کاشت میلگرد و بولت در بتن و فونداسیون بسیار مهم است، زیرا یکی از بهترین و اقتصادی‌ترین روش‌های تقویت سازه محسوب می‌شود که به پیمانکار امکان می‌دهد نواقص احتمالی نقشه را در ساختمان اصلاح‌کرده و ساختمان را در برابر حوادث احتمالی مقاوم سازد.
قیمت کاشت میلگرد در بتن به عوامل گوناگونی مانند عمق کاشت، نوع چسب، شرایط کاشت و عمق سوراخ‌کاری در بتن بستگی دارد. ما در ادامه این مطلب درباره هر یک از این عوامل به صورت کامل صحبت خواهیم کرد و به معرفی آهن اسپات به عنوان مرجعی معتبر برای استعلام قیمت کاشت میلگرد در بتن خواهیم پرداخت.

کاشت میلگرد چیست؟

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم کاشت میلگرد در بتن، یکی از بهترین و مهم‌ترین تحولات در حوزه ساخت و ساز سازه‌های بتنی می‌باشد. کاشت میلگرد و بولت در بتن برای مقاوم سازی و تقویت ساختمان‌ها بسیار ضروری بوده و امکان اصلاح نواقص و ایجاد تغییرات در نقشه‌ها را فراهم می‌کند.

با استفاده از تکنیک‌های گوناگون کاشت میلگرد و بولت می‌توان میلگرد و سازه‌های فولادی را به سازه‌های بتنی متصل کرد. اتصال برقرار شده بین این دو المان قادر است نیروهای وارد شونده به هر دوی آن‌ها را تحمل کند. در خصوص کاشت میلگرد بهتر است بدانید که می‌تواند ظرفیت باربری بتن را به شکل قابل توجهی افزایش دهد، بنابراین کاشت بتن در میلگرد را می‌توان جایگزین روش‌های تخریبی کرد تا در استفاده از منابع انسانی و مالی پروژه صرفه جویی شود.

کاربردهای کاشت میلگرد

از کاربردهای کاشت میلگرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ‌برطرف کردن خطاهای طراحی و اجرایی در ساختمان‌های بتنی
  2. ‌جابجایی ستون به دلیل تغییرات در نقشه معماری و سازه
  3. ‌اجرای اضافه بنای ساختمان در کناره ساختمان، اضافه بنای طبقات و اجرای تیر اصلی و فرعی
  4. ‌تقویت پای ستون متصل به پی جهت جلوگیری از برش پانچ
  5. ‌اجرای کنسول در ساختمان ساخته شده و نیمه کاره
  6. ‌اضافه کردن میلگرد جهت تقویت مقطع بتنی
  7. ‌افزایش ابعاد پی جهت افزایش باربری
  8. ‌نصب تیرهای برق یا گاردریل کنار اتوبان‌ها در پل‌های بتنی
  9. ‌نصب بولت روی فونداسیون جهت نصب سوله
  10. ‌کاشت و اضافه کردن بولت‌های پلیت
  11. ‌‌نصب پلیت روی پیشانی تیر یا ستون
  12. ‌کاشت بولت به صورت زیر سقفی
  13. ‌اتصال قطعات پیش ساخته
  14. کاشت آرماتور انتظار برای دیوار برشی
  15. ‌نصب ماشین آلات سنگین صنعتی روی کف بتنی
  16. ‌نصب تیر فلزی روی سازه‌های بتنی
  17. ‌نصب سازه‌های دریایی
  18. ‌تثبیت تاسیسات مکانیکی به بتن
  19. ‌نبشی کشی داخل چاله آسانسور
  20. ‌نصب فندر و تاسیسات پهلوگیری کشتی
  21. ‌تثبیت و تحکیم سنگ نمای ساختمان
  22. ‌تبدیل پی منفرد به پی نواری
  23. ‌تقویت ستون و اتصالات‌
  24. ‌ایجاد دیوار حائل

همان طور که مشاهده می‌کنید، کاشت میلگرد کاربرد و مزایای بی‌شماری دارد. به همین خاطر اطلاع از قیمت و تعرفه کاشت میلگرد و بولت اهمیت دارد.

