لوله استنلس استیل نیز همانند سایر لوله‌‌ها به شکل استوانه‌ای و تو خالی تولید می‌شوند که برای جا به جایی و انتقال آب، گاز و موارد دیگر کاربرد دارند. لوله‌ها را از مواد اولیه متفاوتی می‌سازند که هریک با توجه به کاربرد و محل نصب، در فضای مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرند. از طرفی موادی که قصد دارید از این لوله‌ها منتقل کنید، در تعیین جنس آن نقش دارد. اگر به جنس بسیار مقاوم نیاز باشد، لوله‌های استنلس بهترین گزینه هستند.

لوله استنلس استیل که به لوله ضد زنگ نیز در بازار شناخته می‌شود، از مواردی است که در صنایع زیادی به کار برده می‌شود. این لوله‌ها با مواد اولیه ای که آلیاژ آن‌ها استنلس استیل است تولید می‌شوند.
جنس آلیاژ و نوع کاربرد آن‌ها با لوله استیل معمولی کاملاً متفاوت است. جنس لوله‌های استیل معمولاً فولاد کربن استیل است. از این لوله‌ها در صنایع مختلف و متنوعی استفاده می‌شود. حمل مواد خورنده و همچنین موارد دیگری مثل صنایع غذایی، از این طریق صورت می‌گیرد. به دلیل مقاوم بودن در برابر هوا، زنگ‌زدگی، رطوبت و حتی ضربه، استقبال خوبی از آن به عمل آمده است.

پیش از آنکه با دقت بیشتری به معرفی این لوله‌ها و کاربردشان بپردازیم، خوب است اشاره مختصری هم به آلیاژ استیل داشته باشیم. استیل آلیاژی بر پایه آهن است که با مواد دیگری ترکیب و ساخته می‌شود و همچنین کمتر از دو درصد کربن نیز به آن اضافه می‌کنند. هرچقدر میزان کربن در آن بیشتر باشد، مقاومتش بیشتر شده و انعطاف‌پذیری آن کمتر خواهد بود.

استنلس استیل نوعی آهن ضدزنگ است. یعنی با ترکیب فولاد و مقداری کروم، می‌توانید استنلس استیل داشته باشید. کروم کمک می‌کند تا قدرت و مقاومت آن در برابر خوردگی بیشتر شود و عناصر دیگری مانند نیکل و مولیبدن نیز در آن وجود دارند و علاوه بر سخت شدن لوله، این مواد انعطاف‌پذیری و شفافیت آن را بیشتر می‌کنند.
کروم با ایجاد یک لایه اکسید کروم باعث خاصیت ضد خوردگی شدن این آلیاژ می‌شود و معمولاً از 10 درصد کروم در ترکیبات این ماده استفاده می‌کنند. البته این موضوع می‌تواند در انواع لوله‌های استنلس استیل متفاوت باشد.

لوله استنلس استیل چیست؟

لوله‌هایی که از آلیاژ استنلس استیل ساخته می‌شوند، مقاومت بسیار خوبی دارند. از آن‌ها معمولاً در سیستم‌های لوله‌کشی برای انتقال گاز، مواد غذایی، سیالات و دیگر موارد استفاده می‌شود و به دلیل داشتن نیکل و کروم مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارند و این ویژگی در کنار محکم بودن بدنه لوله‌ها، کاربردشان را دوچندان می‌کند.
حتی اکسیداسیون، مواد شیمیایی، دما و دیگر مسائل نیز مشکلی برای آن پیش نمی‌آورند. تمیز کردن آن بسیار راحت است و کم‌کم جای خود را در صنایع نوشیدنی و دارویی نیز بازکرده است.

