پولکی فلزی یکی از قطعات کاربردی مورد استفاده در کارگاه ها، کارخانه‌ها و پروژه‌های صنعتی و پیشرفته است و در نمونه‌های مختلف عرضه می‌شود. آشنایی با پولکی فلزی و آلیاژی و کسب اطلاعات درباره کاربرد، انواع، ویژگی‌ها، قیمت و… می‌تواند به شما در انتخابی هوشمندانه و خریدی رضایت‌بخش، کمک کند.
در ادامه با آهن اسپات همراه باشید تا دیدگاهی جامع نسبت به این محصول صنعتی و کاربرد آن کسب کنید.

انواع پولکی‌ فلزی و آلیاژی

پولکی فلزی و آلیاژی درواقع ورقی تخت و دایره‌ای شکل است که از برشکاری ورق‌هایی از جنس فلز و آلیاژهای مختلف به دست می‌آید. علاوه بر این پولکی فلزی از روش دیگری مانند برش شفت‌های فلزی و آلیاژی نیز ساخته می‌شود.
شفت‌های فلزی با قطرهایی در مقیاس بالا می‌توان به صورت مقطعی برش داد و بدین ترتیب پولکی های فلزی در اندازه‌هایی مشابه با سطح مقطع شفت، ساخته می‌شود. معیارهای مختلفی برای تقسیم‌بندی انواع پولکی فلزی و آلیاژی وجود دارد؛ به‌طوری‌که می‌توان آن‌ها را بر اساس قطر، جنس، ضخامت و…، به دسته‌های مختلف تقسیم کرد.

انواع پولکی فلزی از نظر جنس

پولکی های فلزی با سایزها و کیفیت های مختلف و متفاوتی عرضه می‌شوند که هر کدام از آن‌ها با پروژه‌های خاصی مطابقت دارند. انواع پولکی های فلز از نظر جنس عبارت‌اند از:

  • پولکی فولادی

در میان انواع پولکی های فلزی، نمونه‌های فولادی دارای بیشترین سطح کیفیت و کاربرد هستند. پولکی فولادی دارای مقاومت بالای فیزیکی و شیمایی بوده و به آسانی تحت تأثیر عواملی همچون زنگ‌زدگی و خوردگی قرار نخواهد گرفت.

  • پولکی آهنی

این نمونه از پولکی های فلزی نیز از مقاومت بالایی برخوردارند و در صورت نگهداری بهینه تا مدت زمان زیادی می‌توانند کاربرد داشته باشند. پولکی آهنی دارای قیمت کمتری نسبت به پولکی های فولادی است و در پروژه‌هایی که حساسیت نسبتاً بالایی ندارند، کاربرد مطلوبی دارد.

  • پولکی آلومینیوم

پولکی های آلومینیومی با ساختاری ظریف‌تر و با انعطاف بیشتری تولید می‌شوند و به طور عمده برای ساخت انواع لوله های آلومینیومی و…، کاربرد دارند.

انواع پولکی آلیاژی از نظر جنس

پولکی آلیاژی نمونه‌ای ویژه از انواع پولکی هاست؛ چراکه در ساختار این نوع پولکی ها، یک یا چند عنصر فلزی یا غیر فلزی، با فلز اصلی و پایه ترکیب می‌شوند. این فرآیند درنهایت، خصوصیات و ویژگی‌های مفیدی به پولکی آلیاژی می‌بخشد که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهید شد.

  • پولکی آلیاژی کربن استیل

این پولکی آلیاژی به دلیل وجود عناصری مانند کروم، منگنز و… و همچنین درصد کربن بیشتر، دارای ساختاری با مقاومت و استحکام کششی بالاست و رنگ تیره‌تری دارد.

  • پولکی آلیاژی ضد سایش

وجود عناصری مانند بور، گوگرد، منگنز، فسفر و…، به پولکی آلیاژی ضد سایش ساختاری بادوام و مقاوم بخشیده است. همانطور که از نام این محصول پیداست، این نوع پولکی استحکام بالایی در برابر سایش و شکنندگی از خود نشان می‌دهد.

  • پولکی آلیاژی CK45

نسبت درصدهایی از عناصر سیلیس، منگنز و کربن در ساختار پولکی آلیاژی CK45 وجود دارد که توانسته استحکام و مقاومت این پولکی را بهبود ببخشد. پولکی آلیاژی CK45 را می‌توان به عنوان یکی از پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین پولکی های آلیاژی در نظر گرفت.

  • پولکی آلیاژی ST37

این پولکی دارای آلیاژی بر پایه فولاد بوده و از آن به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده می‌شود. پولکی ساخته‌شده از ورق سیاه، نمونه‌ای از پولکی آلیاژی ST37 است.

