لوله داربست، محصولی فلزی از جنس ورق سیاه است که با روش نورد گرم تولید و پرداخته میشود. این محصول، بیشتر در صنایع و سازههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد و ممکن است طول آن از ۳ تا ۶ متر متغیر باشد.
این نوع لولهها، با نام لوله صنعتی نیز شناخته میشوند و به وسیله آنها، سازه هایی فلزی به وجود میآیند که به افراد کمک میکند به نقاط مرتفع یک سازه دیگر دسترسی پیدا کنند.
جنس این لولهها میتواند از فولاد یا ورق گالوانیزه باشد و از نظر نوع ساخت، به دو دسته درزدار و بدون درز تقسیم شوند که تفاوت هایی در نوع مقاومت و کاربرد با یکدیگر دارند. در این مقاله از وبلاگ آهن اسپات، به معرفی لوله داربست و برترین تولیدکنندگان لوله داربستی میپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
لوله داربست چیست؟
کلمه داربست غالبا به سازهای اطلاق میشود که معمولاً روی نمای ساختمان نصب شده و امکان دسترسی به نقاط مرتفع را فراهم میکند. از نظر شکل ظاهری و نوع ساختار، داربستها به انواع چکشی ستارهای، مثلثی، چکشی کاسهای، معلق و پایهدار تقسیم میشوند.
لولههای داربستهای فلزی که جنس فولادی دارند دارای قطر ۵ سانتی متری می باشند و پایین ترین میزان ضخامت آنها نیز ۴ میلی متر است. داربستهای فلزی و بستهای ویژه داربست بر روی یکدیگر قرار گرفته و نصب خواهند شد. در لولهها هیچ سیالی انتقال نمییابد و در برابر آزمایشهای آب یا گازهم قرار داده نخواهند شد.
این محصولات علاوه بر داشتن کاربرد صنعتی در صنایع و سازههای مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به بیان دیگر کارخانه تولید لوله داربست این محصول را با توجه به کاربردهای مختلف آن میسازد. لازم به ذکر است که مزیت استفاده از لوله داربست باعث شده تا به عنوان یکی از پرکاربردترین لوازم ساختمانی به شمار آید.
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای آنها این است که در انواع مختلف تولید و ساخته می شوند که هر کدام کاربردها و ویژگیهای خاص خود را دارند. به طور کلی انواع مختلف لولههای داربستی را با استفاده از میلههای چوبی یا فلزی میسازند.
مزایای استفاده از لولههای داربست
مهمترین مزیت استفاده از لوله داربست این است که به افراد امکان دسترسی داشتن به ارتفاعات زیاد در ساختمان سازی را میدهد. از آنجایی که انواع لوله داربست صرفا نقش عضو محوری را ایفا میکنند، به همین جهت به انجام آزمایشهای نفوذ و آنالیز فنی نیاز نخواهند داشت.
علاوه براین می توانند در مقابل نیروهای فشاری و یا وزنهای بالا مقاومت بالایی از خود نشان دهند. داشتن استحکام و دوام بالا در مقابل کشش و خمش و پیچش دیگر مزیت استفاده از لوله داربست می باشد. همچنین دارای قابلیت نصب راحت و آسان بوده و برای اجرا آن تنها به استفاده از پیچ و اتصالات نیاز خواهد بود. در حالی که لولههای دیگر با استفاده از جوش و الکترود نصب می شوند.
برترین کارخانههای تولید لوله داربست
با توجه به کاربرد گسترده این محصول، کارخانه تولید لوله داربست در کشور کم نیست. از جمله برترین و مهمترین واخدهای تولید لوله نباید به موارد زیر اشاره کرد:
1. گروه صنعتی تهران شرق
شرکت نورد لوله و پروفیل تهرانشرق از بزرگترین کارخانههای لوله فولادی در ایران است که در سال 1380 با هدف تولید لوله و قوطی پروفیل راهاندازی شد. نخستین کارخانه این مجموعه در منطقه خاتونآباد پاک دشت قرار داشت و پس از چند سال به منظور افزایش ظرفیت تولید تا 700 هزار تن در سال، یک کارخانه دیگر را در شهرک صنعتی عباسآباد راهاندازی کردند.
این کارخانه در حال حاضر علاوه بر لوله داربستی با ضخامت 2 و 2.5 میلیمتر، انواع لوله فولادی را در سایزهای 19 تا 168.3 میلیمتر و ضخامتهای 1 تا 10 میلیمتر تولید میکند.
2. کارخانه تولید لوله داربست فولاد علویجه
شرکت تعاونی فولاد علویجه در سال 1374 با هدف تولید انواع پروفیل باز و بسته و لولههای درزدار، آغاز به کار کرد. این کارخانه در نزدیکی علویجه در استان اصفهان قرار دارد و نزدیکی به کارخانه فولاد مبارکه باعث شده تا این کارخانه ورق سیاه موردنیاز خود را با قیمت مناسبتری تهیه کند و قیمت قوطی پروفیل و لوله علویجه در مقایسه با سایر رقبا مناسبتر باشد.
