شاید برایتان سوال ایجاد شده باشد که میلگرد کدام کارخانه بهتر است؟ ساخت خانه نیاز به مصالح مختلفی دارد که مهم‌ترین آن میلگرد می‌باشد، اما هنگام خرید ممکن است با دیدن تنوع بسیار زیاد محصولات گیج شویم یا به سراغ مصالح کم کیفیت برویم و ندانیم میلگرد کدام کارخانه بهتر است.
به همین خاطر در مرحله اول آشنایی با انواع میلگرد و گریدهای آن اهمیت دارد، اما بعد از آشنایی با انواع میلگرد، باید بدانیم که مراحل خرید میلگرد چیست؟ و چگونه باید میلگرد باکیفیت خرید؟

در این مقاله از وبلاگ آهن اسپات، ابتدا به معرفی انواع میلگرد و سپسمعرفی تولیدکنندگان میلگرد در بازار آهن خواهیم کرد.

فهرست مطالب

انواع میلگرد

در بخش اول، به معرفی انواع میلگرد خواهیم پرداخت. میلگرد معمولاً دارای تغییر شکل در سطح است که برای کمک به چسبیدن بتن به آن استفاده می‌شود. طرح‌های میلگرد ساده نیز موجود است که در کاربردهایی مانند روسازی بزرگراه‌ها استفاده می‌شود.

میلگرد فولادی برای شناسایی اندازه، نوع فولاد مورد استفاده، استحکام تسلیم مطابق با عیار فولاد و نقطه مبدا یا کارخانه تولید کننده محصول مشخص می‌شود.
انواع فولاد شامل فولاد کربن، فولاد کم آلیاژ، فولاد ضد زنگ، فولاد ریل، فولاد محور و فولاد کروم کم‌کربن است. عیار فولاد ممکن است به عنوان یک مقدار عددی یا با یک سری خطوط یا نقاط که نشان دهنده عیار هستند تعیین شود.

میلگردها برای عمر سیستم سازه مهم هستند؛ اما زمانی که قصد خرید میله‌های فولادی را دارید، باید تحقیقات کافی انجام دهید. میلگردها به عنوان میله تقویت کننده یا فولاد تقویت کننده شناخته می‌شوند.

میلگردهای فولادی و سیمان مهم‌ترین مصالح مورد استفاده در ساختمان هستند. استحکام ساختمان ارتباط مستقیمی با مقاومت میلگردهای فولادی دارد. دو نوع میلگرد در بازار وجود دارد که عبارتند از:

الف) میلگردهای فولادی ملایم

میله‌های فولادی ملایم سطحی ساده دارند و مقاطع گردی با قطر 6 تا 50 میلی متر هستند. آن‌ها را می‌توان در طول طولانی تولید کرد و می‌توان آن‌ها را به سرعت برش داد و به راحتی بدون آسیب خم کرد.

ب) میله‌های فولادی تغییر شکل یافته با استحکام بالا

میلگردهای فولادی تغییر شکل یافته با استحکام بالا با تیغه‌ها، دنده‌ها یا تغییر شکل روی سطح میله برای بهبود پیوند با بتن ارائه می‌شوند. آن‌ها همچنین برای بهبود پیوند با بتن پیچ‌خورده‌اند.

میله‌های تغییر شکل تابیده شده سرد (میله‌های فولادی آجدار یا Tor) به عنوان میله‌های فولادی با بهترین کیفیت برای کارهای ساختمانی توصیه می‌شوند.
آن‌ها در گرید Fe415، Fe415D، Fe500، Fe500D، Fe550، Fe550D و Fe600 موجود هستند. توجه داشته باشید که Fe نشان‌دهنده تنش ثابت 0.2 درصدی یا تنش تسلیم بر حسب نیوتن بر میلی‌متر مربع است.

