در هنگام خرید مقاطع فولادی مانند لوله گالوانیزه، ممکن است سوالات زیادی در ذهن شما ایجاد شود. از جمله اینکه، آیا خرید و سفارش محصول به شکل عُمده به صرفه است؟ آیا می‌توان محصول را با کمترین هزینة تمام شده تهیه کرد؟ چگونه نزدیک‌ترین تولید کننده گالوانیزه را پیدا کنیم؟.

برای اینکه بتوانید بهترین کارخانه لوله را با مناسب‌ترین قیمت بیابید، باید تولید کنندگانِ آن حوزه را به خوبی بشناسید. در این مقاله از آهن اسپات، قصد داریم تا شما برای یافتنِ بهترین تولیدکننده لوله گالوانیزه راهنمایی کنیم.

فرایند تولید لوله گالوانیزه 

تولید لوله گالوانیزه به منظورِ جایگزینیِ لوله‌های سیاه در خطوطِ تامینِ آب و ساختمان‌ها صورت می‌گیرد. لوله‌ها سیاه را گالوانیزه نیز می‌گوییم؛ زمانی که از فولادی که با یک یا چند لایه رویِ مذاب (Zinc) پوشیده شده است تا در برابر‌ِ خوردگی مقاوم شود. رنگ لوله‌های گالوانیزه زمانی که برای نخستین بار نصب می‌گردد، مانندِ نیکل است.

به طور کلی فرایند گالوانیزاسیون در کارخانه‌های تولید کننده گالوانیزه صورت می‌پذیرد. فرآیندِ گالوانیزاسیون، لایة نازکی از پوشش روی (Zn) را بر روی لولة فلزی تعبیه می‌کند و از آن در مقابلِ محیطِ اطراف محافظت می‌نماید.
در ایران کارخانه‌های بسیار معتبری در این حوزه فعالیت می‌کنند. در ادامة مطلب، به معرفیِ تعدادی از برترین شرکت‌هایِ تولید کنندة گالوانیزه خواهیم پرداخت.

برترین تولیدکنندگان لوله گالوانیزه

1. شرکت تولید لوله و پروفیل سپنتا

شرکت لوله و پروفیل سپنتا به عنوان یکی از شرکت‌های ملی تولیدکننده لوله گالوانیزه به شمار می‌رود. این شرکت به مدت ۶۰ سال از(۱۳۴۰) مشغول به فعالیت است. در حال حاضر دو کارخانة تولید لوله سپنتا در شهرهایِ تهران (واقع در جاده قدیم کرج) و اهواز فعال است. شهرتِ سپنتا در دهة آغازینِ تاسیس در حدی بود که بسیاری از فعالین این حوزه، پروفیل‌های فولادی را به این نام می‌شناختند. کارخانه لوله سپنتا محصولات با ویژگی‌های زیر تولید می‌نماید:

سایزها 0.5 تا 6 اینچ

ضخامت 2 تا 5.4 میلی‌متر

وزن 2.68 تا 131.4 کیلوگرم به ازای هر شاخه

علاوه بر تولیدِ گالوانیزه، در کارخانه‌های سپنتا محصولاتی مانند؛ لوله گاز و لوله سیاه نیز تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

2. گروه صنعتی دُرپادِ تبریز

گروه صنعتی درپادِ تبریز صاحبِ یکی از بزرگترین کارخانه لوله گالوانیزه کشور است. این کارخانه از آغاز دهة ۸۰ فعالیت خود را در نزدیکی شهر تبریز، آغاز نمود. در طی سال‌ها فعالیت مستمر این مجموعه، ظرفیت فولاد تولیدی این مجموعه به ۱۲۰۰۰۰۰ تُن رسیده است.

کارخانه‌های زیر مجموعة شرکت دُرپاد علاوه تولید گالوانیزه، ورقِ گالوانیزه، لوله فولادی درز دار و انواع میلگرد ساده و آجردار نیز تولید می‌نمایند.

این شرکت، به عنوان تولید کننده سالانه ۱۰۰هزار تُن لوله گالوانیزه در ابعاد ۰.۵ تا ۴ اینچ مشغول به فعالیت است.

3. گروه صنعتی تولیدی سپاهان

احتمالا نام سپاهان به گوش بسیاری از مردم آشنا است. این شرکت که در سال ۱۳۵۲ تاسیس شد، از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در حوزه تولید لوله گالوانیزه به شمار می‌رود. این کارخانه علاوه بر گالوانیزه، لوله‌های صنعت نفت و گاز و انواع پروفیل نیز تولید می‌نماید.

