لوله پلیکا ضعیف یا لوله پلیکا فشار ضعیف یکی از انواع لوله‌های UPVC است. این محصول به دلیل داشتن دیواره‌های نازک، تنها می‌تواند در کاربردهای معمولی و سبک مورد استفاده قرار گیرد. این نوع لوله، از آلیاژ پلیمر سخت شده تولید می‌شود. به دلیل داشتن ماده اولیه سخت و خشک، لوله پلیکا در عین استحکام بالا و وزن سبک، بسیار در برابر ضربه شکننده است. از نوع ضعیف این لوله در انتقال مایعات سنگین یا سیالاتی که فشار بالایی دارند استفاده نمی‌شود و برای کاربردهای عمده و صنعتی، انواع فشار متوسط و فشار قوی این محصول اولویت دارد.

این لوله در ایران توسط کارخانجات مختلف تولید و به بازار عرضه می‌گردد؛ وزن سبک و مقاومت بالا، رسوب نکردن سیالات داخل لوله و همچنین مقاومت در برابر محلول‌های اسیدی و قلیایی، از ویژگی‌های مهم لوله پلیکا است.

لوله پلیکا فشار ضعیف و متوسط، در ساخت و سازهای ساختمانی و صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. قیمت این محصول به نسبت لوله‌های فولادی بسیار به صرفه است. با مراجعه به آهن اسپات، می‌توانید بهای سایزهای مختلف لوله پلیکا ضعیف را به صورت لحظه‌ای مشاهده کنید.

 

مشخصات فنی لوله پلیکا ضعیف

ماده اولیه برای تولید این محصول، پلیمر سخت شده یا UPVC است؛ در آلیاژ این ماده از هیچگونه نرم کننده‌ای استفاده نشده است. این موضوع، باعث می‌شود لوله پلیکا فشار ضعیف بدنه‌ای محکم و در عین حال، شکننده داشته باشد. این محصول، به هیچ وجه خمش پذیری ندارد و برای تغییر جهت لوله در مسیر‌های لوله‌کشی، باید از اتصالاتی مانند زانویی ۹۰ یا ۱۳۵ درجه استفاده کرد.

لوله‌های پلیمری فشار ضعیف، ضخامت بدنه‌ی نازکی دارند. این مقدار چیزی بین ۱.۸ تا ۲.۵ میلیمتر است. نازکی بدنه باعث می‌شود وزن این محصول بسیار سبک‌تر از انواع دیگر باشد. در عوض، مقاومت این دسته از لوله‌ها در برابر فشار داخلی بسیار کم است و نهایتا به ۴ بار می‌رسد؛ این در حالی است که انواع فشار متوسط تحمل فشار ۶ بار و انواع قوی، تحمل فشار ۱۰ بار را دارند.

قطر لوله پلیکا ضعیف، از ۵۰ تا ۱۲۵ میلیمتر، بر حسب کاربردی که دارد متفاوت است. طول استاندارد این محصول، ۶ متر است. قیمت محصول بر اساس همین سایز مشخص می‌شود، بنابراین در صورت نیاز به ابعاد کوتاه‌تر، باید حتما در هنگام خرید این نکته را قید کنید.

 

مزایای لوله پلیکا فشار ضعیف

لوله‌های فلزی، خیلی سریع در شرایط آب و هوایی مرطوب و بارانی دچار پوسیدگی می‌شوند؛ به همین علت امکان نشتی مایعات و گازهایی که با فشار زیاد منتقل می‌شوند، از آن‌ها وجود دارد. از سویی این لوله‌ها بسیار رسوب پذیر هستند و همچنین، نمی‌توان از آن‌ها برای انتقال مواد اسیدی استفاده کرد. لوله‌های پلیکا می‌توانند تمامی این نقص‌ها را مرتفع کنند.

لوله پلیکا فشار ضعیف با داشتن وزن سبک، کاربری را بسیار آسان می‌کند و می‌توان از آن برای کاربردهای ساختمانی به راحتی استفاده کرد. این لوله‌ها، می‌توانند بدون نگرانی از بابت شکستگی و پوسیدگی، داخل دیوار یا زیر زمین مورد استفاده قرار گیرند.