میلگرد بستر چیست؟

میلگردهای مصرفی برای تقویت بتن

انواع میلگرد قابل استفاده در ساخت و ساز برای تقویت بتن عبارتند از:

1. میلگرد فولادی مقاوم

رایج‌ترین نوع میلگرد مورد استفاده، میلگرد فولادی سکوریت شده است که آن میلگرد فولاد کربنی یا میلگرد سیاه نیز معروف است. این میلگرد ارزان است اما راحت‌تر از سایر انواع میلگرد خورده می‌شود. به این محصول «نوار سیاه» یا «میلگرد سیاه» هم می‌گویند، به خاطر استحکام کششی خوبی که دارد جز مصرفی‌ترین محصولات بازار ایران محسوب می‌شود.
نوار سیاه برای مناطق مرطوب و شرجی مناسب نیست چرا که دچار زنگ‌زدگی می‌شود و بعد از زنگ زدن موجب ترک خوردگی بتن اطرافش می‌شود و می‌شکند. در مناطق مرطوب بهتر است از میلگردهای گالوانیزه که نسبت به نوع سیاه در برابر رطوبت مقاوم‌تر است استفاده شود.

2. میلگرد بازالت

میلگردهای بازالت محصولی از بازالت است که یک سنگ آتشفشانی خنثی است و مزایای متعددی نسبت به میلگرد فولادی استاندارد دارد. میلگرد بازالت 2 تا 3 برابر قوی‌تر از میلگرد فولادی است و حدود ¼ وزن یک محصول با قطر مشابه است. علاوه بر این، این نوع میلگرد از نظر الکتریکی یا حرارتی نارسانا بوده، رطوبت سنجی ندارد و در برابر خوردگی مقاوم است.

3. میلگرد با روکش اپوکسی

میلگرد با روکش اپوکسی، که به عنوان میلگرد سبز نیز شناخته می‌شود، معمولاً در کاربردهای ساختمانی استفاده می‌شود که در آن خطر قرار گرفتن در معرض عناصر خورنده افزایش می‌یابد.
کاربردها شامل مواردی مانند محیط‌های دریایی، پل‌ها یا مکان‌های دیگری است که نمک‌های یخ‌زدایی ممکن است اعمال شود. پوشش اپوکسی توسط کارخانه اعمال می‌شود و معمولاً با استفاده از اسپری الکترواستاتیک مطابق با ASTM A775/A775M اعمال می‌شود.
پوشش اضافه شده مقاومت خوردگی را از 70 تا 1700 برابر میلگرد فولادی سیاه افزایش می‌دهد، اما ظریف است و در حین حمل و نقل یا نصب آسیب می‌بیند، که کارایی پوشش اپوکسی را کاهش می‌دهد.

4. میلگرد فایبرگلاس

میلگرد فایبر گلاس، که به عنوان میلگرد پلیمری تقویت شده با فایبر گلاس یا میلگرد پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه (GFRP) نیز شناخته می‌شود، از رزین فایبر گلاس پیچیده شده با رووینگ فایبر گلاس – یک سری در هم آمیخته از الیاف شیشه – برای تشکیل میله تقویتی برای ساخت و ساز استفاده می‌کند.

مزیت اصلی میلگرد فایبر گلاس این است که هرگز در اثر قرار گرفتن در معرض نمک‌ها یا عناصر دیگر خورده نمی‌شود. علاوه بر این، میلگرد فایبرگلاس نسبت به فولاد دارای استحکام کششی بالاتری است.
کاهش وزن قابل توجهی (75٪ سبک‌تر از فولاد) را به همراه دارد که در حمل و نقل مواد و هزینه‌های حمل و نقل صرفه جویی می‌کند و در مقایسه با میلگرد فولادی دارای خواص الکتریکی غیر رسانا و خواص عایق حرارتی است.

5. میلگرد فولادی ضد زنگ

میلگرد فولادی ضد زنگ جایگزین فولاد ضد زنگ برای فولاد کربنی است که به عنوان یک ماده تقویت کننده بتن برای کاربردهایی که مقاومت در برابر خوردگی بالا مورد نظر است یا برای اجزای حیاتی سازه استفاده می‌شود.
خوردگی فولاد کربنی معمولاً از ترکیب کربن شدن بتن با انتشار کلرید حاصل می‌شود، جایی که کلریدها در نتیجه استفاده از عوامل یخ زدا مانند نمک‌های مبتنی بر کلرید یا در معرض پاشیدن آب دریا به بتن نفوذ می‌کنند.

