این موضوع، رنگ و درخشندگی این ورق‌ها را تا مدت‌های طولانی حفظ خواهد کرد.

4. استحکام بالا

ورق‌های شادولاین در دماهای پایین از استحکام کششی بالایی برخوردارند. همچنین در حرارت‌های بالا مقاومت مطلوبی دارند و می‌توانند بارهای سنگین را بدون آسیب تحمل کنند.

5. صرفه‌جویی در هزینه‌ها

پیش‌ازاین، به استحکام و دوام ورق شادولاین پرداختیم. درواقع این ورق‌ها دارای دوام بالاتری نسبت به ورق‌های قدیمی می باشند؛ ازاین‌رو در درازمدت می‌توانند در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند.

6. نصب آسان

ازآنجایی‌که این محصولات دارای وزنی نسبتاً سبک هستند، فرآیند نصب آن‌ها به‌آسانی انجام می‌شود. این ورق‌ها برخلاف سایر نمونه‌ها خم نمی‌شوند و به سقف فشاری اعمال نمی‌شود.

7. بهینه‌سازی مصرف انرژی و ایمنی بالا

ورق شادولاین دارای پوشش گالوانیزه است که آلیاژی از متشکل از آلومینیوم و روی می باشد؛ ازاین‌رو ترکیب این دو ویژگی، یعنی استحکام در فولاد و دوام در روی، باعث شده‌اند تا این متریال به نمونه‌ای کاربردی و مقاوم تبدیل شود.

ورق‌های شادولاین، یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای کاهش مصرف انرژی هستند؛ چراکه می‌توانند گرما را از سقف منعکس کنند. درنتیجه هزینه‌های لازم برای خنک کردن خانه را کاهش می‌دهند. همچنین با انعکاس گرما، سقف در صورت برخورد صاعقه نیز، دچار آسیب نمی‌شود و رنگ ورق شادولاین نیز دچار ترک نخواهد شد.

8. زیبا و جذاب

یکی از واضح‌ترین مزیت‌های به کار بردن آن، ظاهر زیبای است؛ درواقع به دلیل وجود پوشش رنگی در این ورق‌ها، به کار بردن آن‌ها در ساختمان می‌تواند در جذابیت ظاهری ساختمان تأثیر زیادی داشته باشد. این ورق‌ها در رنگ‌ها، اشکال، اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلفی موجود می شوند و برای انواع ساختمان‌ها کاربرد دارند.

معایب استفاده از ورق شادولین

مانند هر محصول دیگری، ورق شادولاین نیز معایبی دارد که بهتر است پیش از استفاده آن، به این ایرادات آگاه شوید. در این صورت می توانید به‌درستی درباره انتخاب آن ها تصمیم‌گیری کنید:

  • پر سروصدا

ورق‌های شادولاین ساختار فلزی دارند و ممکن است این متریال، باعث ایجاد سروصدا در سقف ساختمان شود.

  • عدم تجهیز حصار برف

ورق‌های شادولاین به حفاظ برف مجهز نیستند و ساختار آن ها لیزری می باشد. درنتیجه برف به‌راحتی از روی آن ها لیز می‌خورد و این موضوع ممکن است کمی خطرناک باشد. ازاین‌رو می‌توان از سایر تجهیزات جانبی برای ایمن کردن آن‌ها استفاده کرد.

نکات مهم هنگام خرید ورق شادولاین

در ادامه می‌توانید فاکتورهایی را مشاهده کنید که توجه به آن‌ها، می‌تواند شما را در انتخابی هوشمندانه و تجربه نتایج رضایت‌بخش کمک کند. بهتر است پیش از خرید، حتماً این موارد را با توجه به شرایط خود موردبررسی قرار دهید:

  • آب‌وهوا

جدا از ظاهر زیبایی که در ورق شادولاین وجود دارد، رنگی که برای این ورق‌ها انتخاب می‌کنید، می‌تواند تأثیر مستقیمی بر هزینه‌های سرمایش و گرمایش در ساختمان داشته باشد. به‌طورکلی انتخاب مدل هایی با رنگ روشن، می‌تواند نور خورشید را به بهترین شکل منعکس کند و این به خنک نگه‌داشتن و کاهش دمای ساختمان در آب‌وهوای گرم، کمک می‌کند.

در نقطه مقابل، ورق‌های شادولاین بارنگ‌های تیره‌تر، گرمای بیشتری جذب می‌کنند و این باعث افزایش دما و گرم شدن ساختمان خواهد شد؛ بنابراین لازم است نه‌تنها رنگی که زیبا به نظر می‌رسد، بلکه رنگی که به حفظ دمای ساختمان کمک می‌کند را انتخاب نمایید.