از طرفی در برخی مناطق به دلیل رطوبت و وجود اکسیژن، لوله‌هایی با آلیاژهای دیگر ممکن است دچار زنگ‌زدگی شوند، اما این محصولات، به دلیل ضدزنگ بودن این مشکل را نیز حل کرده‌اند؛ زیرا در ساخت آن‌ها از کروم نیز استفاده می‌شود و تفاوت این استیل با انواع دیگر این است که در مواجهه با هوا و رطوبت حتی لکه هم نمی‌شود و هرچه مقدار کروم آن بیشتر باشد، مقاومتش در برابر اکسیداسیون بیشتر خواهد شد. به کمک عناصری که به این آلیاژ و ترکیب اضافه می‌شوند، مقاومتش در برابر سرما و گرمای شدید نیز بسیار بالاتر می‌رود.

به این نکته توجه داشته باشید که لوله با تیوب متفاوت است. اگرچه هردوی آن‌ها استوانه ای شکل هستند و شباهت زیادی دارند. اما کاربردشان باهم فرق می‌کند. اندازه لوله‌های فولادی و قطر داخلی آن‌ها باهم تفاوت دارد. همچنین در صنایع و برای انتقال گازها و مواد مایع، از لوله‌ها استفاده می‌شود، اما در ساخت‌وساز و ساخت قطعه، تیوب را مد نظر قرار می‌دهند.

ویژگی لوله‌های استنلس استیل

لوله‌های استنلس استیل کاربردهای بسیار متنوعی دارند. با توجه به کاربردهای مختلف، استقبال از آن‌ها نیز زیاد است و تولیدات انبوهی را شامل می شوند، داشتن برخی ویژگی‌ها باعث می‌شود این لوله‌ها بهترین گزینه برای انواع صنایع محسوب شوند که در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های آن اشاره می‌کنیم.

  • انعطاف پذیری
  • ضد زنگ
  • ضد خوردگی
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • مقاومت در برابر تغییر شکل
  • قابل بازیافت
  • استحکام بالا
  • مقاومت در برابر عوامل مختلف
  • مقاومت در برابر خوردگی در آب دریا
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • مقاوم در برابر دماهای مختلف
  • سبک
  • ظاهر زیبا و درخشان
  • صاف و صیقلی بودن
  • پایداری حرارتی بالا
  • عدم وجود خواص مغناطیسی
  • ماندگاری و طول عمر بالا
  • صاف و صیقلی

خاصیت ضدزنگ بودن لوله‌های استنلس استیل 

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم استیل‌های استنلس ضد زنگ بودن آن‌ها است. این لوله‌ها از عناصر مختلفی تشکیل می‌شوند که یکی از آن‌ها کروم است. معمولاً مقدار 10.5 درصد از ترکیب آن‌ها کروم است که بعد از مخلوط شدن با اکسیژن هوا، تشکیل اکسید کروم می‌دهد. این لایه روی استنلس استیل‌ها کشیده می‌شود و اگرچه قابل دیدن نیست، اما فضا و ارتباط بین فلز و هوا را قطع می‌کند و از بین می‌برد. در نتیجه استیل سالم می‌ماند و همچنین عنصرهایی مانند نیکل که در این آلیاژ هستند، این لایه کرومی را قوی‌تر می‌کنند و ویژگی ضد زنگ بودن آن را ارتقاء می‌دهند.

اضافه شدن کروم به این فولاد باعث می‌شود که در برابر عواملی مانند خوردگی نیز مقاوم شود و زمانی که در برابر اتمسفر قرار بگیرند، یک لایه تشکیل می‌دهد. این نکته به خاطر میل کروم به اکسید شدن در مواجهه با هوا است؛ بنابراین در تماس با هوا با اکسیژن ترکیب می‌شوند و لایه اکسید کروم را می‌سازند.
این اکسیدها روی سطح لوله‌ها و آلیاژ ساخته شده، اتصال محکمی ایجاد می‌کنند و مقاومت محصول را بالاتر می‌برند. این لایه‌ها محافظ محسوب می‌شوند و از اکسید شدن و به طور کلی تماس اکسیژن با سطح زیرین خود جلوگیری می‌نمایند. استحکام آن‌ها بسیار زیاد است و حتی باعث می‌شوند با ایجاد خش و بریدگی روی لوله، بازهم مشکلی پیش نیاید. البته مکان‌هایی که دارای کلر و یا نمک زیادی هستند، این لایه را از بین می‌برند.

