پیچ‌های بتن معمولاً برای ایمن‌سازی کاربردهای متوسط تا زیاد در سطوح بتنی، آجری جامد، آجری توخالی یا سنگی استفاده می‌شود. گاهی اوقات از آن‌ها به عنوان انکر بتن، پیچ بتونی یا انکر پیچ بتن یاد می‌شود. بولت‌های بتنی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نگه‌دارنده محکم و مطمئنی داشته باشند و حتی در زیرلایه‌های سخت به سرعت و کارآمد نصب شوند؛ همچنین می‌توان آن‌ها را نزدیک لبه بتن بدون خطر تغییر شکل ثابت کرد. انکر پیچ بتنی در سبک‌های مختلف و کاشت بولت در بتن، برای استفاده در کاربردهای متفاوت موجود است.

در این مقاله درباره کاشت بولت در بتن و اهمیت آن صحبت خواهیم کرد، پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره تا پایان این مقاله از وبلاگ آهناسپات همراه ما باشید.

کاشت بولت در بتن چیست؟

امکان کاشت بولت در بتن یکی از تحولات مثبت و تاثیرگذار در اجرای سازه‌های بتنی به شمار می‌رود. به دلایل مختلفی مانند تغییر مشخصات سازه، نقایص اجرا، شرایط بهره برداری، تغییرات در نقشه اجرایی، راحتی اجرا و…  باید بولت را در بتن کاشت. به صورت کلی می‌توان گفت که کاشت بولت در موارد بسیاری جهت تقویت و مقاوم‌سازی سازه‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه متصل کردن بتن‌های جدید به بتن‌های قدیم و همچنین اتصال اجزا و سازه‌های فولادی به سازه‌های بتنی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تغییر و تحولات در ساخت و ساز سازه‌های بتنی به شمار می‌رود. این اتصالات به راحتی توسط کاشت رول بولت در بتن انجام می‌گیرد. کاشت بولت در بتن یکی از روش‌های نوین و مقرون ‌به ‌صرفه در تقویت‌ سازه‌های بتنی به حساب می‌آید. با استفاده از این روش می‌توان تغییرات نقشه‌های اجرائی، اصلاح نواقص اجرائی و مقاوم‌ سازی ساختمان‌ها را انجام داد.

اهمیت کاشت بولت در بتن

استفاده از این روش در بتن دارای اهمیت به سزایی است و در ساخت و مقاوم‌ سازی ساختمان‌های بتنی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. تصور کنید در ساخت یک ساختمان نقشه آن دچار تغییر و تحولاتی شده باشد، یا مشخصات سازه حین انجام کار دستخوش تغییراتی شده باشند و یا حتی در حین اجرای ساخت پروژه‌ای مشکلاتی پیش آمده باشد. در این‌جا تنها راه حل مناسب و مقرون به صرفه استفاده از کاشت‌بولت در بتن است. با کاشتن بولت در دیوارهای بتنی در کم‌ترین زمان ممکن می‌توان به تقویت بتن پرداخت و مشکلات احتمالی را رفع کرد در نتیجه اهمیت این کار بسیار زیاد است و نقش مهمی در ساخت و سازه‌های بتنی دارد.

مزایای کاشت بولت در بتن

کاشتن بولت در بتن دارای کاربردهای بسیار مهم و تاثیرگذاری در صنعت ساختمان سازی است. این فرآیند نیز داری مزایای خاصی است که افراد را مجاب به استفاده از این کار می‌کند. ازجمله مهم‌ترین مزایای کاشت بولت در بتن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اقتصادی و مقرون به صرفه (صرفه‌جویی در هزینه)
  • نصب راحت و بدون دردسر
  • صرفه‌جویی در زمان برای رفع ایرادات احتمالی
  • بالا بردن کیفیت ساخت و ساز
  • تقویت سازه‌‌های بتنی

انواع کاشت بولت در بتن

در یک کلام می‌توان گفت که برای ثابت کردن صفحه‌های فلزی روی سطوح سخت مانند آجر، بتن، سنگ و… از بولت‌ها استفاده می‌شود. سایز و نوع بولت بر اساس نوع عملکرد، نوع صفحه فلزی و ظرفیت باربری متفاوت است. بولت‌ها از نظر نوع اجرا و عملکرد به 2 دسته تقسیم می‌شوند؛ که عبارتند از:

1. کاشت بولت شیمیایی در بتن 

در روش شیمیایی جهت کاشت‌بولت در بتن بایستی در مرحله اول سطح مورد نظر را با ابزارهای مخصوص سوراخ‌کاری سوراخ کنند و سپس داخل سوراخ را که پر از گرد و غبار و خاک است توسط باد یا دستگاه‌های مخصوص تمیز کنند.
بعد از آن متخصصین بایستی از چسب‌های مخصوص کاشت مانند کال، ممو، هیلتی و… استفاده کنند و توسط دستگاه مخصوص تزریق را انجام دهند. پس از انجام مراحل گفته شده بولت در سوراخ مورد نظر  کاشته شود. به این صورت کاشت بولت شیمیایی در بتن انجام می‌گیرد.

