سیم جوش برنج یکی از وسایل مصرفی در جوشکاری می باشد. “سیم جوش” در واقع نوعی سیم فلزی است که برای اتصال قطعات فلزی مختلف و پر کردن جاهای خالی ایجاد شده مورد استفاده قرار می گیرد.
سیم جوش برنجی روکش نداشته و فرمولاسیون و ساختار آن حاوی یک سری ترکیبات شیمیایی است که به فلز پایه بسیار نزدیک می باشد. این نوع سیم ها دارای دو نوع مختلف سیم جوشهای آهنی و غیر آهنی می باشند.
انواع سیم جوش برنج
آلیاژهای خانواده عنصر برنج دارای نقطه ذوب بالایی بوده و از آن ها بیشتر در نقاطی استفاده می شود که فواصل قطعات جوشکاری زیاد باشد و نیاز به پرکردن شیارهای ضخیم داشته باشیم. از خصوصیات دیگر این گروه باید به ارزان بودن قیمت آن و عدم محدودیت جنس فلز مورد استفاده اشاره کرد. صنایعی که از این نوع سیم جوش استفاده می کنند شامل خودروسازی، تولید ورق های فلزی و کابینت سازی می باشند.
همان طور که گفتیم سیم جوش برنج را میتوان به دو دسته فلزی و غیر فلزی و یا سیم های جوش توپر و سیم های جوش توپودری تقسیم کرد. سیم جوشهای توپر تحت عنوان سیم Solid Wires و سیم جوش توپودری نیز تحت عنوان سیم جوش Cored Wires شناخته می شوند.
سیم جوش را بر اساس کاربرد آن به 5 دسته تقسیم بندی می کنند. این سیم ها شامل سیم جوشهای CO2، میگ مگ، توپودری، زیر پودری و تیگ می باشند که در ادامه هر کدام از آنها را بررسی میکنیم.
1.سیم جوش برنج CO2
از این نوع سیم جوش برای انجام جوشکاری های یکنواخت استفاده می شود. از ویژگی های این نوع سیم جوش باید به سرعت بسیار بالای انجام کار با آن ها اشاره کرد.
2.سیم جوش برنج میگ-مگ (Mig-Mag)
نوع دیگری از سیم جوش، میگ مگ می باشد که در چند مدل مختلف در بازار موجود است. از این نوع سیم جوش برای انجام جوشکاری با سرعت معین استفاده می کنند.
3.سیم جوش برنج توپودری
این نوع سیم جوش بسیار شبیه به سیم جوش میگ مگ است. سیم جوش توپودری شبیه به یک لوله توخالی است که درون آن پودر خاصی قرار دارد. پودر موجود در برخی از این سیم جوشها در حین فرآیند جوشکاری تصعید شده و از حوضچه جوش و قوس الکتریکی محافظت می کند.
4.سیم جوش برنج زیرپودری
سیم جوش زیر پودری دارای چندین نوع بدون آلیاژ، کم آلیاژ و آلیاژ فولاد ضد زنگ است. از این محصول در مصارفی از جمله جوشکاری های سنگین، جوشکاری راه آهن و صنایع کشتی سازی استفاده می شود. از مزیتهای استفاده از سیم جوش زیر پودری باید به ایجاد یک جوش یکدست با سرعت بالا اشاره کرد.
5.سیم جوش برنج تیگ
جوش هایی که با استفاده از سیم جوش تیگ ایجاد می شوند به خاطر این که دارای استحکام بالا و مقاومت در برابر ضربه و ترک و همچنین داکتیلیته هستند، در جوشکاری هایی مانند فولادهای ساختمانی، مخازن تحت فشار و مواردی از این قبیل استفاده می شود. سیم جوش تگ نیز دارای چند نوع بدون آلیاژ، کم آلیاژ، آلیاژ برای فولاد ضد زنگ و آلیاژ بر پایه نیکل است.
انواع سیم جوش برنج از نظر نوع ساخت
انواع سیم جوش برنج از نظر نوع ساخت باید به موارد زیر اشاره کرد. قیمت سیم جوش در هر نوع نسبت به ویژگی های آن متفاوت است.