نحوه تولید لوله استنلس استیل

لوله‌های استنلس استیل از لحاظ تولید به دو دسته تقسیم می‌شوند، یکی لوله‌های استنلس درز دار و دیگری لوله‌های استنلس بدون درز.
برای ساختن انواع لوله‌های درز دار، بعد از ترکیب مواد اولیه آن‌ها را به شکل یک ورق استیل در می‌آورند و بعد آن ورق را به شکل یک لوله درست می‌کنند و سپس درزهای آن‌ها را جوش می‌دهند.
برای لوله‌های بدون درز از روش اکستروژن برای ساخت لوله استفاده می‌کنند. طی آن‌یک میله استوانه ای که جنس آن استیل است را به کمک حرارت دادن و ایجاد یک سوراخ، به شکل یک لوله در می‌آورند تا درزی در آن ایجاد نشود.

انواع لوله‌ استنلس استیل

1. لوله استنلس استیل داپلکس

این لوله‌ها از انواع فولادهای ضد زنگ هستند که با ترکیبات آستینی_فریتی ساخته می‌شوند و ویژگی‌های مثبت زیادی دارند. این لوله‌ها هم از نظر آستینی و هم فریتی، ضد زنگ هستند. میزان زیادی کروم، مولیبدن و نیتروژن در ساختار آن‌ها به کار برده می‌شود و همین نکته باعث می‌شود در برابر خوردگی بسیار بهتر از انواع دیگر عمل کنند.

این لوله‌ها در محیط‌های سولفیدی و کلرایدی بهترین گزینه محسوب می‌شوند و کاربردشان هم در همین نقاط است. از آن‌ها در چاه‌های نفت، انتقال گاز و گازهای ترش استفاده می‌شود، تحمل دمای آن‌ها تا 316 درجه سلسیوس است و از آن برای تولید لوله‌ها استفاده می‌شود. همچنین در تولید مبدل‌های حرارتی و مناطق دارای آب‌شور و اسید نیز به کار می‌روند.

2. لوله استنلس استیل بدون درز

همان‌طور که در بخش ساخت لوله‌های استنلس استیل گفتیم، برخی درز دار و برخی بدون درز هستند. انواع بدون درز از سری 300 ساخته می‌شوند و برای گریدهای 310، 321 و 304  کاربرد دارند. همچنین استیل داپلکس نیز از این دسته است. این لوله‌ها با حرکت مواد استیل روی یک سطح استوانه ای توخالی ساخته می‌شوند و درز و جوشی روی خود ندارند.

3. لوله استنلس استیل درزدار

این لوله‌ها نیز از سری 300 ساخته می‌شوند و گریدهای 304 و 316 را شامل می‌شوند. این لوله‌ها از درز دادن و جوش کاری ورق‌های استیل به یکدیگر به وجود می‌آیند و توان تحمل فشار آن‌ها کمتر است.

4. لوله استنلس استیل نرده

این استیل‌ها نیز بسیار پرکاربرد هستند و از آلیاژهای 201 و 304 برای ساخت آن‌ها استفاده می‌کنند. این متریال‌ها در برابر خوردگی و زنگ زدن مقاوم هستند. همچنین در برابر رطوبت تحمل بالایی دارند و در ضخامت و قطرهای متفاوتی ساخته می‌شوند و معمولاً قطر بیرونی آن‌ها 16 یا 25 و یا 38 میلی‌متر است. همچنین نمونه‌های درز دار برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرند که سطح آن‌ها برقی و شفاف است. از این لوله برای ساخت نرده، حفاظ و مانند این‌ها استفاده می‌کنند.

