بشکه فلزی یکی از ابزارهای تسهیل کننده جابه‌جایی سیالاتی مانند؛ نفت، گاز، قیر و سایر فراورد‌ه‌های نفتی و شیمیایی است. این بشکه‌ها با حجم‌ها و پوشش‌های سطحی متنوعی که دارند، حمل و نقل فراورده‌های نفتی و سایر سیالات را سرعت می‌بخشند. استانداردهای موجود در طراحی بشکه فلزی هر یک در تعیین حجم، طول، ضخامت و وزن محصول خروجی نقش بسزایی دارند.
در این مقاله از وبلاگ آهن اسپات، قصد داریم تا شما را با بشکه فلزی و ویژگی‌های کلی آن اعم از مواد اولیه ساخت، کاربرد، جنس و بهترین فروشنده بشکه فلزی آشنا نماییم.

بشکه فلزی چیست؟

بشکه فلزی (Drum, metal barrel, container) استوانه‌ای بزرگ و تو خالی است که از جنس فلز، گالوانیزه، استیل و… ساخته می‌شود. این بشکه‌ها در سراسر دنیا برای حمل و نگهداری مواد شیمیایی و هم‌چنین مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به همین منظور دهه‌های متمادی است که در صنایع و کشورهای مختلف از آن‌ها بهره می‌گیرند. نوع بشکه‌های فلزی بسته به صنعتی که قرار است در آن استفاده شود، تفاوت دارد. در ادامه مطلب به بررسی دقیق نمونه‌های مختلف این وسیله خواهیم پرداخت.

انواع بشکه‌ فلزی

همان‌طور که اشاره شد، بشکه فلزی به منظور کاربری‌های مختلف، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند؛ که عبارتند از:

۱. استوانه‌ای در بسته

۲. استوانه‌ای در باز (دینکی)

۳. مخروطی

1. بشکه‌ استوانه‌ای در بسته

این بشکه‌ها وزن‌ها و ضخامت‌های متفاوتی دارند. گنجایش آن‌ها بین ۲۲۰ تا ۲۴۰ لیتر است؛ که جهت حمل و نقل و حفظ مایعات را طبق استاندارد بین المللی iso 15750 1, 11 , 111 part‌ ساخته می‌شوند. از این محصول برای دی سولفید کربن و موادی که آزمون بخار فشار مایعات ندارد، استفاده نمی‌شود.

2. بشکه‌ استوانه‌ای در باز

این نوع بشکه به منظور نقل و انتقال و نگهداری مواد جامدی مانند مواد شیمیایی، معدنی، مواد غذایی و انواع گریس و مواد دارویی کاربرد دارند. این بشکه‌ها طبق استاندارد بین المللی 111، 11، 1 part  iso 15750 و در وزن‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند. حجم این ظروف در حدود ۲۲۰ تا ۲۴۰ لیتر است.

بشکه‌های استوانه‌ای در باز، درب رینگی همراه با چفت پلمپ (صلیب) دارند که قابلیت مهر و موم شدن به آن می‌دهد. انتخاب نوع رنگ و شمایل پوشش درونی و بیرونی بشکه‌ها، متناسب با مواد که قرار است وارد آن شود، برعهده مشتری است.
این بشکه‌ها با رنگ مخصوص صادرات کنسانتره با کیسه‌های آلومینیومی‌و پلی اتیلن هستند. نوعی دیگری از این بشکه که به Iso cintainel معروف است، برای صادرات به کار گرفته می‌شوند. چینش این بشکه‌ها به صورت ۸۰  عدد در دو ردیف کانتینرهای ۲۰ فوتی است.

3. بشکه‌ مخروطی در باز

این نوع از بشکه‌ فلزی در حجم‌ و ظرفیت ۳۵ تا ۲۱۰ لیتر به منظور تسهیل نگهداری و حمل و نقل مواد جامد شیمیایی، معدنی، پتروشیمی، گریس و… طبق استانداردهای بین‌المللی ساخته می‌شوند. این نوع بسته بندی نمونه‌ای بهینه برای صنایع مختلف به شمار می‌رود.

تمامی‌بشکه‌های مخروطی دارای درب رینگی با دستگیره‌‌ای اهرمی‌ با چفت قابل مهر و موم هستند. بشکه‌هایی با گنجایش ۳۵ تا ۷۰ لیتری برای سهولت انتقال، دارای ۲ دستگیرة بغل گشواره‌ای هم هستند. انواع و گنجایش‌های متفاوتی از این بشکه‌ها در در دسترس مشتریان قرار دارد.