واکنش عناصر خورنده بر روی فولاد باعث ایجاد زنگ‌زدگی می‌شود که حجم آن تا 7-6 برابر فلز اصلی منبسط می‌شود. این فرآیند انبساط نیروهایی ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به ترک خوردن، پوسته شدن و در برخی موارد شکست ساختاری احتمالی بتن شود.

خواص مقاوم در برابر خوردگی فولاد ضد زنگ این مکانیسم‌ها را از بین می‌برد. فولاد ضد زنگ در برابر اثرات خوردگی ناشی از نفوذ کلرید بسیار مقاوم است و برای محافظت از فولاد به قلیائیت بالای بتن وابسته نیست.
در حالی که هزینه اولیه بالاتری برای استفاده از آن وجود دارد، کل هزینه‌های چرخه عمر پروژه ساخت و ساز در طول دوره خدمات آن ممکن است کاهش یابد زمانی که هزینه‌های بالای تعمیر و نگهداری برای گزینه‌های جایگزین در نظر گرفته شود.

در ایالات متحده، ASTM A955/A955M الزامات استفاده از میله‌های فولادی ضد زنگ تغییر شکل یافته و ساده را برای تقویت بتن تعریف می‌کند.

6. میلگرد رزوه‌ای

میلگرد رزوه‌ای که به آن میلگرد جامبو نیز گفته می‌شود، حاوی انتهای رزوه‌ای یک یا دو روی میله است تا امکان استفاده از بسته‌ای استاندارد UNC را برای محکم کردن اقلام در محل، شبیه به آنچو، فراهم کند.
پیچ r، رزوه‌ها باید ابتدا با آسیاب کردن میلگرد بریده شوند تا یک بخش رو به پایین ایجاد شود که قطر آن برابر با تغییر شکل میلگرد در پایین‌ترین نقطه آن است و سپس از فرآیند رول یا نخ برش استفاده شود.

7. پارچه سیم جوشی (WWF)

در حالی که با استفاده از کلمه میلگرد شناسایی نمی‌شود، پارچه سیم جوشی محصولی ساخته شده از سیم فولادی کم کربن جوش داده شده یا سیم فولادی ضد زنگ است که به یک الگوی شبکه مربع یا مش در اندازه‌های معمولی متصل شده است که برای تقویت دال‌های بتنی استفاده می‌شود. این برای افزایش استحکام کششی دال‌های بتنی مانند سایر انواع میلگرد عمل می‌کند.

8. اروپایی

کشورهای اروپایی از نظر جغرافیایی جز مناطق امن محسوب می‌شوند (زلزله خیزی کمی دارند) به همین خاطر از روش ترمکس در تولیدات خود استفاده می‌کنند.
یعنی اینکه پس از شکل‌گیری، محصول از لوله آب عبور می‌کند و سطح بیرونی به سرعت خنک می‌شود. در این حالت بخش بیرونی میلگرد مقاومت بیشتری از قسمت مرکزی خواهد داشت. معمولا این نوع محصول قیمت کمتری از نوع آلیاژی دارد.

 9. گالوانیزه

درجه مقاومت در برابر زنگ‌ زدگی میلگردهای گالوانیزه از روکش آپوکسی کمتر است ولی گالوانیزه در برابر آسیب‌پذیری بسیار مقاوم‌ترند، به همین خاطر نسبت به روکش اپوکسی با ارزش‌تر هستند. قیمت گالوانیزه حدود ۴۰ درصد از روکش اپوکسی گران‌تر است.

10. میلگرد فایبرگلاس

فایبر گلاس گزینه ویژه‌ای برای تقویت بتن است؛ زیرا فایبر گلاس در برابر زنگ‌ زدگی مقاوم است و زنگ نمی‌زند. ولی از آن جایی که فایبرگلاس یک ترکیب شبیه به فیبر کربن دارد، در نتیجه آن را هنگام استفاده نمی‌توان خم کرد.
از نظر قیمتی فایبرگلاس تقریبا ۱۰ برابر گران‌تر از اپوکسی است چون که سبکی بیشتری دارد، و با توجه به میزان طول کاربردی، قیمت تمام شده برای مقدار مشابه اپوکسی تقریبا ۲ برابر است.