5. لوله استنلس استیل طلایی

لوله‌های طلایی استنلس استیل روش ساختی مطابق با دیگر لوله‌های استیل معمولی دارند. تنها تفاوتشان رنگ طلایی است که برای ساخت آن از آلیاژهای 304 . 201 استفاده می‌کنند و رنگ آن ثابت است و در طول زمان نیز تغییر نمی‌کند. معمولاً این نوع لوله را برای استفاده‌های دکوراتیو به کار می‌برند.

6. لوله استنلس استیل نسوز

این لوله‌ها در نقاطی به کار برده می‌شوند که حرارت در آن‌جا بسیار زیاد است و باید توان تحمل این دما را داشته باشند. این لوله‌ها از آلیاژهای 310 و 321 شکل می‌گیرند که توان تحمل درجات بالا را داشته باشند. آلیاژ 321 تا 960 درجه و آلیاژ 310 تا 1000 درجه سانتی گراد را تحمل می‌کنند. در ساخت این لوله‌های کمیاب از کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم استفاده می‌کنند تا ضخامت خوبی داشته باشد.

7. لوله استنلس استیل سبک

این لوله‌ها برای مواقعی به کار برده می‌شوند که نیاز باشد لوله‌ها بسیار سبک باشند و ضخامت آن نیز به این دلیل کم شده است. معمولاً آن‌ها را باضخامت 2 اینچ می‌سازند. همچنین در ضخامت‌های 0.5، 0.6، 0.7، 0.8 و 1 میلی‌متر هم قابل سفارش هستند و با نام لوله استیل جوشی هم شناخته می‌شوند.

انواع لوله استنلس استیل بر اساس کاربرد

لوله‌های استنلس استیل بر اساس آلیاژهایی که در ساخت آن‌ها به کار برده می‌شود و ترکیباتشان، به دسته‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند که در بخش قبل به آن اشاره کردیم. آن‌ها کاربردهایی دارند که طبق این نکته، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • لوله‌های استنلس  صنعتی

این لوله‌ها ضخامت زیادی دارند و در سایزهای متفاوتی ساخته می‌شوند، طول آن‌ها 3 و 6 متر است که از آلیاژهای ضد زنگ تولید می‌شوند. در برابر دماهای بسیار بالا و بسیار پایین مقاومت خیلی خوبی دارند و ضد خوردگی هستند.

  • لوله‌های استنلس دکوراتیو

همان‌طور که گفته شد، لوله‌های استنلس استیل ظاهر براق و درخشانی دارند و به‌راحتی نیز تمیز می‌شوند و برای ساخت نرده‌ها، حفاظ، لوله‌هایی که نمای بیرونی دارند و لوله کشی‌های قابل دید می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. مقاومتشان در برابر عوامل مختلف باعث می‌شود در رطوبت و انواع موقعیت‌ها کاربرد داشته باشند.

  • لوله‌های استنلس صنایع غذایی

این لوله‌ها در صنایع مختلف به کار می‌روند و یک گزینه فوق‌العاده محسوب می‌شوند، آن‌ها تغییر رنگ نمی‌دهند و زری ندارند. همچنین در برابر خوردگی و فرسایش بسیار مقاوم هستند و زنگ هم نمی‌زنند. به همین جهت برای مصارف غذایی و به ویژه نوشیدنی‌ها بسیار ایده آل به نظر می‌رسند.
بسیاری از کارخانجات تولید محصولات و مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، تولید آب‌معدنی و شیر و دیگر موارد از این لوله‌ها استفاده می‌کنند تا مواد غذایی را بتوان به راحتی نگهداری و یا آن‌ها را جابه‌جا نمود.