لوله‌های پلیکا فشار ضعیف، به هیچ وجه رسوب نمی‌گیرند و سطح درونی آن‌ها، کاملا صیقلی و صاف است؛ به همین جهت امکان گرفتگی به دلیل رسوب در آن‌ها وجود ندارد. لوله پلیکا، زنگ نمی‌زند و به همین دلیل، روی رنگ و کیفیت مایعاتی که از آن عبور می‌کند تاثیر نخواهد گذاشت، به همین دلیل می‌توان در انتقال مایعات خوراکی هم از آن استفاده کرد.

این محصول، در برابر آتش‌سوزی مقاوم است و به هیچ وجه مشتعل نمی‌شود، به همین دلیل می‌توان از آن به عنوان روکش سیم‌های برق استفاده کرد تا در صورت اتصال برق و جرقه، امکان آتش‌سوزی وجود نداشته باشد.

در نهایت، بهتر است بدانید که این محصولات، قیمت تمام شده ارزان‌تری نسبت به لوله‌های فلزی دارند؛ دلیل این موضوع این است که وزن این لوله‌ها بسیار سبک است که روی هزینه حمل و نقل موثر خواهدبود، همچنین کار کردن با آن نیاز به تخصص خاصی ندارد و ایجاد اتصال بین لوله‌ها، به راحتی صورت می‌گیرد، به همین علت استفاده از این محصول در انتقال فاضلاب، ناودانی، روکش سیم و… به لوله‌های فلزی ارجحیت دارد.

 

نحوه تولید لوله پلیکا فشار ضعیف

در فرآیند تولید لوله‌های پلیکای ضعیف، می‌توان از دو روش معمول استفاده کرد:

  • روش پوشش دهی دورانی
    در این روش، ماده‌ی اولیه یا همان UPVC به حالت مایع، درون قالب استوانه‌ای در حال چرخش ریخته می‌شود. این قالب، آنقدر به چرخش ادامه می‌دهد که دیواره‌ای یکدست ایجاد شود. ضخامت دیواره را مقدار ماده‌ای که وارد قالب می‌شود تعیین خواهد کرد.
  • روش تزریق یا فشاری
    در این روش، ماده پلیمری به مقدار لازم انتخاب شده و با فشار وارد قالبی می‌شود که دو لایه‌ی استوانه‌ای با فاصله از هم دارد. لایه بیرونی، قطر بیرونی لوله و لایه درونی، قطر درونی را مشخص خواهد کرد. ضخامت دیواره لوله پلیکا ضعیف، بسته به میزان نزدیکی این دو لایه به یکدیگر دارد.

در هر دو روش، لوله‌ای یکدست و بدون درز تولید می‌شود که استحکام بسیار بالایی دارد؛ پس از قالب زنی و خنک سازی اولیه، لوله‌ها از قالب خارج شده و به ابعاد ۶ متری برش می‌خورند. سپس، وارد مرحله خنک سازی نهایی می‌گردند و در آخر، بسته‌بندی شده و برای عرضه به مشتریان، راهی انبار می‌شوند.

 

کاربردهای لوله پلیکا فشار ضعیف

انواع فشار ضعیف لوله پلیکا، به اندازه مدل‌های قوی و نیمه قوی، مقاومت ندارند. به دلیل داشتن همین ویژگی‌، از آن‌ها بیشتر در کاربردهای سبک و خانگی استفاده می‌شود.

اگر به لوله انتقال فاضلاب ظرفشویی، لباسشویی یا روشویی دقت کرده باشید، متوجه می‌شوید که در تمامی این موارد از لوله‌های پلیکا با دیواره‌های نازک استفاده شده است. در این بخش‌ها، آب فشار زیادی ندارد، اما به دلیل خاصیت اسیدی و قلیایی برخی مواد شوینده، بهتر است از لوله پلیمری استفاده گردد.

همچنین برای ساخت ناودانی در ساختمان‌های بزرگ و کوچک، از لوله ضعیف پلیکا استفاده می‌شود، به این دلیل که این لوله‌ها، حجم آب کمی را انتقال می‌دهند اما، ممکن است نیاز باشد داخل دیوار یا زیر زمین کار گذاشته شوند، بنابراین مقاومت محصول در برابر پوسیدگی مهم است و لوله پلیکا می‌تواند این نیاز را تامین کند. از آنجایی که این کاربرد از دیگر موارد رایج‌تر است، این لوله‌ها به لوله ناودانی هم مشهور هستند.