11. فولاد استنلس

گران‌ترین گزینه برای تقویت بتن، میلگرد فولاد استنلس است که قیمت آن چند برابر آرماتور اپوکسی است. مقاومت زنگ‌زدگی فولاد استنلس ۱۵۰۰ برابر بیشتر از آرماتور سیاه است.
معمولا از فولاد استنلس به جز شرایط خاص به دلیل قیمت زیاد کمتر استفاده می‌شود ولی از نظر کیفی، بهترین آرماتور برای اکثر پروژه‌ها است.

انواع گریدهای میلگرد

برای تشخیص اینکه میلگرد کدام کارخانه بهتر است؟ باید با انواع آن‌‌ها آشنا شوید تا در نهایت بتوانید جواب سوال؛ میلگرد کدام کارخانه بهتر است؟ را بدهید.

1. میلگرد A1 ( نرم بدون آج)

به میلگرد ساده یا A1 معروف هستند و هیچ گونه شکل آج بر روی آن‌ها وجود ندارد. از لحاظ سختی در رسته میلگردهای نرم تقسیم بندی می‌شوند. میلگردهای A1 دارای ویژگی‌های مختلفی هستند به طور مثال تنش جاری و گسیختگی این سری میلگردها به ترتیب 2300 و 3800 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع تعریف شده است.
تغییرات پلاستیکی که در این میلگردها وجود دارد نزدیک به 25 درصد ذکر شده است. از میلگردهای گرید A1 برای آهنگری و جوشکاری استفاده می‌شود. دلیل استفاده از این محصول برای جوشکاری، میزان کربن پایین در ترکیب شیمیایی میلگرد است.

2. میلگرد A2 (نیمه سخت با آج ساده)

رده بعدی میلگردهای A2 هستند که به شکل آجدار بوده و از لحاظ طبقه بندی در رده S340 دسته‌بندی می‌شوند و جزء میلگردهای نیمه سخت هستند. یک محور در امتداد طولی بوده و یک سری دورپیچ به صورت مارپیچ نسبت به این محور طولی قرار دارند. این محصولات از لحاظ مقاومتی نسبت به میلگردهای A1 مقاوم‌تر است.
از لحاظ کاربرد در صنعت ساختمان نیز بیشتر در میلگردهایی که عملکرد برشی دارند مانند خاموت ها ، کمرکش های دیوارهای برشی قابل استفاده می‌باشند. تنش جاری میلگرد A2 ،3000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی آن 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می‌باشد.

3. میلگرد A3 (سخت با آج پیچیده)

رده بعدی A3 بوده و میلگردهای آجدار با شکل آجدار مارپیچ می‌باشند و از لحاظ سختی در رده نیمه سخت قرار دارند. شکل آج‌ها در این میلگرد نسبت به محور طولی به صورت جناقی (هشتی شکل ) هستند و از لحاظ مقاومت نیز نسبت به میلگردهای A1 و A2 مقاومت بالاتری دارند. ت
نش جاری میلگرد 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 6000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. همچنین تنش نسبی پلاستیکی نیز 14 درصد بوده و به عنوان میلگرد خشک شناخته می‌شود.

عملیات جوشکاری به هیچ وجه بر روی این نوع محصول مجاز نمی‌باشد. کاربرد این محصول در میلگردهای اصلی سازه شامل میلگردهای طولی تیرها و ستون‌ها قابل استفاده است.

4. میلگرد A4

رده بعدی A4 بوده که جزء محصولات سخت محسوب شده و از لحاظ رده مقاومتی در آئین‌نامه از این میلگردها به عنوان میلگرد رده S500 ذکر می‌شود. شکل آج‌ها به صورت آج مرکب نسبت به محور طولی است و از این طریق نسبت به سایر رده‌ها متمایز است.