کاربرد لوله‌های استنلس استیل

لوله‌های استنلس استیل به دلیل مزایا و ویژگی‌هایی که دارند، می‌توانند کاربردهای فراوانی داشته باشند. این لوله‌ها بسیار محکم هستند و نسبت به دیگر انواع استیل و محصولات مشابه، بسیار محکم‌تر و ماندگارتر عمل می‌کنند. این لوله‌ها در برابر اسید، خوردگی و اکسید شدن نیز مقاومت دارند و به دلیل به کار رفتن عناصر مختلفی که به ترکیب آن‌ها اضافه می شوند، انعطاف پذیری خوبی را نیز ارائه می‌دهند.
ماندگاری و طول عمر این لوله‌ها بسیار زیاد است و ضد زنگ هم هستند. برای استفاده ضرر و خطری ندارند و برای صنایع مختلف حتی مواد غذایی نیز به کار می‌روند. بسیاری از کارخانه‌ها مواد مایع خوراکی را به کمک لوله‌هایی از این جنس جه به جا می‌کنند.

همچنین از لوله‌های استنلس استیل در صنایع پزشکی، ساخت‌وساز، صنایع خوراکی، وسایل تزئینی، تولید قطعات، سیستم‌های فاضلاب و لوله‌کشی، شیشه شوری و کارخانه‌های بطری سازی استفاده می‌کنند. برای کارخانه‌های لبنیات، مواد شوینده مایع و دیگر موارد نیز کاربرد دارند. این لوله‌ها در برابر مواد شیمیایی نیز مقاوم هستند و به همین دلیل می‌توانید مواد شیمیایی و نفت و گاز را هم از این طریق انتقال دهید.
جالب است بدانید که بیش از 65 درصد آن‌ها از مواد بازیافتی و ضایعات تولید می‌شوند و به طور کلی لوله‌های استنلس استیل در دو موقعیت بسیار به کار برده می‌شوند که این موقعیت‌ها شامل:

کاربرد ساختاری

کاریرد در حمل و نقل

1. مصارف ساختمانی

از این لوله‌ها برای کاربردهای ساخت‌وساز و فعالیت‌های ساختمان‌سازی استفاده می‌کنند. به ویژه در بخش پی ساختمان برای محکم‌کاری از این لوله‌ها در بخش‌های عمیق زمین کار می‌گذارند. همچنین گارد ریل‌ها را نیز از لوله‌های استنلس استیل می‌سازند تا مقاومت و زیبایی بیشتری داشته باشند.

2. صنایع حمل و نقل

کاربرد عمده این لوله‌ها انتقال و جابه‌جایی محصولات مختلف از این طریق است. استحکام لوله‌های استنلس استیل بسیار زیاد است و حتی می‌توان آن‌ها را در مناطق مختلف به کار برد. به دلیل دیواره‌های محکم و مقاوم در برابر انواع عوامل، انواع مایعات و حتی گاز را با آن جا به جا می‌کنند و در صنایع بسیار زیادی از آن‌ها استفاده می‌شود، لوله‌های ضد زنگ استیل تولید بالایی دارند و طول عمر خوبی را نیز ارائه می‌دهند.

وزن سبک و راحتی کار با آن‌ها، باعث می‌شود توجه بیشتری را به خود اختصاص دهند. این لوله‌ها را به شکلی می‌سازند که محکم و انعطاف پذیر باشند. این موارد از مواد بازیافتی ساخته می شوند و دوباره وارد این چرخه خواهند شد.
به دلیل ویژگی‌هایی که قبل تر نیز به آن‌ها اشاره کردیم، این لوله‌ها تقریباً همه‌کاره هستند. همچنین آن‌ها ظاهر درخشان و زیبایی دارند و در صنایع دکوراتیو نیز گاها به کار می‌روند.  در ادامه به کاربرد لوله‌های استنلس استیل و صنایعی که در آن‌ها استفاده می شوند، اشاره می‌کنیم.