  • سبک معماری ساختمان

ورق شادولاین باید مکمل سبک معماری در ساختمان شما باشد، بنابراین رنگ و ساختار آن را بر اساس این پارامتر ها نیز متغیر خواهد بود. همچنین بهتر است محصولی که انتخاب می کنید، با ساختمان‌های اطراف نیز همخوانی داشته باشد و این نکته را نیز موردتوجه قرار دهید تا ظاهر هماهنگ‌تر و زیباتری برای ساختمان ایجاد کنید.

انتخاب اندازه ورق شادولین

ممکن است حین خرید ورق شادولاین برای انتخاب اندازه دچار ابهام شوید و تعیین عرض و ضخامت برای شما سخت باشد، در این شرایط چند نکته وجود دارد که باید بدانید:

  • اندازه استاندارد ورق شادولاین دارای ضخامت 0.35 تا 0.75 میلی‌متر و عرض 600 تا 1050 میلی‌متر است؛ البته در برخی موارد امکان سفارشی‌سازی ورق، با توجه به شرایط خاص مشتری وجود دارد.
  • همچنین طول استاندارد در ورق‌های شادولاین شامل 2.44 و 3.0 متر است که می‌توان آن را به اندازه‌های دلخواه برش داد.

با توجه به نکات بالا، اندازه این متریال را باید با توجه به هدف، نوع کاربری، بودجه و… تعیین کنید.

درواقع ورق‌های شادولاین دارای لایه‌ای محافظ از جنس روی هستند تا از اکسیداسیون و زنگ‌زدگی در آن‌ها جلوگیری شود؛ اما درصورتی‌که این پوشش آسیب ببیند، ممکن است فلز بستر دچار زنگ‌زدگی شود. برای جلوگیری از این موضوع، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • انتخاب ورق با ضخامت مناسب

به‌طورکلی هر چه لایه روی در ورق شادولاین ضخیم‌تر باشد، عمر مفید آن بیشتر است. انتخاب این ضخامت به عوامل محیطی وابسته است. به‌عنوان‌مثال اگر قصد دارید از این ورق‌ها در محیط‌های خورنده مانند مناطق صنعتی و دریایی استفاده کنید، بهتر است ورق هایی باضخامت بیشتر را مدنظر قرار دهید.

  • بررسی پوشش‌های رنگی ورق

وجود پوشش‌های رنگی در ورق شادولاین، می‌تواند در افزایش مقاومت آن تأثیر بسزایی داشته باشد. این پوشش‌های رنگی علاوه بر افزایش دوام ورق، در حفظ زیبایی آن نیز مؤثر هستند.

  • مراقبت و تعمیر منظم

ورق‌های شادولاین احتیاج چندانی به نگهداری و مراقبت ندارند، اما چک کردن و تعمیر منظم مانند حذف عوامل خورنده، تمیز کردن و…، می‌تواند در افزایش عمر مفید آن‌ها تأثیر داشته باشد.

استعلام قیمت و خرید ورق شادولین از آهن اسپات

ورق شادولاین در مقایسه با سایر نمونه‌ها، از قیمت مناسبی برخوردار است و با ویژگی‌هایی مانند حمل‌ونقل و نصب آسان، می‌تواند نقش بسزایی در کاهش هزینه‌های شما داشته باشد؛ بنابراین گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه است.

قیمت ورق شادولاین تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند اندازه، نوع، برند و… قرار دارد و وابسته به آن ها می تواند متغیر باشد؛ بنابراین نمی‌توان قیمت واحدی را برای آن در نظر گرفت. برای اطلاع از قیمت دقیق ورق شادولاین، می‌توانید با مشاوران آهن اسپات در ارتباط باشید؛ اما قبل از درخواست قیمت، باید برخی جزئیات را برای نمونه موردنظر تعیین کنید:

  • مکانی که قصد استفاده از ورق شادولاین را در آن دارید.
  • نوع طرح موردنظر که شامل ضخامت ورق، ارتفاع و فضای طرح، عرض، طول و… می شود که با توجه به سبک معماری ساختمان شما تعیین می‌شود.
  • ترجیحات و موارد مطلوب برای سفارشی‌سازی تعیین شوند. البته این مورد در شرایطی است که پروژه شما به جزئیاتی فراتر از سطح استاندارد نیاز داشته باشد.
  • بدانید به چه میزان ورق نیاز دارید، زیرا این مورد نیز به‌طور مستقیم در قیمت و هزینه حمل‌ونقل و… تأثیر خواهد داشت.

همچنین قیمت نمونه‌های مختلف ورق شادولاین را می‌توانید به‌صورت روزانه، در قسمت قیمت انواع ورق در آهن اسپات مشاهده کنید. در این بخش قیمت نمونه‌های مختلفی از بهترین تولیدکنندگان در ایران ذکر شده‌اند که می‌توانید اطلاعات مختلف مربوط به آن‌ها را مشاهده و مقایسه کنید و خرید ورق شادولاین را آگاهانه و با اطلاعات کامل و مطمئن، انجام دهید.