میلگرد کدام کارخانه بهتر است؟

قبل از خرید میلگرد و تشخیص اینکه میلگرد کدام کارخانه بهتر است، سوالات زیر را از خود بپرسید:

1. چرا می‌خواهید میله‌های فولادی بخرید؟

میلگردهای فولادی به عنوان تقویت کننده در ساختار RCC مورد نیاز است. بتن مصالحی است که از نظر کشش بسیار ضعیف؛ اما در فشار قوی است. برای جبران این عدم تعادل بتن، میله‌های فولادی را در بتن ارائه می‌کنیم تا مقاومت کششی آن را افزایش دهیم.
بنابراین شما باید بسته به نیاز خود یا همان‌طور که در طراحی سازه/نقشه سازه توسط مهندس سازه در نظر گرفته شده است، نوع و درجه مناسب میلگردهای فولادی را انتخاب کنید.

ابتدا باید تصمیم بگیرید که چرا و کجا به فولاد نیاز دارید؟ یعنی برای پی، دال و تیر، ستون یا مخزن آب و منطقه شما در کجا قرار دارد؟ آیا نزدیکی ساحل دریا منطقه‌ای مستعد خوردگی است؟ این کار به شما کمک می‌کند که بهترین مدل میلگرد را انتخاب کنید.

2. کیفیت و مشخصات میله‌های فولادی

با مراحل زیر می‌توانید کیفیت میلگردهای فولادی را بررسی کنید:

  • فقط آن گرید از فولاد را بخرید که در نقشه تجویز شده است. در ادامه درباره انواع گریدها صحبت خواهیم کرد.
  • علامت شناسایی روی میله‌ها را از شرکت سازنده بررسی کنید. علامت شناسایی در هر متر از طول میله علامت‌گذاری می‌شود.
  • روی میله‌ها نباید زنگ‌زدگی وجود داشته باشد. همیشه میله‌های فولادی را بخرید که زنگ‌زدگی ندارند.
  • قطر میله را با کولیس ورنیه بررسی کنید و باید همان باشد که در نقشه ساختمان و توسط مهندس مشخص شده است.
  • همیشه آزمایش “ترکیب شیمیایی میلگرد” را از تامین کننده بخواهید.
    جدا از مواد دیگر، محتوای کربن بسیار مهم است. نباید بیشتر از 0.25 درصد باشد زیرا باعث تسریع در خوردگی می‌شود و نه تنها عمر ساختمان را کاهش می‌دهد بلکه باعث افزایش تعمیرات دوره‌ای می‌شود.

هنگام خرید “میله‌های برش آماده” و تشخیص اینکه میلگرد کدام کارخانه بهتر است؟ موارد زیر را بررسی کنید:

(i) شکل و طول هر نوع میله را طبق برنامه خمش میله بررسی کنید.

(ii) شماره‌ها را بررسی کنید و هر نوار را جداگانه روی هم قرار دهید.

(iii) همیشه قلاب‌ها، شکل و طول آن را بررسی کنید.

(IV) مقدار را بررسی کنید.

3.  گواهینامه

هنگام خرید میلگرد فولادی، باید تمام مشخصات فنی را که در متن کالا توضیح داده شده است، مطالعه کنید. بررسی کنید که آیا مشخصات محصول ارائه شده توسط افراد فروش و ادبیات آن را تایید می‌کند یا خیر.
سعی کنید تمام احتیاط های استفاده و توصیه‌های استفاده و غیره را طبق مشخصات نوشته شده در ادبیات درک و رعایت کنید. همچنین مطالعه شرایط گارانتی، ضمانت و غیره ضروری است.

4. امور مالی

شما نباید در میله‌های فولادی صرفه جویی کنید. آن‌ها نیاز قطعی ساختمان هستند و ارتباط مستقیمی با ایمنی و پایداری خانه شما دارند. توصیه می‌شود میلگردهای فولادی را همان‌طور که در نقشه مشخص شده یا طبق دستورالعمل مشاور سازه تهیه کنید. برخی از افراد برای صرفه جویی در هزینه‌های مشاور سازه از مشاوره با مشاور سازه و تهیه فولاد طبق قانون انگشت شست (حداقل هزینه برای هر کاری) خودداری می‌کنند.