استعلام قیمت کاشت میلگرد و بولت در بتن

مراحل اجرائی کاشت میلگرد

یکی از فاکتورهای قیمت و تعرفه کاشت میلگرد و بولت، مراحل اجرای آن می‌باشد. این مراحل عبارتند از:

  1. اولین اقدام برای کاشت میلگرد در بتن این است که باید در ابتدا تعداد کاشت میلگردهای مورد نظر را معین کنیم.
  2. بعد از آن که مشخص کردیم، برای هر بتن و یا سازه به چه میزان کاشت میلگرد نیاز است باید عمق هر کاشت تعیین شود.
  3. در این مرحله از کاشت میلگرد در بتن حفره مورد نظر برای کاشت میلگرد را با استفاده از دو روش (کرگیری و دریل کاری)، حفره ایجاد می‌کنیم.
  4. و بعد از حفر داخل سوراخ را با برس پاکسازی می‌کنیم و با دستگاه‌های دمنده همه‌ گرد و غبار را از بین می‌بریم تا کاملا صاف و عاری از گرد و غبار باشد.
  5. در مرحله بعد برای کاشت میلگرد در بتن باید چسب کاشت میلگرد را در مکان مورد نظر قرار دهیم.
    به این نکته توجه کنید که انواع چسب‌ها برای انجام این کار وجود دارند و شما باید چسبی را که چسبندگی لازم را جهت مقاومت میلگرد در بتن را دارد انتخاب کنید و همچنین به خاطر داشته باشید نوع چسب انتخابی در قیمت کاشت میلگرد نیز تاثیرگذار است.
  6. حدود ۱۰ سانتی متر از چسب را به بیرون پمپاژ کرده و از آن استفاده نمی‌کنیم.
  7. چسب را از انتهای حفره شروع به تزریق می‌کنیم.
  8. تا یک‌ سوم حفره را باچسب مورد نظر پر می‌کنیم.
  9. آرماتور یا بولت مورد نظر را به‌ صورتچرخشی داخل چسب قرار می‌دهیم.
  10. اطراف حفره را از چسب و سایر چیزهای دیگر تمیز می‌کنیم.

عوامل موثر بر قیمت کاشت میلگرد در بتن

اکنون که با کاشت میلگرد و مزایای آن آشنا شدید، بهتر است به فاکتورهایی که در قیمت کاشت بولت و میلگرد تاثیر می‌گذارد اشاره کنیم:

1. فوندانسیون

یکی از کاربردهای گسترده کاشت میلگرد، در فونداسیون‌ها است، اما قبل از هر اقدامی جهت کاشت میلگرد در فونداسیون باید با توجه به نوع باربری و در نظر گرفتن تمامی محدودیت‌های مربوط به کاشت میلگرد، سایز میلگرد مورد نظر برای کاشت میلگرد در فونداسیون مشخص شود، سپس عمق کاشت میلگرد نیز محاسبه شده و فرآیند اجرا صورت می‌گیرد.

همان طور که مشاهده می‌کنید، سایز میلگرد و فرایند اجرای آن توسط پیمانکار می‌تواند بر قیمت نهایی کاشت میلگرد موثر باشد. کاشت میلگرد در فونداسیون به دلایلی مختلفی انجام می‌شود، که از جمله آن‌ها می‌توان به رادیه و یکپارچه کردن فونداسیون، افزایش ارتفاع فونداسیون برای باربری بهتر، اصلاح ابعادی فونداسیون، وصل کردن فونداسیون جدید به فونداسیون قبلی و اجرای ستون روی فونداسیون در پروژه‌ها  اشاره کرد.

تمامی موارد گفته شده برای کاشت میلگرد در فونداسیون نیاز است، اما بهترین روش باید توسط کارشناس متخصص توصیه شود. زیرا این کار نیازمند دقت بسیار زیاد و محاسبه‌ دقیق است و اگر به درستی انجام نگیرد، می‌تواند سلامت ساختمان را به خطر بیندازد. محاسبات کارشناسی شده نیز می‌تواند بر قیمت نهایی پروژه شما تاثیرگذار باشد.

2. چسب کاشت میلگرد در بتن

چسب کاشت میلگرد یکی از مهم‌ترین وسایل مورد نیاز برای کاشتن میلگرد به شمار می‌رود و باید در انتخاب آن حتما دقت کنید، زیرا که میلگرد شما عملا با این چسب به محل مورد نظر شما متصل می‌شود و باید به گونه‌ای باشد که سال‌های سال بتواند این اتصال را بدون ذره‌ای اختلال برقرار کند.

