ناودانی پروفیلی فولادی است که در صنعت و ساختمان‌سازی کاربرد زیادی دارد. ظاهر ناودانی به شکل حرف U‌ انگلیسی است؛ همچنین سطح مقطع آن از یک “جان” افقی و دو “بال” عمودی تشکیل شده است.  انواع ناودانی بر اساس استانداردهای خاص و ویژه‌ای تولید و به بازار آهن‌آلات عرضه می‌شود. دانستن استانداردهای ظاهری ناودانی، به شما در بررسی کیفیت این محصول کمک می‌کند.
یکی از ابزارهای کمک کننده در تشخیص استاندارد و اصالت این محصولِ فولادی، جدول وزن ناودانی و یا جدول اشتال است. در این مطلب از وبلاگ آهن اسپات به معرفی این جدول و جزییات آن پرداخته ایم، با ما همراه باشید.

جدول اشتال ناودانی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

جدول اشتال یکی از منابع مهم اطلاعاتی است که مهندسان عمران و ساخت و ساز در موارد زیادی به آن‌ مراجعه می‌کنند.این جدول اطلاعات جامعی از وزن، ضخامت، سطح مقطع و… مقاطع فولادی به مهندسان می‌دهد. یکی از جداول موجود و مهم در بازار آهن آلات ایران، جدول اشتال ناودانی است.

جدول اشتال ناودانی در بازار آهن اهمیت بسزایی دارد. این جدول برای دو نوعِ رایج ناودانی یعنی سبک و سنگین وجود دارد. استانداردهای ساختِ ناودانی‌ سبک تا حدودی با استانداردهای جدول اشتال وزنی متفاوت است. به این دلیل ناودانی که بر طبق اصول جدول ساخته می‌شود، سنگین است.

هر علامت موجود در جدول اشتال وزنی ناودانی نشانه چیست؟

داشتن جدولی از اطلاعات راجع به مقاطع فولادی مانند جدول اشتال وزنی ناودانی به تنهایی کافی نیست. اطلاعات موجود در جدول در صورتی کارآمد هستند که بدانیم هر عدد یا کلمه موجود در جدول نشان دهنده چیست.
استفاده از عبارات طولانی و شکل کامل کلمات در جدول امکان پذیر نیست.
به همین علت از علامت‌های اختصاری استفاده می‌شود. همچنین، لازم است واحد اندازه‌گیری هر یک از مقادیر جدول به صورت دقیق مشخص باشد تا در محاسبات، دچار خطا نشوید. در ادامه، به بررسی این علائم خواهیم پرداخت.

در این قسمت با انواع حروف موجود در جدول‌های وزنی ناودانی آشنا شده و متوجه می‌شویم که هر حرف به چه منظوری به کار می‌رود:

علائم اختصاری جدول اشتال

جدول شماره۱: علائم اختصاری در جدول اشتال تیرآهن

جدول وزن ناودانی

محاسبه وزن ناودانی در مقایسه با مقاطع مانند میلگرد که سطح مقطع ساده‌تری دارند، پیچیده‌تر است. زیرا اختلاف ضخامت و خمیدگی‌های موجود در سطح مقطع ناودانی، محاسبه وزن آن را دشوار می‌سازد.
به این دلیل جدول اشتال وزن ناودانی برای محاسبه دقیق و استاندارد این به کار می‌رود. این جدول به دلیل استاندارد بالا، در اندازه‌گیری وزن انواع ناودانی کاربرد دارد.

جدول اشتال وزن ناودانی

جدول اشتال وزنی ناودانی UNPجدول شماره ۲

مسئله‌ای که در رابطه با جدول اشتال وزنی ناودانی وجود دارد، این است که برندهای مختلف موظف هستند وزن محصول خود را در بازه استانداردهای این جدول بگنجانند.
زیرا این وزن‌ها و ابعاد بر اساس اصول مهندسی و استانداردهای جهانی تعیین شده اند و عدم رعایت آن‌ها، به کیفیت سازه ضربه خواهد زد. به همین علت، اگر جدول وزن ناودانی کارخانه‌ای با این جدول هماهنگ نباشد، به عنوان محصولی بی کیفیت و سطح پایین شناخته خواهدشد.

فرمول محاسبه وزن نادوانی

برای محاسبه وزن ناودانی ابتدا مساحت مقطع در طول مقطع ضرب کرده و حجم مقطع به این ترتیب محاسبه می‌شود. با ضرب حجم در چگالی، وزن ماده محاسبه می‌شود. به دلیل اینکه معمولا از فولاد کربنی ساده برای ساخت مقاطع ناودانی استفاده می‌شود، چگالی ۷.۸  گرم بر سانتی‌متر مکعب برای آن در نظر می‌گیرند. این چگالی تقریبا با چگالی آهن خالص برابر است.

محاسبه وزن ناودانی به کمک فرمول خاصی صورت می‌گیرد. البته برای این‌ امر باید جدول اشتال وزنی ناودانی را در اختیار داشته باشید. برای محاسبه وزن ناودانی کافی است مقادیر را از جدول یافته و در فرمول جایگذاری کنید.

وزن ناودانی = (طول ناودانی به متر) * (وزن اشتال هر شاخه ناودانی بر حسب کیلوگرم بر متر)

استعلام قیمت و خرید ناودانی در آهن اسپات

محاسبه وزن ناودانی به کمک جدول وزنی ناودانی انجام می‌گیرد. همان‌طور که وزن مقاطع مختلف فلزی بر قیمت آن‌ها تاثیر گذار است، وزن ناودانی نیز بر قیمت آن‌ تاثیر گذار است. آشنایی با فرمول محاسبه وزن و جدول اشتال ناودانی بسیار سودمند است. اما اگر بخواهیم روزانه این‌کار را انجام دهیم کار وقت گیری خواهدبود. برای محاسبه وزن و قیمت ناودانی می‌توانید از آهن اسپات استفاده کنید.

آهن اسپات قیمت روزانه مقاطع فولادی مانند ناودانی را به طور آنلاین و با توجه به نوع مقطع در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. همچنین به کمک آهن اسپات می‌توانید  علاوه بر مشاهده قیمت، محصول مورد نظرتان را به اندازه نیازتان سفارش دهید. از شما بابت مطالعه این مطلب سپاس گزاریم. جهت ارتباط با ما می‌توانید با کارشناسان آهن اسپات در تماس باشید.