توجه داشته باشید که صرفه جویی بیش از اندازه هزینه شما را در آینده افزایش می‌دهد زیرا در نهایت هزینه تعمیر کار را افزایش می‌دهد. آن‌ها یا با طراحی بیش از حد از بودجه شما فراتر می‌روند یا با طراحی کم از طول عمر سازه می‌کاهند.

a. مقداری که می‌خواهید بخرید؛

شما همچنین باید مقدار دقیق قطر فولاد را تخمین بزنید. هدر رفتن میلگردهای فولادی هزینه بالایی برای شما خواهد داشت. شما باید مقدار را از قبل تعیین کنید تا بتوانید با تامین کننده یا توزیع کننده به خوبی در ارتباط باشید و از آن‌ها تخفیف بگیرید!

b. از کجا می‌توان میله‌های فولادی را خریداری کرد؟

پیش از خرید هر محصولی اعم از محصولات فولادی ابتدا لازم است در خصوص محصول و مشخصات مرتبط با نوع کار خود تحقیق لازم را به عمل آورید چرا که هر میلگرد متناسب با نوع کاربرد در ساختمان می‌باشد. شما باید تامین کننده یا توزیع کننده مناسب و محل آن‌ها را جستجو کنید.
همچنین باید دریابید که آیا مستقیماً از تولیدکنندگان یا توزیع کنندگان یا خرده‌فروشان و غیره موجود است یا خیر. قیمت قطعاً به این بستگی دارد که از چه کسی میلگردهای فولادی را خریداری می‌کنید.

بنابراین پیش از خرید نیاز خود را به طور کامل بسنجید زیرا خرید اشتباه عواقب زیادی را به دنبال خواهد داشت. میلگرد آلیاژی، میلگرد آجدار، میلگرد آلومینیوم و…
از انواع مختلف میلگردهای موجود در بازار هستند. قیمت میلگرد آلیاژی و دیگر انواع میلگرد با توجه به نوع آن، نوسان بازار آهن آلات، قیمت ارز و غیره در سایت آهن اسپات مشخص می‌شود.

همچنین سایت آهن اسپات به شما امکان می‌دهد که تمامی تولیدکنندگان میلگرد در ایران به همراه جداول وزنی و قیمتی محصولات آن‌ها مشاهده کنید. شما می‌توانید برای خرید از مشاوره کارشناسان آهن اسپات نیز استفاده کنید.

c. هزینه حمل و نقل/مالیات

هزینه حمل و نقل، مالیات و عوارض از جمله هزینه بارگیری و تخلیه در سایت نکته ضروری است که باید به خاطر داشته باشید زیرا در هنگام خرید میلگردهای فولادی بر بودجه شما نیز تأثیر می‌گذارد. فولاد به دلیل مواد سنگین، وزن قابل توجهی را تشکیل می‌دهد و در نتیجه هزینه حمل و نقل بالاتری دارد.

5. نام تجاری

همیشه از مارک محبوب میله‌های فولادی استفاده کنید زیرا ممکن است کیفیت خاصی داشته باشند. توصیه می‌شود از برند پیشنهادی مشاور ساختاری خود استفاده کنید یا از برند مورد تایید دولت یا برند ISI استفاده کنید.

قیمت میلگردهای فولادی در ایران بر اساس شاخه‌های 12 متری مشخص می‌شود که طبق جدول اشتال وزن‌های تقریبا یکسانی دارند. قیمت هر شاخه 12 متری برند را می‌توانید در سایت آهن اسپات مشاهده کنید.

6. خرید میله‌های فولادی پس از سنجش کیفیت

همیشه سعی کنید در صورت خرید عمده، نحوه تست مواد را در محل و همچنین آزمایشگاهی بیاموزید.

الف) تست سختی

طول 1 متر از هر قطر میله‌های متعلق به لات‌های مختلف را در نظر بگیرید. میله را با اعمال فشار در دو انتها با دستان خود خم کنید. قسمت خم را رعایت کنید. باید صاف باشد.
اگر فولاد از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، ممکن است در سطح آن بشکند یا ترک ایجاد کند. چنین فولادی باید رد شود.

ب) بررسی وزن

دقیقاً 1 متر طول هر قطر میله‌ها را به صورت تصادفی در نظر بگیرید. هر نمونه را روی ترازو وزن کنید. وزن را با وزن‌های نظری داده شده در کدها مقایسه کنید و حاشیه نورد را فرض کنید.
اختلاف وزنی که به آن حاشیه نورد می‌گویند نباید بیش از 5 درصد باشد. همچنین می‌توانید از جداول وزنی اشتال یا جداول وزنی ارائه شده توسط خود برند استفاده کنید.