  • مصارف حمل و نقل نفت و گاز در پالایشگاه
  • ساخت گرمکن
  • ساخت لوله‌های هوای کاربراتور
  • استفاده در صنایع غذایی
  • کاربرد در صنایع شیمیایی
  • کاربرد در صنایع ساختمانی
  • تولیدات نساجی
  • کارخانه‌های تصفیه آب
  • کارخانه‌های تولید نوشیدنی
  • فرآوری‌های نفت و گاز
  • صنعت دارو
  • ساختمان سازی
  • قطعه سازی
  • نیروگاه‌ها
  • ساخت خودرو
  • ساخت و ساز کشتی
  • تأسیسات فاضلاب
  • ساخت سیالات بهداشتی
  • کاربرد در استخراج مواد معدنی
  • تأسیسات راکتور هسته ای
  • کاربرد در انتقال آب دریا
  • کاربرد در آب شیرین کن

مزایای لوله‌ استنلس استیل

همان‌طور که گفته شد، این لوله‌ها کاربردهای متفاوتی دارند که بر اساس نیازشان در هر صنعت آن را برای تولید محصولات و جابه‌جایی مواد مختلف مورد استفاده قرار می‌دهند. همچنین ویژگی‌های ذکر شده، باعث می‌شوند این کاربردها برای لوله‌های استنلس استیل تعریف شوند، در این بخش قصد داریم برخی از مزایای آن‌که کار با انواع این لوله‌ها را آسان کرده‌اند را نام ببریم.

  • سبک بودن وزن
  • ماندگاری بالا
  • تحمل جریان بالا
  • ضد شیمیایی بودن
  • توانایی در ماشین کاری ساده
  • ضد خط و خش بودن
  • سهولت در تمیزی
  • نیاز کمتر به تعمیر
  • هزینه نگهداری پایین
  • قابل بازیافت بودن

لوله‌ها بر اساس کاربردهایی که دارند، به دسته‌های مختلفی تقسیم می شوند و انواع متفاوتی دارند. این تقسیم‌بندی‌ها بر اساس صنایعی است که در آن‌ها به کار می‌روند و حتی میزان عناصری که در آن‌ها به کار رفته اند، انجام می شوند. به طور کلی این لوله‌ها هریک برای موقعیت‌های مختلفی مناسب هستند که در ادامه هریک را توضیح می‌دهیم.

استاندارد لوله‌های استنلس استیل

1. لوله استنلس استیل 304

این آلیاژ در صنعت فولاد بسیار کاربرد دارد. ضد زنگ بودن آن باعث می‌شود در دسته فولادهای کاربردی و مهم قرار بگیرد. در ترکیبات این لوله‌ها از متریال‌ها و عناصر مختلفی از جمله کروم، کربن، منیزیم و نیکل استفاده می‌شود، کربن به آن قابلیت استحکام بالا می‌دهد. همچنین کروم شکل‌پذیری آن را بالا می‌برد و وجود نیکل باعث می‌شود ضد زنگی آن افزایش یابد. لوله‌های 304 بسیار مقاوم و محکم هستند. حتی می‌توان آن‌ها را در صنایع ساخت نرده و یا حفاظ نیز مورد استفاده قرار داد.

در محیط‌های مرطوب هم زنگ نمی‌زنند و در مقابل خوردگی مقاومت خوبی دارند. مدل‌های 304  L برای استفاده در محیط‌هایی که نیاز به جوش دادن باشد، بهتر است؛ زیرا میزان کربن آن کمتر و در نتیجه انعطافش بیشتر است. معمولاً به دلیل تحمل بالای حرارت‌های مختلف و استحکام بالا، از آن در صنایع شیمیایی، دارویی، صنعت‌های غذایی و لبنی استفاده می‌کنند. به طور کلی برای انتقال جامدات و مایعات کاربرد دارد.

2. لوله استنلس استیل 309

این لوله‌ها در گروه فولادهای استینت کروم_نیکل ضد زنگ قرار می‌گیرند که مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف نشان می‌دهند. این لوله‌ها در مقابل حرارت، خوردگی و ضربه بسیار محکم و مقاوم عمل می‌کنند و در دماهای مختلف تغییر شکل یا کیفیت نمی‌دهند. آلیاژ آن‌ها در دو نوع است که در لوله های 309 S کربن کمتری وجود دارد تا خاصیت جوش‌پذیری آن بالا برود. این لوله‌ها در هواهای سرد کمی مغناطیسی عملکرد خود را نشان می‌دهند.