-
سیم جوش کم هیدروژن:
نوع E7018 و E7028 از معروف ترین الکترودهای کم هیدروژن می باشند که در پوشش آن ها از مقدار کمی عنصر هیدروژن استفاده شده است.
-
سیم جوش الکترود چسبان:
کدهای E6027 و e6028 از پرکاربردترین سیم جوشهای چسبان می باشند که سریع رسوب کرده و پوشش سنگینی روی سیم ها ایجاد می کنند.
-
سیم جوش الکترود انجماد پر شده:
این مدل دارای فلاکس و پوشش سنگینی است. این نوع سیم جوش میتواند سطوح یکنواخت ایجاد کند. برخی از کدهایی که در دسته الکترودهای انجماد پر شده قرار گرفته اند شامل مدل های E6012,E7014,E6013 است.
-
سیم جوش الکترود سریع انجماد:
این نوع سیم جوش با ایجاد قوس قوی و سرباره کم می تواند در موقعیت های متفاوت مورد استفاده قرار گیرد. رایج ترین سیم جوش سریع انجماد کد E6010 است.
کاربرد سیم جوش برنج
کاربرد سیم جوش در اتصال قطعات فلزی و پر کردن فضای خالی بین آنها است. علاوه بر این، از این وسیله جهت اتصال صفحات فلزی نازک، صفحه های فلزی آلوده و… استفاده می شود.
ویژگی های فلز برنج به کار رفته در ساخت سیم جوش
برنج مهمترین آلیاژ مس است و از مس و روی و گاهی قلع و مقداری سرب تشکیل می شود، این فلز در مقابل زنگ زدگی و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد. به خاطر این که فلز روی در حرارت نزدیک ذوب برنج تبخیر می گردد، جوشکاری با آن مشکل است.
فلز برنج از 60 درصد مس و 40 درصد روی و گاهی مقداری سرب تشکیل شده است. هنگام جوشکاری آن به علت بخار شدن و اکسید روی، محل جوش به رنگ تیره درآمده و عمل جوشکاری را مشکل می کند. در ضمن گازهای حاصل از آن نیز خطرناک بوده و باید از محل کار تخلیه شود.
برنج را می توان با استفاده از الکترودهای گرافیتی و معمولی جوشکاری نمود، درجوشکاری برنج از قطب معکوس استفاده می شود. فاصله قوس الکتریکی باید حداقل بین 5 تا 6 میلیمتر باشد. برنج ساده تر از فولاد و چدن و مس جوش داده می شود و استحکام و قابلیت انبساط آن درمحل درز جوش بسیار مناسب است.
توجه کنید چون انقباض و انبساط فلز برنج زیاد است نمی توان آن را به وسیله چند نقطه جوش به هم وصل کرد بلکه باید به کمک بست اتصال لازم را فراهم کرد تا از پیچیدگی جلوگیری شود.
توجه کنید در جوشکاری باید از سیم های مخصوص جوشکاری برنج با گاز که مقدار مس آن 42 تا 82 درصد است استفاده نمائید و برای جلوگیری از اکسیداسیون از گرد جوشکاری استفاده نمایید و از استعمال تنه کار در جوشکاری برنج باید خودداری شود زیرا درز جوش را خورده و آن را متخلخل می سازد. شعله را نیز می بایست به گونه ای تنظیم کنید که اکسیژن آن از استیلن بیشتر باشد.
قیمت سیم جوش برنج
همان طور که گفتیم این محصول دارای انواع متفاوتی بوده که هر کدام به منظور خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. طبیعی است که با توجه به عیار و ویژگی های خاص فیزیکی و شیمیایی هر نوع، قیمت سیم جوش برنج متفاوت از دیگری باشد.
ما در وب سایت آهن اسپات به آدرس www.ahanspot.com قیمت سیم جوش برنج را روزانه از معتبرترین کارخانجات فولاد کشور استعلام گرفته و در اختیار شما قرار می دهیم. پس اگر قصد خرید این محصول را دارید به سایت ما مراجعه کرده تا اطلاعات و قیمت آن را مشاهده کنید.