7. انتخاب مواد و تامین کننده برای خرید میله فولادی

در این مرحله می‌توانید میلگرد مناسب و تامین کننده را انتخاب کنید.

الف) سفارش دادن

پیش از پرداخت مبلغ مورد نظر و انجام قطعی معامله لازم است از کارشناس فروش مربوطه پیش فاکتور دریافت نمایید. در این فاکتور ریز مبالغ مورد نظر ذکر گردیده و این امر سبب افزایش شفافیت خرید برای شما و مرکز بازرگانی می‌گردد.

پیش فاکتور باید شامل مشخصات شمش‌های فولادی، نرخ‌ها شامل مالیات، حمل و نقل و هزینه‌های بارگیری و تخلیه و غیره باشد. همچنین باید مقدار، زمان تحویل، گارانتی، ضمانت، شرایط پرداخت از جمله پیش پرداخت را در بر بگیرد.

ب) میلگرد دریافتی

هنگامی که میلگردهای فولادی را در سایت دریافت می‌کنید، لطفاً ساخت، کمیت و کیفیت را بررسی کنید. همچنین علائم ISI، مارک و اینکه آیا آسیبی به میله‌های فولادی وارد شده است را بررسی کنید. همچنین وزن میله فولادی دریافتی در محل توسط باسکول مورد تایید را بررسی کنید.

توجه داشته باشید که میلگرد را مستقیم روی زمین قرار ندهید زیرا رطوبت زمین باعث زنگ‌زدگی آن می‌شود. میله‌های فولادی را در حیاط نگه دارید و چوب‌های چوبی را زیر آن‌ها قرار دهید تا مستقیماً روی زمین قرار نگیرند.

ج) پرداخت

اگر از کیفیت و کمیت میلگردهای فولادی راضی هستید، طبق قرارداد، پرداخت را انجام دهید و رسید پرداخت را دریافت کنید. تمام صورتحساب‌ها، ادبیات محصول و ضمانت نامه/گواهی گارانتی و غیره را حفظ کنید.

8. عمر مواد

میلگردهای فولادی معمولاً یک بار خریداری می‌شوند و در صورت تعبیه در بتن عمر مفید بالایی دارند. اگر آن‌ها را در محیط باز بگذاریم، سریع خورده می‌شوند. بنابراین سعی کنید هر چه زودتر از آن‌ها استفاده کنید یا میله‌های فولادی را در انبار نگهداری کنید.

می‌توانید میله‌های فولادی را در اندازه‌های 8 میلی متر (هر بسته 18 عددی)، 10 میلی متر (در هر بسته 12 عددی)، 12 میلی متر (هر بسته 8 عددی) و 16 میلی متر (هر بسته 5 عددی) خریداری کنید. آن‌ها معمولاً برای ساخت خانه استفاده می‌شوند. همچنین می‌توانید میلگردهای فولادی با قطر بزرگ‌تر 20 میلی متر (هر بسته 3 عدد) ،25 میلی متر ،28 میلی متر و 32 میلی متر را خریداری کنید که فقط برای ساختمان‌های بلند استفاده می‌شود.
آن‌ها به طور کلی در بسته بندی بسته بندی می‌شوند و قطر بالای 20 میلی متر به صورت تک تکه در دسترس هستند. طول استاندارد میله‌های فولادی 12 متر است؛ اما شما می‌توانید طول آن را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید.

امروزه از فولاد ترمو مکانیکی عملیاتی شده (TMT) و فولاد مقاوم در برابر خوردگی (CRS) نیز در ساخت سازه‌های اسکلت بتن مسلح استفاده می‌شود. آن‌ها ازدیاد طول، مقاومت خمشی، شکل پذیری و استحکام کششی بالا و مقاومت در برابر خوردگی بالایی دارند.

