در چندین سال گذشته کاشت میلگرد با استفاده از چسب هیلتی در میان کاربران و مهندسان از محبوبیت خاصی برخوردار است. در چند دهه گذشته ساختمان سازان در پروژه‌های ساخت و ساز خود جهت توسعه و مقام‌سازی سازه‌ها از کاشت میلگرد استفاده می‌کنند.
مهندسین ساخت و ساز اعتقاد دارند یکی از راحت‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه جهت تغییر نقشه اجرایی و برطرف کردن نقایص اجرایی، کاشت میلگرد با چسب هیلتی است.

به صورت کلی می‌توان گفت از کاشت میلگرد با استفاده از چسب هیلتی به منظور تقویت، اصلاح اندازه‌ها و یا اضافه کردن عضوی جدید به سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. در این مقاله از وبلاگ آهن اسپات قصد داریم بیشتر در مورد نحوه کاشت میلگرد با چسب هیلتی برای شما صحبت کنیم، پس تا پایان با آهن اسپات همراه باشید.

کاشت میلگرد با چسب هیلتی 

به عملیاتی که طی آن میلگرد بر روی بتنی که قبلا در محل پروژه اجرا شده است جایگذاری شود، کاشت میلگرد گفته می‌شود. کاشت میلگرد به صورتی انجام می‌شود که پس از انجام فرآیند کاشت، میلگرد کاشته شده قادر خواهد بود مانند میلگردهای قدیمی که در حین اجرای پروژه تعبیه شده‌اند عملکرد سازه‌ای داشته باشند.

کاشت میلگرد هیلتی توسط چسبی قوی و منحصربه فرد به نام چسب هیلتی انجام می‌شود. آهن اسپات مرجعی معتبر برای خرید و فروش محصولات فولادی است که در آن کاربران می‌توانند با خیالی آسوده خرید خود را انجام دهند.

هدف از کاشت میلگرد با چسب‌ هیلتی 

کاشت میلگرد با چسب هیلتی زمانی صورت می‌گیرد که مقاومت فشاری بتن از قبل اجرا شده در فونداسیون یا اسکلت ساختمان از کمینه مقاومت پایین‌تر باشد. به صورت کلی می‌توان گفت برای تقویت فوندانسیون و همچنین اسکلت یک سازه در مقابل نیروهای لرزه‌ای و ثقلی از کاشت میلگرد استفاده می‌کنند.
با استفاده از چسب هیلتی در فرآیند کاشت میلگردها می‌توان ابعاد فونداسیون را تغییر و افزایش داد. فرآیند کاشتن میلگرد توسط چسب هیلتی در جداره‌های داخلی و خارجی سازه صورت می‌گیرد.

روش‌های کاشت میلگرد با چسب هیلتی

به صورت کلی می‌توان گفت که نحوه کاشت میلگرد با چسب میلگرد در مکان‌های متفاوتی از ساختمان قابل اجرا است که عبارتند از:

1. کاشت میلگردها در بتن 

قبل از اینکه این روش انجرا شود، بایستی تعداد، سایز و همچنین عمق سوراخ‌ها توسط مهندسین سازه به دست آورده شود. پس از محاسبه موارد ذکر شده و در نظر گرفتن قطر میلگرد، مته دریل مناسب انتخاب گردد. لازم به ذکر است که معمولا قطر مته دریل بایستی حدود 5 میلی‌متر از قطر میلگرد بزرگ‌تر باشد.
سپس باید سوراخ هایی را با در نظر گرفتن عمق و تعداد از قبل مشخص شده توسط مهندسین سازه ایجاد شود. فراموش نکنید که پس از ایجاد سوراخ‌ها بایستی حتما داخل آن‌ها تمیز شود. برای تمیز کردن این سوراخ‌ها می‌توان از 2 روش کرگیر و یا روش سنتی (برس) استفاده کرد.

با فرو بردن و بیرون کشیدن برس می‌توان به راحتی گرد و غبار و همچنین خاک‌های موجود را از درون سوراخ‌های ایجاد شده بیرون کشید. اما استفاده از دستگاه کرگیر کار را بسیار آسان‌تر کرده است. لوله‌ای که در وسط مته این دستگاه وجود دارد در زمان سوراخ زدن با کمک مکش دستگاه کرگیر، تمامی خاک‌ها را به سمت مخزن خود هدایت می‌کند.