این کارخانه انواع لوله صنعتی، قوطی و پروفیل را با ظرفیت 200.000 تن در سال تولید میکند. انواع لوله داربستی فولاد علویجه سایز 48 میلیمتر و ضخامت 2 تا 4 میلیمتری وارد بازار میشود.
3. جهان پروفیل پارس
گروه صنعتی جهان پروفیل پارس یکی از قدیمیترین تولیدکنندگان قوطی پروفیل و لوله در کشور است که در سال 1361 تأسیس شده و سالانه 476.000 تن از این مقاطع فولادی را تولید میکند. این کارخانه در استان تهران و اتوبان تهران-ساوه قرار دارد.
این کارخانه علاوه بر تولید داربستی سبک، متوسط و سنگین در ضخامتهای 2 و 2.5 میلیمتری، انواع لوله فولادی درزدار را در سایزهای 8 تا 150 میلیمتر و ضخامت 1.8 تا 5.4 میلیمتر تولید میکند.
4. کارخانه تولید لوله و پروفیل صابری
قدمت کارخانه لوله و پروفیل صابری به بیش از 20 سال میرسد. این کارخانه با هدف تولید انواع قوطی پروفیل و لوله فولادی درزدار در سال 1378 تأسیس شده و ظرفیت تولید آن 500.000 تن در سال است.
همانند اکثر تولیدکنندگان داربست در ایران، لوله و پروفیل صابری لولههای داربستی خود را در سایز 48.3 و ضخامت 1 تا 4 میلیمتر تولید میکند.
5. گروه صنعتی سپاهان
لوله پروفیل فولادی سپاهان در جاده اصفهان- نایین واقع شده و با تأسیس در سال 1352، شاید قدیمیترین کارخانه تولیدکننده لوله داربست در بین کارخانههایی باشد که معرفی کردهایم. محصولات این کارخانه شامل انواع لوله فولادی درزدار، انواع قوطی پروفیل و ورق سیاه میشود که آنها را با ظرفیت سالانه 420.000 تن تولید میکند.
لوله داربستی سپاهان در سایز 48.3 و ضخامت 0.9 تا 4 میلیمتر تولید می شود.
6. کارخانه صنایع فولاد هیربد زرندیه
هیربد زرندیه از بزرگترین تولیدکنندگان لوله و پروفیل به شمار میرود که فاصله زیادی با شهر تهران ندارد. این کارخانه در جاده تهران-ساوه و شهرک صنعتی مامونیه قرار دارد و در سال 1388 تأسیس شده است.
هیربد زرندیه از معدود تولیدکنندگان لوله و پروفیل است که میلگرد آجدار نیز تولید میکند. مجموع ظرفیت تولید میلگرد، لوله و پروفیل این کارخانه به 2.000.000 تن در سال میرسد.
استعلام قیمت لوله داربست و خرید از آهن اسپات
اگر پروژه شما در تهران قرار دارد، خرید از کارخانههای تهران شرق، صابری، جهان پروفیل پارس و هیربد زرندیه برای شما بهصرفهتر خواهد بود زیرا نیاز به پرداخت هزینههای باربری ندارید. همچنین خرید لوله داربستی از این کارخانهها برای پروژههای شمال و شرق کشور نیز منطقی به نظر میرسد. برای مناطق غربی کشور، خرید از کارخانههای جهان پروفیل پارس و هیربد مقرون بهصرفهتر خواهد بود.
اگر پروژه شما در مرکز یا جنوب شهر تهران قرار دارد، میتوانید لوله موردنیاز خود را از کارخانههای فولاد علویجه و گروه صنعتی سپاهان تأمین کنید. به غیر از این 6 تولیدکننده لوله داربست، کارخانههای دیگری نیز در کشورمان لوله داربستی تولید میکنند که شما با توجه به موقعیت جغرافیایی پروژهتان، میتوانید هر کدام از آنها را برای خرید بهترین لوله داربست انتخاب کنید. به این منظور بهتر است به وب سایت معتبر در این مورد مراجعه بفرمایید.
قیمت گرفتن محصولات مورد نیاز یکی از موارد مهمی است که باید پیش از خرید به آن پرداخته شود. برای این کار نیاز به مرجعی خواهید داشت که اطلاعاتی جامع اعم از مشخصات محصول، تولید کننده، موقعیت تولیدی و همچنین قیمت روز آن را به شما ارئه دهد. ما برای تسهیل در مبادلات آهن و فولاد این کار را برای شما انجام دادهایم.
با مراجعه به سایت آهن اسپات میتوانید قیمت روز انواع لوله فولادی تولید شده توسط کارخانههای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید و از بین آنها بهترین را انتخاب کنید. آهن اسپات یک مرجع معتبر در این زمینه است که میتوانید به آن اعتماد کنید.
باسلام من واحدی خریدم که تازه ساخت بود پدر قولنامه انباری و قیمت آن قید شده ولی چون هم در زیر زمین انباری دارد وهم در پشت بام قانون تخصیص آن به واحدها که بالا باشند یا پایین چگونه است .19واحد که 7واحد در طبقه اول و دوم و بقیه سوم تا پنجم تعداد انباریها در انباری 7تا و بقیه پشت بام .حال ترتیب واگذاری چگونه است؟
لوله استیل ۲۱۰ موجود دارید ؟