از ویژگی چسب میلگرد خوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی کاشت میلگرد بر روی سطوح عمودی و افقی بتن
  • نصب صفحات فلزی بر روی سطوح عمودی (دیوار و سقف)
  • پر کردن شکاف‌های موجود در تمامی سطوح
  • چسبندگی عالی به انواع سطوح مانند، بتنی، فلزی، سنگ و…
  • اجرای سریع و آسان
  • بدون شره
  • عدم تأثیرپذیری از عوامل جوی و محیطی
  • قابل اجرا در محیط‌های مرطوب

چسب‌های کاشت میلگرد از نظر ویژگی‌های شیمیایی، مشخصات مکانیکی و کاربرد، تنوع زیادی دارند. اما به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم و روانه بازار می‌شوند:

  • چسب کاشت بولت کپسولی (شیشه‌ای یا پیچشی)
  • چسب کاشت میلگرد کارتریجی

بدیهی است که مدل و کیفیت چسب می‌تواند در قیمت نهایی پروژه تاثیر گذار باشد. یکی از بهترین چسب‌ها برای کاشت میلگرد و بتن، چسب هیلتی می‌باشد. از این چسب‌ها برای کاشت آرماتور در سطوح عمودی و افقی و تقویت سازه‌های بتنی، مقاوم سازی، اصلاح ابعاد پی و گسترش سازه بتنی استفاده نمود.

هنگامی که سطح بتن و آجر ترک می خورد، نه تنها به خود بستر صدمه وارد شده، بلکه بست ایجاد شده نیز توانایی و کارایی لازم را نخواهد داشت. در این حالت می‌توان از چسب هیلتی و یا همان انکر شیمیایی استفاده کرد. این چسب به دلیل مقاومت بالا در برابر زلزله و انعطاف‌پذیری در اتصالات سنگین استفاده می‌شود. برای استفاده از این چسب نیازی به تمیز کاری حفره قبل از استفاده نیست زیرا اثر منفی در عملکرد آن ندارد. قیمت کاشت میلگرد با چسب هیلتی در آهن اسپات قابل مشاهده است.

3. کاشت بولت در بتن

مراحل کاشت بولت در بتن کاملا مشابه مراحل کاشت میلگرد در بتن است، با این تفاوت که در این عملیات المان فلزی که در بتن جای‌گذاری می‌شود، متفاوت است. و در اکثر مواقع برای اتصال سازه فلزی به بتنی از این روش استفاده می‌شود.

همان طور که اشاره کردیم؛ یکی از مهم‌ترین نکات در کاشت بولت، محاسبه عمق کاشت در بتن است. چنانچه محاسبات دقیقی در این زمینه صورت نگیرد، بولت‌های کاشته شده باعث ایجاد فشار به سازه می‌شوند و مقاومت و دوام سازه را به خطر می‌اندازند. به همین دلیل برای کاهش احتمال وقوع حوادث ناگوار، از نرم‌افزارهای دقیق استفاده می‌شود تا عمق کاشت به درستی محاسبه، و کاشت بولت با ایمنی کامل انجام شود.

دلیل استفاده از روش کاشت بولت، راحتی و مزایای زیاد آن است که در نقشه‌های ساختمانی بسیار استفاده می‌شود. کاشت بولت نیز مانند کاشت میلگرد، نیازمند اجرای فرآیندی حساب شده است و همانطور که گفته شد، نیاز به بررسی با ابزار مناسب و همچنین کارشناسان متخصص دارد.

همانطور که در فرآیند کاشت میلگرد، بدون در نظر گرفتن قیمت میلگرد می‌توان سازه‌ی با کیفیت‌تر و مقاوم‌تری داشت، در فرآیند کاشت بولت نیز این موضوع صادق است و قیمت بولت تاثیر زیادی بر کیفیت فرآیند کاشت ندارد.

کاشت بولت در مواردی انجام می‌شود که یک یا چند صفحه فونداسیون از قلم افتاده‌اند، نقشه یک ساختمان تغییر می‌کند و جای ستون‌های فولادی جابه‌جا می‌شود، قبل از اجرا نقشه‌برداری درستی انجام نشده باشد و زمانی که بخواهیم صفحه ستون نصب کنیم. همچنین در مواقعی که در کناره ساختمان قصد اضافه کردن بنا داشته باشیم، برای اجرای تیر اصلی و اضافه بنای طبقات، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر این موارد، کاشت بولت برای برطرف کردن خطاهای اجرایی در ساختمان‌ها و سازه‌های بتنی، نصب تیرهای برق، گاردریل‌های کنار اتوبان و کنار پل‌های بتنی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمامی فاکتورهای محاسبه کاشت بولت و میلگرد می‌تواند در قیمت نهایی پروژه تاثیرگذار باشد.