از لوله‌های فشار ضعیف پلیمری، برای پوشش دهی به سیم‌های برق و مخابرات هم استفاده می‌شود. این لوله‌ها عایق حرارت و الکتریسیته هستند، به همین دلیل هم از داغ شدن سیم‌ها جلوگیری می‌کنند و هم در صورت اتصال در سیستم برق رسانی، مانع ایجاد آسیب و خسارت در دیگر بخش‌ها می‌شوند.

از این لوله‌ها، برای انتقال و تهویه هوای فضاهای بسته مانند سوله‌ها، کارگاه‌ها و منازل مسکونی استفاده می‌شود. همچنین، در دامداری‌ها برای انتقال شیر در حجم کم به مخازن ذخیره از این نوع لوله استفاده می‌کنند. این لوله با خاصیت ضدزنگ، تاثیری بر طعم، بو و رنگ ماده انتقالی نخواهد گذاشت و کیفیت آن را حفظ خواهد کرد.

 

قیمت لوله پلیکا فشار ضعیف

یکی از فاکتورهای موثر بر قیمت لوله پلیکا، تولیدکننده‌ی آن است؛ اگرچه قیمت محصولات عموما در یک بازه منطقی قرار می‌گیرد، اما با توجه به اینکه روش تولید و ماده اولیه در هر کارخانه‌ای متفاوت است، تفاوت قیمت نیز مسئله‌ای معقول خواهد بود.

قیمت لوله پلیکا فشار ضعیف از انواع فشار قوی و متوسط کمتر است؛ این موضوع به دلیل وزن سبک‌تر و البته کاربردهای معمولی و غیرصنعتی این محصول است. با این حال قیمت این فرآورده نیز می‌تواند در نوسان باشد و با توجه به تولید کننده یا زمان خرید، تغییر کند. به همین علت لازم است که قیمت‌ها را از مرجعی مطمئن همچون آهن اسپات دنبال کنید تا بتوانید جدیدترین قیمت‌ها را مشاهده نمایید.

در این سایت، قیمت انواع لوله پلیکای فشار ضعیف با قطرها و سایزهای مختلف در اختیار شماست؛ تنها کافیست از صفحه نخست سایت به بخش لوله رفته و قسمت لوله پلیکا را انتخاب نمایید تا محصولات را در جدول‌های منظم و به تفکیک مشاهده کنید. مزیت این نوع استعلام قیمت، این است که علاوه بر مشاهده جدیدترین قیمت بازار، می‌توانید تمامی محصولات را باهم مقایسه کنید و در نهایت، بهترین خرید را متناسب با نیازتان انجام دهید.

 

خرید لوله پلیکا ضعیف

پیش از خرید لوله پلیکا فشار ضعیف، چند نکته را حتما در نظر داشته باشید:

  • این محصول ضخامت کمی دارد و برای انتقال سیالات سنگین و پرفشار به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ اما در برابر مواد اسیدی و پوسیدگی مقاوم است؛ پس می‌تواند در کاربردهای سبک مفید باشد.
  • طول استاندارد لوله ۶ متر است و قیمت آن نیز بر همین اساس اعلام خواهدشد. بنابراین میزان نیاز خود را بر مبنای یک لوله با این اندازه محاسبه کنید.
  • قیمت‌ها در زمان‌های مختلف و از تولیدکنندگان مختلف، متفاوت است. با کمک آهن اسپات تمامی این موارد را بررسی کنید تا بتوانید بهترین محصول را انتخاب نمایید.
  • اگر در رابطه با کاربرد موردنظرتان و تناسب آن با میزان مقاومت لوله پلیکا ضعیف شک دارید، می‌توانید با کارشناسان آهن اسپات تماس بگیرید. آن‌ها برای خرید بهتر به شما کمک خواهند کرد.

در نهایت، استعلام قیمت و خرید را به لحظه‌ی آخر موکول نکنید. اگر قصد خرید این محصول را دارید، از همین حالا به استعلام و مقایسه قیمت‌ها بپردازید. می‌توانید با کمک تحلیل‌های آهن اسپات، قیمت‌ها را بررسی کنید. این کار به شما کمک می‌کند که با کمی صبر و حوصله، در نهایت خریدی به صرفه داشته باشید. مطمئن باشید با این روش گرانی‌های ناگهانی و موقت بازار، باعث زیان شما نخواهند شد.