  • پولکی آلیاژی ST52

این نوع پولکی آلیاژی دارای استحکام فشار بالا و به دنبال آن، انعطاف‌پذیری کم است و درصد کرین بالاتری نسبت به نمونه ST37 دارد. علاوه بر این پولکی های فلزی و آلیاژی را می‌توان بر اساس قطرهایی به اندازه: 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40، 45، 50 سانتی متر و ضخامت‌هایی برابر با:
8، 10، 12، 15، 20، 25، 30، 35، 40، 50، 60، میلی‌متر، تقسیم کرد.

در صورتی که پروژه موردنظر شما به پولکی با اندازه‌هایی خارج از موارد بیان‌شده نیاز دارد، می‌توانید از نمونه‌های اختصاصی و سفارشی‌شده استفاده کنید.

کاربرد پولکی‌ فلزی و آلیاژی و روش ساخت آنها

در واقع نمونه‌های مختلف پولکی فلزی و آلیاژی، به صورت دقیق و اختصاصی تولید می‌شوند. در نتیجه صنایع مختلف تنها لازم است مشخصات و ابعاد موردنیاز و متناسب با پروژه‌های خود را تعیین کرده و نمونه مناسب را انتخاب کنند.
بدین ترتیب پولکی فلزی دقیقاً با شرایط استفاده مطابقت می‌یابد و هیچ دورریز و قسمت اضافه‌ای برای برش یا حذف، وجود ندارد. این سازوکار از اتلاف بودجه، انرژی و مواد اولیه جلوگیری کرده و سرعت انجام کار را بالا می‌برد؛ بنابراین می‌توان گفت که نمونه‌های پولکی فلزی و آلیاژی، در پروژه‌هایی با دقت بالا، کاربرد ویژه ای دارند.

برای درک بهتر از ویژگی‌های ساختاری پولکی فلزی و آلیاژی، خوب است که به مراحل ساخت این پولکی ها که در ادامه به بیان مراحل آن خواهیم پرداخت، توجه کنید:

  • درواقع ماده اولیه ساخت پولکی فلزی و آلیاژی، اسلب های فلزی است که با فرآیندهای ویژه، تحت تأثیر یک نیروی فشار قوی قرار خواهد گرفت و بدین ترتیب، ورق اسلب به پلیت تبدیل می‌شود.
  • پس از انجام انواع آزمایش‌ها برای اطمینان از کیفیت و بهینه بودن پلیت ها، آن‌ها را برای انجام فرآیند برشکاری آماده می‌کنند.
  • برشکاری پولکی فلزی و آلیاژی توسط دستگاه‌های پیشرفته و صنعتی، به روش‌های دقیق مانند برشکاری لیزری، واترجت و…، انجام می‌شود. این پولکی ها باید با دقت زیاد و لبه‌های صاف بریده شوند، از این رو لازم است که روش هایی با حساسیت بالا برای برشکاری پولکی های فلزی، استفاده شود.

قیمت پولکی فلزی و آلیاژی

قیمت پولکی‌های فلزی و آلیاژی با توجه به عوامل مختلفی تعیین می‌شود، از این رو نمی‌توان قیمت واحدی برای آن در نظر گرفت. برخی عوامل تأثیرگذار بر قیمت پولکی فلزی در ادامه مشخص شده‌اند:

  • جنس پولکی فلزی
  • نوع آلیاژ
  • ابعاد
  • ضخامت
  • نوع برش
  • فناوری ساخت
  • شرکت ارائه‌دهنده
  • هزینه حمل و نقل

برای اطلاع دقیق از قیمت پولکی فلزی و آلیاژی، پیشنهاد می‌کنیم که ضمن تعیین ویژگی‌های موردنظر برای محصول، به بخش خرید انواع پولکی و گرده در آهن اسپات مراجعه کرده و یا با مشاوران ما در ارتباط باشید.

پولکی‌ ارزان از کجا بخریم؟

برای خرید پولکی فلزی لازم است که ضخامت و قطر موردنظر و متناسب با پروژه خود را به دقت مشخص کنید. با توجه به اهمیت کیفیت و اصالت کالاهای صنعتی و آهن آلات، لازم است که برای خرید پولکی فلزی و آلیاژی به مراجع معتبر ارائه‌دهنده این محصولات مراجعه کنید و پولکی های فلزی را ضمن تضمین کیفیت، با قیمت‌های مناسب خریداری کنید.

آهن اسپات افتخار دارد تا به عنوان یکی از معتبرترین و به‌روز ترین پایگاه‌های اطلاعاتی در حوزه معامله انواع آهن آلات، خدمات خود را در زمینه تسهیل فرآیند خرید انواع پولکی و سایر محصولات آهنی و فلزی، به شما عزیزان ارائه کند.
در واقع در آهن اسپات می‌توانید فهرستی از محصولات مطابق با نیازها و ویژگی‌های مطلوب خود مشاهده کرده و پس از مقایسه قیمت‌ها، انتخابی هوشمندانه برای پروژه‌های خود داشته باشید.