به دلیل مقاومت بسیار خوب این لوله‌ها معمولاً در صنایعی که در محیط دریا است و یا نمک زیادی وجود دارد، از این موارد استفاده می‌کنند. همچنین برای جا به جایی اسیدهای معدنی و آلی، این لوله‌ها بهترین گزینه هستند. آن‌ها در دماهای بالا و یا درجات پایین مقاومت و استحکام بسیار خوبی از خود نشان می‌دهند.
گفته می‌شود قدرت تحمل این آلیاژ بالا است و حتی در حرارت 1093 درجه سانتی گراد هم مقاوم است. به دلیل ویژگی‌هایی که ذکر شد، از آن در ساختن قطعات صنعتی و شیمیایی و همچنین در پالایشگاه‌ها و مبدل‌های حرارتی نیز استفاده می‌شود.

3. لوله استنلس استیل 310

لوله‌های 310 از مواردی هستند که خاصیت شکل‌پذیری و جوش‌کاری آن‌ها بسیار زیاد است و در دماهای بالا نیز مقاومت خیلی خوبی از خود نشان می‌دهند. حتی آن‌ها را در دماهای بالاتر از 1150 به کار می‌برند. نوع دیگری از آن‌ نیز وجود دارد که درصد کربن کمتری دارد و شکل‌پذیری آن بیشتر است که با نام 310 S شناخته می‌شود، کاربرد آن در ساختن لوله‌ها و قطعات صنعتی، مبدل‌های حرارتی و صنایع دیگر به چشم می‌آید.

4. لوله استنلس استیل 316

این لوله نیز یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین انواع لوله‌های ضد زنگ است که عنصر اصلی آن مولیبدن است و تا حدی با لوله‌های 304 مشابهت دارد. یعنی تحمل دماهای بسیار بالا و بسیار پایین را دارد و همچنین استحکام آن در مقابل خوردگی بسیار زیاد است.
این لوله را می‌توانید در مکان‌های اسیدی و حتی دارای نمک نیز استفاده کنید. نوع 316 L نیز ساخته می‌شود که کربن کمتری دارد. از این دو نوع لوله در صنایع سلولوزی، صنایع تولید کاغذ و نساجی استفاده می‌شود.

5. لوله استنلس استیل 201

لوله‌های 201 نیز از ساختار تقریباً مشابهی با دیگر انواع لوله های استنلس استیل پیروی می‌کنند. این لوله‌ها بسیار پرکاربرد و مفید هستند و در صنایع مهمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مقاومت آن‌ها در مقابل رنگ زدن و خوردگی بسیار زیاد است و همچنین در محیط‌های مرطوب نیز ماندگاری بسیار بالایی دارند. برای ترکیبات آن‌ها از مقدار عناصر کروم و نیکل کمتر استفاده می‌شود، این دسته معمولاً برای صنایع دکوراتیو و ساخت لوازم داخل منزل  به کار می‌روند.

استعلام قیمت لوله‌ استیل و خرید آن از آهن اسپات

قیمت لوله‌های استنلس استیل با توجه به عوامل مختلفی، متغیر است. این قیمت می‌تواند به عواملی ازجمله نوسانات بازار ارز، قیمت فولاد در بازار جهانی، مقدار تولید و درخواست محصول، نوع لوله‌ها، کیفیت آن‌ها و همچنین وزنشان بستگی داشته باشد.

مراکز زیادی این لوله‌های کاربردی را تولید و عرضه می‌کنند. آهن اسپات یک مجموعه با سابقه در زمینه معاملات و فروش آهن در ایران است که به عنوان یک مرجع اطلاع رسانی در این زمینه نیز شناخته می‌شود. مجموعه آهن اسپات توانسته است با مدیریت و بررسی‌های دقیق، به‌صرفه‌ترین و رقابتی‌ترین قیمتها را در اختیار کاربران قرار دهد.