2. کاشت بولت مکانیکی در بتن 

در روش کاشت بولت مکانیکی در بتن، بولت با در نظر گرفتن مکانیسم کلیدی یا چفت و بستی در سوراخ‌هایی هم قطر با بولت و فشار تعیین شده و به صورت چرخشی به داخل بتن کاشته می‌شود.

کاربرد کاشت بولت در بتن

کاشت رول بولت در بتن کاربردهای وسیع و بسیار مهمی در صنعت ساخت و ساز و ساختمان دارد. بولت‌ها معمولا در ساختمان‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازجمله کاربردهای این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت ستون‌های بتنی
  • مقاوم سازی فونداسیون ساختمان‌های بتنی
  • اصلاح خطا در طراحی نقشه‌های ساختمانی
  • اصلاح خطا در اجرا ساختمان سازی
  • ایجاد تغییرات دلخواه بر حسب نیاز

انجام موارد بالا و از این قبیل فرآیندها ازجمله کاربردهای بسیار مهم کاشت پیچ در بتن است.

نحوه کاشت بولت در بتن

نحوه کاشت بولت در بتن دارای مراحل متفاوتی است. این مراحل بایستی توسط افراد متخصص و کاربلد انجام گیرد زیرا یک اشتباه کوچک می‌تواند خسارات بسیاری ازجمله خسارات جانی را به همراه داشته باشد. عملیات کاشت بولت در بتن مسلح به شرح زیر است:

  1. سوراخ‌کاری بتن توسط دستگاه کرگیری یا گردبر بتن به عمق و قطر مناسب و مورد نیاز
  2. شست ‌و شو و تمیزکاری داخل سوراخ‌ها توسط دستگاه‌های دمنده و مکنده
  3. تزریق و اعمال چسب توسط گان یا به صورت شره‌ای متناسب با نوع بسته ‌بندی
  4. نصب بولت

نصب نادرست بولت‌های بتنی یکی از دلایل اصلی است که می‌تواند منجر به مشکلات جدی و حتی تلفات جانی شود؛ بنابراین رعایت دستورالعمل‌های نصب سازنده هنگام کاشت بولت در بتن ضروری است. تمیز کردن سوراخ مته در کاشت بولت در بتن نباید نادیده گرفته شود. نادیده گرفتن این بخش از فرآیند وسوسه‌انگیز است؛ اما مهم است که سوراخ مته را تمیز کنید؛ تا مطابق با دستورالعمل‌های کاشت عمل کنید.
اگر قبل از شروع فرایند، آوار مته را از داخل سوراخ پاک نکنید، می‌تواند شرایطی ایجاد کند که در طی فرآیند، بولت نتواند به طور کامل وارد سوراخ شود. پس از آن، اگر گشتاور بیش از حد اعمال شود، بولت بتن ممکن است شکسته شود یا برش بخورد.

انتخاب بولت بتن مناسب برای پروژه شما به دلایل بسیار زیادی مهم است. بتن یک ماده سخت است که برای اطمینان از اتصال خوب به مته مناسب نیاز دارد. انتخاب بولت بتنی مناسب و باکیفیت، کارایی پروژه را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود از مشکلاتی که در حین یا پس از نصب ممکن است در اثر استفاده از محصول نامناسب یا بی‌کیفیت ایجاد شود، جلوگیری کنید.

استعلام قیمت و خرید بولت در آهن اسپات

کاشت بولت جز یکی از فرآیندهای بسیار دقیق و مهم است و برای انجام آن باید دقت کافی صورت گیرد. قبل و بعد از کاشت بولت بتن بایستی حتما بررسی‌های فنی دقیقی صورت گیرد تا از نصب صحیح آن اطمینان حاصل شود.
موارد بسیاری مانند تعداد بولت‌ها، قطر بولت‌های استفاده شده و عمق آن‌ها ازجمله نکات بسیار مهمی هستند که در پروژه‌های ساختمانی و مقاوم‌سازی بایستی به آن‌ها توجه کرد و به صورت دقیق با جزئیات کامل محاسبه شوند.
در آهن اسپات قیمت دقیق بولت‌های بتنی به صورت لحظه‌ای وجود دارد، برای خرید محصول می‌توانید وارد سایت آهن اسپات شوید و به راحتی و با خیالی آسوده سفارش خود را به ثبت برسانید.