4. تست استحکام میلگرد بعد از کاشت

تست کشش میلگرد کاشته شده به منظور بررسی کیفیت اتصال بتن و میلگرد به کار می رود. این تست یک آزمایش مخرب محسوب شده و میلگردهایی که بر روی آن‌ها تست کشش انجام می‌گیرد، قابلیت کاربری خود را از دست می‌دهند. دستگاه تست کشش میلگرد کاشته شده از یک فک نگه دارنده که میلگرد درون آن بسته می‌شود، تشکیل‌شده و از طرف دیگر یک سیستم هیدرولیک به آن متصل است. انجام این تست نیز بر قیمت نهایی کاشت میلگرد می‌تواند اثرگذار باشد. تحلیل این تست فاکتور های زیر را به شما تحویل می‌دهد:

  • جاری و بریده شدن میلگرد بهترین گزینه در نتایج کسب شده بوده و حاکی از آن است که فرآیند کاشت میلگرد به درستی انجام شده است.
  • قلوه‌ کن شدن آرماتور و خراب شدن بتن اطراف کاشت، کم بودن عمق کاشت و ضعیف بودن مقاومت بتن را نشان می‌دهد.
  • بیرون آمدن آرماتور از سوراخ، مهم‌ترین علت آن کیفیت نامطلوب چسب تزریقی است.

تمیزکاری نادرست حفره کاشت میلگرد و وجود گرد و غبار و… ، وجود رطوبت در سوراخ حفر شده و اختلاط نامناسب چسب مصرفی از دیگر عواملی است که موجب بیرون آمدن آرماتور از سوراخ می‌شوند.

از سایر فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت کاشت میلگرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عمق سوراخ کاری که در بتن به وجود آمده است از عوامل مهمی بوده که قیمت کاشت میلگرد با گروت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • نوع کاشت میلگرد در وزن در بتون از دیگر موارد تاثیر گذار است، از آنجایی که با توجه به نوع کاربری مورد نظر و سایر عوامل دخیل در کاشت میلگرد صحیح، میلگردها به انواع مختلفی در بتن جایگذاری می‌شوند و نوع این کاشت میلگرد دیوار برشی در قیمت تاثیر چشمگیری دارد.
  • یکی از عوامل دیگری که قیمت کاشت میلگرد ستون در فونداسیون را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد مراحل کاشت میلگرد در بتن است.
  • میلگردها را در عمق مختلف از بتن در کاشت میلگرد سقف قرار می‌دهند، عمری که برای قرار دادن میلگرد در بتن و کاشت میلگرد ریشه مورد نظر در نظر گرفته شده است بر قیمت کاشت میلگرد راه پله تاثیرگذار می‌باشد.
  • نوع و مقدار چسبی که در گان چسب کاشت میلگرد در بتن مورد استفاده قرار داده می‌شود نیز بر این موضوع اثر خود را می‌گذارد.
  • جهت کاشت انواع میلگرد و بولت در بتن شرایط مختلفی در بر گیرنده می‌باشند، شرایط کاشت میلگرد بر لیست قیمت سازه کار برای کاشت میلگرد در بتن موثر می‌باشد.
  • همچنین هزینه شابلن ‌زنی روی پلیت، پانچ، سوراخ‌کاری و نصب پلیت، ایاب و ذهاب تیم میلگرد، تراکم میلگرد و… می‌تواند در قیمت موثر باشد.

جمع بندی

روش‌های استحکام بخشی با توجه به شرایط سازه و نوع مصالح در دسترس متفاوت خواهد. کاشت میلگرد و کاشت بولت دو روش با ظاهری شبیه به هم هستند که برای این منظور می‌توان استفاده کرد و فاکتورهای متعددی بر قیمت نهایی آن تاثیر می‌گذارد. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت آهن اسپات از آخرین اطلاعات مربوط به آهن آلات مانند قیمت به‌روز آن‌ها را مشاهده کنید.

به علاوه در این سایت امکان آشنایی با نام تولیدکنندگان و اطلاعات مرتبط با مصالح ساختمانی هم در اختیار شما قرار خواهد گرفت. استعلام قیمت کاشت میلگرد و بولت در بتن و فوندانسیون در آهن اسپات نیز برای شما مهیا گشته است.
رسالت آهن اسپات این است که در راستای تسهیل فرایند مبادلات، قیمت روز کارخانه‌ها فولاد کشور را استعلام گرفته و در وب‌سایت خود به آدرس www.ahanspot.com منتشر کند.