در مرحله بعد پس از اتمام تمیزکاری سوراخ‌های ایجاد شده بایستی میلگرد مورد نظر را همراه با چسب هیلتی کاشت. چسب‌ هیلتی یکی از معروف‌ترین و پرکاربردترین چسب‌‌هایی است که برای کاشت میلگرد استفاده می‌شود.
برای کاشتن میلگرد توسط چسب هیلتی کافی است چسب را در گان مخصوص خود قرار دهید. سپس مقداری از چسب هیلتی بر روی سطحی در اطراف سوراخ ایجاد شده ریخته شود و ترکیبات چسب را با همدیگر مخلوط کنید. در این قسمت نازل چسب را به درون سوراخ فرو برده و ¾ سوراخ را از آن پر کنید.

پس از انجام مراحل بالا میلگرد را در به درون سوراخ ایجاد شده به صورت دورانی وارد کنید. در اینجا است که باید بگوییم کاشت میلگرد در بتن با چسب هیلتی با موفقیت انجام شده است.

2. کاشت میلگردها در ستون 

روش استفاده از چسب هیلتی برای کاشت میلگرد در ستون شبیه به کاشت میلگرد در بتن است؛ اما تفاوت‌های کوچکی دارد. کاشت میلگرد در ستون با چسب هیلتی در اتصالات تیر بتنی به ستون، اجرای شمشیری راه پله، امتداد ستون سازه، افزایش طول سقف به منظور خطاهای نقشه اجرایی و همچنین اتصال المان جدید استفاده می‌شود.

یکی از نکات بسیار مهمی که هنگام کاشت میلگرد در ستون بایستی به آن توجه کرد حداقل فاصله موجود در میلگرد‌ها و همچنین موقعیت قرار گرفتن آن‌ها در درون خاموت است.
مراحل کاشت میلگرد در ستون دقیقا مشابه با کاشت در بتن است با این تفاوت که در کاشت میلگرد در ستون، سوراخ‌ها در کنار هر یک از میلگردها در بالای ستون خورده می‌شود و سپس کاشت میلگرد انجام می‌گردد. بعد از کاشت میلگرد در ستون بایستی میلگرد را توسط خاموت به میلگردهای قدیمی اتصال داد تا آن‌ها محکم شوند.

3. کاشت میلگردها در فونداسیون 

برای یکپارچه ساختن فوندانسیون، افزایش ارتفاع فوندانسیون و همچنین افزایش مقاومت و تصحیح اندازه‌های فوندانسیون یک ساختمان کاشت میلگرد با چسب هیلتی صورت می‌گیرد. حتما محدودیت‌های کاشت میلگرد و همچنین سایز میلگرد جهت ارتقاء تحمل باربری فونداسیون را در کاشت میلگرد مورد توجه قرار دهید. کاشت میلگرد در فوندانسیون هم دقیقا همانند کاشت میلگرد در بتن انجام می‌گیرد.

انواع چسب هیلتی برای کاشت میلگرد در بتن

در بازار ایران یکی از بهترین و محبوب‌ترین چسب‌های کاشت میلگرد، چسب هیلتی است. این محصول خود دارای انواع مختلفی بوده که هر کدام دارای ویژگی‌های خاصی هستند و باید با توجه به شرایط و کاربرد آنها انتخاب شوند. در ادامه با انواع این چسب‌ هیلتی آشنا می‌شوید:

  •  مدل RE500
  •  مدل HY200
  •  مدل RE100
  • مدل MMPLUS

عوامل مختلفی مانند ساختار بتن از لحاظ ترک‌دار بودن یا نبودن، فاصله کاشت از لبه آزاد بتن، بررسی محل کاشت در خصوص عوامل خورنده محیط، تعیین مقاومت فشاری و برشی بتن موجود، بررسی محل اتصال از لحاظ بارهای لرزه‌ای، هدف از کاشت و نوع کاربری آن، بررسی رطوبت حفره و بررسی تراکم میلگرد مدفون در بتن موجود می‌توانند در انتخاب چسب هیلتی تاثیرگذار باشند.

میلگرد باکیفیت از کجا بخریم؟!

برای ایجاد پیوندی قابل قبول در میان میلگردها و بتن در یک سازه از روش کاشت میلگرد استفاده می‌کنند. این فرآیند موجب سهولت هر چه بیشتر در روند ساخت و ساز می‌شود. بهترین چسب در بازار ایران برای این کار، چسب هیلتی است و همان‌طور که در بالا به آن اشاره شد دارای انواع مختلف با کاربردهای گوناگونی است.

اگر قصد خرید میلگرد دارید، می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت آهن اسپات از قیمت روز محصولات فولادی به صورت لحظه‌ای مطلع شوید و با مراجعه به صفحه اصلی محصول مورد نظر، با مطالعه ویژگی‌های هر محصول، خرید خود را به ثبت برسانید.