در نوعی دیگر از تقسیم بندی، انواع بشکه‌های فلزی را از نظر تنوع به دسته‌های استاندارد، فلزی قیری، مواد غذایی، فلزی کوچک دسته بندی می‌کنند.

کاربرد بشکه فلزی

در ابتدای متن گفتیم که این بشکه‌ها در صنایع مختلفی به کار گرفته می‌شوند. از این محصول به منظور جا به جایی صنایعی به شرح زیر استفاده می‌شود:

۱. صنایع نفت و گاز

۲. پتروشیمی

۳. صنایع غذایی

۴. شرکت‌های داروسازی و فراورده‌های دارویی

مزایای استفاده از بشکه فلزی

این بشکه‌ها به دلیل خصوصیات ویژه، از مهم ترین و پرکاربردترین ابزار جهت حمل و نقل مواد شیمایی و نفتی (آتش‌زا) هستند. از جمله این مزیت‌ها عبارتند از:

۱. مقاومت و استحکام بالا برای حفظ مواد به مدت طولانی (مقاوم در برابر نوسانات دمایی، حرارتی، رطوبتی و فشار)

۲. ضریب اطمینان بالا به منظور پایداری مواد و محصولات (حفاظت در مقابل اشعة ماوراء بنفش خورشید)

۳. ایمنی بالا و مناسب برای حمل و جا به جایی مواد آتش‌زا (خاصیت ضد آتش بشکه‌ها)

از دیگر مزایای این بشکه‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • “استاندارد” بودن در سراسر جهان
  • سهولت جابه‌جایی و جایگیری در کانتینر(در یک کانتینر استاندارد، ۴ بشکه درهر ردیف و ۸۰ بشکه در هر ستون آن بارگیری می‌گردد)
  • ظاهری زیبا و چشم نواز برای تبلیغ برندها و محصولات
  • قابلیت استفاده چند باره و “طبیعت دوست” بودن

توصیه‌های مهم جهت استفاده و نگهداری بشکه‌ فلزی

۱. به منظور جلوگیری از آلودگی و زنگ زدگی می‌بایست در فضای سر پوشیده و عاری از رطوبت نگهداری گردد.

۲. حداکثر زمان مجاز نگهداری بشکه‌ها در فضای مناسب به ترتیب زیر است:

الف) بدون رنگ داخل ۱۵ روز

ب) داخل رنگ (الکید ملامین) ۳ ماه

ج) داخل فنولیک یا اپوکسی فنولیک ۶ ماه

۳. در زمان نگهداری در پیچ‌های بشکه در بسته رینگی باید بسته و پوشیده باشد.

۴. برای حمل و نقل بشکه‌های خالی و پر، بسته‌بندی مناسب صورت گیرد تا در اثر لرزش و تکان به محتویات و خود ظرف آسیبی وارد نشود.

۵. در طول مدت بارگیری و سوار و پیاده کردن بشکه‌ها در وسایل نقلیه به وسیله کارگر و لیفتراک، نباید آسیبی به بشکه وارد شود.

۶. با توجه به انبساط مایعات در گرما بشکه‌ها نباید به طور کامل پر شوند.

۷. به بیشترین وزن مجاز قابل حمل توسط بشکه‌ باید توجه داشت که تا حدود ۵ سانتی متر است.

۸. تا حد ممکن از وسایل نقلیه سقف‌دار برای حمل و نقل بشکه‌ها استفاده شود.

خرید بشکه فلزی از آهن اسپات

خرید بشکه فلزی به عوامل مختلفی از جمله جنس، نوع، صنعت و حمل و نقل بستگی دارد، اما برای اینکه خرید مطمئن و متناسب با نیازتان داشته باشید، باید به مقایسه قیمت‌ها و ویژگی‌های محصول مدنظرتان بپردازید.
وبسایت آهن اسپات به عنوان مرجعی برای مقایسه و اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات، برای خریدی مطمئن و راحت شما را همراهی می‌نماید؛ همچنین می‌توانید برترین شرکت‌های تولیدکننده محصولات فولادی بازار را شناخته و خرید خودتان را به بهترین نحو انجام دهید.
در صورتی که سوالی درباره خرید، استعلام قیمت آهن و محصولات فولادی دارید، می‌توانید با کارشناسان مجرب ما در آهن اسپات تماس بگیرید.