میلگرد دست دوم از کجا بخریم؟

برترین تولیدکنندگان میلگرد در ایران

لیست کارخانه‌هایی که می‌توانید از آن‌ها خرید کنید به شرح زیر می‌باشد:

  • ذوب آهن اصفهان
  • فولاد آذربایجان
  • شرکت نورد فولاد صنعتی و ساختمانی یزد
  • مجتمع فولاد پارس
  • ذوب آهن و نورد کرمان
  • ذوب و نورد خلیج فارس
  • صدر فولاد
  • ذوب آهن آریان بوئین زهرا
  • نیک صدرای توس
  • مجتمع فولاد خراسان
  • فولاد الیگودرز
  • شرکت گروه صنعتی نورد نوشهر
  • فولاد تاکستان
  • شرکت نورد فولاد گیلان
  • فولاد سپید فراب کویر
  • صنایع فولاد نطنز
  • مجتمع فولاد آریا ذوب
  • آهن و فولاد الوند
  • فولاد شمش سپهر
  • نورد فولاد گلستان
  • گروه صنعتی پرشین فولاد آریا
  • نورد ایوان غرب
  • ذوب آهن امید البرز
  • صنایع فولاد کرمان
  • فولاد آلیاژی ایران
  • فولاد شاهرود
  • مجتمع فولاد امیرکبیر خزر
  • شرکت مجتمع جهان فولاد غرب
  • صنایع آلیاژی یزد
  • تعاونی نوردکاران فولاد ایرانیان
  • مجتمع فولاد البرز غرب
  • تولیدی صنعتی اصفهان
  • دانا صنعت فجر
  • فولاد نیک صدرای طوس
  • صنایع فولاد کاوه تیکمه داش
  • صنعت ذوب آهن ارومیه
  • شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران
  • ذوب آهن اردبیل
  • نورد گرم سمنان
  • شرکت نورد فولاد کرمانشاه

لازم به ذکر است که چنانچه میزان نیاز شما ظرفیت محدودی داشته باشد نمی‌توانید آن را مستقیما از کارخانه خریداری نمایید چراکه ظرفیت فروش آن‌ها بالغ بر 25 تن بوده و بهتر است برای خرید میلگرد به مراکز فروش معتبر مراجعه نمایید.

برای استعلام قیمت از کارخانه‌های بالا می‌توانید به کارشناسان فروش در مراکز معتبر اطمینان کنید. پیش از خرید توسط کارشناسان فروش، استعلام قیمت از کارخانجات و انبارهای مختلف گرفته شده و بهترین قیمت با توجه به کیفیت مورد نظر شما، پیشنهاد می‌گردد.

توجه داشته باشید که برخی از شرکت‌ها در جهت منافع خود قیمت‌هایی بالاتر به شما ارائه می‌کنند و لازم است در این زمینه به سایت‌های معتبر مثل آهن اسپات مراجعه کنید که به شما امکان می‌دهند به صورت مستقیم از کارخانه خرید کنید البته باید بدانید میلگرد کدام کارخانه بهتر است.

خرید میلگرد باکیفیت از آهن اسپات

با مطالعه این مقاله پاسخ سوال میلگرد کدام کارخانه بهتر است را دریافت کردید؛ حال برای خرید میلگرد باید درباره برندهای محبوب، گرید، سایز و انواع میلگرد مورد نیازتان تحقیقات لازم را انجام دهید. سپس میلگرد مورد نیاز را بر اساس نیاز خود از تامین کننده مناسب خریداری کنید؛ سفارش کتبی را ثبت کنید. سفارش کتبی باید شامل مشخصات، مقدار، نوع، درجه، زمان تحویل و شرایط پرداخت و غیره باشد. برای خرید میلگرد می‌توانید از سایت آهن اسپات کمک بگیرید.

آهن اسپات برای تسهیل معاملات و مبادلات آهن ایران و به عنوان مرجعی برای اطلاع‌رسانی در این صنعت راه‌اندازی شده است. قیمت آنلاین آهن و همچنین تحلیل و بررسی اخبار آهن و فولاد کشور به صورت روزانه و فروش آهن آلات ساختمانی و صنعتی با تضمین قیمت و کیفیت از جمله فعالیت‌های مجموعه آهن اسپات می‌باشد.