تولید گالوانیزه سپاهان در سه دسته سبک، متوسط و سنگین صورت می‌گیرد.

4. شرکت نورد و لوله اهواز

شرکت نورد و لوله اهواز در سال ۱۳۴۶ جهت تولید گالوانیزه، لوله‌های سیاه، کلافِ ورقِ گرم فولادی ، گاز و پروفیل تاسیس و در مهرماه ۱۳۵۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این شرکت با حدود نیم قرن تجربه در امر تولید محصولات فولادی، با بالاترین کیفیت و طبق استانداردهای بین‌المللی محصولات خود را عرضه می‌نماید.

کارخانه گالوانیزه اهواز به واسطه استمرار در ارائه محصولات باکیفیت، موفق به دریافت گواهینامه‌های سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001، سیستم مدیریت زیست محیطی ISO14001 و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای ISO 18001 گردید.

شرکت نورد و لوله اهواز واحدهای نورد گرم ورق، دو کارخانه لوله‌سازی، خطوط برش و دسته‌بندی کلاف ورق، گالوانیزاسیون، واحد اسیدشویی و روغنی نمودن ورق شامل می‌شود.

5. کارخانه لوله و پروفیل ساوه

کارخانه لوله گالوانیزه و اتصالات فولادی ساوه با برند اختصاصی تجاری PGCO  در سالِ 1355 فعالیت خود را در حوزه نورد و لوله آغاز کرد. PGCO با در اختیار داشتن مجموعة بزرگ، تمام مراحل تولید اعم از تهیه ورق مرغوب ، رولینگ ، آبکاری و رزوه لوله‌های برق را به شکل کاملا خودکار به انجام می‌رساند. این شرکت تولید گالوانیزه، همچنین در سال 1399 موفق به اخذ نشان استاندارد ملی ایران شد.

این شرکت در حال حاضر در زمینه تولید انواع گالوانیزه سبک و سنگین، لوله سیاه، لوله گازی و لوله مبلی مشغول به فعالیت است. محصولات تولیدیِ این شرکت دارای ویژگی‌های زیر هستند:

انواع لوله گالوانیزه ساوه: 3 کلاس سبک، متوسط و سنگین

سایزهای: 0.25 تا 6 اینچ

عوامل موثر بر قیمت لوله گالوانیزه

قیمت لوله گالوانیزه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. از جمله این عوامل عبارتند از:

قیمت ارز؛ به دلیل تاثیر قیمت جهانی بر تبادلات محصولات فلزی.

قیمت نفت؛ قیمت نفت همیشه بر صنایع فلزی تاثیر بسزایی دارد.

عرضه و تقاضا؛ نظام عرضه و تقاضا وابسته به فعالیت مصرف‌کننده است و تاثیر شگرفی بر قیمت گالوانیزه خواهد گذاشت.

نیاز در صنایع مرتبط؛ افزایش قیمت آهن می تواند بر برخی صنایع که از این فرآورده استفاده می کنند نیز موثر باشد، از جمله؛ خودروسازی، کشتی سازی، ساخت دستگاه های صنعتی و غیره.

هزینه حمل و نقل؛ هزینه کرایه بر حسب اندازه بار و مصرف سوخت بر هزینه تمام شده اثر می‌گذارد.

خرید از بهترین کارخانجات تولیدکننده لوله گالوانیزه در آهن اسپات

تا اینجای مطلب با چندین برندِ معتبر در حوزه تولید گالوانیزه آشنایی پیدا کردید. اما برای خرید لوله گالوانیزه و سایر محصولات باید نکاتی علاوه بر اعتبار برند مد نظر شما باشد. از جمله این نکات؛ فاصله شما با کارخانه تولید کننده، میزان سفارش و همچنین محصولی که می‌خواهید سفارش دهید است.

سایت آهن اسپات به عنوان مرجعی برای بررسی و مقایسة قیمت محصولات فلزی و آهن آلات تولید شرکت‌های مختلف است. شما می‌‌توانید با توجه قیمت‌های روزانه، بهترین تصمیم را برای تهیه متریال مورد نیاز پروژه‌های خود اخذ نمایید.
همچنین مشاورین و متخصصین ما در این حوزه، با صبر و حوصلة مثال زدنی خود شما را در این امر یاری خواهند نمود. جهت دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.